Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zuzolina']hey cioteczki! wypatrzyłam Luśkę na wątku Rity i Grety([URL="http://www.dogomania.pl/threads/203242-Jak-siostry-Rita-i-Greta-wyci%C4%85gni%C4%99te-ze-schronu-BRAK-DEKLARACJI-Rita-chora"]http://www.dogomania.pl/threads/203242-Jak-siostry-Rita-i-Greta-wyci%C4%85gni%C4%99te-ze-schronu-BRAK-DEKLARACJI-Rita-chora[/URL]!!!!!) Jestem w Lusi ZAKOCHANA!! Jak na dogomaniaka nie jestem jeszcze aż tak "zapsiona" i chętnie wzięłabym ją na DS ale niestety domownicy średnio widzą opcje drugiego psa w domu. Będę im dziurę w brzuchu wiercić bo Luśka jest CU-DO-WNA:D:D:D:D na razie trzymam kciuki za szybką aklimatyzację suczki w hotelu:)[/QUOTE]
Zuzolino :lol: Wierc te dziure ;) Az do skutku :lol::multi:Nie pozalujesz :lol:
Wiercilam i to calkiem skutecznie, bo 3 sieroty przyjechaly i sie ostaly :lol::loveu::evil_lol: O to wlasnie chodzilo :lol: Nie oddam ich nawet za x milionow dolcow.Kochane dzieciaki w wieku seniora ;):lol:

Lusienka jest cudna i taka rodzinna.Asia najlepiej potrafi ja opisac.Mysl i nie zaluj czasu;) A wiesz, ze 2 psiaki tak jakos fajnie na siebie wplywaja?Moj Rufi z warszawskiego Palucha byl strzepem psa :shake: Grono rodzinne sie powiekszylo... o Tosienke z Gdyni,Nerunie z Olsztyna i Niunie z Olawy i uwierzysz? Rufel, mimo zaawansowanego wieku jak szczenie :loveu:Dzieki przebojowym sunkom....Wiec jesli tylko mozesz i pragniesz-nie zastanawiaj sie :lol:Uwierz w przeznaczenie :lol:

• Replies 863
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rewelacyjne wiesci!
Swoja drogą szybko nam sie Lusia z Tz zaprzyjaznila, hihihi :) Mogla poudawac niedostepna ;)
Wiem, wiem - steskniona za bratnia dusza, wiec kazdy mily gest jest miodem na tesknote serca.
Najwazniejsze, ze jest u Owieczki, bezpieczna, wysterylizowana i teraz skupiamy sie na poszukiwaniach domku :)

Posted

Szczerze powiedziawszy od dłuższego czasu zastanawiam się nad drugim psem, ponieważ mój Uli ma ADHD:evil_lol: i ciągle jest pełen energii mimo długich spacerów. Jest także skory do zabawy a z tego co widziałam to Luśka też sobie pobrykać lubi:D Uli jako towarzyszy życia ma jeszcze koty ale one tak średnio się chcą z nim bawić...:p Mieszkam w domu jednorodzinnym z dużym ogrodem(Lusia oczywiście byłaby w domu, ma się rozumieć:)) i cieszy mnie bardzo fakt że nie jest do kotów agresywna. Ja widzę w niej same zalety:loveu: i ma takie słodkie długie "kłaczki" na uszach jak mój Uli:loveu:
Dobra. Teraz idę spać a od rana zaczynam akcje pt."wiercenie dziury":razz:;) Branoc cioteczki:) branoc Lusia:loveu:

Posted

[quote name='zuzolina']Szczerze powiedziawszy od dłuższego czasu zastanawiam się nad drugim psem, ponieważ mój Uli ma ADHD:evil_lol: i ciągle jest pełen energii mimo długich spacerów. Jest także skory do zabawy a z tego co widziałam to Luśka też sobie pobrykać lubi:D Uli jako towarzyszy życia ma jeszcze koty ale one tak średnio się chcą z nim bawić...:p Mieszkam w domu jednorodzinnym z dużym ogrodem(Lusia oczywiście byłaby w domu, ma się rozumieć:)) i cieszy mnie bardzo fakt że nie jest do kotów agresywna. Ja widzę w niej same zalety:loveu: i ma takie słodkie długie "kłaczki" na uszach jak mój Uli:loveu:
Dobra. Teraz idę spać a od rana zaczynam akcje pt."wiercenie dziury":razz:;) Branoc cioteczki:) branoc Lusia:loveu:[/QUOTE]

