Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 Strażnicy w Czarcich Rewirach :) Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 Strażnicy w Czarcich Rewirach cd Quote
Amber Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 A to z Bravo taka ciapa jest? Myślałam, że tosy są bardziej charakterne? ;) Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 A to z Bravo taka ciapa jest? Myślałam, że tosy są bardziej charakterne? ;) Przede wszystkim to Tosy nie są do stróżowania. To obronne psy, a nie pilnujące. To psy na psy, a nie na ludzi. Owszem, jeśli mają jakiś instynkt terytorialny, to coś przypilnują. A Bravo to ciele mele :P na dodatek, albo taki się urodził, albo zły socjal w hodowli. Bravo wszystkiego się boi. Tupniesz nogą, to ucieknie za dom. Boi się nowych miejsc, śliskiej podłogi, innej podłogi, niż zna, boi się burzy, strzałów etc. Myślałam, żeby jeździć z nim na wystawy i robić mu uprawnienia, ale ... on mi testów psychicznych nie przejdzie. Jest bardzo ładnym przedstawicielem pod względem eksterieru, ale co z tego. Jego charakter nie jest pożądany w hodowli, żeby przekazywać go dalej. No chyba, że to tylko kwestia złego socjalu, to inna sprawa. Ale, żeby móc zrobić mu uprawnienia, to do samych wystaw musiała bym teraz bardzo dużo pracy w niego włożyć. To chyba skórka za wyprawkę Quote
furciaczek Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 Tak patrze na te foty i zastanawiam sie jak Twojemu sąsiadowi mogło przyjść do głowy wchodzenie bez Waszej wiedzy na podwórko...niedowidzący jakiś? Wszystkie moje kaukazy to obcokrajowcy, w razie pytań wal śmiało :) Quote
Erykowa Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 Hej Cudne,są.Powoli zaczynam kojarzyć :) A szczeniaki-toż to kolosy są ;) Ja sama nie wiem co sadzić o kopiowaniu.Na pewno takie psy wyglądają groźniej a przy tym bardziej elegancko.Czasami cieszę się,że Erman kłapciaty a czasem,żałuję ;) Na pewno pomaga nam to w kontaktach i z psami i z ludźmi.Ja codziennie stoje z nim pod szkołą.I tak min. raz dziennie słyszę,że to morderca i dużo osób nie pozwala,zeby bawił się z ich psami ale przypuszczam,ze jakby był ciety to już w ogóle bylibysmy jak odludki i nikt by nie podszedł ;) Choć on tylko w typie i mały. Dużo zdrowia ! Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 Tak patrze na te foty i zastanawiam sie jak Twojemu sąsiadowi mogło przyjść do głowy wchodzenie bez Waszej wiedzy na podwórko...niedowidzący jakiś? Wszystkie moje kaukazy to obcokrajowcy, w razie pytań wal śmiało :) Ten sąsiad, to jakiś Rusek czy cholera wie, skąd on jest. W wieku 65+ na dodatek niegrzeszący inteligencją. Na podwórku był tylko Bravo. Ani Wiktor, ani Pako, nie wpuściliby go. Uzi też nie. Dushka nie wiem. No nawet Roni jest bardziej jurny przy bramie niż Bravo. Super. Jak coś, to będę się pytać :) Ty też masz hodowlę ? Mogę spytać, jak się nazywa ? Quote
Amber Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 Ja patrząc na Bravo na pewno bym nie weszła na podwórko :D Ciapa, nie ciapa swoje waży :D Co do kopiowania to jakaś masowa histeria. Zmieniają wzorce, wprowadzają prawo działające wstecz itp. a tyle lat się kopiowało i psy żyły i miały się dobrze. Dla mnie każdy powinien mieć wybór jakiego psa chce mieć. Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 Hej Cudne,są.Powoli zaczynam kojarzyć :) A szczeniaki-toż to kolosy są ;) Ja sama nie wiem co sadzić o kopiowaniu.Na pewno takie psy wyglądają groźniej a przy tym bardziej elegancko.Czasami cieszę się,że Erman kłapciaty a czasem,żałuję ;) Na pewno pomaga nam to w kontaktach i z psami i z ludźmi.Ja codziennie stoje z nim pod szkołą.I tak min. raz dziennie słyszę,że to morderca i dużo osób nie pozwala,zeby bawił się z ich psami ale przypuszczam,ze jakby był ciety to już w ogóle bylibysmy jak odludki i nikt by nie podszedł ;) Choć on tylko w typie i mały. Dużo zdrowia ! Haha. To wyobraź sobie, że azjaty z uszami, które są zdecydowanie groźniejsze niz Dobki, postrzegane są jako tulaśne miśki. One są tulaśne. To bardzo uczuciowe psy. Potrzebują kontaktu z człowiekiem, potrzebują miłości, głaskania, przytulania. Wręcz domagają się ... ale od swojego człowieka. Obcego by zjadły. Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 Ja patrząc na Bravo na pewno bym nie weszła na podwórko :D Ciapa, nie ciapa swoje waży :D Co do kopiowania to jakaś masowa histeria. Zmieniają wzorce, wprowadzają prawo działające wstecz itp. a tyle lat się kopiowało i psy żyły i miały się dobrze. Dla mnie każdy powinien mieć wybór jakiego psa chce mieć. Dla mnie to histeria bezmózgich oblońcófff zwierząt. Jak ci pseudo-ekolodzy. Najgorsze, że wprowadzili dyskwalifikację za agresje do człowieka na wystawie. Chcą, ku**a, doprowadzić do tego, żeby hodować same labki w opakowaniu Azjaty, Kaukaza, Jużaka i innych. Żeby tylko wyglądem się różniły, wedle zasady " dla każdego coś ...". Chore. Nawet nie wiecie, jak moje serce waliło, kiedy sędzia Jari Spagna (I) przyłożył rękę do pyska Dushki !!! To dorosła suka, która u Nas jest od 1,5 roku, a nie od szczeniaka. To były jej pierwsze wystawy. A propos wystaw, Dushka ma tylko jeden minus. Boi się pomieszczeń, jak np samochodu. Podróżuje rewelacyjnie, boi się tylko podejść. Na wystawie wystraszyła się, kiedy przechodziłam z nią koło namiotu :/ Muszę popracować nad tym z nią. Poza tym - rewelacja. Quote
Amber Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 Bez kopiowania to i wyglądem się przestaną różnić niedługo haha. No cóż, ja już zrezygnowałam z marzenia posiadania własnej hodowli, bo mi prawo zabroniło, więc mogę się tylko na ten cyrk patrzeć i kręcić głową. A psa kopiowanego sobie i tak kupię z Białorusi czy innego "dzikiego kraju", albo dopłacę i mi skopiują w PL, a na wystawę i tak już nigdy żadną nie pojadę. Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 Bez kopiowania to i wyglądem się przestaną różnić niedługo haha. No cóż, ja już zrezygnowałam z marzenia posiadania własnej hodowli, bo mi prawo zabroniło, więc mogę się tylko na ten cyrk patrzeć i kręcić głową. A psa kopiowanego sobie i tak kupię z Białorusi czy innego "dzikiego kraju", albo dopłacę i mi skopiują w PL, a na wystawę i tak już nigdy żadną nie pojadę. Jak to prawo Ci zabroniło hodowli ???? Quote
Amber Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 No, nie można kopiować. A jamników tfu dobermanow niekopiowanych nie chce hodować :D Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 No, nie można kopiować. A jamników tfu dobermanow niekopiowanych nie chce hodować :D Buahahaha...nie skumałam przez tę gorączkę :D Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 no to jeszcze parę z niedzieli :) Kot ... zwany Wiktorem :) Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 kiedy agresory biegały po podwórku, Roni z Bravo i dzieciarnią byli :) Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 Tarara rara rara ... Będę zamawiać tego typu tablicę na bramę, tylko z CAO, Tosą i Bokserem :D https://www.facebook.com/Metalowe-Zwierzaki-467758730078528/photos/ Quote
Amber Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 Bardzo fajna, pochwal się jak ją zamontujesz :) Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 Bardzo fajna, pochwal się jak ją zamontujesz :) No ba ! Przecie, że się pochwalę. Ale będę zamawiać dopiero w okolicach końca/początku roku, chyba, że kasę wolną będę mieć wcześniej. Quote
mar....ka Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 http://i1383.photobucket.com/albums/ah314/Bolsbokser/Dogomania%20psy/_DSC0134-2_zpspw3k4sct.jpgszczęśliwa morda muszę zerknąć, też by mi się przydała https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xal1/v/l/t1.0-9/11813458_468106446710423_1397688469288043700_n.jpg?oh=87bc0fe924b57e61f5032c29f8ebc467&oe=56D29D12 Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 muszę zerknąć, też by mi się przydała https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xal1/v/l/t1.0-9/11813458_468106446710423_1397688469288043700_n.jpg?oh=87bc0fe924b57e61f5032c29f8ebc467&oe=56D29D12 To masz tam wyżej nad zdjęciem tablicy link, niestety na fb :P Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 nie wiesz jaka cena? Na fb jest podana cena za tabliczkę na bramę ok. 50 zł. A na dom 140 Generalnie tablica o wymiarach ok 70x70 cm to koszt 140 zł Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 JES PAKO Stancocker FCI vel Pako Opanowany, myślący ... Nie szczeka na darmo. Jedynie kiedy jest potrzeba podnosi głos. Obserwuje i analizuje sytuację. Na spacerze idealny. Na lince chodzi, jakbym w ogóle psa nie miała na smyczy. Nie ciągnie. Nie wyrywa się bez potrzeby do każdego. Nie pozwoli jednak nikomu zbliżyć się nadto. Wyznacza bezpieczną granicę. Przechodzień może stać w odpowiedniej odległości ode mnie i ze mną konwersować. Pako to toleruje. Położy się i będzie obserwować. Jeden krok do przodu, albo podejrzany ruch, jak podniesiona ręka, wymachiwanie, gwałtowny ruch, szuranie butami ... i w ułamku sekundy Pako z pozycji leżącej będzie już w pozycji bojowej. Zachowuje się jak kot ... poluje. Bacznie obserwuje i patrzy spode łba. Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 Z Wiktorkiem :) WIKTOR COJ Avendesora Poland FCI I grupowe ... Roni, Bravo, Amira, Firka i Hirem :) moje ulubione zdjęcie Quote
Recommended Posts