agutka Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 a to u was pełna chata ;) Teoś nie poszedł do przedszkola więc przedszkole przyszło do Teosia ;) Quote
*Magda* Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 agutka napisał(a):a to u was pełna chata ;) Teoś nie poszedł do przedszkola więc przedszkole przyszło do Teosia ;) Dokładnie ;) Miał być tylko Kamil i Samuel z rodzicami, a w trakcie naszej kawki, zadzwonili znajomi i w ten sposób dojechała Julia z Oliwią i ich rodzice ;) Ale dom, z 5 dzieci, to jakaś masakra :crazyeye::mdleje: I zaczęłam się zastanawiać, jak moja mama wytrzymała ze mną i moim rodzeństwem (jest nas pięcioro) :roll: A co do przedszkola jeszcze, to dziś rozmawiałam przez telefon z dyrektorką przedszkola. Pytała czemu przesunęłam termin przyjścia Theosia. No to jej powiedziałam ;) Poinformowała mnie, że w takim razie, gdyby było miejsce na wiosnę przyszłego roku, to da mi znać i wtedy Theoś zacznie tam chodzić. A jeśli nie będzie miejsca na wiosnę, no to od sierpnia następnego roku tak jak się zadeklarowałam ;) Quote
agaciaaa Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 Sto lat dla Torki! Młodziak z niej jeszcze ;) Fajne foty dzieciowe :) Quote
*Magda* Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 agaciaaa napisał(a):Sto lat dla Torki! Młodziak z niej jeszcze ;) Fajne foty dzieciowe :) Dzięki :) Niby młodziak, ale jakby nie patrząc, to jakieś pół życia już za nią :roll: unikatowydiament napisał(a):z taką gromadką pewnie było wesoło:) Aż za wesoło :evil_lol: Quote
angineuuka Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 To Miśka kończy teraz 8 lat. jakby nie patrzeć, to większa połowa życia już za nią.. Quote
agaciaaa Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 magdabroy napisał(a):Dzięki :) Niby młodziak, ale jakby nie patrząc, to jakieś pół życia już za nią :roll: Co Ty gadasz!! Jak za Torą pół życia, to Sarze został jakiś rok, nie ma mowy! :eviltong: Quote
marta1624 Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 Hejka Magda :) Ale kinderparty urządziłaś :lol: A Tora powinna się obrazić za to co piszesz? Jakie pół życia? Ona ma DOPIERO 4 lata :mad: Quote
*Magda* Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 Angi napisał(a):To Miśka kończy teraz 8 lat. jakby nie patrzeć, to większa połowa życia już za nią.. agaciaaa napisał(a):Co Ty gadasz!! Jak za Torą pół życia, to Sarze został jakiś rok, nie ma mowy! :eviltong: Miśka i Sara to nie Onki :eviltong: marta1624 napisał(a):Hejka Magda :) Ale kinderparty urządziłaś :lol: A Tora powinna się obrazić za to co piszesz? Jakie pół życia? Ona ma DOPIERO 4 lata :mad: Kinderparty samo się urządziło :evil_lol: ONek może żyć 8-9 lat, więc w tym wypadku to połowa życia już za nią :eviltong: Owszem, może i żyć 12 lat, ale ja wolę się pozytywnie rozczarować niż pożegnać ją szybciej niż myślałam ;) Quote
angineuuka Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 średnia życia westów to 12 lat, więc.. :p Quote
*Magda* Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 Angi napisał(a):średnia życia westów to 12 lat, więc.. :p No to 2/3 życia za nią :eviltong: Quote
agaciaaa Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 A co jest takiego wyjątkowego w ON-ku? Ja patrzę raczej na wielkość psa, a wagowo Sara jest bardzo zbliżona do Tory. Quote
*Magda* Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 agaciaaa napisał(a):A co jest takiego wyjątkowego w ON-ku? Ja patrzę raczej na wielkość psa, a wagowo Sara jest bardzo zbliżona do Tory. Ja się sugeruję rasą ;) Bo np. labrador jest wielkościowo jak ONek, a średnia życia to 12-13 u labków ;) Quote
marta1624 Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 U mnie jest kilka onków (i w typie) co żyją po 15 lat, więc nie musisz aż tak o tym myśleć :p Quote
agaciaaa Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 Statystyki to największe kłamstwo :eviltong: statystycznie kundle są zdrowe :diabloti: Quote
*Magda* Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 marta1624 napisał(a):U mnie jest kilka onków (i w typie) co żyją po 15 lat, więc nie musisz aż tak o tym myśleć :p Właśnie, w typie ;) Czyli mogą być z domieszką innej rasy, która jest dłużej żyjąca niż ONek ;) Quote
*Magda* Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 agaciaaa napisał(a):Statystyki to największe kłamstwo :eviltong: statystycznie kundle są zdrowe :diabloti: Statystycznie moja kundelka (w typie ONka) żyła 8 lat i umarła na raka :roll: Więc.... Quote
agaciaaa Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 Dlatego ja na wszelkie statystyczne dane patrzę z ogromnym dystansem ;) Quote
marta1624 Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 magdabroy napisał(a):Właśnie, w typie ;) Czyli mogą być z domieszką innej rasy, która jest dłużej żyjąca niż ONek ;) Onków i w typie, nie same w typie :p Jeden kolega Kajki, onek z rodowodem, ma 17 lat i jeszcze potrafi z nią pobiegać. Zachowuje się jakby z 3 lata miał. Są jeszcze 2 onki z rodo w starszym wieku (ok. 15 lat), i jest dużo takich w typie w różnym wieku ;) Quote
*Magda* Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 Chciałam się pochwalić, że dziś na spacerku miałam aparat i mam do wstawienia TYLKO 100 zdjęć T&T :diabloti: Quote
marta1624 Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 To co się chwalisz :diabloti: Nie ma fot, nie ma pochwał :evil_lol: Quote
*Magda* Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 marta1624 napisał(a):To co się chwalisz :diabloti: Nie ma fot, nie ma pochwał :evil_lol: Jutro coś tam dodam z tych fot :eviltong: Pani Profesor napisał(a):cześć i czołem :D ...pytacie skąd się wziąłem :evil_lol: Quote
Recommended Posts