*Magda* Posted February 17, 2014 Author Posted February 17, 2014 [quote name='dOgLoV']No ciekawe dlaczego tak pomyślałas :roll: :eviltong: Ale On tu młodziutki był :diabloti:[/QUOTE] Ciekawe :hmmmm::evil_lol: Bo to było robione 7 lat temu :eviltong: Quote
łamAga Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 [quote name='magdabroy']Ciekawe :hmmmm::evil_lol: Bo to było robione 7 lat temu :eviltong:[/QUOTE] wiedziałam ze sporo wstecz :diabloti: taki siusiak z Bodzianka :cool1: Quote
*Magda* Posted February 17, 2014 Author Posted February 17, 2014 [quote name='dOgLoV']wiedziałam ze sporo wstecz :diabloti: [B]taki siusiak[/B] z Bodzianka :cool1:[/QUOTE] Powiem to Bogdanowi ja wróci z pracy :diabloti: Quote
łamAga Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 [quote name='magdabroy']Powiem to Bogdanowi ja wróci z pracy :diabloti:[/QUOTE] Tylko żeby focha nie walnął :eviltong: Quote
*Magda* Posted February 17, 2014 Author Posted February 17, 2014 [quote name='dOgLoV']Tylko żeby focha nie walnął :eviltong:[/QUOTE] Nie ;) On jak się ogoli i ma buzię jak pupcia niemowlęcia, to też wygląda młodziej ;) Quote
łamAga Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 [quote name='magdabroy']Nie ;) On jak się ogoli i ma buzię jak pupcia niemowlęcia, to też wygląda młodziej ;)[/QUOTE] Ale tam jak taki chłopiec wygląda :lol: Quote
*Magda* Posted February 17, 2014 Author Posted February 17, 2014 [quote name='dOgLoV']Ale tam jak taki chłopiec wygląda :lol:[/QUOTE] Przesadzasz :eviltong: Tam ma 29 lat ;) Quote
łamAga Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 [quote name='magdabroy']Przesadzasz :eviltong: Tam ma 29 lat ;)[/QUOTE] a wygląda na max 23 ;) Quote
*Magda* Posted February 17, 2014 Author Posted February 17, 2014 Dobra, ja się zawijam do łóżeczka :hand: Quote
Majkowska Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Tora na zdjęciach ma minę ala Waldek " jestem takim małym biednym pieskiem" :D A nie myślałaś nigdy pod kątem tego że np Tora może dziecka nie polubić, nie zaakceptować, , być zazdrosna?? U mnie końcówka ciąży to kłębowisko myśli, szczególnie że Wald jest pobudliwy i ruchliwy, tysiące porad że lepiej psa oddać niż żeby się stała tragedia, wypowiedzi że sobie nie poradzimy, stresu a wręcz pewności że on jej okaże jakoś zazdrość, że zrobię coś źle i zamknę ich drogę do przyjaźni... A tu całkiem inny obraz - ona dziubie go w oczy, łapie za fafle, ciągnie za skórę... a on patrzy na nią pobłażliwie i cieszy się że może z nią być -nigdy bym w to nie uwierzyła. I mimo swojej szajby uważa naprawdę na nią, jakby sam siebie kontroluje żeby jej nie przygnieść, żeby jej nie podrapać...Cudowne. Jesssu słodki , coście z budą narobili:crazyeye: Zniszczyli pieskowi domek. Aż mi w gardle ślina stanęła jak pomyślałam że w takim momencie pies mógłby być np na łańcuchu do takiej budy przywiązany...A niestety zdarza się.... Na moim starym osiedlu spaliło się mieszkanie u znajomego faceta, w środku były 2 psy...:shake: Quote
*Magda* Posted February 18, 2014 Author Posted February 18, 2014 Majka, jeśli mam być szczera, to o podejście Tory do Theosia w ogóle się nie martwiłam ;) Tora urodziła się w hodowli, gdzie mieszkała 3 pokoleniowa rodzina. Z dziećmi miała styczność od narodzin. I to było widać na każdym spacerze. Dorosłych potrafiła olać, ale przejść obok dziecka obojętnie, to już był dla niej nie lada wyczyn :D Ona zawsze chciała się chociaż otrzeć o dziecięcą rączkę :loveu: I mamy to samo co u Ciebie: ciągnięcie za fafle, za uszy... I czasem jak patrzę na Torę, to ta leży, jakby to były jakieś najprzyjemniejsze pieszczoty pod słońcem :D Mam wrażenie, że te nasze psy, chcą być chociaż "zauważone" przez te nasze maluchy. One chyba myślą: "[I]Nie ważne jak, ważne, że ktoś się mną interesuje[/I]". No, domek poszedł z dymem :evil_lol: Bogdan stwierdził, że "uratuje" budę ;) Chce zeszlifować to przyjarane i pomalować. Nawet jeśli mu się to uda, to podłogę musimy dać nową. Bo boję się, że po zeszlifowaniu spalenizny, podłoga będzie za cieńka i nie utrzyma ciężaru Tory ;) Quote
