Jump to content
Dogomania

Tora & Lumpek (oboje za Tęczowym Mostem), ich dwóch i Tajga :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ptysiak']Mam taką nadzieje ;) Byle nie było za ciepło bo tez nie lubię :D[/QUOTE]

I jak tu dogodzić kobiecie :mdleje: Zimno źle, za ciepło też źle :roll:

Posted

[quote name='magdabroy']A co to za smakowitości bita śmietana z kremem toffi? Nigdy czegoś takiego nie jadłam :crazyeye: Dasz przepis :cool3:[/QUOTE]

Jak ukradnę mamie to oczywiście że podam przepis :D

Oczy Lumpka są świetne! Można się zakochać :loveu: a miny mokrej Tory hahahaha :D moja robi podobne :D
Tora ma szeleczki? bo właśnie coś tam widziałam ale nie jestem pewna :P

Aaa i uwieelbiam oglądam zdjęcia z wystawy tak więc super! :loveu:

Pozdrawiam i czekam na kolejną dawkę zdjęć!

Posted

[quote name='Ada_Mirra']Jak ukradnę mamie to oczywiście że podam przepis :D

Oczy Lumpka są świetne! Można się zakochać :loveu: a miny mokrej Tory hahahaha :D moja robi podobne :D
Tora ma szeleczki? bo właśnie coś tam widziałam ale nie jestem pewna :P

Aaa i uwieelbiam oglądam zdjęcia z wystawy tak więc super! :loveu:

Pozdrawiam i czekam na kolejną dawkę zdjęć![/QUOTE]

No to czekam na przepis :)

Tora ma szelki jak jedziemy gdzieś autem, bo wtedy jest zapięta dla swojego i naszego bezpieczeństwa ;) Jest spokojna w aucie, ale w razie wypadku lub nagłego chamowania, mogłoby być nieciekawie :shake:

Posted

A no wlasnie bo Mirra ma takie same szeleczki dlatego pytam (: ona tez jezdzi przypieta w aucie ale w bagazniku i przez fotele przelozony i przypiety jest pas. Ale tak na normalne spacerki tez sobie chodzimy :)

Posted

[quote name='Ada_Mirra']A no wlasnie bo Mirra ma takie same szeleczki dlatego pytam (: ona tez jezdzi przypieta w aucie ale w bagazniku i przez fotele przelozony i przypiety jest pas. Ale tak na normalne spacerki tez sobie chodzimy :)[/QUOTE]

Tora też w bagażniku (jak jedziemy w kombi) :) Kupiłam dwójnik i zapinam go do szelek i do tych oczek co są w bagażniku do mocowania towaru ;) A jak jedziemy cabrioletem, to zapinam ją do pasów bezpieczeństwa ;)
Na normalne spacerki mam inne szelki :)

Posted

Ja się zastanawialam nad innymi na spacer, testowalam rozne modele roznych firm ale albo dla Mirry byly niewygodne albo mi cos w nch nie pasowalo tak wiec zostalam przy tych :P
przepraszam za off topic :*

Posted

[quote name='Ada_Mirra']Ja się zastanawialam nad innymi na spacer, testowalam rozne modele roznych firm ale albo dla Mirry byly niewygodne albo mi cos w nch nie pasowalo tak wiec zostalam przy tych :P
przepraszam za off topic :*[/QUOTE]

Nie ma problemu ;)
Spróbuj może szelek norweskich ;) Tora właśnie takie ma :) Psa się dobrze w nich prowadzi, a nawet są wygodne do uprawiania sportu z psem ;) Potwierdzą to też inni użytkownicy takich szelek :)

Posted

Dobry wieczór ;)
Wystawy onów to jakaś masakra, faktycznie te psy jakieś takie wypłowiałe i nieładne.. Tora w porównaniu do nich jak ogień i woda, na korzyść oczywiście :lol: ooo corgi pembroke się załapały, średnie bo średnie, ale corg to corg :evil_lol: leoś cudny i BOSy :loveu:

Też bardzo polecam szelki norweskie, są wygodne i praktyczne

Posted

[quote name='Ada_Mirra']Ooo to trzeba bedzie poszukac i sie zorientowac ;) dziekuje za rade :)[/QUOTE]

Ja kupiłam tutaj: [URL]http://dogstyle.republika.pl/[/URL]

[quote name='darii_iia']A ja nie doczytałam, gdzie ta wystawa była ? ;)
A fotki Tory w wodzie, świetne. Piękna jest. :)[/QUOTE]

Wystawa była w Dortmundzie (Niemcy) ;)
Dziękuję :)

