Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Avaloth']oglądnęłam Monę :)
a co z Simą, kiedy będzie ?[/QUOTE]

Jutro zapytam ale penie w ostatni czwrtek miesiąca..Sima ma wyjatkowego pecha ,jest takim zapomnianym psem i jak znowu dzieki Ani ja odnalazłysmy to nie starczyło miejsca w tym programie.

Posted

Zapraszam do wypłosza Maurycego:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/206261-Wyp%C5%82osz-Maurycy-najbrzydszy-pies-w-schronisku-SZUKA-DOMU[/url]

Posted

Też naszą piekna obejrzałam :)
Mana jest niesamowita, byłam u niej w poniedziałek, jest tak spragniona miłości, potrafi się niesamowicie wtulać i na wszelki sposób szuka kontaktu z ludźmi.

Posted

Obejrzałam powtórkę 'kundla'.
Mona wyszła wspaniale, tą łapką tak prosiła zza krat.... Taki obraz łapie za serce.

Jednak jest mała iskierka szans dla Mony.

Posted

Nie byłam wczoraj u Mony - nie zdążyłam .... :shake::oops::oops:
Po świętach już obowiązkowo będę u Mony, o ile Mona jeszcze będzie w schr....:p

Posted

[quote name='Ank@']Nie byłam wczoraj u Mony - nie zdążyłam .... :shake::oops::oops:
Po świętach już obowiązkowo będę u Mony, o ile Mona jeszcze będzie w schr....:p[/QUOTE]

Czeak na telefon od tego pana ale milczy ,a mielismy sie umowic na poniedzilaek.
Napeno jak pan nie przyjedzie i nie wezmie ani mony ani Simy to w poniedzilek przewoze Sime do domu tymczasowego do glogoczowa .Marta bierze Sime na swoj koszt .

Posted

No to się Simie uda :) Wczoraj Sara znowu ją dziabnęła w tyłek ( co prawda niezbyt mocno) przy braniu na spacer.

To zafunduję Monie ogłoszenie na gumtree wyróżnione bo widać, że na pana nie ma co liczyć. Tylko proszę niech ktoś doradzi w jakich dniach?
Teraz na święta zdaje mi się że nie ma sensu bo wszyscy będą siedzieć przy stole a nie przed komputerem. W długi weekend? Tylko od kiedy? od 29.04 - 5.05 ? Czy później kilka dni później?

Czy ktoś mógłby zafundować Monie allegro?

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Czeak na telefon od tego pana ale milczy ,a mielismy sie umowic na poniedzilaek.
Napeno jak pan nie przyjedzie i nie wezmie ani mony ani Simy to w poniedzilek przewoze Sime do domu tymczasowego do glogoczowa .Marta bierze Sime na swoj koszt .[/QUOTE]

super! :D bardzo się cieszę, że Simie się uda! :D tyle lat w schronie siedzi...

• 2 weeks later...
Posted

Mona dzisiaj robiła za taxi dla ślimaka. Nosiła go na grzebiecie i oczywiście była cała zadowolona z siebie. To nic że sierść była w śluzie ....:siara:
Kochana z niej sunia, ona zasługuje na kogoś wyjątkowego :)

Posted

[quote name='weszka']Zrobiłam allegro wyróżnione na stronie kategorii [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1594705321[/URL]
Powodzenia sunieczko![/QUOTE]

Dziękuję bardzo :loveu::loveu:

Posted

Może nowy tekst się przyda? ;)

"Pewnie wielu z Was zastanawia się, czym jest schronisko. Przejściowym miejscem, w którym zwierzaki czekają na nowy dom? Owszem, tak powinno być. Ale czy zawsze tak jest?
Do schroniska trafiłam jako szczeniak. Powinnam szybko znaleźć dom – mała, słodka, czarna kuleczka. Każdy by taką chciał.

Niestety, nie mnie. Dlaczego? Czy byłam brzydka? Moi opiekunowie twierdzą, że nie. Wręcz przeciwnie, uważają, że byłam piękna...

Jednak nikt nie chciał mnie przygarnąć. Schronisko w moim przypadku nie było „okresem przejściowym”, stało się moim domem. Jedynym domem, jaki kiedykolwiek miałam. Mieszkam tu już od 9 lat i dalej nikt się mną nie interesuje...

Nie jest mi tu źle – pełna miska, ręka, która podrapie za uchem, od czasu do czasu spacer. Tak minęło już 9 lat... 9 lat bez własnego człowieka, z którym mogłabym dzielić się radościami, którego cieszyłyby moje wygłupy, który poświęcałby mi swój czas... Przy tylu zwierzakach, w schronisku niestety nie jest to możliwe...

Pozornie nie wyróżniam się niczym szczególnym – zwykła, czarna sunia. Jednak wyróżnia mnie miłość, którą mogę Ci ofiarować. Czy zdążę to zrobić? To zależy tylko od Ciebie...

Mieszkająca od 9 lat w schronisku Mona."

Posted

Mona miała wczoraj odwiedziny Mony.
A tak na poważnie to Monusia jak zwykle radosna, wesoła. Miała jakiś zabieg ostatnio - blizna na brzusiu w miarę świeża.
Muszę dopytać w niedzielę co jej robili bo wczoraj jakoś nikt nie chciał nam udzielić informacji.

Posted

Wybacz, ale wtedy obie Mony zapewne razem ze świnką spałyby na blakonie :) Ale poza tym to nie ma sprawy, chętnie bym przygarnęła :D
Co ty tutaj wogóle jeszcze siedzisz?? do nauki! Angielski jutro ;p