Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszę trzymać kciuki, bo ja dziś znowu do urzędu :roll: Tym razem, w sprawie niani dla Theosia ;)
Tak więc, idę nakarmić moje dziecię przed wyjściem, a potem się zbieramy do auta i jedziemy :)

Posted

Dzięki dziewczyny ;)
Mam namiary na 4 niańki, ale...ja chcę wysłać młodego od lipca, a większość nianiek ma w lipcu urlopy :mdleje: I teraz muszę dzwonić i pierwsze o co pytać, to czy będzie w lipcu mogła wziąć dziecko :roll:
Coś czuję, że jednak lipiec będę siedzieć w domu, a młody pójdzie dopiero od sierpnia :hmmmm:

Posted

No niestety lipiec to wakacje, dla wielu wczasy itp. :roll: Ale może lepiej od sierpnia,przynajmniej połowa lata w domu jeszcze. Do szkoły/przedszkola zawsze zdąży, daj się nacieszyć wolnością :evil_lol:

Posted

Tylko tu chodzi o to, że ja od 7 lipca jestem bez kasy i bez ubezpieczenia :shake: Samo siedzenie w domu, to ok ;) Ale nikt za mnie nie zapłaci rachunków i jakby coś mi się stało, to nie chcę spłacać pół życia rachunku za pobyt w szpitalu :roll:

Posted

Na chwilę obecną to jestem załamana, bo nie tak to miało wyglądać :roll:
W tamtym tygodniu gadałam z tą kobietą z urzędu przez telefon. Wiedziała, że chcę oddać dziecko czerwiec/lipiec, ale nic nie wspomniała, że wtedy opiekunki mają urlopy :shake:
Więc ja wczoraj pojechałam do przedszkola i zwolniłam miejsce, które było zarezerwowane dla Theosia i zapisałam go na rok następny. Jakbym wiedziała, że tak będzie, to bym nie rezygnowała z przedszkola :placz:

Posted

magdabroy napisał(a):
Na chwilę obecną to jestem załamana, bo nie tak to miało wyglądać :roll:
W tamtym tygodniu gadałam z tą kobietą z urzędu przez telefon. Wiedziała, że chcę oddać dziecko czerwiec/lipiec, ale nic nie wspomniała, że wtedy opiekunki mają urlopy :shake:
Więc ja wczoraj pojechałam do przedszkola i zwolniłam miejsce, które było zarezerwowane dla Theosia i zapisałam go na rok następny. Jakbym wiedziała, że tak będzie, to bym nie rezygnowała z przedszkola :placz:
i już nie da się tego odkręcić?

Posted

Nie, bo i tak czekałam na ostatnią chwilę, żeby potwierdzić miejsce :roll:
Przed chwilą dzwoniłam do jednej niańki, która ponoć ma urlop w czerwcu, ale nie mogła teraz gadać i ma do mnie oddzwonić, za jakąś godzinką. Więc jeśli, rzeczywiście szłaby na urlop w czerwcu, to jakoś się wszystko ułoży :)

Posted

Dzięki Aguś :)

Spotkanie z opiekunką mam we wtorek o 10 rano ;) Mam nadzieję, że przypadnie mi kobieta do gustu :) I Theosiowi oczywiście też ;)
Jeszcze dla pewności się upewniałam czy rzeczywiście ma urlop w czerwcu i potwierdziła :)
Kobieta mieszka 900m ode mnie, a przez pola wyjdzie jakieś 600m ;) Pojechałam zobaczyć gdzie to: pani mam mały ogródek, dom na uboczu, właśnie blisko pól, więc na spacery jest gdzie chodzić :)