Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze, ja w takim razie deklaruję 10 zł miesiecznie. Nie składam normalnie stałych deklaracji, bo nie wiem jaką będę miała przyszłość.Ale jak mi się coś pokićka, uprzedzę miesiąc wcześniej. Mam jednak nadzieję, że się nic nie pokićka;)
Dziewczyny, koniecznie musimy znaleźc pieniążki, bo taka okazja się nie trafi więcej! Hotelik u Kasi jest sprawdzony, a psinka starutka, nie ma za wiele czasu. Widzę jej siwiejącą mordkę i serce mi topnieje:(
Czy ona ma juz to wydarzenie na FB? Jest jakiś odzew w ogóle?
Martka, jeśli miejsce u Kasi miałoby przepaść, to wieźmy ją w ciemno! To może jej jedyna i ostatnia szansa!

Posted

sytuacja u Kasi się zmieniła. myślałam,że ten piesek dopiero jedzie do domu, a on już pojechał i...........wrócił, bo pogryzł kogoś. więc póki co Kasia nie ma miejsca ale za miesiąc odjeżdża od niej jeden piesek do Szwecji i wtedy Liza może iść. koszt to 300zł. mamy miesiąc. to jak?

Posted

delfy2000 napisał(a):
To ja dokładam 20 zł /miesiąc, a jeżeli jedna z moich "panienek" pojedzie do DS to podwyższę...
Nie chcę nic mówić;)
Asik, Ty dobrze wiesz,ze jak pójdziesz z torbami, to Cie przymę pod swój dach;) I wtedy razem pójdziemy na żebry:D
Dziękuję w imieniu Lizuni, swoim i na pewno martki!

Posted

kazik132 napisał(a):
Nie chcę nic mówić;)
Asik, Ty dobrze wiesz,ze jak pójdziesz z torbami, to Cie przymę pod swój dach;) I wtedy razem pójdziemy na żebry:D
Dziękuję w imieniu Lizuni, swoim i na pewno martki!

Kaziula - jesteś słodka... Dzięki, tylko jak ja bym wytrzymała z telewizorem wyjącym na cały regulator, czterema laptopami, i całą paką opijającą się kawą i szalejącą na necie - bo ze zwierzyną to spoko... :eviltong::eviltong::eviltong:

A poza tym, Ty mi się teraz nie podlizuj :evil_lol::evil_lol::evil_lol:... nasze rachunki nie są jeszcze rozliczone :mad::mad::mad:

Posted

delfy2000 napisał(a):
To ja dokładam 20 zł /miesiąc, a jeżeli jedna z moich "panienek" pojedzie do DS to podwyższę...

dziękuję!

kazik - wszystko znajdziesz w pierwszym poscie:)

Posted

delfy2000 napisał(a):
Kaziula - jesteś słodka... Dzięki, tylko jak ja bym wytrzymała z telewizorem wyjącym na cały regulator, czterema laptopami, i całą paką opijającą się kawą i szalejącą na necie - bo ze zwierzyną to spoko... :eviltong::eviltong::eviltong:

A poza tym, Ty mi się teraz nie podlizuj :evil_lol::evil_lol::evil_lol:... nasze rachunki nie są jeszcze rozliczone :mad::mad::mad:
NO dobra, dla Ciebie Asik jestem w stanie zrezygnować z jednego laptopa i nawet telewizor przyciszę o 2 tony!Damy rade:D

Posted

znalazlam cos takiego na innym watku -szczerze mowiac to marzy mi sie domowy tymczas dla tej malutkiej suni ,ale

wyslijscie zapytanie do psiakiGabi - hotel jest w woj.lubuskim - taki opis:

"Nareszcie udało nam się spełnić marzenia o otwarciu hoteliku dla psów, przede wszystkim dla psów w potrzebie.

