jogolcia@pdx Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Dziewczyny zaglądajcie na FB jak najczęściej - tam ludzie proszą o numer konta... A tak od siebie dodam, że Paypal jest bardzo łatwo założyć osobie prywatnej (kilka papierków potrzebnych do ustalenia wiarygodności fundacji). Od miesięcy przelewam pieniądze do Polski na psy i koty, nie tylko na prywatne konta ludzi, którzy udzielaja się na dogo i przekazują je do odpowiednich skarbników, ale nawet kilka fundacji założyło Paypal, bo dla niektórych osób zza granicy to jedyny logiczny sposób przelewu (nasze banki często biorą opłaty za przelwy zagraniczne, które są wyższe niż sam przelew)... pomyślcie o tym może... Pozdraiwam Quote
monika55 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Jakiś odzew jest. Faktycznie trzeba założyć ten Paypal, mam troche znajomych nie Polaków na FB. Dopytują o psine, a ja angielski głównie "obrazkowy":oops:. Może ktoś by przetłumaczył te informacje? Quote
alina71 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Ja mam konto na PaY ale to nie to samo chyba. Spróbuje założyć to nowe. I proszę o kciuki malutka ma dziś operacje. Quote
monika55 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Bardzo dziękuje za przetłumaczenie na angielski i niemiecki. Ech , wzruszyłam sie. Trzymajcie za malutką. Quote
agrabcia Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Kciuki zaciśnięte. Może na dobry początek jakieś imie dla małej? Proponuje- Pusia Quote
TERESA BORCZ Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Dajcie konto choć grosik przeleję, a może bedzie to pipi??? Co za traf odnalazłam ja akurat w czasie operacji!!! Quote
shanti Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Trafiłam tu dopiero dziś, bo w schronisku stan klęski żywiołowej, a w moim domu destrukcja.:evil_lol: Czekam na wieści od weta. Quote
monika55 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Już wysyłam. A w schronie kataklizm. Quote
monika55 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Z tego wszystkiego zapomniałam że sunie nazwał synuś Aliny- Suzka. Tak Alinko? Fachowcy co mieli naprawic to spierdzielili wszystko. Ale jak sie spieprzy to potem musi sie polepszyć. I już. A podziękowania , gdzie? Wybaczcie starej babie. Wielkaśne podziękowania wszystkim . Quote
alina71 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Mała jest już po operacji. Ubrałam jej jakieś śpiochy po młodym żeby nie ściągała szwów bo kaftaniki posterylkowe za duże są na nią. Tylko go musze pozszywać bo też jej spada. Pan doktor pozwolił jej dawać tylko płynne jedzenie. Muszę skoczyć po chrupki junior i mleko. Może być mleko? No i powiedział, że rehabilitacja to jakieś 3 tyg, tu mnie mocno zaskoczył. Ale zobaczymy bo młoda po przyniesieniu do domu pokicała do kocich misek, musiałam ją łapać. Mam ze schroniska klatke ale ona sama nie zostanie bo nawet jak się wychodzi do drugiego pokoju to piszczy. Będę ją musiała zabierać do biura, tylko kubraczek bardziej wyjściowy trzeba jej szukać. Co do imienia to mój syn z sentymentu tak woła, wszystkie psy to Chipy a suczki Suzki. Także jak ktoś ją chce ochrzcić inaczej nie ma problemu. Jutro przed 13 mam podjechać na zastrzyk p/bólowy. Quote
monika55 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Uff. Czekałam w napięciu. Mleko chyba nie, bo często po nim biegunka.Dasz rady z małą? Quote
shanti Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Alinko, mam w schronisku taką karmę płatkową, do rozmaczania w wodzie. Podskoczysz? Albo Ci przywieźć? Na skarpetce są dwie wpłaty na maleńką Niezawodna nasza Agrabcia 80 zł Pani Emilia z Warszawy 20 zł Bardzo dziękujemy:loveu: Quote
Saabcia Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Super wieści trzymaliśmy za małą kciuki aby teraz z górki jej poszło :) Shanti co to za skarpetka? i jak można na nią wpłacać pieniążki? Quote
shanti Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Już Ci pisze PW. Witamy Ciebie i Miedziaka na wątku:lol: Quote
monika55 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 No to ja edytuje 1 post. Dziękuje.:loveu: Quote
shanti Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Alinko, mam dwa dni wolne niedzielę i poniedziałek. W razie czego mogę sie maleńką zająć. Quote
monika55 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Alina pewnie zarobiona, niańczy małą. Quote
alina71 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 To rozmocze jej chrupki z przegotowaną wodą. A jakie płatki to kupie? Quote
Igiełka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 wspaniale że wszystko idzie w dobrym kierunku:) Quote
alina71 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Mała właśnie sobie drzemie. Zrobiła siku przebrałam ją i odpoczywa dalej. Jutro przed 13 mam sie stawić u weta po leki p/bólowe. Ubrałam jej śpiochy młodego żeby chronić rane. Piszczy gdy tylko się wychodzi z pokoju, najlepiej jej gdy śpi opierając się o kogoś. W nocy popiskiwała chyba myślała o łóżku ale poglaskałam ją powiedziałam, że ma spać w koszuku i spała. Wraca TZ, dzwonił, ze dorzucili mu pracy, to już chyba będzie wpadał do domu tylko na kawe. Muszę jutro skoczyć po podkłady, chyba, że małe pampersiki kupie. Po niedzieli będę ją zabierała do biura żeby biedna nie piszczała cały dzień. Iwona dam znać jutro czy bym ci ją podrzuciła na chwile, liczyłam, że TZ po niedzieli będzie miał 2 dni wolnego a tu ... Powiem tak, nie spotkałam tak łagodnego i szybko przywiazującego się psa. To takie serduszko do przytulania. Moje koty nei zwracają na nią uwagi, ona chwile je poobserwowała. Pierwszy raz mam w domu psa mniejszego od kota. ;) Quote
Igiełka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 mądra sunia :) odnośnie wielkości to na wszystko musibyć zawsze ten pierwszy raz :) Quote
shanti Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Jeśli ktoś miałby ochote pomóc to można ją już ogłaszać. Są czasem dobre domki, które adoptują też psy chore i z problemami. Quote
Recommended Posts