mru Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 odebraliśmy dziś ludziom z jednego z miast na południe od Warszawy dwa szczeniaki w to miejsce pojechaliśmy łapać "bezdomną" ciężarną sunię, ale okazało się że sunia nie jest taka bezdomna i że w domu ludzie mają jeszcze parę psów i ich szczeniaki... ludzie mają psa i jeszcze 3 młode suki, wszystko przygarnięte - jedną sukę, w zaawansowanej ciąży, zabraliśmy na sterylkę... ludzie tak co jakiś czas mają te szczeniaki z przypadku, wcale nie chcą... no i sobie nie radzą choć źli nie są jak na to miasto, które jest jakimś zagłębiem syfu i bezdomności (no offence, ale znaleźliśmy także w centrum miasta zabitego kota powieszonego za ogon...) maluchy są zdrowe, odrobaczone, odpchlone i mają swoje książeczki! jeden to chłopak - waży 4,3 kg, jest cały czarny z białym krawatem i końcóweczką ogonka (generalnie wygląda jak mini labek, ale będzie lżejszy) i ma max 12 tygodni, jego mama to śliczna młoda dalmatynkowata sunia około 18kg. chłopak: jego mama: dziewczynka jest z innej mamy - rudej 10kg suni, mała waży 3,7 kg, jest w takim samym wieku jak chłopak. sunia ma więcej białego i jest trochę mniej śmiała. jej mama: szczeniaki miały iść do DT, ale posypało się i chwilowo wylądowały u Pauliny, która w mieszkaniu ma 4 psy, kotów nawet nie zliczę i rodzinę... POMOCY! szukamy tymczasu - choćby dla jednego z nich! 790 102 273 ; 790 102 272 ; [email protected] Quote
mru Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 małej daliśmy Darma a chłopakowi Bruno (choć miał być Greg!) :) znaczy Paulina dała :) Quote
tripti Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 ładny zestawik :) chyba trzeba do poniedziałku zaczekać, ludzie będą w pracy, to na spokojnie przejrzą dogo i wypatrzą na dt szkraba ;) biedna ta sunia biało-ruda, taka bidna pod tym płotem... mru ten numer to Twój? tamten poprzedni juz nieaktualny? Quote
P78 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 ...jakoś nikt nie wypatrzył :( ,a ja się zaraz zapłacze z tą całą ekipą :( Na dodatek moja duża suka właśnie ugryzła tą małą, a ta wrzasku narobiła, szlag mnie już trafia :( Bruno wepchnął się pod kaloryfer i pisku narobił...:placz: Dom wariatów- nie inaczej! PILNIE POTRZEBNY DOM TYMCZASOWY!!! JA NIE DAM RADY TRZYMAĆ TYCH PSÓW!!! POMOCY:placz::placz::placz:!!! Quote
P78 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 tripti napisał(a):ładny zestawik :) chyba trzeba do poniedziałku zaczekać, ludzie będą w pracy, to na spokojnie przejrzą dogo i wypatrzą na dt szkraba ;) biedna ta sunia biało-ruda, taka bidna pod tym płotem... mru ten numer to Twój? tamten poprzedni juz nieaktualny? Ta ruda to jędzowata :) - jak córeczka :) Quote
tripti Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 e to jakiś stereotyp z tym rudym wrednym, coś źle się przyjrzałaś z tą jędzowatością :) właśnie, aż była zdziwiona, że nie podskoczył ten temat i zaczęłam już go szukać, ale podniosłaś na szczęście :) nieciekawa sytuacja :( Paulina a te dziewczyny co Kubuś [*] u nich mieszkał, nie mogłyby jednego skitrać na chwilę? Quote
P78 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Zachowanie też ma takie :) zazdrośnica jedna :) Że Rybka...? Obawiam się, że nie,bo już później nie mogły pomóc :( Do doopy to wszystko... Ale ja nie mogę, po prostu NIE MOGĘ ich mieć... Nie wiem co z nimi będzie :( NIESTETY... Quote
tripti Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 no nikt tu nie zagląda, może ten wątek jest jakiś transparentny.... ja wiem, że Ty nie możesz, że to awaryjnie, ale czy inni wiedzą? czy nie mogą pomóc??? Quote
tripti Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 a pytałyście już Equus? maluchy zdrowe i odrobaczone, może na chwilę mogłaby przetrzymać? Quote
tripti Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 ok, jest jeszcze auraa albo jedno a, która czasami tymczasuje psiaki, ale teraz to chyba rozważa Tusię, paula82 - proponowała bezpłatnie dt dla jednego z trzech "naszych" psiuli z lasu na około tydzień. Rybka odpada w takim razie, a była jeszcze jedna dziewczyna Marta (?) tylko nie obraczus, też związana ze sprawą Kubusia. Quote
P78 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Ta druga Marta odpada... :( Ok, już wysyłam dzięki za namiary :) Czyli Paula i aura,tak? Tydzień, trochę mało, co będzie jak nie pójdzie :( No,ale spróbuję... Jutro mru zrobi lepsze zdjęcia... Quote
auraa Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Dziewczyny, szukajcie. Ostatnia tymczasowiczka bardzo dała nam się we znaki. Nie tyle mi, co mojej psio kociej rodzince. Wszystkie czuły się bardzo zdominowane ( Atosik bał się nawet przywitać, kiedy wracałam do domu) i teraz widzę, ze odpoczywają. Odkąd Pixi poszła do domu, zaczęły sie bawić. Zaczęłam zastanawiać sie nad Tosią, bo ponoć jest spokojna ale się trochę wypaliłam. Od 4 lat , nie czasami ale cały czas mam coś na tymczasie. Muszę pomysleć. Quote
Awit Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Matko jedyna... Paulina Ty masz Micha przecież, i chyba jamniczkę?? I te dwa, i trzy swoje!! Quote
mru Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 i koty! trzy duże swoje, jednego dużego naszego i szczyle! :/ w mieszkaniu, co by nie gadać to masakra... Quote
P78 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Generalnie Micho ma własny pokój, ale 3 duże psy i 4 koty i my jesteśmy w jednym pokoju, wraz jeszcze ze świnką, której już nawet nie wliczam NO I SZCZENIAKAMI :( Wszystko zasrane, zaszczane, nie ma nawet jak chodzić :( - nie ma jak odseparować co powoduje ataki mojej suki na młodą... :( Zaraz będzie panika na Dogo, że u Pauliny78 na dt doszło do pogryzienia :( Ale nikt się nie zgłasza... :( z żadnego maila czy ogłoszenia... Z FB CISZA, choć miały być 2 telefony - doopa :shake::shake::shake: Quote
mru Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 rany :/ dobra, może foty słabe... jutro będą nowe, ma być słońce. Quote
P78 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Pani co chciała psa na sms'y odebrać!!! oczywiście nie zadzwoniła :) LUDZIE KOCHAM WAS NORMALNIE :D Wystarczyło zadzwonić,pogadać,podpisać umowę :))) Za dużo widać żądamy :) Quote
mru Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 zadzwonić, co Ty? :) eee za dużo zachodu... Quote
Recommended Posts