O matko!!! to pokochajcie Lusienke!!!Ty i Twoj TZ no i Uli :lol::multi:Tylko wizyta przedaopcyjna,zgodzisz sie? Jak Boga kocham,2 psy razem to naprawde frajda.Miod na serce,wiem co mowie bo zaczynalam od jednego :lol:Dolaczyl Ruflelek Wafelek i eureka!!!!
Mamy wiec trzymac kciuki za sliczna Lusienke ,za jej szczesliwe zycie u Ciebie?:lol:

EDIT: Zuzolino,napisz cos wiecej o sobie,Twojej Rodzince,plissss :lol:L

Posted

[quote name='dusje']Zuzolino :lol: Wierc te dziure ;) Az do skutku :lol::multi:Nie pozalujesz :lol:
Wiercilam i to calkiem skutecznie, bo 3 sieroty przyjechaly i sie ostaly :lol::loveu::evil_lol: O to wlasnie chodzilo :lol: Nie oddam ich nawet za x milionow dolcow.Kochane dzieciaki w wieku seniora ;):lol:

Lusienka jest cudna i taka rodzinna.Asia najlepiej potrafi ja opisac.Mysl i nie zaluj czasu;) A wiesz, ze 2 psiaki tak jakos fajnie na siebie wplywaja?Moj Rufi z warszawskiego Palucha byl strzepem psa :shake: Grono rodzinne sie powiekszylo... o Tosienke z Gdyni,Nerunie z Olsztyna i Niunie z Olawy i uwierzysz? Rufel, mimo zaawansowanego wieku jak szczenie :loveu:Dzieki przebojowym sunkom....Wiec jesli tylko mozesz i pragniesz-nie zastanawiaj sie :lol:Uwierz w przeznaczenie :lol:[/QUOTE]

Dusje ma rację. :lol:
Nie powinno się miec tylko jednego pieska. Dwa to minimum. A jeszcze takie Lusie, to i cztery;)
Patrząc na ich zabawy, nie potrzebujesz telewizora :lol:
Super, że masz ogród, pieski mogą bezpiecznie biegać.

Jeśli chodzi o Lusię, to jestem przekonana,że gdybyś nawet zostawiła otwarte wejście, to ona nigdzie nie ucieknie. Jest kochana! Wprost rozkoszna:loveu:.

wejdę jeszcze na mój drugi wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/203172-Znalaz%C5%82-domek-do%C5%82o%C5%BCy%C5%82am-do-kastracji-w%C5%82a%C5%9Bcicielka-chce-si%C4%99-go-pozby%C4%87-bo-niegrzeczny"]http://www.dogomania.pl/threads/2031...bo-niegrzeczny[/URL]!, potem z jamniorami na krótko:painting: i chyba:sleeping:
A uporządkowaniem wpłat zajmę się jutro, żeby czegoś nie popiętrolić .

Posted

Fiorsteinbock:lol: Kurcze, zlamalam se proteze i co dalej? Jakis bazarek na rekonstrukcje?????:oops::oops::oops::evil_lol::lol:
No to jak? Jesli Zuzolina wie co robi i czego chce.....to jak?Asienka, Ty decydujesz :lol: Owieczka - twarda sztuka i bedzie zadawac pytania :lol::evil_lol: O Boze, niech Lusienka wygra ten los na loterii,niech cieszy sie zyciem,niech zapomni porzucenie i niech uwierzy w ludzia :lol:

Posted

Zuzolino staraj się i urabiaj TZ-a .Napewn o nie będziesz żałować,a Uli jaki będzie szczęśliwy.Ja mam na razie jednego ,dużego psa ze schronu z Jeleniej Góry-tu mieszkam tzn na wsi 7 km od Jeleniej.Ale już za miesiąc dojedzie sunia ze schronu w W-wie,moja córka tam mieszka i na razie ją oswaja,była krzywdzona i jes bardzo nieufna.A Lusia nie wymaga żadnej pracy,tylko brać i kochać!Pozdrawiam!

Posted

[quote name='dusje']Fiorsteinbock:lol: Kurcze, zlamalam se proteze i co dalej? Jakis bazarek na rekonstrukcje?????:oops::oops::oops::evil_lol::lol:
No to jak? Jesli Zuzolina wie co robi i czego chce.....to jak?Asienka, Ty decydujesz :lol: Owieczka - twarda sztuka i bedzie zadawac pytania :lol::evil_lol: O Boze, niech Lusienka wygra ten los na loterii,niech cieszy sie zyciem,niech zapomni porzucenie i niech uwierzy w ludzia :lol:[/QUOTE]

