Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wadercia napisał(a):
nie chcę zapeszac, ale... zostalo nam juz tylko 5 cegielek do sprzedania! :)

Już ich nie ma!!! Zakończyłam ten nierówny pojedynek i basta :D Można robić nowe Allegro :)
Przeznaczenie tych pieniędzy pozostawiam Wam <3<3<3

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wadercia napisał(a):
hm.... no to coz. Wobec tego ja sie juz nie pcham w cegielki dla Jaska, skoro już ktoś ma mnie zastapić. Wobec tego mogę innego otworzyć....

Waderciu, przecież nikt Cię nie musi zastępować. To była tylko propozycja. Twoje cegiełki idą wspaniale i nie ma powodu tego zmieniać.
Ja się kompletnie nie znam na allegro, nie umiem tam nawet nic kupić :( Nie wiem też jak to rozliczycie (wiem od Ciebie, że jest opłata) i na które konto wpływają pieniądze. tzn. czy tylko na konto Vivy, czy na Twoje też. Staram się nie pogubić w tych rozliczeniach, ale wiadomo, że wpłaty z allegro (osobno rozliczone) są Twoją zasługą, za BARDZO CI DZIĘKUJĘ, bo już nie mogę się doczekać kiedy Jasiek dostanie nowy dobry lek i będzie nam zdrowiał z dnia na dzień :)

Posted

Zanim skończyłam pisać takie SUPER WIEŚCI się pojawiły :) :) :)
WADERCIU GRATULACJE :klacz: :cool2::iloveyou:

Dziękujemy za wykończenie allegro Funky :multi::loveu::lilangel:

Posted

pieniadze wplywaja z allegro albo na konto do mnie albo do malibo. Ludzie ida na latwizne i klikaja "plac z allegro" wtedy seystem teoretycznei wszystko za nich robic stad wplaty tez i u mnie. Ja zaraz rozlicze ile do mnie wyslali pieniazkow i odlicze te cholerne ich procenty :( choc przy tego typu aukcjach mogli by odpuscic. Takze zaraz siadam do rozliczania :)

Posted

wadercia napisał(a):
pieniadze wplywaja z allegro albo na konto do mnie albo do malibo. Ludzie ida na latwizne i klikaja "plac z allegro" wtedy seystem teoretycznei wszystko za nich robic stad wplaty tez i u mnie. Ja zaraz rozlicze ile do mnie wyslali pieniazkow i odlicze te cholerne ich procenty :( choc przy tego typu aukcjach mogli by odpuscic. Takze zaraz siadam do rozliczania :)

Super, będzie można już dopisać do rozliczenia :) Ja myslę, że ślij kasę na konto magdyski, bo z fundacyjnego będzie zwrot dopiero po wysłaniu faktury, a lek drogi i cięzko będzie na niego założyć tyle kasy.

Posted

wadercia Droga! Trzeba pisać o takich niuansach, bo jak ktoś jest taki tuman jak ja, to nawet nie wie, że lepiej jest zrobić normalny przelew! Ja np. myślałam, że 'płacę z Allegro' jest standardem ułatwiającym życie każdemu, a nie, że je komplikuje :( Tylko mi się przykro zrobio, że masz dodatkową robotę, więc wybacz Kochana <3

Posted

alez kochana dla mnei to nie jest zaden klopot :) tylko wiem ze jesli przychodiz osoba obca i deklaruje ze zbierze pieniadze wychodza czesto przykre sprawy.. dlatego nie prosze o wysylanie pieniedzy na moje konto bo to mogloby brzmiec podejrzanie :) A tutaj chodiz by nasz kochanykupujacy mial wygodniej :)

Posted

Jutro rano wypowiem się na temat Jaśka i moim tutaj jakby to ująć "wrzuceniu 3 groszy".
Dopiero wróciłam do domu i nie wiem za co mam się wziąć.
Nie mam zamiaru nikogo oczerniać i na pewno nikt nie chce czytać moich wywodów ale czasami mam wszystkiego dość (chyba nie tylko ja).
Przejmuje się faktem, że Jasiek nie ma opłaconego hotelu, nie ma na lek, który może Mu pomóc, nie ma na karmę.

Ostatnio prowadzę kilka na raz bazarków- sprzedaje dosłownie wszystko co ludzie mogliby kupić bo nie chciałam stanąć tylko na skarbnikowaniu ale DODATKOWO (z podkreśleniem- dodatkowo) wspierać ew. bazarkiem.
Zaczyna mi się wszystko mieszać i pewnie odpocznę niedługo od bazarkowania (jak tylko wyjdziemy z długów- bo wierzę, że tak będzie).

Ja proponuje spotkanie (wiem Ajlii, że nie masz teraz zupełnie czasu ale może jakbyś była w Warszawie?) i na żywo porozmawiać- wolę taką rozmowę.

