łamAga Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Piękny zestawik <3 ja chętnie posłucham o "głupocie" :P Quote
*Magda* Posted December 10, 2016 Author Posted December 10, 2016 Dzięki dziewczyny ;) To Mariolka wymyśla niestworzone rzeczy, a potem mnie od głupich wyzywa :D A ja zostałam dziś ciocią O godz.18:28, mając 52cm i ważąc 3440 gram, na świat przyszła mała Wiktoria :) Mama (koleżanka) odpoczywa, a tatuś to jest chyba podwójnie szczęśliwy, bo dziś on sam też ma urodziny :D Quote
angineuuka Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 4 minuty temu, *Magda* napisał: Dzięki dziewczyny ;) To Mariolka wymyśla niestworzone rzeczy, a potem mnie od głupich wyzywa :D A ja zostałam dziś ciocią O godz.18:28, mając 52cm i ważąc 3440 gram, na świat przyszła mała Wiktoria :) Mama (koleżanka) odpoczywa, a tatuś to jest chyba podwójnie szczęśliwy, bo dziś on sam też ma urodziny :D Też gratuluję :D Wczoraj sie u nas w rodzinie Ewelinka urodziła, to wstrzeliła się w srodek. Babcia(teraz już pra. :D ) urodziła się 8.12, a dziadek 10.12 :D Quote
łamAga Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Aż mnie ciary przeszły :D gratulacje :* ale się tam u Was dzieci rodzi :D Quote
*Magda* Posted December 10, 2016 Author Posted December 10, 2016 1 minutę temu, angineuuka napisał: Też gratuluję :D Wczoraj sie u nas w rodzinie Ewelinka urodziła, to wstrzeliła się w srodek. Babcia(teraz już pra. :D ) urodziła się 8.12, a dziadek 10.12 :D No to rzeczywiście trafiła :D Quote
angineuuka Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 1 minutę temu, *Magda* napisał: No to rzeczywiście trafiła :D taak, a wczoraj jeszcze na jakieś urodziny szli, wiec opijanie było potrójne :D haha Quote
*Magda* Posted December 10, 2016 Author Posted December 10, 2016 Teraz, łamAga napisał: Aż mnie ciary przeszły :D gratulacje :* ale się tam u Was dzieci rodzi :D Jak kobieta pracuje, to kwestie finansowe wręcz zachęcają do posiadania dzieci ;) Chętnie bym pojechała jutro do dziewczyn do szpitala, ale mam pakowanie na głowie i wątpię żebym zdążyła :( Quote
łamAga Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 szkoda ze u Nas tak nie ma :/ masz 3 dni do spakowania ? :P Quote
angineuuka Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Teraz, łamAga napisał: szkoda ze u Nas tak nie ma :/ masz 3 dni do spakowania ? :P dwa, do jada w nocy z niedzieli na pon chyba. Quote
angineuuka Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 ale mozesz się troche spakowac, a potem dopakowac ;D Quote
*Magda* Posted December 10, 2016 Author Posted December 10, 2016 Dokładnie to jadę z poniedziałku na wtorek ;) Więc na chwilę obecną mam 2 dni :P Jutro chcę spakować torby i przygotować to co jest do zabrania. W poniedziałek jak Bogdan będzie w pracy, a Theodor w przedszkolu, to muszę spakować auto, w między czasie zajmując się Nathanem :P Tak więc jak widać, nie mam zbyt wiele czasu :/ Quote
łamAga Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 No tak :/ ogarnąć wszystko przy tak małym dzieckiem to hardcore :/ podziwiam Cię ;) Quote
