Secia Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Kochani kolejna osoba z FB Pani Anna S powiedziała, że pokryje transport Lizy. Proszę o info o kwocie to ją powiadomię. Lizuniu już niedługo Quote
martka1982 Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Secia napisał(a):Kochani kolejna osoba z FB Pani Anna S powiedziała, że pokryje transport Lizy. Proszę o info o kwocie to ją powiadomię. Lizuniu już niedługo a rany! super! dziękuję! podziękuj jej proszę od nas. tamtym razem,gdy kolega wiózł Paulinkę wyszło przeszło 200zł ale zajeżdzali również do pabianic z dwoma innymi psiakami,myślę zatem,że teraz 200zł wystarczy Quote
IVV Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 na transport jest :) to tylko brak 180zl do stalych deklaracji ,tak ? Quote
kazik132 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Secia napisał(a):Kochani kolejna osoba z FB Pani Anna S powiedziała, że pokryje transport Lizy. Proszę o info o kwocie to ją powiadomię. Lizuniu już niedługo Ale cudne wiadomości! Dziekujemy Pani Annie S! Quote
delfy2000 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Secia napisał(a):Kochani kolejna osoba z FB Pani Anna S powiedziała, że pokryje transport Lizy. Proszę o info o kwocie to ją powiadomię. Lizuniu już niedługo Ale Ania zaoferowała pokrycie kosztów przewozu ( i załatwienie kogoś kto by Lizę przewiózł) w odpowiedzi Eleni C., osobie planujacej adopcję starszego psiaka... może to ten domek dla Lizy??? Quote
martka1982 Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 delfy2000 napisał(a):Ale Ania zaoferowała pokrycie kosztów przewozu ( i załatwienie kogoś kto by Lizę przewiózł) w odpowiedzi Eleni C., osobie planujacej adopcję starszego psiaka... może to ten domek dla Lizy??? nie wiem o co chodzi dziewczyny...wyjasnijcie pliz:) Quote
si_bcw Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 jakby co, jest 100zł z bazarku - DD nie tylko podarowała obraz ale też sponsoruje wysyłkę:) martka, na jakie konto mam przelać pieniądze? drugi bazarek musi poczekać, nie wyrabiam niestety no i trzymam kciuki za ten tajemniczy dom:) Quote
delfy2000 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='martka1982']nie wiem o co chodzi dziewczyny...wyjasnijcie pliz:) Kopiuję z FB: Eleni C. Cholernie daleko jesteś Lizuniu... Mam inne zwierza, ale chcę adoptować psa w sędziwym wieku, właśnie dlatego by nie musiał/a ostatnich lat spędzić za schroniskowymi kratami. Każdy z tych psów zasługuje na ciepły fotel, pełną michę, głaskanko, czesanko i tonę miłości... kurczę... Tak bardzo żałuję, że nie mam domu z wielkim ogrodem..Choć wtedy pewnie skończyłabym jak Wioletta Villas... Udostępniam i będę powracać do wątku. Ania S.-K.i JA MOGE POKRYC KOSZTY TRANSPORTU JESLI TO MOZE POMOC Ania S.-K. I ZALATWIE KOGOS KTO PRZYWIEZIE LIZE Eleni Cirmirakis jutro pogadamy, ok? (22 hours ago ) Ja to odebrałam jako ofertę przewozu dla Eleni, w razie gdyby Eleni zdecydowała się adoptować Lizę...Ale jak na razie cisza... Quote
kazik132 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='delfy2000']Kopiuję z FB: Eleni C. Cholernie daleko jesteś Lizuniu... Mam inne zwierza, ale chcę adoptować psa w sędziwym wieku, właśnie dlatego by nie musiał/a ostatnich lat spędzić za schroniskowymi kratami. Każdy z tych psów zasługuje na ciepły fotel, pełną michę, głaskanko, czesanko i tonę miłości... kurczę... Tak bardzo żałuję, że nie mam domu z wielkim ogrodem..Choć wtedy pewnie skończyłabym jak Wioletta Villas... Udostępniam i będę powracać do wątku. Ania S.-K.i JA MOGE POKRYC KOSZTY TRANSPORTU JESLI TO MOZE POMOC Ania S.-K. I ZALATWIE KOGOS KTO PRZYWIEZIE LIZE Eleni Cirmirakis jutro pogadamy, ok? (22 hours ago ) Ja to odebrałam jako ofertę przewozu dla Eleni, w razie gdyby Eleni zdecydowała się adoptować Lizę...Ale jak na razie cisza...Ojej! A to nawet nie zdązyłam przeczytać! Ja dziś zakręcona jestem jak słoik po ogórkach:( Quote
martka1982 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 oooo! może tak to trzeba odczytać.czekamy w takim razie na wieści:) Quote
delfy2000 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 martka1982 napisał(a):oooo! może tak to trzeba odczytać.czekamy w takim razie na wieści:) Martka - na razie nic... może Eleni się zastanawia, a może po prostu powiedziała coś za szybko... zobaczymy.... Quote
martka1982 Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 szkoda, miałam nadzieję,że się uda. wczoraj schron miał "nalot" weterynarza powiatowego. stwierdził,że jest ok ale ilość psów musi być zmniejszona do 110 do końca lipca, a jest ich u nas mniej więcej 175 (bo ta liczba zmienia się z dnia na dzień). i tak wiadomo,że nie uda się nam zejść do 110, na pewno nie do połowy wakacji,bo wiadomo,że w czerwcu i lipcu to właściwie nie ma adopcji a porzucone psy przywożone są masowo! po kilka dziennie! jeśli nie uda się nam zmniejszyć psów do 110 to nasze władze przewiozą "nadwyżkę" w miejsce, gdzie ktoś się nimi zajmie......... nie chcę na razie nic więcej pisać.... Quote
delfy2000 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='martka1982']szkoda, miałam nadzieję,że się uda. wczoraj schron miał "nalot" weterynarza powiatowego. stwierdził,że jest ok ale ilość psów musi być zmniejszona do 110 do końca lipca, a jest ich u nas mniej więcej 175 (bo ta liczba zmienia się z dnia na dzień). i tak wiadomo,że nie uda się nam zejść do 110, na pewno nie do połowy wakacji,bo wiadomo,że w czerwcu i lipcu to właściwie nie ma adopcji a porzucone psy przywożone są masowo! po kilka dziennie! jeśli nie uda się nam zmniejszyć psów do 110 to nasze władze przewiozą "nadwyżkę" w miejsce, gdzie ktoś się nimi zajmie......... nie chcę na razie nic więcej pisać....[/QUOTE] Ale to przecież jest nielegalne.... nic nie można z tym zrobić? Quote
martka1982 Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 tzn co jest nielegalne? schronisko jest na 110 psów. jest ich za dużo. wiadomo,że to nie jest wina schroniska,że psów jest za dużo,tylko ludzi, którzy je wyrzucają jak śmieci. ale 110 to 110 a jak to zrobimy to już nie ich a nasza sprawa, ma być 110.....:( może i życzyliby sobie,żeby uśpić stare psy ale u nas nie usypia się zwierząt wcale (chyba,że stan agonalny itp). nie wszystko też tutaj mogę napisać, bo jest to forum publiczne.... w najgorszym wypadku w sierpniu rozpęta się burza ale wtedy to już naprawdę nie odpuszczę i uderzę gdzie tylko będę mogła aby sprawę nagłośnić. miejmy jednak nadzieję,że zrozumieją,że Konin to za duże miasto aby psów w schronie było tylko 110.... Quote
kazik132 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='martka1982']tzn co jest nielegalne? schronisko jest na 110 psów. jest ich za dużo. wiadomo,że to nie jest wina schroniska,że psów jest za dużo,tylko ludzi, którzy je wyrzucają jak śmieci. ale 110 to 110 a jak to zrobimy to już nie ich a nasza sprawa, ma być 110.....:( może i życzyliby sobie,żeby uśpić stare psy ale u nas nie usypia się zwierząt wcale (chyba,że stan agonalny itp). nie wszystko też tutaj mogę napisać, bo jest to forum publiczne.... w najgorszym wypadku w sierpniu rozpęta się burza ale wtedy to już naprawdę nie odpuszczę i uderzę gdzie tylko będę mogła aby sprawę nagłośnić. miejmy jednak nadzieję,że zrozumieją,że Konin to za duże miasto aby psów w schronie było tylko 110....[/QUOTE]Nie mam słów:( I jak zawsze cierpią na tym Bogu ducha winne istoty!Dlaczego?Bo człowiek się pieskiem pobawił i piesek won!:( A władze co?Zamiast powiększyć miejsce, dać pieniądze na sterylki, propagandę, woli dać nakaz!Komu? Akurat tym, którzy zwierzęta kochają i nie dadzą skrzywdzić muchy!Czyli co?Szara, smutna rzeczywistość- świat, pieniądz i ludzie! Quote
delfy2000 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Martka- nielegalne jest usypianie zdrowych psów... o to mi chodziło... Masz jakąś pomoc w tej walce, czy sama działasz? Niestety chociaż robię co mogę, żeby psiaki wyciągnąc z konińskiego schronu, wiem, że to tylko kropla w morzu... Jak jeszcze mogę pomóc z tej odległości Marta? Quote
IVV Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Lizunia pokazuj sie z CZK Elżbieta S. (bibliotekarka z Krakowa) znowu szuka psa do "adopcji". Teraz przedstawia się jako Hela Kopiczko. Bardzo proszę o czujność, w miarę mozliwości informowanie znajomych opiekujących sie starszymi, małymi suczkami (jej typ), kogo się da. Tym razem miała być 12 letnia (też) Żabka z dt Dzierżoniowa... Quote
martka1982 Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 dziewczyny rozsyłam pw za zaproszeniami na wątek Falbanka, nie dam rady rozsyłać jednocześnie z zaproszeniami do Lizy, czy któraś z Was mogłaby mi w tym pomóc? na pewno znacie inne osoby niż ja, nie będziemy się kopiować Quote
delfy2000 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Niespodzianka - zrobiłam wydarzenie dla wszystkich naszych cudowności konińskich na FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=181909855187920 Quote
azalia Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Bardzo mi przykro,ale narazie nie mogę nic dorzucić dla Lizuni,choć serce mi pęka,mam dużo deklaracji,a pracy nie mam.Może po świętach coś mi się uda,postaram się. Quote
delfy2000 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 azalia napisał(a):Bardzo mi przykro,ale narazie nie mogę nic dorzucić dla Lizuni,choć serce mi pęka,mam dużo deklaracji,a pracy nie mam.Może po świętach coś mi się uda,postaram się. Dzięki że wpadłaś do Lizki Azalia...każda forma pomocy się liczy... jeżeli możesz to podeslij wątek do kilku osób ;-) Quote
delfy2000 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Isadora7 napisał(a):sobie zaznacze i idę spać Witaj Isadora - fajnie, że jesteś ;-) Quote
Recommended Posts