supergoga Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Otrzymalismy rozpaczliwy w zasadzie mail o pomoc dla suni. Sa niestety sytuacje, gdy siła wyższa zmusza do oddania przyjaciela. To chyab taka sytuacja. Kto może pomóc, zabrać sunię na tymczas - odciążyć w spacerkach. To mail i informacje. [FONT=Times New Roman]Zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc w poszukiwaniu adopcji dla naszej suczki, rasy Amstaff. Pies ma trzy lata, nie sprawia problemów jest przyjazny i bardzo żywy. Niestety musimy ją oddać, gdyż jej właściciel, mój Ojciec, bardzo ciężko choruje, jest już coraz gorzej i nie ma perspektyw na polepszenie. Pies potrzebuje spacerów ( rodzice mieszkają w bloku w Poznaniu), obowiązek spadł na moją mamę, która jednocześnie opiekuje się położnie chorym Ojcem i 18 miesięczną wnuczką. Staram się pomagać w wyprowadzaniu psa lecz z powodu pracy zawodowej jestem mało dyspozycyjny. Pomaga nam jeszcze jedna osoba. Udaje nam się wyprowadzać psa 3 x dziennie, jednak jest coraz trudniej zachować ten rytm.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Od pół roku szukamy dla psa nowych właścicieli, uruchomiliśmy wszystkie możliwe kanały poszukiwań, jak na razie bez odzewu.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Sprawa jest już nagła, stajemy przed dylematem oddania psa do schroniska, - nie chcemy tego robić!!!!![/FONT] [FONT=Times New Roman]Prosimy o pomoc!!![/FONT] [FONT=Times New Roman]Imię: chica[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wiek: w czerwcu miną 3 lata[/FONT] [FONT=Times New Roman]Płeć: suka[/FONT] [FONT=Times New Roman]Rasa: Amstaff - nie rodowodowa[/FONT] [FONT=Times New Roman]Umaszczenie : czarne, przechodzące w brązowy ( wątrobiany)[/FONT] [FONT=Times New Roman]Zachowanie w domu: pies spokojny, przebywający w towarzystwie ludzi, nie brudzi, pozostawiony sam nie powoduje zniszczeń, okazuje wielką radość kiedy domownicy wracają,[/FONT] [FONT=Times New Roman]Zachowanie na spacerze: pies w początkowej fazie spaceru mocno ciągnie smycz - do miejsca jego wolnego wybiegu, uwielbia zabawy z kijem - wtedy otoczenie go nie interesuje, czasami bywa agresywna ( szczekanie) do innych psów, nie było sytuacji żeby doszło do walki[/FONT] [FONT=Times New Roman]Stosunek do ludzi: przyjazna do ludzi, pozwala głaskać się[/FONT] [FONT=Times New Roman]Stosunek do dzieci: pies dużą część dnia przebywa z 1,5 roczną dziewczynką, która czasami jest natarczywa wobec niej - nie ma niepożądanych zachowań ,jedynie często liże dziecko[/FONT] [FONT=Times New Roman]Jazda samochodem: jest podniecona podczas jazdy, nie boi się[/FONT] [FONT=Times New Roman]Stan zdrowia: dobry, pies nie miał żadnych problemów zdrowotnych, wybiegany o sportowej sylwetce,[/FONT] [FONT=Times New Roman]Szczepienia: ostatnie przeciw wściekliźnie - 17.09.2010[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ostatnie zabiegi weter. brak[/FONT] [FONT=Times New Roman]Sterylizacja: nie[/FONT] [FONT=Times New Roman]Rafał Karolczak - tel. 504 072 222, mail; [email protected][/FONT] [FONT=Times New Roman]Może znają Państwo jakiś wolontariuszy którzy na czas poszukiwań domu mogliby pomóc w wyprowadzaniu psa, lub zaopiekowali się psem, jako dom zastępczy ( pokryjemy koszty karmy) .[/FONT] Czy może ktos pomóc i wstawić na wątek astków? Quote
ania z poznania Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Gośka, ale mi wysłałaś, nie dość, że czarna to jeszcze Czika.......... Zaraz rozsyłam, wstawiam na ogólny bulowatych! Quote
supergoga Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 No ja wiem co robię... Oby nie trafiła do schroniska. Quote
agaga21 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 piękna jest. może tymczasowo ktoś by odciążył właścicieli w spacerach, może właśnie by to pomogło? Quote
ania z poznania Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Jak wrócę to pomogę, ale wracam dopiero w piątek wieczorem........ Gosia, a tak w ogóle z jakiej części Poznania Państwo są? Quote
supergoga Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Czekam na wiadomość, zaraz wpiszę, jak nie to będzie trzeba dzwonić do opiekuna, ale jutro. Quote
fioneczka Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 a ona już nie była na dogo albo niebieskim ... to chyba nie jest świeża sprawa ... gdzieś chyba jest jej wątek Quote
