Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='supergoga']Sunia mieszka w Poznaniu, na Piątkowie, os. Chrobrego.[/QUOTE]
to gdzieś blisko mnie! ale ja nie kojarzę czarnej astki, a znam ze spacerów wszystkie psy w okolicy, musi mieszkać z drugiej strony osiedla
może byśmy zajrzały z Anetą?? albo nawet ja sama, tylko muszę mieć dokładny adres
chociaż nie znam sie na takich psach, to chyba jednak zauważę, jaka jest do ludzi

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak myślałam ale nie miałam śmiałości Cie prosic, bo stale coś od was chcę - taka jestem.
Os. B. Chrobrego 36
Numer mieszkania chyba trzeba by ustalic telefonicznie z p. Rafałem. Telefon podałam na początku.
I umówić się na spotkanie.

Posted

tak myślałam, 36 jest po drugiej stronie osiedla, no dobra, to zadzwonię i się umówię
dziś na 18.00 jadę na wizytę dla szczeniaka, może potem pojadę zobaczyć astkę - ale wolałabym z Anetą, zapytam, czy ma czas

Posted

[quote name='Ajula']tak myślałam, 36 jest po drugiej stronie osiedla, no dobra, to zadzwonię i się umówię
dziś na 18.00 jadę na wizytę dla szczeniaka, może potem pojadę zobaczyć astkę - ale wolałabym z Anetą, zapytam, czy ma czas[/QUOTE]

dzis chyba sie nie wyrobie wczesniej niz na 19.30.. moze jutro przed wizyta dla dodka??

Posted

[quote name='What May NN']dzis chyba sie nie wyrobie wczesniej niz na 19.30.. moze jutro przed wizyta dla dodka??
[/QUOTE]
ok, może być jutro, nawet lepiej, bo moja córka ma dziś urodziny i wieczorem trzeba trochę razem posiedzieć :)
czyli jutro umawiać się na 18.00? wyrobimy się? bo ja nie wiem, dokąd my do tych ludzi od dodka jedziemy

Posted

byłysmy dziś z Anetą poznać sunię i powiem krótko - jest absolutnie zachwycająca :loveu:
- piękna - delikatna główka, smukła sylwetka, sierść błyszcząca
- bardzo kochana, słodziutka, przylepka, daje buziaczki
- grzeczna, spokojna
- całe dnie spędza z małym dzieckiem - bez problemu - pan mi opowiadał, że jak dziewczynka była natrętna albo niedelikatna w stosunku do suni, to sunia po prostu przechodzi w inne miejsce
- poszłyśmy z nią na spacer - na mijających nas ludzi reagowała machaniem ogona, psa spotkałyśmy tylko jednego, ale znajomego, przywitała się z nim przyjaźnie
- na spacerku chciała biegać i bawiła się grubym kijem, zabierałam go - nawet nie warknęła
tylko na koniec przyszła z tym kijem pod dom i musiałyśmy go podstępem z pyska wyrywać - nie warknęła nawet

po prostu cudo!!

Posted

uzgodniłyśmy tak:
- Chicka zostaje w domu, dopóki nie znajdzie DS
- pomożemy przy spacerach - dobrze by było, jakby raz dziennie ktoś mógł podjechać i zabrać ją na spacer
teraz wychodzi 3 razy dziennie: rano z Panią, w południe wyprowadza ją dozorca, wieczorem syn Państwa, który przyjeżdża odebrać dziecko
byłoby fajnie, jakby ktoś mógł czasami podjechać i zrobić jej taki porządniejszy spacer
koniecznie będzie potrzebna pomoc w weekend 25, 26, 27.03. - wtedy syn z wyjeżdża i będzie problem z wyprowadzaniem
- Chicka zostanie w możliwie szybkim terminie wysterylizowana

no i najważniejsze - trzeba szukać domu stałego - tu liczymy na Was Dziewczyny od Astków
:)

Posted

dobrze by było, jakbyście zrobiły ogłoszenia
u nas można zrobić na stronie Fundacji, allegro fundacyjne
a poza tym zwykłe ogłoszenia robią dla nas najczęściej Asia i Zuzia, to i tak ledwo się wyrabiają z ogłoszeniami dla naszych psów

Posted

mysle, ze trzeba zrobic grafik spacerów w dniach 25, 26, 27.. ciotki piszcie kiedy mogłybyście wpasc na spacer z cziką, psica wychodzi 3 razy: ok. 8, 13 i 19

25.03 piątek
ranek -
popołudnie - ania z poznania
wieczór -

26.03. sobota
ranek -
popołudnie -ania z poznania
wieczór -

27.03 niedziela
ranek -
popołudnie -
wieczór - What May NN

Posted

randall napisał(a):
Rozumiem,że osoby zainteresowane odsyłać do p. Rafała, z Poznania?
Ostatnio odezwała się do mnie młoda kobieta w sprawie datku na BENO i w rozmowie wyszło,ze ona chętnie wzięła by astka do domu( ale nie ma doświadczenia z psami tej rasy), ale pies musiałby akceptować małe dzieci bo ma 3 letniego synka. Dla niej 3 letnia sunia byłaby w sam raz, jest już nauczona czystości i poniekąd wychowała się z małym dzieckiem, jeśli wierzyć p. Rafałowi.
Namiary na sunie dam dziewczynie już dzisiaj, dobrze byłoby jednak aby ktoś sprawdził w Poznaniu czy rzeczywiście sunia sjest taka jak mówi opiekun

a jak wygląda sytuacja z tym ewentualnym domkiem?

Posted

What May NN napisał(a):
mysle, ze trzeba zrobic grafik spacerów w dniach 25, 26, 27.. ciotki piszcie kiedy mogłybyście wpasc na spacer z cziką, psica wychodzi 3 razy: ok. 8, 13 i 19

25.03 piątek
ranek -
popołudnie - ania z poznania
wieczór -

26.03. sobota
ranek -
popołudnie -ania z poznania
wieczór -

27.03 niedziela
ranek -
popołudnie -
wieczór - What May NN

nie pomogę ,bodeczko za daleko ale przypomnę ;)

Posted

Postaram się jej robić jutro ogloszenia.
Aniu czy możesz jej zrobić jakiś fajny tekst? Jak nie to ja napiszę.
Tylko proszę podajcie na kogo kontakt tel. i meilowy.
Najlepiej jakby nie byl na wlaścicieli.,
Co ze sterylką?

Posted

Państwo dostaną telefon do naszej wetki fundacyjnej i mają zadzwonić się umówić, Pani powiedziała, że postara się, żeby syn podwiózł Czikę na zabieg

Chcemy ją wyadoptować przez fundację Animalia, więc chyba kontakt do Fundacji - ale niech się Supergoga wypowie