Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biszkopt wygląda mi na temperamentnego młodzika(a czy on jest już wykastrowany?).A u takiego każdy nerw gra,na byle co.Ja widzę to u swojego"bydlaczka",byle ogon mu śmignie przed nosem,byle patyczek zafurkocze w powietrzu,a on już jakby to była "stawka większa niż życie" cały gotowy,najeżony,drżący.No i mogę gary żarcia gotować, a on w mig to przepuści, z parą pod ogonem.

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też mam taką zwariowanie chudą sunię. Zawsze była "szczupakiem", ale niech tylko jeden dzień nie dostanie drugiego posiłaku, to robi się z niej taka "psia nędza", że śmiało możnaby mnie posądzić o głodzenie psa. Ona po prostu musi dostawać dwie porcje karmy dziennie, bo inaczej natychmiast chudnie. Masakra.Była taka zawsze, a jest u nas juz 10 lat.Robiliśmu badania, ale gdzie tam. Zdrowa, śmiga jak pershing, ino tak ma.A poza tym schronisko dla psa to ciągły stres. Przecież zobaczcie na zdjęciach,jakie napięcie widać u Biszkopta. On po prostu ciągle czeka.
Dziewczyny, deklaruję 20 zł miesięcznie na Biszkopta. Jeśli będę mogła, to co miesiąc dorzucę trochę, ale na razie 20 zł jest sumą, którą mogę wpłacić co miesiąc napewno.

Posted

[quote name='Lilek']Ja też mam taką zwariowanie chudą sunię. Zawsze była "szczupakiem", ale niech tylko jeden dzień nie dostanie drugiego posiłaku, to robi się z niej taka "psia nędza", że śmiało możnaby mnie posądzić o głodzenie psa. Ona po prostu musi dostawać dwie porcje karmy dziennie, bo inaczej natychmiast chudnie. Masakra.Była taka zawsze, a jest u nas juz 10 lat.Robiliśmu badania, ale gdzie tam. Zdrowa, śmiga jak pershing, ino tak ma.A poza tym schronisko dla psa to ciągły stres. Przecież zobaczcie na zdjęciach,jakie napięcie widać u Biszkopta. On po prostu ciągle czeka.
Dziewczyny, [B]deklaruję 20 zł miesięcznie na Biszkopta[/B]. Jeśli będę mogła, to co miesiąc dorzucę trochę, ale na razie 20 zł jest sumą, którą mogę wpłacić co miesiąc napewno.[/QUOTE]
Dziękuję :multi:

Posted

[quote name='Trisza']Widziałam go dzisiaj w programie tv we wzmiance o kwescie na rzecz azylu..W rzeczywistości jego boki się zapadają, pod spodem rysuje się dokładna anatomia żeber....:(((. Błagamy o wsparcie.Trzeba go wyciągnąć![/QUOTE]
Biszkopt użyczył swojego wizerunku...
Czy temu biednemu psu z tej kwesty się coś dostało?

Posted

Zakochałam się w Biszkopcie, niestety mam już dwa psy i nie mogę go wziąć... Ale bacznie będę śledzić jego losy, też chciałam zadeklarować się z określoną miesięczną sumą, ale jestem tutaj nowa i szczerze nie wiem co i jak ...

Posted

[quote name='Fufurek']Zakochałam się w Biszkopcie, niestety mam już dwa psy i nie mogę go wziąć... Ale bacznie będę śledzić jego losy, też chciałam zadeklarować się z określoną miesięczną sumą, ale jestem tutaj nowa i szczerze nie wiem co i jak ...[/QUOTE]

Każda deklaracja mile widziana :).Piszesz ile możesz miesięcznie się zadeklarować na Biszkopcika, na prywatną wiadomość dostajesz nr rachunku bankowego. Jak piesek zostanie wyadoptowany do domu stałego kończy się deklaracja :). Na pierwszej stronie są wypisane deklaracje, wpłaty i wypłaty, więc kontrolujesz na co idą te pieniążki :)

Posted

[quote name='edek']Każda deklaracja mile widziana :).Piszesz ile możesz miesięcznie się zadeklarować na Biszkopcika, na prywatną wiadomość dostajesz nr rachunku bankowego. Jak piesek zostanie wyadoptowany do domu stałego kończy się deklaracja :). Na pierwszej stronie są wypisane deklaracje, wpłaty i wypłaty, więc kontrolujesz na co idą te pieniążki :)[/QUOTE]

Dziękuję bardzo za odpowiedź :) To ja od razu zadeklaruję się na co miesięczną wpłatę w kwocie 20 złotych :)

Posted

[quote name='Fufurek']Dziękuję bardzo za odpowiedź :) To ja od razu zadeklaruję się na co miesięczną wpłatę w kwocie 20 złotych :)[/QUOTE]
Fufurek - dziękuję :Rose:

Posted

Felka - czekam na wieści od Reni - jest szansa na DS dla Biszkopta.. Jeśli dobrze zrozumiałam - dom, pani z córką.. Ale nic więcej nie wiem.. I najważniejsze - czy się zdecydują i jak wypadnie przedadopcyjna wizyta...

Posted

No właśnie, bo szkoda byłoby,żeby te wszystkie deklaracje przepadły,jak Biszkopt pójdzie do domu-czego jemu i sobie ,i nam wszystkim życzę.Moja,deklaracja wpłat, jeśli Biszkopt znajdzie dom,może zostać przekazana na innego "bidulca"od Was.Mam cichą nadzieję,że to cudo "biało-uszate" znajdzie wielbicieli.No, ale po kolei.
Najpierw Biszkoptek-po domek siuuuu.

Posted

[quote name='tisane']Kiedy bedzie ta wizyta przedadopcyjna ?[/QUOTE]
Wizyta może być dopiero wtedy, gdy domek na 100 % wyrazi chęć zabrania Biszkopta. Na chwilę obecną, widząc co dzieje się z dziś wywiezionym Badim, mam wielkie obawy przed wysłaniem Biszkopta aż pod Łódź. :-(

Posted

[quote name='Renata N']Wizyta może być dopiero wtedy, gdy domek na 100 % wyrazi chęć zabrania Biszkopta. Na chwilę obecną, widząc co dzieje się z dziś wywiezionym Badim, mam wielkie obawy przed wysłaniem Biszkopta aż pod Łódź. :-([/QUOTE]
Ja tak samo.............

Posted

Wydaje mi się, że trzeba dalej zbierać deklaracje. Nie wiadomo czy ten dom się na niego zdecyduje, a jego naprawdę trzeba jak najszybciej wyciągnąć. On wygląda z tygodnia na tydzień coraz gorzej :(

Posted

Przepraszam Kochani za spamowanie, zostalo niewiele czasu. Do konca marca trwa glosowanie w Krakvecie. Schronisko w Radomsku jest w tragicznej sytuacji i kazda pomoc jest na wage zlota! Prosze, oddajcie glos i zajrzyjcie na watek schroniska:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/202335-Schronisko-w-Radomsku-Ruszamy-z-adopcjami!-Prosimy-o-pomoc[/url].

Posted

[quote name='tisane']Wydaje mi sie ,ze ta dziewczyna jest zdecydowana na biszkopta , wczoraj pytala sie mnie odnosnie jego transportu .[/QUOTE]

a będzie przeprowadzona wizyta przed adopcyjna ???? Jak jest zdecydowana i wizyta przejdzie ok to może zabierzemy go do hoteliku, znalezienie transportu może trochę potrwać :(