Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Otrzymalismy rozpaczliwy w zasadzie mail o pomoc dla suni. Sa niestety sytuacje, gdy siła wyższa zmusza do oddania przyjaciela. To chyab taka sytuacja.
Kto może pomóc, zabrać sunię na tymczas - odciążyć w spacerkach.
To mail i informacje.

[FONT=Times New Roman]Zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc w poszukiwaniu adopcji dla naszej suczki, rasy Amstaff. Pies ma trzy lata, nie sprawia problemów jest przyjazny i bardzo żywy. Niestety musimy ją oddać, gdyż jej właściciel, mój Ojciec, bardzo ciężko choruje, jest już coraz gorzej i nie ma perspektyw na polepszenie. Pies potrzebuje spacerów ( rodzice mieszkają w bloku w Poznaniu), obowiązek spadł na moją mamę, która jednocześnie opiekuje się położnie chorym Ojcem i 18 miesięczną wnuczką. Staram się pomagać w wyprowadzaniu psa lecz z powodu pracy zawodowej jestem mało dyspozycyjny. Pomaga nam jeszcze jedna osoba. Udaje nam się wyprowadzać psa 3 x dziennie, jednak jest coraz trudniej zachować ten rytm.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Od pół roku szukamy dla psa nowych właścicieli, uruchomiliśmy wszystkie możliwe kanały poszukiwań, jak na razie bez odzewu.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sprawa jest już nagła, stajemy przed dylematem oddania psa do schroniska, - nie chcemy tego robić!!!!![/FONT]

[FONT=Times New Roman]Prosimy o pomoc!!![/FONT]

[FONT=Times New Roman]Imię: chica[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wiek: w czerwcu miną 3 lata[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Płeć: suka[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Rasa: Amstaff - nie rodowodowa[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Umaszczenie : czarne, przechodzące w brązowy ( wątrobiany)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Zachowanie w domu: pies spokojny, przebywający w towarzystwie ludzi, nie brudzi, pozostawiony sam nie powoduje zniszczeń, okazuje wielką radość kiedy domownicy wracają,[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Zachowanie na spacerze: pies w początkowej fazie spaceru mocno ciągnie smycz - do miejsca jego wolnego wybiegu, uwielbia zabawy z kijem - wtedy otoczenie go nie interesuje, czasami bywa agresywna ( szczekanie) do innych psów, nie było sytuacji żeby doszło do walki[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Stosunek do ludzi: przyjazna do ludzi, pozwala głaskać się[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Stosunek do dzieci: pies dużą część dnia przebywa z 1,5 roczną dziewczynką, która czasami jest natarczywa wobec niej - nie ma niepożądanych zachowań ,jedynie często liże dziecko[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jazda samochodem: jest podniecona podczas jazdy, nie boi się[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Stan zdrowia: dobry, pies nie miał żadnych problemów zdrowotnych, wybiegany o sportowej sylwetce,[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Szczepienia: ostatnie przeciw wściekliźnie - 17.09.2010[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ostatnie zabiegi weter. brak[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sterylizacja: nie[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Rafał Karolczak - tel. 504 072 222, mail; [email protected][/FONT]

[FONT=Times New Roman]Może znają Państwo jakiś wolontariuszy którzy na czas poszukiwań domu mogliby pomóc w wyprowadzaniu psa, lub zaopiekowali się psem, jako dom zastępczy ( pokryjemy koszty karmy) .[/FONT]

Czy może ktos pomóc i wstawić na wątek astków?

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja właśnie nie wiem, dostałam tylko dwa maila i dzisiaj zdjęcia. Tak jak Pan Rafał pisze, już występoiwał o pomoc. Może gdzieś już jest - nie znalazłam. Jak znajdziecie, to ja usune mój wątek, nie ma sprawy

Posted

[quote name='agaga21']a nie mylicie jej z bardzo podobną czarnulką z krakowa?[/QUOTE]

na 100% nie

[quote name='Kana']Nie nie pamiętam te zdjęcia, zaraz znajdę. Sama jeszcze pisalam na jej wątku.[/QUOTE]

no właśnie ja nie mogę znaleźć, ale wątek był

Posted

Rozumiem,że osoby zainteresowane odsyłać do p. Rafała, z Poznania?
Ostatnio odezwała się do mnie młoda kobieta w sprawie datku na BENO i w rozmowie wyszło,ze ona chętnie wzięła by astka do domu( ale nie ma doświadczenia z psami tej rasy), ale pies musiałby akceptować małe dzieci bo ma 3 letniego synka. Dla niej 3 letnia sunia byłaby w sam raz, jest już nauczona czystości i poniekąd wychowała się z małym dzieckiem, jeśli wierzyć p. Rafałowi.
Namiary na sunie dam dziewczynie już dzisiaj, dobrze byłoby jednak aby ktoś sprawdził w Poznaniu czy rzeczywiście sunia sjest taka jak mówi opiekun

Posted

[quote name='randall']Rozumiem,że osoby zainteresowane odsyłać do p. Rafała, z Poznania?
Ostatnio odezwała się do mnie młoda kobieta w sprawie datku na BENO i w rozmowie wyszło,ze ona chętnie wzięła by astka do domu( ale nie ma doświadczenia z psami tej rasy), ale pies musiałby akceptować małe dzieci bo ma 3 letniego synka. Dla niej 3 letnia sunia byłaby w sam raz, jest już nauczona czystości i poniekąd wychowała się z małym dzieckiem, jeśli wierzyć p. Rafałowi.
Namiary na sunie dam dziewczynie już dzisiaj, dobrze byłoby jednak aby ktoś sprawdził w Poznaniu czy rzeczywiście sunia sjest taka jak mówi opiekun[/QUOTE]

Sunia wychowuje się z dzieckiem. Nawet teraz 18-miesięczna córeczka p. Rafała w dniach 25-27 będzie u Państwa gdzie jest sunia. Rzecz jasna - poprosze kogoś z wolontariuszy w tygodniu aby podjechali i odwiedzili sunię i sprawdzili jaka jest.

Dan znać.

Sprawa właśnie w tych dniach pilna, bo Pani zostanie sama z dzieckiem i sunią, p. Rafał z żoną wyjeżdża i ze spacerami kłopot.
Poza tym p. Rafał napisał, że szuka domu suni pół roku więc jeśli będzie jakas szansa - to poczeka, nie da do schroniska, tylko te 3 dni...

Posted

Dałam p. Grażynie kontakt na sunię i wg. mnie ta sunia jest " na miarę" dla jej rodziny.
Równocześnie pozamieszczam ogłoszenia suni na portalach kołobrzeskich.
Wiele osób ma obiekcje przed adopcja psa ze schroniska, są przeważnie po traumatycznych prezyciach i bez pracy z behawiorysta w nie można ich oddac niedoświadczonym opiekunkom lub osobom, które z ta rasa nie miały nigdy do czynienia.
Ta sunia zaś z marszu może być przysposobiona:fadein: ( oby)

Sunia ogłoszona na portalach Kołobrzeg i okolice