backbone Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Jutro przed godz 9 (mam nadzieje) do 12 okolo będę miec chwile czasu to wpadniemy pomoc z agack222. Andziu jak z tymi budami? Sa juz jakies materialy? Wogole brac jutro z domu jakies narzedzia do schronu? Quote
andzia69 Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 [quote name='backbone']Jutro przed godz 9 (mam nadzieje) do 12 okolo będę miec chwile czasu to wpadniemy pomoc z agack222. Andziu jak z tymi budami? Sa juz jakies materialy? Wogole brac jutro z domu jakies narzedzia do schronu?[/QUOTE] na razie ni ma:( teraz przy tych mrozach to myślę, ze malowanie ich odpada...no chyba, żeby brać po jednej budzie do wewnątrz i tam malować i czekać az wyschnie... narzędzia możesz wziąść...tylko się zastanawiam czy w tej chwili nie jest pilniejsze: zrobienie zasłonek z kawałków dywanów - niektóre wiszą, gdzieniegdzie są oberwane, a w niektórych "wyjsciach" nie ma ich wcale i wiatr imróz hula po "ogrzewanych" pomieszczeniach:( to chyba trzeba najpierw zrobić... przydałoby się pomału jednak psiaki wyprowadzać, bo podejrzewam, ze większosć ma urazy do zakładania czegokolwiek na szyję...:( Quote
DuDziaczek Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 andziu a kawałki dywanów są "na stanie" ? Quote
Eruane Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Przypominam o zgłaszaniu się do mnie chętnych do pracy z psami w schronisku według programu zatwierdzonego przez Turid Rugaas. Mamy już kilka osób. Zapraszam kolejne. :) Quote
agack222 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [quote name='andzia69']na razie ni ma:( teraz przy tych mrozach to myślę, ze malowanie ich odpada...no chyba, żeby brać po jednej budzie do wewnątrz i tam malować i czekać az wyschnie... narzędzia możesz wziąść...tylko się zastanawiam czy w tej chwili nie jest pilniejsze: zrobienie zasłonek z kawałków dywanów - niektóre wiszą, gdzieniegdzie są oberwane, a w niektórych "wyjsciach" nie ma ich wcale i wiatr imróz hula po "ogrzewanych" pomieszczeniach:( to chyba trzeba najpierw zrobić... przydałoby się pomału jednak psiaki wyprowadzać, bo podejrzewam, ze większosć ma urazy do zakładania czegokolwiek na szyję...:([/QUOTE] Jutro w miare mozliwosci zapewnimy psiakom krotki spacerek na smyczy. A te zaslonki tylko z dywanow robicie? Kurde, ostatnio we wszystko po 5 zl widzialam dywaniki rozmiaru wycieraczki, chyba 2 czy 3 sztuki za 5 zl. Moznaby kupic jesli sie przydadza. Gorzej z kasa..Chyba, ze z pieniedzy z akcji w szkolach. W mojej byl dzis pierwszy dzien zbierania i uzbieralam z kolezankami 64 zl 18 groszy ;) Akcja trwa do 15 grudnia wiec kasy troche przybedzie Quote
Eruane Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [quote name='andzia69'] przydałoby się pomału jednak psiaki wyprowadzać, bo podejrzewam, ze większosć ma urazy do zakładania czegokolwiek na szyję...:([/QUOTE] Pewnie tak. Postaram się przyjechać, prawdopodobnie z kimś do pomocy, w sobotę. To powyprowdzamy, ile się da, boksami. Quote
Asior Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 może ktoś byłby w stanie zasponsorować kilka kubraków dla kieleckich psiaków??? [url]http://www.dogomania.pl/threads/126514-CiEPŁE-ZIMOWE-KUBRAKI-DLA-PSÓW-BEZDOMNYCH-KTOŚ-JESZCZE-CHĘTNY/page179[/url] Quote
andzia69 Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 [quote name='DuDziaczek']andziu a kawałki dywanów są "na stanie" ?[/QUOTE] i kawałki i całe dywany;) Quote
backbone Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 O kawałki wykładzin można popytać w sklepach zajmujących się sprzedażą tegoż towaru - najlepiej w supermarketach. Czesto z kilkudziesieciometrowych rolek zostaja np metrowe pasy wykladziny, którą trudno im juz sprzedac. Co do narzedzi andzia, co jutro jest do zrobienia, to bede wiedziec co wziac - bo tak to ja mam caly garaz gratow, lacznie z wiertarkami, pilami etc ;P Quote
wilczka Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 jutro od 830 do 11 przyjada dwie dziewczyny do dymin do pomocy,nie tylko do nwyprowadzania,moga byc od qpek.czy macie jakies jednorazowe rekawiczki?srodki czystosci?drapache do wymiatania z boksow-czy musza miec swoje? Quote
eliza_sk Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Andziu, czy dywanów będzie pod dostatkiem ? Pisała do mnie na pw osoba, która jest administratorem jakiegoś osiedla w Warszawie, oferowała pomoc w tym temacie. Potrzeba jeszcze ? Quote
Eruane Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='anetka116']Pytałam się na pw czy moge pomóc w schronisku . Mam dużo wolnego czasu , nie byłam na kursie wolontariuszy. Czy była by taka możliwość?[/QUOTE] Właśnie, ja też mam pytanie, na jakiej zasadzie mogą dołączyć do wolontariuszy osoby, które na kursie nie były. Oczywiście mogą dołączyć do naszej grupy i je przeszkolimy, ale chodzi mi o sam papier uprawniający do wejścia do schroniska. Quote
kika22 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Eruane mozesz mi napisa cos wiecej na temat tego szkolenia? Głownie chodzi mi o to czy szkolenie przewidziane jest na tygodniu czy w weekendy? Jesli w weekendy to w ktorych godzinach? Quote
