Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ty TYranie hi,hi :evil_lol:.Nie uważam tak aczkolwiek tylko napisałam, że ja wolę mieć psy w domu przy sobie mimo całego syfu który do domu wnoszą.

Posted

Bolsbokser napisał(a):
To nie jest buda :angryy:

Cały czas mnie źle rozumiecie i wychodzę tutaj na jakiegoś tyrana bez serca.
Psy nawet nie mają potrzeby wchodzić do domu. I nie wchodzą.
Albin czasem przespaceruje się po domku i nic strasznego się nie dzieje. W sensie, nie jest karany za to.

Wiem,że to nie jest buda,ale nie wiem jak to inaczej nazwać:oops: Nie uważam cię za tyrana,ale ja po prostu lubię patrzeć np.jak mój psiak wyleguje się na swoim posłanku i jest blisko i tyle ;)

Posted

Pokażę ten psi apartament vel budę, jak tylko będzie dokończony.

Dzisiaj poszliśmy na spacerek z Albinem, Bravo iiiii ... Tysiem :)
No szedł z nami kot na spacer jak pies :)

• 2 weeks later...
Posted

W kwestii spacerowania z dwoma bydłakami i kotem ... stało się to już rytuałem. Koło 22.00 idziemy na spacerek i Tysio koniecznie z nami. A najciekawsze, że wyznacza nam, dokąd możemy iść. Staje w miejscu i drze japę. Więc musimy zawracać. No cóż. Na dłuższy spacer możemy sobie pozwolić, kiedy Tysia z nami nie ma.

W zeszłym tygodniu Tysio zrobił sobie giganta. Jak we wtorek poszedł na zwiady, tak 3 dni go nie było. Zaczęliśmy się martwić. Kot miastowy, który ledwie od 2 tygodni wychodzi na dwór. 3-go dnia poszliśmy z psami na spacer i z naszym znajomym. Tak po 22.00 było. Leszek mial nosa, w którą stronę iść. Więc weszliśmy, przez furtkę, do tajemniczego ogrodu, czyli lasku. Przedarliśmy się przez choiny i dotarliśmy na polankę. Tam zawołałam Tysia i od razu się odezwał. Więc chłopaki poszli po kota, a ja zostałam z psami na czatach. W pewnym momencie Albin odwrócił się i skupił wzrok. Naprężył ciało i siedział nieruchomo. Pogoniłam męża i kolegę. Za chwilę wrócili z kotem, który nie mógł przejść przez siatkę i tak siedział tam 3 dni. Kiedy Leszek zaczął prowadzić na skróty przez owe choinki, nagle stanął w miejscu i krzyknął: "O cholera, DZIK !!!" Więc zebraliśmy się w jedną gromadę, co by nas więcej ilościowo było i tak 3 ludziów, 2 bydłaki i kot na rękach. Wycofka i w drugą stronę poszliśmy. Dzik schował się w choinki. Najgorsze, że i tak koło tych choinek musieliśmy przejść do furtki.

Tysio schudł i był w szoku. 2 dni odsypiał giganta. Mam nadzieję, żę naumie się przełazić przez siatkę.

Z nowości: dzisiaj Tysio przyniósł, prosto pod pysk Bravo, świeżo upolowaną myszkę. Żywa jeszcze była. I tak zaczęli obydwaj się nią bawić. Po pewnym czasie, Tysiek zostawił Bravo z myszą i poleciał gdzieś. 5 minut później wraca z kolejną myszką dla Bravo.
Hmmm ... niestety pierwsza została brutalnie, aczkolwiek zupełnie niespecjalnie, rozdeptana przez dużego Bravo.
Ale spokojnie, Tysiek zadbał o piesa i przyniósł kolejną. Druga mysza uciekła pierdołowatemu Bravo.
Ale żadna strata - Tysio pobiegł po trzecią !!!
No ubaw mieliśmy niezły. Szkoda mi tylko tej pierwszej myszki, bo niestety nie przeżyła zabawy z Tosą.
Nagraliśmy filmik - niedługo wstawię.

