Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj, tak, możecie już zacząć zbierać, spacer bez kija chyba jest niemożliwy :)

Dzisiaj na łączce spuściłam ją ze smyczy, rewelacyjnie bawiłyśmy się kijkami, ja rzucałam a ona pokazywała mi które mam rzucać. Najlepsze jak pokazała drągala grubości zwalonego drzewa i bardzo mnie zachęcała ale chyba tylko Pudzian dałby radę :evil_lol:. Zawołana od razu przychodzi, nawet jak psy się kręciły. Po powrocie do domu czeka na macie na wycieranie szmatką łapek i dopiero wtedy "na salony". Fantastyczna jest......

Posted

no to jest szansa, że nawróci twixa na zabawy patykami. twix bega za patykami, ale tylko we wodzie. i to takimi konkretnymi drągami, żeby spadły na dno i trzeba było nurkować...

Posted

Sama próbowałam...Pani Ela nie chciała tego przyjąć do wiadomości po spacerku znienacka wcisnęła mi dwa papierki do kieszeni, ale skoro miał to być prezent dla Cziki to w ramach rekompensaty przleję te pieniążki na Animalię w pn/wt. :)

A nasza gwiazdeczka obwarczała mi dziś wieczorem wszystkie napotkane czworonogi. :diabloti: Nawet yorka, który spod balustrady balkonu na parterze próbował zgrywać ważnego też w końcu napomniała :evil_lol: Na szczęście sunia jest do okiełznania :)
Widać po suni, że solidnego wybiegania jej brak. Trochę z nią posymulowałam biegi i rwie się do tego jak szalona. Z nasypu widziała trenującego kolesia i na sam widok ogonek zaczął chodzić i bardzo chciała do niego dołączyć!
...taki żwawy psi kawaler to będzie dla niej super partner - wyszumi się malutka, wybiega wybawi!
Oby jutro wszystko poszło jak najlepiej!

Posted

z twixem nie powinno być problemów, jeszcze na żadnego psa nie naszczekał na spacerze, chyba że któryś na niego by się rzucił; póki co to rwie się do wszystkich i piszczy jak szczeniak...

Posted

Twix poznał Czikę, a Czika Twixa :-)
na powitanie - warrczenie z obu stron! później spacer godzinny podczas, którego psy nie zwracały kompletnie na siebie uwagi, Czika z kijami w paszczy oczywiście! Twix kilka razy podchodził do Cziki, a ta odwarkiwała mu się! ale generalnie psy nie reagowały na siebie.. zdjęcia później..

Posted

faktycznie po "powitalnym spięciu" psy zupełnie się nie zauważały na spacerze; Czika skupiona tylko na patykach, nic jej więcej nie interesowało, jest "zafiksowana patykowo". Twix próbował raz czy dwa podejść, ale niestety nie został zaakceptowany. możemy jeszcze raz spróbować przełamać lody, ale na innym terenie, najlepiej na pustyni, żeby Czika nie znalazła żadnych patyków :evil_lol:, bo jak jakiegoś znajdzie to juz klops

Posted

aga_krzys napisał(a):
możemy jeszcze raz spróbować przełamać lody, ale na innym terenie, najlepiej na pustyni, żeby Czika nie znalazła żadnych patyków :evil_lol:, bo jak jakiegoś znajdzie to juz klops

dobre :D
no niestety ja też nie jestem zachwycona stosunkiem Czikuni ido Twixa
wprawdzie nie rzucała się wściekle na niego, ale jak się zbliżył, to warczała
mi się wydaje, że ona tak będzie reagowała na wszystkie psy - to nie była szczególna niechęć akurat do Twixa - ona nie potrzebuje towarzystwa innego psa, człowiek i kij to wszystko, co ją interesuje

....a Twix jest taaaaki słodziak :loveu:

Posted

śliczne psiaki, Twix poprostu cudowny! dla pocieszenia moja sucz tez warczy na wszystkie psiaki jak sie dorwie do patola;) a ogolnie dogaduje sie ze wszystkimi...tylko ze ona miesci jeden w paszczy...:evil_lol:

Posted

moja etna na każdego psa na początku reaguje warczeniem, jednak gdy da się jej troche czasu, zaczyna akceptować. może tak samo będzie z cziką. nie zniechęcajcie się, początki nigdy raczej łatwe nie są.

Posted

moja Hexi robi to samo, jak ma piłkę, to koniec koleżeństwa, nawet z tymi psami, które zna od szczeniaka
tylko wiecie........co innego podchodzić z własnym psem do innego psa, a co innego z cudzym.......
my nie znamy Cziki, nie chciałabym, żeby ugryzła Twixa, on chociaż słodziak, w wypadku ataku też może odpowiedzieć zębami :roll:

ja nigdy nie miałam do czynienia z tą rasą, tzn. nie miałam osobistego kontaktu z amstaffami, tak się akurat złożyło,
jakby Czika od początku była koleżeńska, to ok, ale nie jest - tu trzeba kogoś mądrzejszego niż ja ......
mam nadzieję, że może Ania? pojedzie z niunią na jeszcze jedno spotkanie z Twixem, bo aż mi się płakać chce, że Czika miałaby nie skorzystać z Takiego Domku.....