Jak masz (własny) ogonek i sikasz z podniesioną nogą to może bazarek dla Ciebie dało by się zrobić.:eviltong:
A co do Zuzoliny i Lusi, to podejmujemy decyzje gremialnie, bo przecie ona nasza jes.
Dobrze, że Owieczka twarda, nie mientka, wszystko wybada. Lusi się należy super domek za to,że mimo krzywdy, jaka ją spotkała, potrafi kochać ludzia.
I coś mi się wydaje, że Lusia będzie miała dalej takie szczęście jak do tej pory, odkąd trafiła na Cioteczki z Dogo :lol::lol::lol:
Niech żałuje ten goopek, który ją wyrzucił. Kiedyś i jego podobny los spotka:angryy:

Hehe, a pisalam, że pójdę spać.:lol:

Posted

Ja mieszkam z rodzicami w domu jednorodzinnym. Jestem pełnoletnia, sama zarabiam i utrzymuję swoje zwierzaki.Jestem ogromna fanką długich spacerów(mieszkam jakieś 200m od lasu)W okolicy nie ma żadnej ruchliwej trasy. Totalne zadooopie:P Troszkę mam treme bo sama jeszcze niedawno wyadoptowywałam szczeniaki([url]http://www.dogomania.pl/threads/198694-szczeniaki-z-quot-w%C4%99glarki-quot-Wszystkie-w-nowych-wspania%C5%82ych-domach-[/url])) i dokładnie sprawdzałam domy do których poszły, więc wiem że i ja zostanę przemaglowana:P Na podpisanie umowy adopcyjnej sie oczywiście zgadzam ,na wizyte po i przed adopcyjną również. Nie sprawi mi to najmniejszego problemu:) ankiete tez chętnie wypełnie:P
Jeżeli o mnie chodzi mogłabym Lusię wziąć choćby zaraz, ale gorzej z moimi domownikami. Ja jednak głową domu nie jestem i musze się dostosować:/ Rozmawiałam przed chwilą z mama która na widok Lusi nie ukrywała zauroczenia, a mimo to stwierdziła że kategorycznie odmawia przygarnięcia drugiego psa. To "kategorycznie" słyszałam już przy Ulim a sobie właśnie śpi spokojnie koło mnie:) także jest iskierka nadziei:)
Mam nadzieję że uda mi się urobic domowników, bo przecież Lusia jest taka w sam raz do kochania:) Nie chciałabym jednak adoptować jej bez aprobaty wszystkich domowników bo zasługuje ona na dom gdzie wszyscy ją pokochaja za wspaniałą urodę, charakter i to powalające spojrzenie:) także szukajcie dla Luśki domu ale też pamiętajcie o mnie. Ja będę na bieżąco informować jak idzie mi urabianie:)

Posted

[quote name='A-s-i-a']Jak masz (własny) ogonek i sikasz z podniesioną nogą to może bazarek dla Ciebie dało by się zrobić.:eviltong:
A co do Zuzoliny i Lusi, to podejmujemy decyzje gremialnie, bo przecie ona nasza jes.
Dobrze, że Owieczka twarda, nie mientka, wszystko wybada. Lusi się należy super domek za to,że mimo krzywdy, jaka ją spotkała, potrafi kochać ludzia.
I coś mi się wydaje, że Lusia będzie miała dalej takie szczęście jak do tej pory, odkąd trafiła na Cioteczki z Dogo :lol::lol::lol:
Niech żałuje ten goopek, który ją wyrzucił. Kiedyś i jego podobny los spotka:angryy:

Hehe, a pisalam, że pójdę spać.:lol:[/QUOTE]
To ja ten bazarek dla siebie na chwile zapomne ;)A widzialas kiedys sunie ktora podnosi do gory 2 tylne lapki i olewa z gory? Moja Niunia pokazala mi jak to robic :evil_lol:
Dobrze Ci sie wydaje :multi::multi::multi:Lusienka znajdzie szczescie....dzieki Tobie Asiu :lol:Masz szczesliwa raczke :multi::multi::multi:Jak rany,bardzo szczesliwa.
Pozwol,pochwale sie super domkiem.Moj czarnuszek juz w domciu :loveu:Znajdek,przytulil sie do nas w dniu przyjazdu do naszego domku w Kamieniu Pomorskim.Szybciutko wyronbilam paszport,dostal szpule przeciw wsciekliznie i zakaznym,chip i nawet nie pisnal :lol: W Holandii pozbawilysmy go klejnotow,tzn.z pomoca weta a za naszym przyzwoleniem/moim i DT/Ale mu sie trafilo :multi:Dostal w prezencie wlasny kat i 7 letnie dziecko do wychowywania :evil_lol: Jak ja kocham takie momenty :lol:

Posted

Mój maż też nie jest zachwycony tym,że będzie drugi pies,mówi:a po co?jeszcze taka kłopotliwa,z domu ją wyrzucili,z adopcji zwrócili.Ale nie wierzę,że jej nie pokocha,a Twoi też zmienią zdanie,szkoda,że nie mogą jej zobaczyć na żywo.Trzymam kciuki,żeby się udało.No już chyba powiem -Dobranoc!