[quote name='Avaloth']Dobry wieczór ;)
Wystawy onów to jakaś masakra, faktycznie te psy jakieś takie wypłowiałe i nieładne.. Tora w porównaniu do nich jak ogień i woda, na korzyść oczywiście :lol: ooo corgi pembroke się załapały, średnie bo średnie, ale corg to corg :evil_lol: leoś cudny i BOSy :loveu:

Też bardzo polecam szelki norweskie, są wygodne i praktyczne[/QUOTE]

Dzień dobry :)
Miałam jednak nadzieję, że w Niemczech ONy będą wystawianie normalne ;) Bo wszędzie gdzie czytałam, to pisano, że to tylko w Polsce stosuje się [B][I][B][COLOR=#000000]double handling[/COLOR][/B][/I][B][COLOR=#000000][/COLOR][/B][/B][COLOR=#000000], a tu niespodzianka i w Niemczech tak samo :roll: Straciłam nadzieję, że jakiś kraj tego nie stosuje.

Psiaki ogólnie cudne :loveu: BOSy były przepiękne :loveu:
Dziękuję w imieniu Tory :)[/COLOR]

Posted

no to wszędzie "dzikie kraje" z podwójnym wystawianiem..... ech. Moze jeszcze na Bałkanach normalnie sie wystawia psy - jak będę kiedyś to spojrzę. Tam na pewno się paskudnie wystawia rottki - po prostu katastrofa. A na onki jakoś nie miałam okazji popatrzeć.

Posted

[quote name='panbazyl']no to wszędzie "dzikie kraje" z podwójnym wystawianiem..... ech. Moze jeszcze na Bałkanach normalnie sie wystawia psy - jak będę kiedyś to spojrzę. Tam na pewno się paskudnie wystawia rottki - po prostu katastrofa. A na onki jakoś nie miałam okazji popatrzeć.[/QUOTE]

Wierzę na słowo, że na Bałkanach są wystawiane normalnie ;) Ale tam chyba nie będę jeździć wystawiać Tory :) Straciłam nadzieję na wystawowego ONka :roll: Do wystawiania musiałbym kupić inną rasę, ale jakoś nie potrafię :shake: Podobają mi się inne rasy, ale żadna tak jak ONy :loveu:
Ale możesz popatrzeć przy okazji jakiejś zagranicznej wystwy jak jest z ONami, tak z ciekawości ;)

[quote name='agaga21']witam :)
przyszłam pooglądać zwierzaki. torcię już znam z wątku biry ;)[/QUOTE]

Dzień dobry :)
Wiem, bo tak się tam mijamy ;) Zaraz do Was wpadnę :)

Posted

[quote name='magdabroy']Dzień dobry :)Wiem, bo tak się tam mijamy ;) Zaraz do Was wpadnę :)[/QUOTE]no właśnie mnie na dzidziusiowym w końcu olśniło, by kliknąć w twój banerek ;)

Posted

Obiecuję, że jak gdzieś będę to podejrzę jak się ony wystawia. Takie ładne psy a zrobili z nimi taki cyrk.... szkoda.
a na Bałkanach ogólnie wolna amerykanka - jak kto chce tak wystawia - jorasy latają po wysokiej trawie, albo po betonie - zależy gzdie wystawa - czy w parku miejskim czy na poligonie :)

Posted

Tora pięknie aportuje, nie widać wogóle, że coś jej było ;) Staram się jednak jeszcze ograniczać trochę bieganie, bo wiadomo, że tabletki są przeciwzapalne jak również przeciwbólowe, więc ona nie czuje bólu ;) Ale cwana Tora, kilka razy była wkładana do auta i teraz ściemnia, że nie może wskoczyć do auta :roll: Kombinuje na wszystkie sposoby, żeby ją wkładać :evil_lol: Ale wczoraj i przedwczoraj jak jechaliśmy nad wodę, pańcia była nie ugięta, że musiała sama wskoczyć do auta :) Trochę jej to czasu zajęło, ale wkońcu zrezgnowana wskoczyła ;) I nic jej z łapą nie było, nie pisnęła, nie kulała, więc koniec noszenia :)

Posted

[quote name='dOgLoV']Dzień dobry ;)

super ze z Torką już lepiej :loveu:[/QUOTE]

Dzień dobry ;)
Dziękuję :)

Już się zastanawiałam gdzie się podziewasz, bo coś olewasz dogo :mad::eviltong:

Tora od wczoraj wieczora jest na diecie odchudzającej ;) Skubaniec przytł 2kg :crazyeye: