maciaszek Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Bożena ma rację. Jeśli, w zasadzie, jako jedyna pisze o tym na psim wolontariuszu to wychodzi na to, że tylko ona jest przeciwko. A na 1 głos nikt nie zwróci uwagi... Quote
Istar19 Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 ja wiem, nie wiedziałam tylko czy mam sama zaczyna wojnę..bo potem byłoby że tylko mi nie pasuję...tchórzem czasem jestem.... trochę to trwało, ale napisałam na naszej poczcie...niestety niedziela to dzien co na komputerze jestem tylko wieczorami ;) A teraz Sznapi kochany koniec flejmu i offa i wracamy d Twoich spraw... jak komputer poskładam w kupę i dojdę do ładu po formacie (muszę zdjęcia pozgrywać zanim stracę je przez popsuty dysk!) zajmę się ogłoszeniami nowymi... A no właśnie..Sznaps ma koleżankę w boksie...Czikę :) Quote
soboz4 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 coś ostatnio mieszane towarzystwo w boksach! Mogą sobie pogadać psiaki, choć Sznaps pewnie by wolał z Tajgą siedzieć, bo to miłość od pierwszego wejrzenia... Quote
Istar19 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 pewnie by wolał..ale wtedy by boks roznieśli ...;) Quote
pralinka94 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Ah i miałam zapytać, jak Ty tam do góry an te ruiny weszłaś?:crazyeye: jeszcze ze Sznapsem :p Quote
Istar19 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 cii bo się wyda że po ruinach z psem skacze :P a tak serio wejście jest proste od strony torów...już w lato je odkryłam ze Sztormem...wtedy to było wyzwanie ;) Quote
pralinka94 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 AA więc tak :p Hah Sznaps na pewno przy Tobie nudził się nie będzie :D :cool3: Quote
Istar19 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 tez myślę, że on ze mną ma ubaw....szczególnie kiedy gdzieś przycupne by zdjęcie zrobić ....wtedy od razu mam go na głowie...i patrzy...bawimy się? bawimy? a może coś się stało? No co tak siedzisz...no chodź ja chce iść...i tak w kółko ;) eh szkoda, że nie mam warunków na 3-go psa...bo już by go w schronie nie było...ale mama w domu dużego psa nie chce (na nic moje "ale on jest średni") a obawiam się że płot 1.5m by go nie powstrzymał....po za tym... ogródek mam nie wielki...ciasno by było gdybym wpuszczała tam jeszcze moje dwa psy :D Nic tylko znaleźć mu dobry dom niedaleko by go odwiedzać:evil_lol: Quote
ewes Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 najlepiej zapukaj do sąsiada... może się skusi, wtedy będzie niedaleko ;) Quote
ClaudiaAnna Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Sznapsik do góry ! i do domku oczywiście :) Quote
Istar19 Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 brrr... jakbyś znała moich sąsiadów najbliższych...w życiu nie dałabym im do opieki żadnego zwierza...a Ci dobrzy sąsiedzi zapsieni...albo zakoceni...;) Sznapi już jutro się zobaczymy:) Quote
Istar19 Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 Sznapi żeby nie było że o Tobie zapomniałam kochany...zdjęcia i opis jaki dziś był kochany jak wrócę z kolejnego spaceru....moje psy tez chcą pobiegać :D...a ja już padam... Quote
kimiji Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Marzenko, mam do ciebie prośbę. Zrobiłabyś Wirgiliuszowi banerek? Znowu cię wykorzystam...:D Sorka za off'a [URL]http://www.dogomania.pl/threads/204031-Wirgiliusz-czy-znów-zaufa-człowiekowi[/URL] Do góry leniwy uparciuchu :D:D Quote
Istar19 Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 jasne... wrócę... zrobię kolacje uporam się ze zdjęciami...i zrobię banerek ...może dziś mi sie uda :D Quote
Istar19 Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 padam..ale trza tu coś napisać...żeby nie było ;) no to dziś..jak wszyscy wiedzą wiosna odeszła...znaczy wycofała się przed pogodą typową dla marca..czyli mokro zimno do tego szaro i nieprzyjemnie...naprawdę? Nie zauważyłam...Sznaps ma taki hart ducha, że rozpromienia wszystko wokół! tak więc MI nie było zimno, dla MNIE świeciło słońcę i JA przeżyłam super chwilę z tym psem...fajnie prawda? kto chce by zawsze była dobra pogoda? kto chce kompana który nie pozwoli się nudzić?? Nooo jakoś nie widzę lasu rąk...jeszcze... Do rzeczy...najpierw te złe strony dnia dzisiejszego...złe? były jakieś? poza powrotem Sznapsa do bosku.... muszę wkładać do cielsko ręcznie bo samo wskakiwać nie chce..waży co najmniej 35 kg (do 30 podnoszę bez problemów :P)...Tak więc...spacer zaczęliśmy od chwili na "czytanie " wiadomości i zastawianie własnych (znaczy Sznaps zostawiał własne wiadomości). Potem mieliśmy iść na spacerek krótki ..ale skończyło się na gonitwie za koleżanką Milvą której odpięła się obroża....ciekawie było...Po tym incydencie który na szczęście skończył się szczęśliwym złapaniu Milvy stwierdziliśmy że czas się troszkę podszkolić w towarzystwie psów i suczek...w sumie suczek i kastrata :P Sznapiemu co raz lepiej idzie skupianie się :d ale nie na dłużej niż 10 minut^^ Dziś opanował w 90% komendę waruj...czasem trzeba go troszkę naprowadzić...przypomniał sobie komendę siad, łapa i piątka..i.. dzięki dobrym zachętom i parówką Kamili Sznapi powoli załapuje o co chodzi w proszeniu ;)...Szkolenie skończyło się z momentem gdy przyszła Tajga...wcale mnie to nie dziwi...te dwie psie duszyczki połączyło bardzo silne uczucie...tak wpatrzonych w siebie psów w życiu nie widziałam....Oni wszystko potrafią robić razem...razem wykonywać komendy...razem organizować sobie czas (świetnie bawią się jedną zabawką...w ..gryzionego "masz go" :D )...co najważniejsze i dosyć rzadko spotykane wśród psów które tak krótko się znają...potrafią jeść z jednej małej (kociej) miski jedzenie! ocierając się o siebie pyskami..bez przepychanek..bez pośpiechu...bez żadnego dźwięku...po prostu dzielą się jedzeniem jakby znali się od zawsze...Eh jaki cud musiałby się zdarzyć by te dwie dusze znalazły jeden dom... Co jeszcze u mojego Sznapsika? ciągle kocha pieszczoty! Uwielbia tez bawić się ze mną w psie zapasy...podskakuje wtedy dobiega, odbiega znów podbiega...jest przy tym delikatny..czasem uszczypnie zębami ale bardzo lekko...ot taki sposób rozbawienia drugiej strony. bawiliśmy się dziś również w przeciąganie sznurka...nie muszę mówić kto wygrywał ^^... Do tego bez problemu mogę wyjąć mu coś z pyszczka! Dostał dziś od Moniki i jej drugiej połówki kurze łapki...bez większego problemu pozwolił je sobie zabrać, przy jedzeniu można mu też włożyć rękę do miski...czy głaskać po głowie...patrzy się wtedy tylko czasem...ej dasz mi zjeść? ;) bardzo ładnie też się zachował kiedy podzieliłam prasowaną kość na kilka psów, kiedy zjadł swój kawałek a obok jadł Roki tylko patrzył to na mnie to na niego z pytaniem...mi już się nie dostanie co? Żadnego warku, żadnej chęci porwania...cud a nie pies :D To chyba tyle z dzisiejszego ponurego dla innych dnia...zresztą nie będę was dłużej zanudzać ;) jedyne co dziś nie wyszło to zdjęcia...aparat niestety nie łapie w kadr uroku Sznapsa i się buntuje na pogodę... ale jakieś zdjęcia są...pierwsze...hmm... trawkę jakąś zjadł czy co?^^ [img]https://lh5.googleusercontent.com/_Qbj5mfb9LrQ/TYJ4wevlPVI/AAAAAAAAhwo/hEVNlY-BKWo/s512/IMG_1097.JPG[/img] piękny potomek wilczura [img]https://lh4.googleusercontent.com/_Qbj5mfb9LrQ/TYJ4ro3TbbI/AAAAAAAAhwo/rdf9rywacFE/s512/IMG_1089.JPG[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/_Qbj5mfb9LrQ/TYJ40CWckCI/AAAAAAAAhwo/ya0hy7_Vmp8/s512/IMG_1101a.JPG[/img] Quote