Co do allegro- Wadercia normalnie jesteś wielka!!!
Pięknie dziękujemy!!!

Posted

Rozliczenie allegro:

Suma sprzedanych cegielek 100 x5 = 500 zł

U mnie na koncie 280 zł
Odejmujemy oplate za wyroznienia -17 zł, oraz oplate allegro za zysk - 30 zł (sadzilam ze bedzie wiecej, ale to lepiej:razz:)

Tak więc mam do przesłania dla Was 233 zł :)
U malibo powinno być 220 zł, z tego co widzialam jest juz 180 zł, moze jakies wplaty doszly:)

Także dziękuję za współpracę, oraz wszystkim dogomaniaczkom! :)
Ah.. no i wszystkie dyplomy juz rozeslane :)

Posted

wadercia napisał(a):
Rozliczenie allegro:

Suma sprzedanych cegielek 100 x5 = 500 zł

U mnie na koncie 280 zł
Odejmujemy oplate za wyroznienia -17 zł, oraz oplate allegro za zysk - 30 zł (sadzilam ze bedzie wiecej, ale to lepiej:razz:)

Tak więc mam do przesłania dla Was 233 zł :)
U malibo powinno być 220 zł, z tego co widzialam jest juz 180 zł, moze jakies wplaty doszly:)

Także dziękuję za współpracę, oraz wszystkim dogomaniaczkom! :)
Ah.. no i wszystkie dyplomy juz rozeslane :)

Ale SUPER Jasiek ma już na pewno na 1 opakowanie leku :)
Poczekam jednak jak to rozpisze magdyska, bo dziś już mój mózg nie pracuje i nie wiem jak to napisać na FB.
Wadreciu, wiem, że dziś jest już poźno, ale czy Ty wiesz od kogo i po ile dostałaś te wpaty bo ja FB musze zrobić rozpiskę imienną, a pewnie i stamtąd kilka osób kupiło. Mogłabyś to jutro napisać. (kwota, imię i pierwsza litera nazwiska)

Posted

hm.. tak mam dostep do takich informacji chociaz trzeba pamietac o tym ze ludzie czasem maja inne dane w allegro a z innego konta placa :( np z rozliczeni malibo zidentyfikowalam tylko 2 osoby.. :)

Posted

wadercia napisał(a):
hm.. tak mam dostep do takich informacji chociaz trzeba pamietac o tym ze ludzie czasem maja inne dane w allegro a z innego konta placa :( np z rozliczeni malibo zidentyfikowalam tylko 2 osoby.. :)

Przepraszam wczoraj padłam.
ALe Ci co wpłacają, jak sobie sprawdzają czy doszły pieniądze, to wiedzą, że to oni, a to jest najważniesze, a reszta widzi jakie kwoty ludzie wpłacają i to też jest ważne.
Jak będziesz miała wolną chwilkę, zrób proszę taką listę :)

Posted

Wadercia- przesłałam Ci mój nr konta na PV.

Ostatnio doszła do mnie wpłata:
200 zł.- Anna Z. z dopiskiem "Jaśminowa". (o której już pisałam) ale mam pytanie- czy to jest wpłata z FB na lek? bo już się trochę pogubiłam...

Posted

[quote name='magdyska25']Wadercia- przesłałam Ci mój nr konta na PV.

Ostatnio doszła do mnie wpłata:
200 zł.- Anna Z. z dopiskiem "Jaśminowa". (o której już pisałam) ale mam pytanie- czy to jest wpłata z FB na lek? bo już się trochę pogubiłam...

A może to jest ta wpłata o której pisała Cleo?

Posted

O ta poniżej: ???

[quote name='Cleo2008']Dostalam na pw informacje na FB od Ani Z. (niestety nie znam sumy jaka przelala ani z czyjego konta szlo, wiec jeszcze sprobuje wyjasnic):
pieniazki ode mnie prosze przeznaczyc na lekarstwo dla jaska. Moja mama robila przelew w moim imieniu i chyba cos nie tak wpisala w tytule :) pozdrawiam serdecznie

EDIT: Potwierdźcie proszę, czy mogę to rozliczenie z poprzedniej strony zamieścić na FB?

Posted

Tak, myślę, że to ta wpłata, więc 200 zł. od Ani Z. piszę, że to na lek.

Co do rozliczenia- to co ja robię, możesz śmiało wrzucać (nie wiem jak z fundacją- o to chyba Malibo trzeba się zapytać).

Posted

magdyska25 napisał(a):
Tak, myślę, że to ta wpłata, więc 200 zł. od Ani Z. piszę, że to na lek.

Co do rozliczenia- to co ja robię, możesz śmiało wrzucać (nie wiem jak z fundacją- o to chyba Malibo trzeba się zapytać).

W poście #725 wrzuciłam całą rozpiskę, którą chcę właśnie w tej formie wrzucić na FB, chodzi mi o to czy mogę to tak wrzucić?

Posted

Wpłaty allegro:

1. Mariusz N. Łódź - 25 zł
2. Alekstandra S. Sosnowiec - 50 zł
3. Gabriela C. Borówiec - 5 zł
4. Kasia T. Poznań - 5 zł
5. Magdalena R. Warszawa - 5 zł
6. Ewa K. Gliwice - 100 zł
7. Marta K. Warszawa - 20 zł
8. Bartłomiej S. Myszów - 20 zł
9. Justyna K. Wolsztyn - 15 zł
10. Danuta B. Wrocław - 10 zł
11. Edyta J. Bielsko Biala - 5 zł
12. Paulina Z. Kielce - 10 zł
13. Paulina D. Warszawa - 10 zł

O takie coś Ci chodziło? :cool3:

Posted

Wczoraj Jaś znów kiepsko jadł. Rano nie chciał prawie nic, zjadł w końcu trochę mielonego mięsa. Pod wieczór skubnął karmy vitake junior. I to było by tyle w kwestii jego diety.
Około północy nie wyrobiłam - nakarmiliśmy Jasia strzykawką. Zjadł preparat dla rekonwalescentów royal canin (wziełam z zapasów SPS, muszę odkupić przy najbliższej okazji). Czterdzieści strzykawek po 5 ml... a porcja którą udał się w niego wmusić to jak na 5 kg psiaka. Ale przynajmniej zjadl coś, co zawiera witaminy.
Mam w domu mleko dla niemowląt. Kupię kleik ryżowy i zacznę dokarmiać tym Jasia. Czuję się już kompletnie bezsilna.

Natomiast Jasiek od rana ma świetny humor i wcale nie wygląda na chorego psa... Zjadł małą puszkę na śniadanie.

Wczoraj wieczorem też zauważyłam ze zmiana na głowie jest cieplejsza niż reszta psa. Wymasowałam znów sporą ilość wydzieliny, i znikło to zaognienie.

Widzę zmiany w wydzielinie po podaniu ketokonazolu - jest "czystsza", rzadsza i bez glutów, skrzepów i czy dużej ilości krwi. Nawet smarki Jasia, którymi mnie umazał w czasie wymasowywaniu wydzieliny z głowy, są czystsze i bez krwi.

Zastanawiam się cały czas nad kuracją ancotilem. To byłby najlepszy wybór wg mykogramu. Ale mam wątpliwości... nie wiem ile razy przegadywałam to już z mężem, przyjaciółką -weterynarzem, i wetami z którymi współpracuję od lat.

Ketokonazol był wybrany ze względu na 1) dostępność, 2) cenę, 3) znane od lat działanie i skutki uboczne, 4) możliwość stosowania przez wiele miesiecy. Choć candida glabrata jest średnio wrażliwa na tą substancję.
Ancotil wg mykogramu zawiera substancję na którą candida glabrata jest wrażliwa. Ale... tu wszyscy wiemy 1) trzeba go sprowadzić z zagranicy (co wiąże się z okresami oczekiwania), 2) cena jest bardzo wysoka i może okazać w trakcie kuracji że nie brakuje funduszy na jej kontynuowanie, 2) działanie i skutki są znane tylko z literatury (żaden z wetów z którymi rozmawiałam nie stosował nigdy ancotilu), 4) można go wg literatury stosować krócej niż ketokonazol.

O ile każdy z wymienionych problemów można jakoś rozwiązać, to martwi mnie coś innego. Jeśli przerwiemy podawanie ketokonazolu i wejdziemy z ancotilem... a okaże się że Jasiek nie może przyjmować ancotilu.... np. ze względu na skutki uboczne lub brak działania. Mykogram bowiem to nie wyrocznia, tylko wskazówka. Nie raz spotykałam się z antybiogramami, wg których zakażenie daną bakterią powinno się leczyć - a dany antybiotyk wogóle nie przynosił poprawy.

W każdym razie boję się sytuacji, że przerwiemy leczenie ketokonazolem, potem będziemy musieli zrezygnować z ancotilu... i nie będzie co już podać (nie będzie można wrócić do leczenia ketokonazolem). Bardzo boję się też że zabraknie fuduszy na zakup ancotilu, szczególnie jeśli okaże się że potrzeba wiecej opakowań niż standartowe trzy. Każda pomoc w końcu się wyczerpuje, i mogę zostać z psem któremu trzeba przerwać kurację z powodu braku pieniedzy.
Naprawdę nie wiem co robić... biję się z myślami...