supergoga Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Ja właśnie nie wiem, dostałam tylko dwa maila i dzisiaj zdjęcia. Tak jak Pan Rafał pisze, już występoiwał o pomoc. Może gdzieś już jest - nie znalazłam. Jak znajdziecie, to ja usune mój wątek, nie ma sprawy Quote
ania z poznania Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Na dogo jej nie widziałam, nie usuwaj.Nawet gdyby jakiś był to już pewnie umarł śmiercią naturalną...... Quote
fioneczka Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 a ja nie pisałam po to żeby usunąć Twój tylko że ją pamiętam ;) Quote
supergoga Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 ja wiem, tylko lepiej jakby był 1 - ja nie z tych obrażalskich - o NIE!!! Jak znajdziesz, to połączymy i juz. Quote
supergoga Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Sunia mieszka w Poznaniu, na Piątkowie, os. Chrobrego. Quote
Kana Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Ona miala zakladany wątek na niebieskim na bank! Quote
supergoga Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Jkaby odszukac się dało, to można by połączyć jakoś. Quote
agaga21 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 a nie mylicie jej z bardzo podobną czarnulką z krakowa? Quote
Kana Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Nie nie pamiętam te zdjęcia, zaraz znajdę. Sama jeszcze pisalam na jej wątku. Quote
fioneczka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='agaga21']a nie mylicie jej z bardzo podobną czarnulką z krakowa?[/QUOTE] na 100% nie [quote name='Kana']Nie nie pamiętam te zdjęcia, zaraz znajdę. Sama jeszcze pisalam na jej wątku.[/QUOTE] no właśnie ja nie mogę znaleźć, ale wątek był Quote
randall Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Rozumiem,że osoby zainteresowane odsyłać do p. Rafała, z Poznania? Ostatnio odezwała się do mnie młoda kobieta w sprawie datku na BENO i w rozmowie wyszło,ze ona chętnie wzięła by astka do domu( ale nie ma doświadczenia z psami tej rasy), ale pies musiałby akceptować małe dzieci bo ma 3 letniego synka. Dla niej 3 letnia sunia byłaby w sam raz, jest już nauczona czystości i poniekąd wychowała się z małym dzieckiem, jeśli wierzyć p. Rafałowi. Namiary na sunie dam dziewczynie już dzisiaj, dobrze byłoby jednak aby ktoś sprawdził w Poznaniu czy rzeczywiście sunia sjest taka jak mówi opiekun Quote
zozolina Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 śliczna , zaznaczam bom ciekawa co wyjdzie Quote
supergoga Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 [quote name='randall']Rozumiem,że osoby zainteresowane odsyłać do p. Rafała, z Poznania? Ostatnio odezwała się do mnie młoda kobieta w sprawie datku na BENO i w rozmowie wyszło,ze ona chętnie wzięła by astka do domu( ale nie ma doświadczenia z psami tej rasy), ale pies musiałby akceptować małe dzieci bo ma 3 letniego synka. Dla niej 3 letnia sunia byłaby w sam raz, jest już nauczona czystości i poniekąd wychowała się z małym dzieckiem, jeśli wierzyć p. Rafałowi. Namiary na sunie dam dziewczynie już dzisiaj, dobrze byłoby jednak aby ktoś sprawdził w Poznaniu czy rzeczywiście sunia sjest taka jak mówi opiekun[/QUOTE] Sunia wychowuje się z dzieckiem. Nawet teraz 18-miesięczna córeczka p. Rafała w dniach 25-27 będzie u Państwa gdzie jest sunia. Rzecz jasna - poprosze kogoś z wolontariuszy w tygodniu aby podjechali i odwiedzili sunię i sprawdzili jaka jest. Dan znać. Sprawa właśnie w tych dniach pilna, bo Pani zostanie sama z dzieckiem i sunią, p. Rafał z żoną wyjeżdża i ze spacerami kłopot. Poza tym p. Rafał napisał, że szuka domu suni pół roku więc jeśli będzie jakas szansa - to poczeka, nie da do schroniska, tylko te 3 dni... Quote
randall Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Dałam p. Grażynie kontakt na sunię i wg. mnie ta sunia jest " na miarę" dla jej rodziny. Równocześnie pozamieszczam ogłoszenia suni na portalach kołobrzeskich. Wiele osób ma obiekcje przed adopcja psa ze schroniska, są przeważnie po traumatycznych prezyciach i bez pracy z behawiorysta w nie można ich oddac niedoświadczonym opiekunkom lub osobom, które z ta rasa nie miały nigdy do czynienia. Ta sunia zaś z marszu może być przysposobiona:fadein: ( oby) Sunia ogłoszona na portalach Kołobrzeg i okolice Quote
Recommended Posts