Posted

wklejam zdjęcia Urlicha na dowód podobieństwa do Luśki:cool3: [IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/189118_149161441801499_100001229317256_253987_2587164_n.jpg[/IMG][IMG]http://img851.imageshack.us/img851/1288/sunia029.jpg[/IMG]
Myśle że byłaby z nich niezła para:)obydwoje mają te przeurocze kłaczki na uszach:loveu:

Posted

[quote name='zuzolina']Ja mieszkam z rodzicami w domu jednorodzinnym. Jestem pełnoletnia, sama zarabiam i utrzymuję swoje zwierzaki.Jestem ogromna fanką długich spacerów(mieszkam jakieś 200m od lasu)W okolicy nie ma żadnej ruchliwej trasy. Totalne zadooopie:P Troszkę mam treme bo sama jeszcze niedawno wyadoptowywałam szczeniaki([URL]http://www.dogomania.pl/threads/198694-szczeniaki-z-quot-w%C4%99glarki-quot-Wszystkie-w-nowych-wspania%C5%82ych-domach-[/URL])) i dokładnie sprawdzałam domy do których poszły, więc wiem że i ja zostanę przemaglowana:P Na podpisanie umowy adopcyjnej sie oczywiście zgadzam ,na wizyte po i przed adopcyjną również. Nie sprawi mi to najmniejszego problemu:) ankiete tez chętnie wypełnie:P
Jeżeli o mnie chodzi mogłabym Lusię wziąć choćby zaraz, ale gorzej z moimi domownikami. Ja jednak głową domu nie jestem i musze się dostosować:/ Rozmawiałam przed chwilą z mama która na widok Lusi nie ukrywała zauroczenia, a mimo to stwierdziła że kategorycznie odmawia przygarnięcia drugiego psa. To "kategorycznie" słyszałam już przy Ulim a sobie właśnie śpi spokojnie koło mnie:) także jest iskierka nadziei:)
Mam nadzieję że uda mi się urobic domowników, bo przecież Lusia jest taka w sam raz do kochania:) Nie chciałabym jednak adoptować jej bez aprobaty wszystkich domowników bo zasługuje ona na dom gdzie wszyscy ją pokochaja za wspaniałą urodę, charakter i to powalające spojrzenie:) także szukajcie dla Luśki domu ale też pamiętajcie o mnie. Ja będę na bieżąco informować jak idzie mi urabianie:)[/QUOTE]

Wiesz Zuzolino? Masz potencjal :lol::loveu: Realistycznie i bez zbednych slow.Trzymam kciuki za pogawedki z mama.Nie ma sily - Ona tez sie zakocha,potrzeba czasu ;):lol:
Najwazniejsze, ze Lusienka juz bezpieczna i grzeje tyleczek przy piecu :loveu:

Posted

:crazyeye:Ło Boshe!
Toż to dla siebie stworzone!:lol::lol::lol:
Cudności:loveu::loveu::loveu:
No,no! Trza chyba szybko zwołać, niech wszystkie ciotki na miotłach przylecą, bo coś się kroi!!!:eviltong:

Posted

ja już też jakieś 1,5h temu pisałam że idę spać.:P ale teraz to już naprawdę idę. Dziękuję za ciepłe przyjęcie mnie do grona Lusiomaniaków:P czekam na jakieś nowe foty z hotelu. tę mordkę mogłabym oglądać godzinami:loveu: branoc

Posted

[quote name='azalia']Powiedziałam dobranoc,a nie wytrzymałam i piszę .Twój Uli jest piękny,ale z Lusią byliby piękną parą,ach żeby się udało,żeby....mam nadzieję.[/QUOTE]
Ja tez :lol: Uli jest cuuuudowny,ten pychol porywa :multi:

Posted

[quote name='zuzolina']ja już też jakieś 1,5h temu pisałam że idę spać.:P ale teraz to już naprawdę idę. Dziękuję za ciepłe przyjęcie mnie do grona Lusiomaniaków:P czekam na jakieś nowe foty z hotelu. tę mordkę mogłabym oglądać godzinami:loveu: branoc[/QUOTE]

Dobranoc Zuzolino:lol: Spij slodziutko i nawet jesli bedzie na NIE, nie opuszczaj Lusi :lol:

Posted

Witajcie babeczki :lol:
Owieczka nie ma w domu kompa ale mozna do niej dryndnac na komorke ;) Nr telefonu w Jej podpisie.
Kto zadzwoni i przekaze na dogo same dobre niusy?:lol: