Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki dziewczyny ;)

To Mariolka wymyśla niestworzone rzeczy, a potem mnie od głupich wyzywa :D

A ja zostałam dziś ciocią icon_jupi.gif O godz.18:28, mając 52cm i ważąc 3440 gram, na świat przyszła mała Wiktoria :) Mama (koleżanka) odpoczywa, a tatuś to jest chyba podwójnie szczęśliwy, bo dziś on sam też ma urodziny :D

Posted
4 minuty temu, *Magda* napisał:

Dzięki dziewczyny ;)

To Mariolka wymyśla niestworzone rzeczy, a potem mnie od głupich wyzywa :D

A ja zostałam dziś ciocią icon_jupi.gif O godz.18:28, mając 52cm i ważąc 3440 gram, na świat przyszła mała Wiktoria :) Mama (koleżanka) odpoczywa, a tatuś to jest chyba podwójnie szczęśliwy, bo dziś on sam też ma urodziny :D

Też gratuluję :D Wczoraj sie u nas w rodzinie Ewelinka urodziła, to wstrzeliła się w srodek. Babcia(teraz już pra. :D ) urodziła się 8.12, a dziadek 10.12 :D 

Posted
1 minutę temu, angineuuka napisał:

Też gratuluję :D Wczoraj sie u nas w rodzinie Ewelinka urodziła, to wstrzeliła się w srodek. Babcia(teraz już pra. :D ) urodziła się 8.12, a dziadek 10.12 :D 

No to rzeczywiście trafiła :D

Posted
Teraz, łamAga napisał:

Aż mnie ciary przeszły :D gratulacje :* ale się tam u Was dzieci rodzi :D

Jak kobieta pracuje, to kwestie finansowe wręcz zachęcają do posiadania dzieci ;)

Chętnie bym pojechała jutro do dziewczyn do szpitala, ale mam pakowanie na głowie i wątpię żebym zdążyła :(

Posted

Dokładnie to jadę z poniedziałku na wtorek ;)  Więc na chwilę obecną mam 2 dni :P Jutro chcę spakować torby i przygotować to co jest do zabrania. W poniedziałek jak Bogdan będzie w pracy, a Theodor w przedszkolu, to muszę spakować auto, w między czasie zajmując się Nathanem :P Tak więc jak widać, nie mam zbyt wiele czasu :/

Posted

Dam radę Aga ;)

A moje dziecko kategorycznie odmawia picia mleka przed snem :/ Cały tydzień wręcz go musiałam zmuszać do wypicia mleka przed snem. Zawsze mu na kolację robię 3/4 porcji kaszki, a potem zapijał ją jeszcze "setką" mleka. Ten tydzień po kaszce pluł smoczkiem. Trochę go męczyłam, to w końcu wypijał. Ale w czwartek i w piątek już kategorycznie odmówił wkładania smoczka do buzi. Efekt taki, że po tej małej porcji kaszki, budził mi się o 1-2 w nocy na karmienie, gdzie normalnie była to 4-5 nad ranem :/ Dziś już mu zrobiłam na kolację pełną porcję kaszki i do picia dostał herbatkę, którą bardzo chętnie wypił. Zobaczymy o której dziś wstanie na nocne mleko ;) Wychodzi jednak na to, że moje dziecko samo zdecydowało, że w wieku 9-ciu miesięcy będzie piło 1 butelkę mleka na dobę :D

Posted

Fabian w ogóle nie pije mleka ;( co mnie nie cieszy :/ kaszki je z chęcią , a mleko woła że chce ale jak mu zrobie to zrobi 2 łyki i koniec ehhhh kakao nawet mu kupiłam dla dzieci i też nie chce , próbowalam normalnego mleka też nie chce , jogurtami też pluje :/

Posted
1 minutę temu, *Magda* napisał:

Kaszki mają mleko modyfikowane, więc nie jest źle ;)

ale to moim zdaniem za mało ....

a co do pobudek to mam ciągle :/ młody budzi się 2-5 w nocy , włazi na mnie, siada mi na buzi hehe i glyndzi . ocipieć idzie :/

Teraz, angineuuka napisał:

Ja teraz na antybiotyku nie mogę produktów z mlekiem, to teraz pozarłabym z chęcią płatki z mlekiem... :P 

a dlaczego nie można przy antybiotyku mleka ? 

Posted
Teraz, angineuuka napisał:

Ja teraz na antybiotyku nie mogę produktów z mlekiem, to teraz pozarłabym z chęcią płatki z mlekiem... :P 

Tak jest zawsze :D

Ja kupiłam młodemu jogurty, te dla niemowlaków, to on ich jeść nie chce :/ A te "dla dorosłych" to pożarłby cały :D

Posted
4 minuty temu, *Magda* napisał:

Aga, jedna porcja kaszki, to jest jeden posiłek mleczny ;) W jego wieku to w zupełności już wystarcza ;) Jeśli oczywiście zjada kaszkę codziennie :)

dwa razy dziennie nawet ;)