Majkowska Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 A ile daliście za tą budę?? Ciekawa jestem bo sama myślę o zakupie budy na wieś. Z Amorem nam nie wyszło, bo to sticte kanapowiec był (a myśmy go chcieli wepchać do budy jak wiejskiego kundla:lol:), ale Waldek by może i podłapał, bo on ogólnie lubi być na polu i mieć swój zaciszny domek gdzie mu nikt nie włazi. Kupić tylko trochę łańcucha i bydzie :diabloti: Quote
*Magda* Posted February 18, 2014 Author Posted February 18, 2014 Ja ją kupiłam ponad 4 lata temu i na licytacji. To było chyba 20 euro, więc tak naprawdę kupiłam ją za malutkie pieniądze :) Dlatego teraz też patrzę na licytację i może uda mi się coś kupić w fajnej cenie :diabloti: Bo tak, to musiałabym liczyć od 100euro w górę :roll: Tylko pamiętaj, żeby łańcuch nie był za długi ;) Tak maks 1 metr :diabloti: Quote
Majkowska Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 O kurcze to taniutko, az sama muszę popatrzeć na licytacje , moze coś łapsnę fajnego. Myśmy zrobili też ten błąd że zrobiliśmy psu wielką komfortową budę gdzie mógł wręcz spacerować,był przedsionek, "weranda" i pies zwyczajnie się tam źle czuł. Teraz chcę celować w mniejszą, napewno nie na 4 bernardyny :D Metr łańcucha?!!! Zwariowałaś!? A jak będzie chciał pobiegać i rozpędzi sie to złamie sobie kręgosłup!! Nie może być taki długi, ważniejsze dla mnie jest jego bezpieczeństwo niż to żeby sie wybiegał :diabloti: Quote
*Magda* Posted February 18, 2014 Author Posted February 18, 2014 Właśnie taniutko i boję i się, że tym razem tak tanio nie uda mi się kupić :shake: Mi przedsionek i tego typu bajery nie potrzebne w budzie, bo Tora nie jest psem podwórkowym. Buda ma jej służyć tylko przed deszczem jak zostaje na podwórku pod naszą nieobecność ;) Sorrki :oops: Zapomniałam, że najpierw bezpieczeństwo, a potem przyjemności :evil_lol: Quote
Izabela124. Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 [url]http://img2.demotywatoryfb.pl//uploads/201402/1392031944_s8g8k5_600.jpg[/url] super :) Hej Madzia :) Quote
łamAga Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Tak mało daliście za tą budę ? sama bym za te pieniądze taka bude łykła ;) Quote
*Magda* Posted February 18, 2014 Author Posted February 18, 2014 [quote name='Izabela124.'][URL]http://img2.demotywatoryfb.pl//uploads/201402/1392031944_s8g8k5_600.jpg[/URL] super :) Hej Madzia :)[/QUOTE] No, super :p Hej Iza :) [quote name='dOgLoV']Tak mało daliście za tą budę ? sama bym za te pieniądze taka bude łykła ;)[/QUOTE] Mało, bo udało mi się wygrać licytację :) Normalnie była dużo droższa :) Dostałam namiary na męża znajomej, który robi budy. Napisze do niego email i zobaczę jaką mi zaśpiewa cenę ;) Quote
łamAga Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Nasz sąsiad robi budy , fajne ale jedna buda kosztuje u niego około 700 zł :roll: ale taka fana duża z przedsionkiem ;) Quote
*Magda* Posted February 18, 2014 Author Posted February 18, 2014 No ale mi właśnie taka z przedsionkiem nie potrzebna. Ocieplana też nie musi być, bo tyle co Tora spędza czasu w budzie w zimie, to słoma wystarczy ;) A to wszystko właśnie robi dodatkowe koszty :roll: Quote
łamAga Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 No dokładnie ;) My chcielibyśmy właśnie taką z przedsionkiem i z górą tzn żeby chroniło przed deszczem ale żeby Qwenda tez mogła położyć sie na budzie ;) Quote
phase Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Ale tu nagadane! :lol: To chociaż cichutko się przywitam. :):) Quote
*Magda* Posted February 18, 2014 Author Posted February 18, 2014 [quote name='dOgLoV']No dokładnie ;) My chcielibyśmy właśnie taką z przedsionkiem i z górą tzn żeby chroniło przed deszczem ale żeby Qwenda tez mogła położyć sie na budzie ;)[/QUOTE] No to już taka wypasiona :p [quote name='phase']Ale tu nagadane! :lol: To chociaż cichutko się przywitam. :):)[/QUOTE] Tylko troszkę ;) Cześć Aga :) Quote
łamAga Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 [quote name='magdabroy']No to już taka wypasiona :p [/QUOTE] Taaaa , i pewnie około 2tys by na nią musiało być , podoba mi sie strasznie buda jaką ma jedna hodowczyni tybetanów , zaraz wstawie linka ;) [IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/299456_494548290556922_334730750_n.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts