Jump to content
Dogomania

Wrocław. Zbieramy formularze - szczegóły strona 6.

Recommended Posts

Posted

hmm to nie widzialas plakatu przy stoisku z karmami holistycznymi? na dodatek w najbardziej widocznym miejscu. powiesilysmy z Anza zaraz po mojej ocenie, czylo ok 11rano! petycja byla u pana ze stoiska na biurku, i wlasciwie tylko petycja i miski tam lezaly wiec nie bylo tak ze byla niewiedoczna bo stoisko bylo puste- tylko karmy w worach staly, wiec nie zginela wsrod "miliona innych produktow".
zreszta jak tak bardzo ci zalezy na podpisie to co za trud wydrukowac sobie taka i sie podpisac i przy okazji puscic po znajomych? a pozniej podrzucic Moskvie lub odeslac do EMIR? pewnie, najlepiej jest zwalac wine na innych:roll:
pozdrawiam :lol:

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja na nikogo winy nie zwalam.
Pojawiły się posty typu: "czemu tak mało podpisów, przecież to niby miłośnicy zwierząt" - to odpowiadam, jaka mogła być przyczyna tak małej ilości podpisów. Tyle.

A jakie były karmy holistyczne?

Posted

Szmaja a zbierałeś??:razz:
Ja nie mówię o bezwzględnej liczbie podpisów, tylko o "procencie reakcji" wśród ludzi "zahaczonych" o podpisanie... My zbierałśmy pomiędzy godz.14 a 17 chyba...
A co do incydentów- wredne komentarze, olewanie (odwrócenie się plecami bez słowa)... dyskusja z państwem ze stoiska- stwierdzili, że czemu mają płacić (podatki) za sterylke psa pani x, na wyjaśnienie, że chodzi o regulację liczby urodzin i chociażby sterylki psów wydawanych ze schronisk z wyższością odparli "no przecież prawie wszystkie psy ze schronisk są sterylizowane- ha ha!!" ...

Na sam koniec miałyśmy starcie z ludźmi, sprzedającymi psy pod stadionem- na moją uwagę, że pies powinien mieć wodę, wywiązała się awantura, pomogło wezwanie ochrony i zagrożenie SM... (zresztą i tak potem przyjechali i spisali tych ludzi trzeci raz w ciągu dnia:angryy: ) Obok psiaki w plastikowym pojemniku, szczenięta czegoś w typie pinczerka...:-(

Miałam również dwa kontrastowe spostrzeżenia- takie "burzące ogólny obraz" - z jednej strony część (niestety mniejsza- dokładnie dwie osoby) handlarzy podstadionowych, traktująca swoje psiaki z widoczną miłością i uwagą... z drugiej pan z wystawowym goldenem, brutalnie szarpiący spokojnego psa na zaciskowym łańcuszku... cóż... "są ludzie i ...":shake:
...sorry za off...

Posted

[quote name='ulvhedinn']Szmaja a zbierałeś??:razz:
Ja nie mówię o bezwzględnej liczbie podpisów, tylko o "procencie reakcji" wśród ludzi "zahaczonych" o podpisanie... My zbierałśmy pomiędzy godz.14 a 17 chyba...
A co do incydentów- wredne komentarze, olewanie (odwrócenie się plecami bez słowa)... dyskusja z państwem ze stoiska- stwierdzili, że czemu mają płacić (podatki) za sterylke psa pani x, na wyjaśnienie, że chodzi o regulację liczby urodzin i chociażby sterylki psów wydawanych ze schronisk z wyższością odparli "no przecież prawie wszystkie psy ze schronisk są sterylizowane- ha ha!!" ...

[/quote]

Ludzie, nawet Ci, którym nie jest obojętny los zwierząt NIE MAJĄ POJĘCIA jak wyglądają realia schroniskowe, nie wiedzą o zagryzieniach w boksach...przerażające to, ale niestety prawdziwe.

a co do handlarzy - mnie bardzo zastanowiły dwie panie, które w klatkach miały chyba po 5 szczeniąt kilku (może nawet 7 różnych ras) - siedziały przy takiej przyczepie z klatkami (tam były ONki), podejrzewam, że są to panie PROFESJONALNIE trudniące się rozmnażaniem...

