Jump to content
Dogomania

Młodziutki Lockie (w typie collie/sheltie) - NARESZCIE W SWOIM DOMU ! :-)

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj odwiedziłam w schronie Locki`ego (tak go ochrzciłam ;-) ). To młodziutki, prawdopodobnie max. 2-letni (ładne, białe ząbki) samiec w typie collie/sheltie (jest średniej wielkości, sięga do kolana). Jest w schronisku już dobry miesiąc, nikt się po niego nie zgłosił :-( Po moich dzisiejszych obserwacjach wnioskuje, że Lockie jest pieskiem pozytywnie nastawionym do innych psów - po spacerze z machającym ogonem witał się ze swoimi schroniskowymi kumplami.
Jest przymilny w stosunku do ludzi (co dobrze widać na zdjęciach), na spacerze dzielił uwagę pomiędzy nas a otoczenie.
Bardzo fajny pies, naprawdę uroczy !
Kilka zdjęć z dzisiaj poniżej, reszta tutaj: https://picasaweb.google.com/HaniaEdi/LockiePiesWTypieCollieDoAdopcji?authkey=Gv1sRgCNHyuq6gtqnb4AE#

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poszukuję właśnie takiego pieska. Mam chętny DS na psa w typie sheltie/collie, warunek - nieduże rozmiary. Piesek pani w Katowic od wczoraj za TM :(

Posted

Lockie jest psem ze sporym temperamentem, potrzebuje sporo spacerów, ruchu. Trzeba wyraźnie zaznaczyć, że to nie typowy szelciak - jest jednak od szelciaka większy - i nie będzie siedział spokojnie cały dzień na fotelu - piszę to, bo niedawno musiałam odebrac młodego collie właśnie z powodu tego, że wydawało się właścicielce, że 10 minutowy spoacer 3 razy dziennie zupełnie wystarczy.

BYłoby super gdyby znalazł domek.
Ja mam tylko 2-3 fotki, bo akurat gdy z Kasią i Krzyśkiem wyprowadzilismy go z kojca - szlag trafił moja aparatową baterię i został tylko telefon.

Posted

przekażę informacje i zdjęcia. mam nadzieję, że się uda...
trochę duży ten piesek i obawiam się że tylko to byłoby przeszkodą. Nie wyrokuję na razie, poczekam na odp. zainteresowanych osób.

Posted

Gosia już miała imię dla collaka (Lockiego) wcześniej ale jak już ma to niech zostanie te, zresztą bardzo ładne imię, a może tamtym ochrzcimy labka?

Lockie został oddany przez właścicieli do schroniska, ponoć uciekał, w co średnio wierzę, pewnie przy dobrze zabezpieczonej działce nie miałby szans, pewnie w ogóle ogrodzenia nie było albo notorycznie otwarta brama, to i ja się psu nie dziwię że się wyprowadzał....

Posted

Lockie jest juz na stronie naszej i na allegro. Tylko zdjęcia sa maleńkie, bo tam do 50 kB moga byc, a jak te z wątku zmniejszyłam to małe wyszły. Ale w razie czego moge je wymienic.

• 2 weeks later...
Posted

masz rację Marta on był w schronie, tylko zaraz po przyjściu został wydany bez umowy bez niczego....... oczywiście po znajomości, ja go nawet nie widziałam w schronie tak szybko poszedł a teraz widać wrócił na dobre, a taki super psiak

Posted

Lockie miał dziś godzinny spacer z byc może przyszłym domkiem :) potrzebują się tylko dobrze przygotować do przyjęcia chłopaka około 2 tygodnie
trzymajcie!

• 2 weeks later...
Posted

Lockie już w domku. Cała rodzina przyjechała punktualnie na odebranie psiaka, dopasowaliśmy nową obróżkę by nie była za luźno, zapięta smycz na spacer i wsio. Umowa spisana, reszta psiaków która musiała zostać w schronie dostała w prezencie 10 kg karmy od rodzinki Lockiego.
Jak Pan otworzył bagażnik by wyjąć koc na siedzenie to Lockie już tam wskakiwał, cwaniak musiał jeździć samochodem, zaproponowałam by jechał własnie w bagażniku, z otwartą górą, usiadł grzecznie, wszyscy się zapakowali, trzymamy przez nową Panią pojechał.

Wszystkiego dobrego w nowym domku!