Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może i u mnie by się sprawdziło, tylko po co mi zwierz którego nie będę nawet lubić? Wiem jak to jest,bo dość niedawno obdarzyłam come uczuciem. Może dlatego, że wzięłam ja jako dorosła? Nie wiem. Z Alpina było tak samo, chociaż...

Posted

Ja zgredka nawet lubię :p Chociaż jak przyjechał to nie miałam takiej "miłości", rany były świeże. Ale ze mną też inna sprawa- moim (typowo) pierwszym psem, wyczekanym, jest Kajka. I to nie to że Lucek jest bee, brzydki, głupi- po prostu on jest inny, rodzinny bardziej, tak jak poprzednie psy ;) A czy zaraz po Kajce wezmę kolejnego? Nie mam pojęcia, mam nadzieję że najbliższe kilkadziesiąt lat nie będę musiała tego sprawdzać ;) Chociaż u mnie po śmierci pierwszego jamnika drugi przyszedł bardzo szybko, a po drugim trzeci- jakoś w domu nie idzie wtedy wytrzymać, atmosfera okropna, a szczeniak trochę to rozładowuje. Czy źle? W pewnym sensie pewnie tak, bo to takie "zastąpywanie", czego nigdy nie da się zrobić. Zawsze pamiętam o poprzednich psiakach, mają miejsce w sercu. I to też nie tak że przyjeżdża szczylek to już spoko, luzik, bez problemu. Fakt, absorbuje czas, ale cierpienie jest nadal :/

Posted

U nas jak odchodził pies to po pewnym czasie był kolejny, co zastępował tą lukę, pustkę. Gandzia to było czekanie długie, bo 3 lata. w sumie Sonia to też nie takie hop po Dżekim była... Kilka miesięcy to trwało.

My mamy problem z Ciapkiem... bo to pierwszy pies w domu, no i tata twierdzi, że to ostatni, a ja sobie nie wyobrażam tego. Baa ciągle kombinuję jak Owczary przemycać do domu :P Wiem też, że reszta też sobie tego nie wyobraża. Uwielbiam tego psa, małe, rude. No i właśnie jestem mega przywiązana, wiele mu wybaczam i stado bez takiego psa nie jest pełne wg mnie. A drugiej nie wiem, czy świadomie porwę się na kolejnego takiego psa. Serce krzyczy, że taaaak, a rozum mówi, że wysiada, bo nie podoła. Dlatego mam nadzieję, że Ciap będzie żyć mega długo, a taką decyzję ktoś za mnie podejmie. Czy i jaki pies będzie mieszkać w domu...

Bo po Owczarach to jestem pewna, że kolejne będą, to jest niepodważalne.