Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 862
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niestety nie udało się....:shake: przeszliśmy działki całe, pojechaliśmy po mieście, pojechałyśmy na trasę "E7", która prowadzi do Radomia...dostałyśmy telefon od mojej siostry, że jak wracaa pociągiem z Olsztyna widziała takiego psa przy torach.zaraz z Izką tam pognałyśmy...i nic :( dałyśmy kobiecie na działkach numer telefonu do Izki, dzwoniłyśmy po lecznicach, strazy miejskiej....niestety...kamień w wodę....

Posted

Uff dopeiro wrocilam z pracy.
Zadzwonila do mnie Iza kolo 19-tej.Powiedziala ze stal sie cud.Objezdzily z Aga cala Ostrode i okolice i nikt go nie widzial.Zmeczona Iza po kilku godzinach wrocila do domu zeby sie przebrac........a tu..........Rudi pod blokiem :cool3::mad:
czekal na nia...oczywiscie poryczalam sie jak ta nowine uslyszalam,musialam fajnie wygladac idac po ulicy placzac i wrzeszczac z radosci naprzemian :krolik: :stupid:;)

Zglodnial i przyszedl.Iza mowi ze bez problemow sam do niej przyszedl,wszedl do klatki...Chipson sie na niego rzuca...wazne ze sie znalazl...ufff

Dzieki Iza,dzieki Aga,dzieki wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Historia Rudiego jak z filmu...
Przyjaciolka Izy ktora szukala z nia wczoraj Rudiego i strasznie z Iza ta ucieczke przezywala oraz jej syn..........adoptowali Rudiego.Iza nie mogla go u siebie zostawic bo Chipson rzucal sie na niego z wrogimi zamiarami...szczerze mowiac dzis w rozmowie zaproponowalam odwiezienie Rudiego do hotelu w Olsztynie...
Ta przyjaciolka Izy i jej syn bardzo przezywali ta sytuacje,ten chlopak zwlaszcza.Musieli niedawno uspic psa ktory byl bardzo stary i bardzo chory...i tak dojrzewala decyzja...Rudi od dzis zamieszkal w domu z ogrodem,u przyjaciolki Izy w Ostrodzie,po sasiedzku z Iza.Beda sie wiec widywali.Historia ktora zakonczyla sie happy endem,a mogla sie zakonczyc tragicznie...

Dziekuje Adze-Mazury ktora zostawila w domu dwoch malenkich synkow i jezdzila pol dnia z Iza w poszukiwaniu Rudiego-uciekiniera :Rose:
Dziekuje wszystkim za slowa otuchy,ktore pozwolily nam nie oszalec z rozpaczy i bezsilnosci.Dzieki ze jestescie :buzi:

Posted

Rudi jednak jest farciarz - Prawda Aniu !!!!?????

Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać, czy Miś cokolwiek zjadł ?????
Dąbrówka - czy Miś nadal strajkuje ?????

Aniu - a może tak jakaś suczka w nagrodę dla Pani Izy ???????
Chipson pewnie by się nie obraził !!!!!!!

Dziękujemy również Wszystkim Osobom szukającym małego uciekiniera i martwiącym się jego losem !!!!!!!

Posted

tak sobie mysle...Rudi to ogromny kochas,juz tutaj w Radomiu jak mial sunie z cieczka to nawet na jedzonko nie chcial przyjsc-no i tak sobie mysle ze on po prostu uciekl bo chcial zobaczyc jakie dziewczyny na Mazurach mieszkaja :evil_lol:
Rozejrzal sie chlopak i wrocil ;)
W zwiazku z ta adopcja mamy z Iza ogromna prosbe.Czy mozna przeznaczyc ze "skarpetki Rudiego" 120 zl na kastracje naszego zbiega?Izy przyjaciolka-teraz juz Pani Rudiego-zrobi to ale prosze...pomozmy dobrze?Moze wtedy przestanie sie chlopak wyrywac na wloczenie po okolicy.

Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']tak sobie mysle...Rudi to ogromny kochas,juz tutaj w Radomiu jak mial sunie z cieczka to nawet na jedzonko nie chcial przyjsc-no i tak sobie mysle ze on po prostu uciekl bo chcial zobaczyc jakie dziewczyny na Mazurach mieszkaja :evil_lol:
Rozejrzal sie chlopak i wrocil ;)[/quote]
Cały dzień nie miałam czasu żeby tu zajrzeć, w pracy lekkie urwanie głowy :roll: Cieszę się bardzo, że Rudi wrócił!!! :multi:
A nowa pani Rudiego nie chciałaby Misia do pary :cool3: Znają się, lubią... :cool3:

Miś nie je. Dostał suche zalane rosołem, zupełnie miękkie i bardzo ładnie pachnące. I nic. Mam dzisiaj trochę gotowanego kurczaka, zaraz zobaczę, czy się złamie :shake:
Twardziel jeden...
Ale wodę pije. Nos ma chłodny, merda, zerka na mnie. Śpiiii...
Oraz wędruje z kanapy na podłogę i w drugą stronę :)

A na smyczy chodzi bardzo ładnie :multi: (nie można go tylko gwałtownie szarpnąć, bo od razu staje albo się kładzie)

Posted

No wiecie co... :shake:
Włożyłam Misiowi do miski ugotowanego kurczaka. Samo mięsko, świeże, z wczorajszego rosołu.
Odwraca głowę...
Jednym kawałkiem na siłę wysmarowałam mu zęby... a on nie chce :-o

Wodę pije.