Moim postem chciałam zwrócić uwagę na to, jak ważna jest WIDOCZNOŚĆ, ŁATWOŚĆ zauważenia ludzi z petycjami.

Ja nie zbierałam, od ponad półtora miesiąca miałam 4 dni wolnego w pracy, więc nawet nie miałam się kiedy za coś takiego zabrać. Nawet teraz siedzę w pracy... I nie mam kiedy się nawet wybrać do schroniska, choć muszę sprawdzić tam kilka brzydot...

Posted

No przepraszam bardzo ale nawet ochrona nas zauważyła i mieli problem czy nas zwijac czy nie.Po drugie dzieki Wenuli ludzie sami nas zaczepiali tylko jakoś podpisywac nie chcieli.A gadane z Ulv to my mamy. Mój maz pracuje cały tydzień i jakos ma czas żeby wydrukowac petycje i zbierac podpisy. Ulv zapomniałas o wybijaniu szyb przez Straz miejską i zwinięciu tego gościa co się do nas rzucał!!!

Posted

[QUOTE]Moim postem chciałam zwrócić uwagę na to, jak ważna jest WIDOCZNOŚĆ, ŁATWOŚĆ zauważenia ludzi z petycjami.
[/QUOTE]

ja niestety nikogo nie zauwazylam :shake: a majac 3 psy pod opieka nie moglam latac i szukac ... szkoda :(

a godz 14-17 to juz koncowka wystawy

Posted

ufff dobra dzis jade do świdnicy z Bira. mam 3 plakaty a lecznice ktore znalazlam w świdni to:
[FONT=Times New Roman][SIZE=2][B]Przychodnia Weterynaryjna s. c., [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=2][B]Gabinet Weterynaryjny s. c.[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]58-100 Świdnica, ul. Głowackiego 2
[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2][B]Przychodnia Weterynaryjna[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]58-100 Świdnica, ul. Żeromskiego 10 A
[FONT=Verdana]i tu moja ogromna prosba do[B] hes. [/B]czy gdzies juz rozwiesilas plakaty? ja postaram sie uderzyc do tych lecznic i jeszcze do jakiegos zoologicznego, choc nie mam pojecia czy jest jakis i gdzie :roll:, niebawem bede miec dostep do netu nieco ograniczony ( moze u cioci sprobuje wejsc na DGM ) wiec napisze moze jutro jak mi poszlo. acha i jak juz bedzie po akcji to jakby mnie nie bylo w świdnicy do tego czasu to czy[B] hes. [/B]moglabyc odebrac petycje? jeli nie to moze kogos z rodziny namowie to mi przekaze

[/FONT][/SIZE][/FONT][B]szmaja [/B]te holistyczne karmy co kupilam to naturediet . kupilam mokre ale jeszcze nie podawalam bo dzis jedziemy do babci a tam zarcia pod dostatkiem :p
pozdrawiam

Posted

[quote name='shangri_la'][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=Verdana]
[/FONT][/SIZE][/FONT][B]szmaja [/B]te holistyczne karmy co kupilam to naturediet . kupilam mokre ale jeszcze nie podawalam bo dzis jedziemy do babci a tam zarcia pod dostatkiem :p
pozdrawiam[/quote]
a to jakas nowosc, chyba to mijalam.
holistyczna jest teraz nutra gold i od zawsze eagle pack. nutre w poprzedniej wersji bardzo polecam, nowej jeszcze nie probowalam.

Posted

Ja mam prśbę, czy ktoś ma moze odstąpić ulotki?
Bo mi się skończyły, a bardzo są przydatne w zbieraniu podpisów.
jakby ktoś chciał sie podzielić... hyhy :lol:

Posted

Niniejszym oświadczam, ze mam ostatnie dwa plakaty. Więc już nie mam co odstąpić.
Jedna z osób współpracujących z nami "z doskoku" obiecała wydrukować pare sztuk na prywatnej drukarce i rozwiesić na swojej uczelni(nie AR) oraz w kilku zaprzyjaźnionych sklepach - jeżeli ktoś ma jakieś namierzone punkty w swej najbliższej okolicy to prosze zrobić tak jak ta osoba, chyba, że ktoś ma do ostąpienie jeszcze jakieś plakaty.