Ellig Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Czy ktos moze do mnie zadzwonic na cito w sprawie odbioru kocy z Warszawy tel. podam na pw.Bardzo pilne! Quote
Eruane Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='kika22']Eruane mozesz mi napisa cos wiecej na temat tego szkolenia? Głownie chodzi mi o to czy szkolenie przewidziane jest na tygodniu czy w weekendy? Jesli w weekendy to w ktorych godzinach?[/QUOTE] Na pewno, jak się zbierze grupa, będziemy ustalać takie rzeczy. Większość osób pracuje, więc na pewno będą to godziny popołudniowe lub weekendy, a godziny ustalimy wspólnie. Chciałabym, żeby podstawowe szkolenie przeszli wszyscy wolontariusze, którzy wchodzą do boksów, wychodzą z psami. Chodzi o podniesienie poziomu bezpieczeństwa pracy ludzi i o nie wprowadzanie działań, które będą niwelować efekty naszej pracy z psami. Natomiast już teraz zbieram osoby chętne do bezpośredniej pracy nad psami, bo one muszą być przeszkolone dokładniej. Jeśli ktoś chce jechać też na jakieś płatne seminarium tematyczne dot. pracy z psami schroniskowymi to też proszę dać mi znać. Quote
Linssi Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='Ellig']Czy ktos moze do mnie zadzwonic na cito w sprawie odbioru kocy z Warszawy tel. podam na pw.Bardzo pilne![/QUOTE] Juz zadzwonilam do Ciebie ;) Quote
Ellig Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='Linssi']Juz zadzwonilam do Ciebie ;)[/QUOTE] Tak dziekuje tylko nikt nie ma kontaktu do kierowcy i nadal Bogusia nie zna konkretow i nie moze powiadomic ludzi z JW.... Quote
Linssi Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='Ellig']Tak dziekuje tylko nikt nie ma kontaktu do kierowcy i nadal Bogusia nie zna konkretow i nie moze powiadomic ludzi z JW....[/QUOTE] Andzia wysle jej dane jak dotrze tylko do pracy, bo znow na komisariacie siedziala :cool3: Quote
Ellig Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='Linssi']Andzia wysle jej dane jak dotrze tylko do pracy, bo znow na komisariacie siedziala :cool3:[/QUOTE] Ok, to naprawde teraz jest priorytet, zeby Bogusia mogla dojechac pod JW i zeby osoba wydajaca koce i materace nie wyszla z pracy...... Quote
divia_gg Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='Linssi']Andzia wysle jej dane jak dotrze tylko do pracy, bo znow na komisariacie siedziala :cool3:[/QUOTE] A kogo znow [I]pobila;) :evil_lol: [/I]Znow cos ze schronem nie bardzo? Quote
Linssi Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='divia_gg']A kogo znow [I]pobila;) :evil_lol: [/I]Znow cos ze schronem nie bardzo?[/QUOTE] Nadrabiala jakies zaleglosci ;) Quote
backbone Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Wlasnie wrocilem do domu - 2,5godziny spedzilem w schronisku, udalo sie posprzatac kilka boksów, wlozyc slomę do kilkunastu bud, i nakarmić psiaki. Pracy jest dużo, zwlaszcza teraz. Osoby które chcą pomóc, zapraszam do schroniska. Ja dopiero znajdę czas w piątek i sobotę żeby znow wpasc i cos zrobic. Quote
eliza_sk Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Szkoda tylko, że rzeczniczka TOZu, zamiast apelować o pomoc, wygaduje brednie na łamach prasy. Enedo - wychodzi na to, że nie powinnaś narzekać, bo chyba masz jakiś niewidzialnych wolontariuszy na stanie ... Może ustalecie z tą panią wersję do mediów, bo chyba różowo nie jest i pomoc stale potrzebna. [I] - Ludzie rwą się do tego, by pracować i pomagać - mówi Dagmara Głodowicz-Mazurek z Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami. - Na szkolenie zorganizowane przez fundację Azyl pod Psim Aniołem przyszło 50 osób.[/I] Quote
andzia69 Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 [quote name='eliza_sk']Szkoda tylko, że rzeczniczka TOZu, zamiast apelować o pomoc, wygaduje brednie na łamach prasy. Enedo - wychodzi na to, że nie powinnaś narzekać, bo chyba masz jakiś niewidzialnych wolontariuszy na stanie ... Może ustalecie z tą panią wersję do mediów, bo chyba różowo nie jest i pomoc stale potrzebna. [I] - Ludzie rwą się do tego, by pracować i pomagać - mówi Dagmara Głodowicz-Mazurek z Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami. - Na szkolenie zorganizowane przez fundację Azyl pod Psim Aniołem przyszło 50 osób.[/I][/QUOTE] nooo...normalnie tłumy walą drzwiami i oknami:diabloti: może nocą tam robią, a my tego nie doceniamy:evil_lol: a na serio...jest mniej śmiesznie...:shake: z resztą ja wiedziałam,że tak będzie...robią te osoby, które coś dla zwierzaków robiły do tej pory i bez błysków fleszy...resztę pominę milczeniem...i tak nic to nie zmieni:-( Eliza - dzięki wam za to, ze przyganiacie do schronu kogo tylko można:loveu: Quote
backbone Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Prawda jest taka, że roboty jest dużo, ludzi za mało. Dziś z agack222 w 2,5h posprzatalismy w trzech czy czterech boksach, nakarmiliśmy psy i wylozylismy budy słomą. Czas leci niemiłosiernie, psy marzną i trzeba co chwila dolewać im wody bo zamarza w mgnieniu oka. Quote
Recommended Posts