Istar19 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Coś mam wrażenie że wraz ze Sznapsem powinniśmy sobie darować pisanie tutaj....piszemy sami dla siebie czy jak? nikt tu nie zagląda :mad: A tak serio..przynajmniej łatwiej myśli uporządkować :p dziś Sznapi na krótszym spacerze był, bo miałakm psiaka do opisu wyprowadzić..więc podzieliłam czas pół na pół...gdyby słonko świeciło na prawdę to Sznapik dłużej by ze mną pobył....ale niestety nawet on nie potrafiisprawić że buty sa suche a skarpetek nie trzeba wykręcać :evil_lol: Sznapik chwilę się ze mną pobawił....jak ma w zwyczaju..podgryzanego "masz go" i przeciąganie sznurka. po za tym byliśmy na chwilę w lesie wraz z tajgą która dziś była tak najedzona, że ciężko było jej się od ziemi oderwać...więc tylko chwilę się pobawili...ale i tak byli szczęśliwi kiedy się zobaczyli :) Potem chwilę szkolenia...ale na śniegu zimno i mokro więc zostawiliśmy komendę waruj na lepszą pogodę :oops: jak zwykle gdy wracał do boksu szedł tak jakby chciał zniknąć...o ile zawsze jak idzie obok mnie to się często obraca i widzę jego szeroki uśmiech...to jak idzie do boksu to głowę obniżą i tak bez życia...nie dziwie mu się...eh jak zwykle kilka zdjęć...bez tego nie ma wątku. dziś zdjecia pod tytułem "mimika Sznapsa" mina szczeniaczka [img]https://lh3.googleusercontent.com/_Qbj5mfb9LrQ/TYTEs1ZnncI/AAAAAAAAiQA/ref3qMHXNS0/s512/IMG_1148.JPG[/img] wzrok luzaka [img]https://lh6.googleusercontent.com/_Qbj5mfb9LrQ/TYTEnk1T9HI/AAAAAAAAiQA/mUrMWFDpDuQ/s640/IMG_1136.JPG[/img] uśmiech nr 1( z profilu) [img]https://lh5.googleusercontent.com/_Qbj5mfb9LrQ/TYTErNJkz3I/AAAAAAAAiQA/y24FMTDAyec/s512/IMG_1142.JPG[/img] poważny pies [img]https://lh5.googleusercontent.com/_Qbj5mfb9LrQ/TYTEv7HRyYI/AAAAAAAAiQA/5YjoXa1a6As/s512/IMG_1156.JPG[/img] Quote
madzia.uje93 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Zdjęcia super:)Szkoda tylko że z Tajgą się dzis tak malo bawił, napewno mu tego brakuje:) Quote
Klucha Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Ja też wszystko czytam i zawsze z zaciekawieniem :) Sznapsik jest super psem, niech już zmyka do domku! Quote
soboz4 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 wszyscy czytamy i to zaraz jak się pojawia, tylko nie zawsze mamy co odpowiedzieć, a "zagłuszać" twoje opowieści nie chcemy bo są śliczne... Quote
pralinka94 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Tak, te opowieści to jak dobra książka! :D Quote
Istar19 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 heh dzięki ;) Kiedyś napisze ładne opowiadanie o moich schroniskowych psach na kilkanaście stron...mam zarys....ale zawsze czasu trochę brak :] Quote
leonarda Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Ja też oczywiście z zajęciem czytam o Sznapsie wszystko, co się pojawia:) Ale i tak najbardziej to mnie ostatnio chyba zauroczyła mina szczeniaczka... Quote
czaku Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Domyślam się Marzena, że te opowiadanie to nie będzie miec kilku stron tylko będzie to jakaś ciekawa książka;) no i oczywiście ze zdjęciami:D Quote
Recommended Posts