Wychowałam się w domu pełnym psów, od kilku lat w moim domu rodzinnym tymczasowe schronienie znajdują bezdomne psy w terenu naszej malutkiej gminy Lipinki Łużyckie. Psy przebywają u nas bezpłatnie, Urząd Gminy pokrywa tylko koszty karmy i weterynarza. We własnym zakresie sterylizujemy, socjalizujemy i oddajemy do adopcji te psiaki.
Ponieważ nadszedł czas się usamodzielnić i wyrwać spod skrzydeł rodziców, postanowiliśmy z TZtem otworzyć hotelik dla psów.
Hotelik znajduje się na wsi, z dala od ludzi i dróg, dookoła są łąki i lasy do spacerów.
Remont hoteliku cały czas jeszcze trwa, cały czas coś jeszcze poprawiamy i ulepszamy. Psiaki mieszkają w boksach wewnątrz ogrzewanego budynku, od wiosny dodatkowo z każdego boksu psiak będzie miał wyjście do takiego samego boksu zewnętrznego zadaszonego. Tak naprawdę chcemy aby psy jak najmniej czasu spędzały w boksach i do ich dyspozycji jest duży teren do biegania. Zapewniamy psiakom długie spacery na łąki i do lasu.
Kwestia karmienia będzie rozstrzygana indywidualnie, ponieważ każdy pies ma inne potrzeby żywieniowe.
Zapewniamy psom socjalizację, naukę podstawowych komend oraz prawidłowego zachowania, wszystko to co jest potrzebne aby psiak mógł spokojnie iść do nowego domku, do każdego psa podchodzimy indywidualnie.
Przyjmujemy psy lękliwe oraz agresywne.
Wszelkie zabiegi pielęgnacyjne oczywiście psy maja zapewnione.
Jeśli chodzi o weterynarza to mamy dobrą zaprzyjaźnioną lecznice, weterynarz może w każdej chwili dojechać, my również możemy jechać z psem do lecznicy. Będziemy w miarę potrzeb podawać leki, zmieniać opatrunki itp.
Psy mają 24 godzinną opiekę, mają cały czas kontakt z ludźmi, wewnętrzne boksy nie są w jakimś pustym budynku gospodarczym gdzie psy są same, tylko w budynku który jest przerabiany i remontowany i są tam pomieszczenia w których cały czas ktoś z nas przebywa, także mieszkają w boksach ale ze stałym kontaktem z nami, boksy są tylko po to aby uniknąć konfliktów pomiędzy psami. Do opieki nad psami jest 5 osób.

W tej chwili mamy 7 boksów wewnętrznych, 6 jest już "zamieszkanych", ale mamy jeszcze miejsce i elementy do zmontowania kojców. Także wolne miejsca jeszcze są. Oprócz tego mamy też 3 boksy zewnętrzne, które narazie stoją puste.
Docelowo będzie 10 boksów (wewnętrznych z wyjściem do zewnętrznych).

Wystawiamy Faktury VAT.
Hotelik znajduje się w województwie lubuskim, w miejscowości Piotrów ( powiat Żary)
tel. 666 542 440
mail: [email protected]"

hotelik poleca Lu_Gosiak i Obraczus -napiszcie moze do nich o wiecej info by dobrze sprawdzic to miejsce

Posted

No fajnie brzmi, ale Liza ma zapewnione miejsce u kasi przystał, a to hotelik domowy. Ale te wieści wykorzystać możemy dla kolejnej biedy. Dzięki IV. teraz jednak priorytetem dla nas jest zebrać 300 zł:)

Posted

kazik132 napisał(a):
No fajnie brzmi, ale Liza ma zapewnione miejsce u kasi przystał, a to hotelik domowy. Ale te wieści wykorzystać możemy dla kolejnej biedy. Dzięki IV. teraz jednak priorytetem dla nas jest zebrać 300 zł:)

A to może dla Falbanka, co?

Posted

skontaktowała się ze mną pani Kasia z FB, śledzi historię rudej Liz i chciałaby się dołożyć do hotelu w kwocie 15,00 deklaracja stała. Wpłata od kwietnia. poproszę o numer konta na pw

Posted

nie mogę wejść na ten bazarek, czy to tylko ja?

rozmawialam dzis z Kasia, miejsce mamy zaklepane, tamta psina odjezdza w wielkanoc, wiec Lizę możemy szykować po 24 kwietnia, oby tylko deklaracje się uzbierały...