Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już mu przeszło ? :)

Tak ;)

Już jadł chlebek u koleżanki, teraz zjadł kawałek pizzy ;)

Nie je za dużo, ale ważne, że żołądek pracuje :) Jak jeden dzień zje mniej niż zwykle, to nic mu nie będzie.

A pić pije, więc nie ma się co martwić :)

Posted

ojej, zięciu był chory, jeszcze nie przeczytałam:( Dobrze, że już lepiej....

Nie przeczytałaś, bo nie pisałam :P

Ale już wyjaśniam, żeby nie było niedomówień ;)

Wczoraj rano Theodor jadł na śniadanie kiełbasę. Nie obrałam mu jej ze skórki, bo już wcześniej z grilla albo ogniska, jadł kiełbasę ze skórką i nigdy nie mieliśmy problemów żołądkowych :P

W ciągu dnia jadł normalnie, nic nie mówił, że go brzuch boli czy coś podobnego. Wieczorem, tuż po kąpaniu, zjadł zupkę mleczną, a po chwili zwymiotował :/

Oczywiście on zarzygany, dywan zarzygany i młody cały do mycia i przebrania. Więc Bogdan z nim do łazienki, a ja wzięłam się za szorowanie dywanu i sprzątanie podłogi. I tak sprzątam, i sprzątam...No i widzę same skórki z kiełbasy, więc oczywiste było co mu dolega :(

Jak go Bogdan doprowadził do ładu, to młody chciał mleczka. W sumie, nie powinnam mu go dawać, po wymiotach, ale pomyślałam, że skoro to definitywnie zaszkodziła mu skórka z kiełbasy, to nic mu po mleku nie będzie ;) Oj, jak się pomyliłam. Wypił kubek mleka i chwilkę później kolejny raz zwymiotował. I znowu on cały do przebrania i dywan do szorowania :/ Bogdan z nim do łazienki, a tam kolejny raz wymioty. Zarzygał dywaniki, a nawet drzwi i ręczniki, które były w jego zasięgu.

I znowu on cały do mycia i przebrania :/

W nocy słyszałam, że jakoś takie dziwne dźwięki wydał, ale jak weszłam do pokoju, to spał.

Młody obudził się przed 6 i Bogdan powiedział, że z nim zejdzie na dół, a ja mogę spać dalej. Nawet nie zdążyłam ponownie zasnąć. Bogdan podał mu mleka, a on oczywiście znowu zwymiotował :/

Zbiegłam na dół takim tempem, że aż szok. I znowu młody do mycia i przebrania, a ja szorowałam tym razem kanapę :/

Potem się okazało, że te dziwne odgłosy, które wydawał w nocy, to też były wymioty, więc cała pościel w łóżku do przebrania :(

Tak więc dziś przed 7 rano już gotował mi się rosół, a ja do tego miałam dziś do zrobienia 3 prania.

Theodor dostawał tylko herbatę do picia, a po 9 dałam mu odrobinę rosołu. Zjadł i nic się nie działo. Więc kolejne co dostał, to jogurt, bo bardzo prosił.

Byliśmy tak cała trójka wykończeni, że zasnęliśmy wszyscy na kanapie i spaliśmy do 12 :D

Popołudniu, młody zjadł trochę chleba, kawałek pizzy, teraz zjadł znowu chlebka i wypił mleczko. Więc jestem dobrej myśli.

Posted

Biedaczek się wymęczył ;( dobrze ze juz mu lepiej ;)

No, troszkę :/

Dobrze, że nie zadławił się w nocy..

I to jest najważniejsze ;)

Tym bardziej, że jak do niego zajrzałam, to leżał na plecach, więc o zadławienie nie trudno :(

Posted

bo ja już po rotawirusie Łukasza i pobycie w szpitalu, wiem że nie wolno nabiału przy problemach żołądkowych i żadnych ibupromów (bo podrażnia), tylko paracetamol- oczywiście to w razie gorączki

Gabę na roty szczepiłam, czasem jelitówka ja złapie, ale dzień i po problemie. Wiem, że Theodor miał skórki, ale jednak mleczko bym odstawiła

Posted

Dlatego właśnie napisałam, że nie chciałam mu dawać mleka :P

Ale skoro byłam pewna, że problem był przez skórkę z kiełbasy, to nie spodziewałam się, że tak się sprawy potoczą :/

Posted

po trzech praniach tez masz już szkołę życia, muszę zmykać, muszę jeszcze do jutra bombkę cekinami obrobić ( moje dziecko robiło to na robótkach ręcznych, rodzice maja dokończyć, by poszła na sprzedaż - pieniążki na lody dla dzieci w czerwcu, oczywiście sama ją kupie :P)