przyjaciel_koni Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Dąbrówka - dobry człowiek z Ciebie !!!!!!!!! Odległość spora, ale to szansa dla Miśka jakiej więcej może nie otrzymać !!!! I masz rację - ja również sądzę, że Misio będzie dłużej u Ciebie. [B]Dlatego bardzo prosimy o pomoc w zorganizowaniu transportu !!!! Nie straćmy takiego szczęścia dla starego, sponiewieranego psa !!![/B] Aniu - nie becz, tylko wpisz prośbę o transport w wątek transportowy ! Może akurat ktoś tam będzie jechał !!! Trzeba pytać ! No i pomyślmy co z Rokim !!!!!!!! Gdyby jednak jakieś deklaracje pomocy finansowej (stałej) do czasu znalezienia domu lub tymczasu. Wiem, że to trudna decyzja !!!!!!!!!! Quote
Dabrowka Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 [quote name='przyjaciel_koni']Dąbrówka - dobry człowiek z Ciebie [/quote] Dobry jak dobry, na pewno szalony :cool3: Co do transportu... jutro będę wiedziała dokładniej, kiedy będzie gotowe miejsce dla Misia. Czy on jest wielkości collie, czy bardziej sheltie? Na zdjęciach jest trochę "rasopodobny", może warto go gdzieś jeszcze pokazać. Zresztą Ania wspominała chyba, że założy mu wątek. Quote
Majaa Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Dopóki siedzę przy starachowickich bidach, to jakoś sie trzymam, ale jak zaglądam na wątki obce to nawet walenie głowa w mur nie pomoże .. . Załamka i to totalna! Quote
agusiazet Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Super byłoby, gdyby i Misiu i Roki znaleźli swoje miejsce na ziemi, chociażby tymczasowe. Dobrówko, czy jeśli wzięłabyś Misia - to czy potrzebowałabyś na jego utrzymanie pieniędzy? Ja na Rokiego i Rudiego, dwóch super przyłaciół, mogę raz w miesiącu wpłacać po 50 zł, czyli 100 na obu. Czasem jak mam więcej kasiory nawet więcej, ale tak na bank to stówka dla przyjaciół. Może inni też się zdeklarują - no chyba, że wydarzą się inne nie planowane sytuacje, c odpukać, żeby nie!!! Quote
Dabrowka Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 [quote name='agusiazet']Dobrówko, czy jeśli wzięłabyś Misia - to czy potrzebowałabyś na jego utrzymanie pieniędzy?[/quote] Wsparcie na pewno się przyda - Miś byłby szóstym psem :oops: Quote
Tigraa Posted September 23, 2006 Author Posted September 23, 2006 Dąbrówka Mis jest mniejszy od collie,on sięga do kolana tylko. Ma bardzo zniszczone ząbki,siwiutki pysio i sądzę ze ma ok.8-9 lat.Na jedną łapkę kuleje,jakies stare zlamanie,pewnie potracony przez samochod.Jest to przemily psiak,bardzo ufny do czlowieka,przyjazny dla innych psow. Quote
Dabrowka Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Aniu, masz jeszcze jakieś zdjęcia Misia? Może będę próbowała go komuś pokazać... bez robienia jakichkolwiek nadziei, ale może :) Quote
Tigraa Posted September 23, 2006 Author Posted September 23, 2006 Niestety mam tylko te 2 fotki Miśka.Jak dzis będzie to zrobie jakies jeszcze.I Rokiemu tez. Wiecie ze Roki szuka Rudiego? :shake: on zawsze czul sie za niego odpowiedzialny. Quote
agusiazet Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Szuka Rudiego, niewątpliwie wspaniali przyjaciele. Aniu skontaktuj się z Panią od Hoteliku może weżmie i tego biedaka. Obiecuję, że będę wpłaćać po 50 zł na każdego miesięcznie. Inni też pewnie się dołożą!!!! Quote
Tigraa Posted September 23, 2006 Author Posted September 23, 2006 Najwiekszy problem bylby w zlapaniu Rokiego.On nie da do siebie podejsc.Mnie zna juz od miesiecy,przeciez karmię ich,cieszy sie na moj widok ale dotknac sie nie da.Będzie problem...no ale Roki to sliczny pies,troche mniejszy od ONka ale wygląd ONka,stojące uszka,bardzo ladny.Na pewno by szybko znalazl dom,byle dobry.Zal mi go,tak ostatnio wychudl ze mu żebra znac.Co robic?Co robic?Jak go ewentualnie złapac? Quote
przyjaciel_koni Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Agusiazet - ładnie to napisałaś: [I]cyt.) Szuka Rudiego, niewątpliwie wspaniali przyjaciele. Aniu skontaktuj się z Panią od Hoteliku może weżmie i tego biedaka. Obiecuję, że będę wpłaćać po 50 zł na każdego miesięcznie. Inni też pewnie się dołożą!!!![/I] [B]To może faktycznie ktoś jeszcze pomoże, by Roki nie został sam[/B], biedny i zagubiony, narażony na wszelkie zło w obecnym miejscu !!!!! [B]Moze tak kilka osób - stałe wpłaty !!!! Chociaż po 30zł. miesięcznie ????!!!!!! Wtedy by się uzbierało !!![/B] Pomyślcie, może damy wspólnie radę, tak bardzo biedne te psiny !!!! Żal !!!! Quote
agusiazet Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Rudi i przyjaciele, przawdziwi, na pierwszą stronę w poszukiwaniu domku!!! Quote
przyjaciel_koni Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Bardzo, bardzo prosimy o pomoc - może jakiś niewiele płatny tymczas ????!!!! Pomóżcie !!!! Quote
Tigraa Posted September 23, 2006 Author Posted September 23, 2006 Napisalam do Agnieszki w sprawie Rokiego.Czekam na odpowiedz i ile za dobę. Quote
przyjaciel_koni Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Moze się zlituje i da jakąś zniżkę za dwa psiaki ???? To takie trudne wszystko !!!! Pomóżmy psiakom i Ani !!! Chociaż troszkę !!!! Quote
Majaa Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 [quote name='Ania-tygrysiczka']Napisalam do Agnieszki w sprawie Rokiego.Czekam na odpowiedz i ile za dobę.[/quote] Aniu Dzwoń do Agniechy ! Do wczoraj miała problemy z kompem i netem i nie wiem czy się uporała już z tym ! Quote
przyjaciel_koni Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Aniu - napisz nam coś !!!!! Czy są jakieś wieści ?????? [B]Nadal prosimy o pomoc finansową dla psiaków, którymi opiekuje się Ania !!!! Ona nie da rady sama !!!! Nie będą miały szansy bez nas wszystkich !!!!! [/B] Quote
agusiazet Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 A czy chętna na Miśka, co wygląda na Lessi , weźmie go? Ja mogę na początek zasponsorować jakąś karmę z krakwetu. Według życzeń, ale nie nadzwyczaj drogą, bo zbankrutuję i kto się zajmie moją trójką dzieci i psem?:evil_lol: Quote
Tigraa Posted September 24, 2006 Author Posted September 24, 2006 Dabrowka czy wezmiesz do siebie Miśka?:modla: Quote
przyjaciel_koni Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 [quote name='Dabrowka']Wsparcie na pewno się przyda - Miś byłby szóstym psem :oops:[/quote] Aniu - Dąbrówka się zgodziła zabrać Miśka, ale trzeba Jej będzie nieco pomóc. I tego mamy jak sądzę wszyscy świadomość. Już samo miejsce dla niego, to z Jej strony piękny gest. Z tego co pamiętam napisała, że dzisiaj nam powie kiedy będzie gotowa na jego przyjęcie. Agusiazet - karma będzie Dąbrówce na 100% potrzebna. Dogadajcie się może, jak się pojawi - jaka karma. Nie sądzę, by potrzebna była jakaś szczególna. Quote
agusiazet Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Dobrze czekam na głos Dąbrówki i Misia, jaką ewntualnie karmę by chcieli!!! Quote
przyjaciel_koni Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Aniu - i jak ????? Co z Rokim ? Quote
Tigraa Posted September 24, 2006 Author Posted September 24, 2006 Nie mam jeszcze odpowiedzi od Agi,musze poczekac do wieczora.Zanioslam im jesc ale nie widzialam ich.Podobno Misiek byl dzis rano a Roki pewnie biega i szuka Rudiego po calym osiedlu. Quote
agusiazet Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Szuka Rudiego,no nie oni powinni być razem!!! A w ogóle to co u Rudiego, zaaklimatyzował się jakoś? Taki pies przyzwyczajony do wolności, moze mieć trudniej. Wiecie jak się tam czuje? Quote
Tigraa Posted September 24, 2006 Author Posted September 24, 2006 Agnieszka pisala ze jest ok,jest nadal troche wystraszony ale ma apetyt i nie placze.Dzis miala go zacząc troszke szkolic,uczyc komend.Mam nadzieje ze najgorsze pierwsze dni aklimatyzacji ma juz za sobą.:lol: Dziękuję Wam Kochani za pomoc bo bez niej nie daloby sie go uratowac.Ma teraz szansę na dom.Ma szansę na zycie.Dziękuję :buzi: Quote
Recommended Posts