*Magda* Posted December 10, 2016 Author Posted December 10, 2016 Dam radę Aga ;) A moje dziecko kategorycznie odmawia picia mleka przed snem :/ Cały tydzień wręcz go musiałam zmuszać do wypicia mleka przed snem. Zawsze mu na kolację robię 3/4 porcji kaszki, a potem zapijał ją jeszcze "setką" mleka. Ten tydzień po kaszce pluł smoczkiem. Trochę go męczyłam, to w końcu wypijał. Ale w czwartek i w piątek już kategorycznie odmówił wkładania smoczka do buzi. Efekt taki, że po tej małej porcji kaszki, budził mi się o 1-2 w nocy na karmienie, gdzie normalnie była to 4-5 nad ranem :/ Dziś już mu zrobiłam na kolację pełną porcję kaszki i do picia dostał herbatkę, którą bardzo chętnie wypił. Zobaczymy o której dziś wstanie na nocne mleko ;) Wychodzi jednak na to, że moje dziecko samo zdecydowało, że w wieku 9-ciu miesięcy będzie piło 1 butelkę mleka na dobę :D Quote
łamAga Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Fabian w ogóle nie pije mleka ;( co mnie nie cieszy :/ kaszki je z chęcią , a mleko woła że chce ale jak mu zrobie to zrobi 2 łyki i koniec ehhhh kakao nawet mu kupiłam dla dzieci i też nie chce , próbowalam normalnego mleka też nie chce , jogurtami też pluje :/ Quote
*Magda* Posted December 10, 2016 Author Posted December 10, 2016 Kaszki mają mleko modyfikowane, więc nie jest źle ;) Quote
angineuuka Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Ja teraz na antybiotyku nie mogę produktów z mlekiem, to teraz pozarłabym z chęcią płatki z mlekiem... :P Quote
łamAga Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 1 minutę temu, *Magda* napisał: Kaszki mają mleko modyfikowane, więc nie jest źle ;) ale to moim zdaniem za mało .... a co do pobudek to mam ciągle :/ młody budzi się 2-5 w nocy , włazi na mnie, siada mi na buzi hehe i glyndzi . ocipieć idzie :/ Teraz, angineuuka napisał: Ja teraz na antybiotyku nie mogę produktów z mlekiem, to teraz pozarłabym z chęcią płatki z mlekiem... :P a dlaczego nie można przy antybiotyku mleka ? Quote
*Magda* Posted December 10, 2016 Author Posted December 10, 2016 Teraz, angineuuka napisał: Ja teraz na antybiotyku nie mogę produktów z mlekiem, to teraz pozarłabym z chęcią płatki z mlekiem... :P Tak jest zawsze :D Ja kupiłam młodemu jogurty, te dla niemowlaków, to on ich jeść nie chce :/ A te "dla dorosłych" to pożarłby cały :D Quote
*Magda* Posted December 10, 2016 Author Posted December 10, 2016 Aga, jedna porcja kaszki, to jest jeden posiłek mleczny ;) W jego wieku to w zupełności już wystarcza ;) Jeśli oczywiście zjada kaszkę codziennie :) Quote
angineuuka Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Nie wiem, ale jak zaczełam brac antybiotyk to kupiłam sobie po drodze mleko smakowe.. Mdłosci jak cholera, słabo i w ogole.. ;) nie polecam :P Quote
łamAga Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 4 minuty temu, *Magda* napisał: Aga, jedna porcja kaszki, to jest jeden posiłek mleczny ;) W jego wieku to w zupełności już wystarcza ;) Jeśli oczywiście zjada kaszkę codziennie :) dwa razy dziennie nawet ;) Quote
*Magda* Posted December 10, 2016 Author Posted December 10, 2016 Teraz, łamAga napisał: dwa razy dziennie nawet ;) To luzik ;) Angi, a patrzyłaś czy w ulotce nie ma wzmianki na temat mleka? Quote
angineuuka Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 nie zwróciłam uwagi na to nawet, lekarz mi to mówił. :) Quote
*Magda* Posted December 10, 2016 Author Posted December 10, 2016 1 minutę temu, łamAga napisał: Ale mi narobiłaś ochoty na jogurt :P To jedz :D Quote
Recommended Posts