Aniu, co mu dawałaś do jedzenia?

Posted

Hmmm.....moze nie jest glodny.Szczerze mowiac u mnie wcinal karme na wage kupiona w sklepie miesnym,taka w batonach.Jadl niezbyt duzo,ale chetnie.Mysle ze jesli nie chce nie trzeba go zmuszac,podobno zaden pies sie sam nie zaglodzi.Moze stresa ma ze jest w innym miejscu.

Posted

Też się tak pocieszam, że z własnej woli z głodu nie umrze ;)
Mam kocie puszki, może spróbować?...
Batona też mogę kupić.

A jadł w misce? Bo miski omija łukiem, ale na spacerze z zainteresowaniem zajrzał do stojącego na podwórku niewielkiego garnka - "miski plenerowej" ;)

Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']Sprobuj mu dac w reklamowce :roll:[/quote]
Spróbuję :evil_lol:
Właśnie byliśmy na spacerze, króciutkim, bo jest mokro i Misiowi wyraźnie spieszy się do domu. Jak to się pies szybko do suchego przyzwyczaja ;)

Śmieszna jest sytuacja z Erą, największą suką. Ona się go bardzo boi, więc chodzi dookoła (na spacerach) i powarkuje... a on wtedy staje wyraźnie spłoszony...
Dwa psy obronne :evil_lol:

Posted

Pomysl jest moj i Izy,bo on naprawde ma tendencje do wloczenia sie i ucieczek.Jak mu sie jajka wytnie to sie chlopak uspokoi,stanie sie domatorem:evil_lol:

Posted

Bardzo mądry piesek, wrócił do was, choć był z Wami tak krótko. Niesamowite. Będzie z niego super pies i przyjaciel. Dzieki Bogu że jest.

Posted

Szczerze mowiac po tej ucieczce Rudiego zastanawiam sie jak to zrobic z Rokim.On jest bardzo dziki,o wiele bardziej niz Rudi.Roki nie daje do siebie podejsc.To piesek ok.4-5 letni.Pani J.mowila mi ze on prawdopodonie jest z domkow przy fabryce domow ale ludzie sie wyprowadzili a psa wywalili na ulice.Wiec proawdopodobnie byl na lancuchu.Nie znal kontaktu z czlowiekiem i dlatego jest dziki.Jesli go sie uda zlapac i zawiezc do hotelu,to jak bedzie wygladala jego adopcja skoro on taki dzikus?A znowu zostawic go na zime bez budy wsrod niezyczliwych ludzi,ktorzy rzucaja w niego kamieniami?Nie wiem co robic.Doradzcie mi cos.
Na razie przez kilka dni nie probuje go nawet lapac bo Agnieszke popsul sie samochod i nie bedzie miala jak po niego przyjechac.A ja nie mam czym go zawiezc.Wiec mam pare dni do namyslu co robic.I musze przyznac ze jestem w kropce :roll:

Posted

Swoją drogą ...i przyznam się szczerz...nie pomyślałabym, że psiak tylko po kilku godzinach w zupełnie nowym miejscu....wróci!! myślałam, że on biegnie gdzie go oczy poniosą szukając swoich kolegów....nawet nie wie, że jeden jest całkiem niedaleko :cool3: ....

Rudi....łobuzie...

A pies Izki...wczoraj zjadł mi karmę co miałam dla zwabienia Rudiego :eviltong: Izka daj mu jeść :eviltong: ...psiak jest niesamowity....

Guest Elżbieta481
Posted

Pogubiłam się:oops: :oops: :oops: ..Psów było na początku historii 4?
Rudy już w domu,Misio na ,,tymczasie,,Roki bedzie łapany,a co z Łatkiem?
E

Posted

[quote name='waldi481']Pogubiłam się:oops: :oops: :oops: ..Psów było na początku historii 4?
Rudy już w domu,Misio na ,,tymczasie,,Roki bedzie łapany,a co z Łatkiem?
E[/quote]
Latka wcielo jak zabralam Rudiego do hotelu.Podejrzawamy z panią J.ze to byl pies z okolicznych domkow,bo nie byl nigdy glodny,a tylko dokuczal.