Dzisiaj przekazałam pare sztuk Ani(Dark Lord) i pojawią sie one wraz z petycją w sklepie i lecznicach w okolicy dworca gł.(Sucha, Czysta, Kościuszki).
Jak donosi Jona petycja i plakaty są już na Karłowicza u Kielbowicza i na Czajkowskiego u Kanzawy.

Oprócz tego co chwile mam wiadomości od nieletnich z całego Dolnego Śląska, którzy nie mają w swoich miastach koordynatorów wiec zbierają "w konspiracji" podpisy wsród rodziny, znajomych, współpracowników rodziców itp. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Żeby sto razy nie tłumaczyc procedury zamieszczam ja tutaj, bo każdemu tłumaczyć to na gg jest troche pracochłonne.

Jeśli jesteś niepełnoletni(a) a chcesz pomóc w akcji:
1. Ściągnij i wydrukuj petycje papierową oraz formularze(tabele) do niej. Materiały te znajdziesz na stronie [URL="http://www.ozzy.dog.pl"]www.ozzy.dog.pl[/URL] w zakładce "Pliki do ściągnięcia".
2. Petycje daj do podpisania rodzicom, dorosłemu rodzeństwu, krewnym, znajomym rodziców lub twoim [U]pełnoletnim[/U] znajomym. poproś znajomych by dali do podpisania innym.
3. Z uwagi na fakt, ze praktycznie nie mamy już materiałów, plakaty i ulotki należy drukować na własny koszt. Jeśli masz taką możliwość - zrób to i powieś w zaprzyjaźnionych lecznicach i sklepach, oczywiście za zgodą włascicieli.
4. Jeśli nie jesteś z Wrocławia a w Twojej miejscowości nie ma pełnoletniego koordynatora, również możesz zbierać podpisy. Nastepnie petycje możesz wysłac bezpośrednio do fundacji Emir(adres znajdziesz na stronie [URL="http://www.emir2.prv.pl"]www.emir2.prv.pl[/URL]) lub też przekazać mi, a ja prześle te podpisy razem z reszta wrocławskich petycji. Jeśli chcesz wysłać sam(a) prosto do fundacji, napisz, że podpisy zbierałaś za porozumieniem z wrocławskim koordynatorem. Po prostu osoby niepełnoletnie nie mogą prowadzic akcji w swoich miastach a jeśli nie ma tam dorosłego koordynatora to miasta te mimo wielkich chęci pomocy, zostają odsunięte od akcji. A szkoda - bo to zawsze o pare podpisów więcej i wiecej zainteresowania.

Póki co to tyle.
Podpisy zbieramy do końca października!

EDIT: Na Czystej pan lek wet. nie zgodził sie na wywieszenie gdyż nie zgadza sie z postulatami petycji - omijajcie tę lecznice, nic tam nie załatwicie. Info od Dark Lord.
Za to wisimy już na Swobodnej. Dzieki za wywieszenie!

Być moze dostaniemy oficjalne pozwolenie na wieszanie w supermarketach - pomaga nam TOZ - jednak mozna na nich liczyć.
Szczegóły wkrótce.

Posted

Moge Wam dac troche plakatow.Ile?Nie wiem,musze przeliczyc ile mam i przekalkulowac.
Moj maz w ten piatek ok.poludnia jedzie do Wrocka do komendy woj.policji.Moze gdzies po trasie zostawic plakaty.
Dajcie znac co Wy na to i gdzie ma zostawic te plakaty.

Posted

Akcję plakatową przeniosłam poza Wrocław,dwa plakaty wiszą w obydwu lecznicach w Żórawinie a jeden u mnie na namiocie,jak ludziska będą przychodzić po chryzantemy to niech sobie poczytają:cool3: ,u weterynarza z ul.Czystej już był ktoś z plakatem i też go odprawił z kwitkiem:shake: ,nie wiem co mu się nie podoba z tej petycji,jest przeciw znęcaniu się nad zwierzętami itd.,ale postulaty mu się nie podobają ,pfffff.No nic,jego problem,ale nie spodziewałam się tego po nim,a znam gościa trochę.

Posted

[quote name='Iza i Fidel']Moge Wam dac troche plakatow.Ile?Nie wiem,musze przeliczyc ile mam i przekalkulowac.
Moj maz w ten piatek ok.poludnia jedzie do Wrocka do komendy woj.policji.Moze gdzies po trasie zostawic plakaty.
Dajcie znac co Wy na to i gdzie ma zostawic te plakaty.[/quote]

No my na to że chętnie weźmiemy!
Możemy sie umówic na mieście, w jakimś charakterystycznym miejscu, gdzie mu będzie wygodnie.
Dogadamy sie na PW. Dzięki!

Posted

Czesc, ta osoba "z doskoku" to ja:) Dzis wydrukowalam pare plakatów i troche ulotek, ale tego jest naprawde malo:)Nie robilam tego na swojej drukarce, bo z abardzo nie wychodzi. Zrobilam profesjonalnie:)Ale to troche kosztuje, dlatego jestmalo....Ale mam nadzieje,ze zawsze coś:)
Pozdrawiam:)

Tylko to nie tak,ze się chwalę,ze to ja...Po prostu chciałam, zebyście wiedzieli,ze tu jestem...I tez chcę pomóc:smile:...

Posted

A ja bym chciała wydrukować formularz wpisów do petycji i ten link co jest w temacie ''rozliczenia...'' mi nie działa,a plakat nie chce mi się otworzyć w pdf bo jakiś plik jest uszkodzony:placz: :placz: ,może chociaż ten w jpg by się dało wydrukować:placz: ....

Posted

A patrzyłaś na stronie [URL="http://www.ozzy.dog.pl"]www.ozzy.dog.pl[/URL] w zakładce pliki do ściągnięcia - tam są materiały w wielu formatach i wybierasz w którym ci psauje.

Posted

...a ja [B]mam jeszcze pare plakatów[/B] i nie mam gdzie powiesić - jak by ktoś chciał to bardzo chętnie się z tą osobą skontaktuje i przekaże:p

[SIZE=1]...czemu nikt się nie kontaktuje ze mną, a wydajecie kase na drukarnie?:shake:[/SIZE]

Posted

Iza i Fidel - nie moge jutro przyjechać, mam problemy na uczelni i musze poszukać nowej bo strace rok.
Jeżeli ktokolwiek ma możliwość być jutro koło 10.00 koło kina Helios(na Kazimierza Wielkiego) i wziąć te plakaty od męża Izy to nich sie kontaktuje z nią na prv.
Będe przez pare dni niedostępna. Przepraszam.

Posted

no to powrocilam :evil_lol:
to tak: juz ktos byl w Świdnicy z plakatami przede mna :mad: :lol: na zeromskiego i glowackiego w lecznicach oraz na glowackiego w sklepie plakaty sa. tylko niweiem czy sa petycje:roll: i teraz niewiem czy dopisac na PW do Anashara te trzy miejsca z racji tego ze plakaty sa ale niweiem czy sa petycje? chociaz pewnie sa...
ja natomiast objechalam miasto w poszukiwaniu lecznic i zawiesilam 2 plakaty +petycje:
-ul Łukasinskiego 14a świdnica
- ul. Kliczkowska 26 c świdnica
uff zostal mi jeden plakat...
pozdrawiam

Posted

[quote name='medar'][SIZE=3][B]Gratulacje dla koordynatorów Wrocławia[/B][/SIZE] !!! :-([/quote]

Koordynatorzy Wrocławia mają jeszcze swoje prywatne życie. Musiałam dziś być na uczelni - miałam rozmowe z dziekanem, wywalają mnie ze studiów - nawet jakby tam było sto plakatów to i tak ta sprawa była ważniejsza.
Pisałam, że mnie nie bedzie.

Posted

[FONT=Arial Black][COLOR=black]Moskva pisala,ze nie moze przyjsc,ale mialam nadzieje,ze ktos podejdzie....[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial Black]Ba,nawet nikt procz Moskvy nawet do mnie nie napisal w tej sprawie....[/FONT]