Codziennie rano Albin szczeka przez pół godziny tak koło 5-6-tej rano. Okazało się, że szczeka on na śpiącego Bravo, żeby ten z nim poganiał. No padłam ze śmiechu. I tak wstaję o tej godzinie do pracy, więc to żadna straszna pobudka.
Po 30 minutach uporczywego szczekania, Bravo łaskawie wyłania się z apartamentu. Po czym siada zaspany i dalej słucha szczekania Albina. Ponieważ samo szczekanie nie pomaga, więc Albin wskakuje na Bravo, łapą go wali, podszczypuje ... Aż wreszcie osiąga cel i Bravo zaczyna się z nim bawić.

Chciałam poinformować Was, że Bravo to już nie jest Tosa Inu - to mix boksera z kotem !!! Taka nowa rasa.
Kiedy wracam do domu, Bravo z radości skacze i kręci bączki, jak bokser. Z Albinem bawi się już jak bokser. Nie możecie sobie tego wyobrazić ??? Pokaże Wam niedługo filmik.
Zjada ćmy jak kot, no i od dzisiaj poluje na myszy :)

Jeszcze z tydzień i zacznie miauczeć :roflt:

Niestety fotek nie mam, bo przez chorobę 2,5 - tygodniową, teraz mam wydłużony grafik, żeby nadrobić straty. Jestem nieprzytomna i przemęczona. Nie ma takiej opcji - więcej nie przedłużę sobie grafiku. Niby tylko 2 godziny dziennie, ale padam na twarz i momentami nie wiedziałam, jak się nazywam.
To zbyt ryzykowne. Bo nie dość, że biorę odpowiedzialność za to, co robię, to jeszcze robię dziennie 100 km w dwie strony. Na dodatek jestem padnięta i nie mam siły nic w domu zrobić, a jest sporo jeszcze do zrobienia, zanim tutaj będzie wszystko podszykowane.

No to zmykam spać, bo raniutko muszę wstać.

Posted

Relacja ubawiła mnie strasznie,więc z niecierpliwością czekam na filmik :)

ps.Jestem już po urlopie i miałam tygodniowy przedsmak jak to jest żyć w domku z ogródkiem,jak twój-bajka :)

Posted

Troszkę szkoda myszek.Dobrze, że znaleźliście Tysia, bo nie wiadomo jak by się to skończyło.
To czekam na fotki, filmiki i co tam jeszcze nam zapodasz :)

• 3 months later...
Posted (edited)

Niestety ostatnio nie mam czasu tutaj zaglądać, padam na ryjek, mam chore ręce i kiepski bardzo internet :placz:

Albina ubraliśmy w kubraczek, żeby troszkę cieplej mu było.
W swoim apartamencie mają ciepło (ok. 13-20 stopni, czasem nawet grubo ponad 20). Mają nawiew ciepłego powietrza z kominka, ocieplone pomieszczenie styropianem i na mikołajki dostały piecyk elektryczny z programatorem czasowym, więc co 45 minut na 15 minut włącza się piecyk, żeby utrzymać temperaturę.

Bravo skacze przy powitaniu i świruje zupełnie ja ka bokser.

Filmiku nie wrzucę, bo mąż zmienił telefon i oczywiście jak zwykle, nie zadbał o to, by wszystkie dane skopiować - filmik stracony :angryy:

Bravo robi chyba zapasy na zimę, bo znaleźliśmy w ich pomieszczeniu 18 martwych myszek. Podejrzewam, że pozbierał je z podwórka. Często się tam walają, bo koty zostawiają. A Bravo jak mnie widzi, bierze taką myszkę w pysk i rzuca i pod nogi-jak prawdziwy kot.

Radarek mój niestety nie żyje :placz::placz::placz: Samochód go zabił. I właśnie dlatego przez długi czas mnie nie był - nie byłam w stanie o tym pisać.
Adoptowaliśmy dwie małe koteczki.
Tysiek obrażony na nas był kilka miesięcy. Dopiero niedawno zaczął akceptować młode i zachowywać się normalnie, jak kiedyś. Od niedawna znowu zaczął do mnie przychodzić pod kołderkę.

Zdjęcia innym razem. Zmykam, bo nawet pisanie mi sprawia ból.

Edited by Bolsbokser
  • 2 weeks later...
Posted

Bolsbokser napisał(a):
Nie robię ostatnio zdjęć, ale jutro coś wrzucę.

Jak wróci zima to zrób proszę zimową fotkę waszego lasku .

Ja też nie mam weny na foty ostatnio ...kiedyś pewnie będę tego żałować