Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdyska25']Dziękuję za kolejne wpłaty!!!
* ANIMALON- 50 zł.
* MAJA602- 20 zł.

Bardzo nam się przyda. Choćby najmniejsza wpłata jest ważna!

Myślcie, myślcie...

Podejrzewałam, że jak pójdzie do Gosi to trochę groszy odłożymy na hotelik. Niestety jeszcze sporo do wydania a gdzie odłożyć na hotelik?
Kiepsko...

130 zł. + karma (co jakiś czas ma wracać do RC + badania), czyli miesięcznie potrzeba by było 350 zł. hotel + przypuśćmy 200 zł. specjalistyczna karma + badania heh. Miesięcznie 700 zł.! gdzie nie ma nawet całości na hotel?!?

Może ktoś mógłby "przejąć" Majeczkę na bdt? (tzn. karma i badania- szczepienia, leki- będziemy opłacać). Chodzi po prostu o to, żebyśmy nie wydawali kolejnych 350 zł./m-c, które mogłyby iść na Jej badania i poprawę zdrówka.
Jeżeli bdt bałby się, że zostawimy Go "na lodzie" to mogłabym podpisać coś w ramach umowy, że zobowiązuję się do płacenia- badania i karma. Tylko niech ktoś Ją weźmie...

Ona na prawdę jest słodka, taka wdzięczna, zawsze uśmiechnięta, z psami nie ma problemów, cieszy się do nich, kocha ludzi- nie boi się ani mężczyzn, ani kobiet...

EDIT:
Gosia- przelałam Ci 112 zł. na antybiotyki.

napisz pw do Malagos, ja postaram sie też ją zapytać

• Replies 548
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dada M']To bardzo ciężka, przewlekła choroba - "nadmiar psich spraw" - ryzyko znacznej ilości powikłań, praktycznie nie do wyleczenia ;)

Magda - wysyłka tej karmy z Krakvetu jest gratis, do dowolnego miejsca w Polsce.
Ale myślę, że kupimy od razu tę karmę dziś - jeśli Maja nie będzie jadła, oddamy ją do schroniska ;)

No to się firma rozwinęła :) swoją droga czy im się to opłaca?
Karmę oddamy do schroniska? ;)

I nikt nie chce Majeczkę na bdt? ehhhhh

Gosia:
WSTRZYMAŁAM NA RAZIE PRZELEW ZA KARMĘ
No i zapytajcie się o te krople do uszu, żeby już zacząć Jej to podawać (a swoją drogą- już nie trzepie uszami?).

Pytam się kilku osób, może uda się gdzieś taniej załatwić Ursocan.

Posted

Oddamy pewien obiekt do schroniska, ale nie będzie to karma, oj nie ;)

Magda - zadzwoń do Krakvetu, na stronie tej aukcji podany jest nr tel:

http://allegro.pl/royal-canin-hepatic-12kg-dostawa-i1512461790.html

Norbert chyba nie zdąży pojechać z Mają, ja podjadę potem autobusem, ale to oznacza, że nie weźmiemy dziś karmy.
Zapytaj, czy jeśli dziś zapłacisz za karmę, to dotrze do Zalesia w poniedziałek.
Ja zaraz będę negocjować z Norbertem ;)

Posted

Jestem na zaproszenie. Wprawdzie jestem jamnikolubna ale Jej nie odmówię pomocy.Deklaruję tylko 10 zł. stałej opłaty miesięcznej. Przepraszam,że tylko taka kwota ale mam inne zobowiązania pso-kocie.Proszę o dane do przelewu na PW. Pozdrawiam.

Posted

[quote name='muza_51']Jestem na zaproszenie. Wprawdzie jestem jamnikolubna ale Jej nie odmówię pomocy.Deklaruję tylko 10 zł. stałej opłaty miesięcznej. Przepraszam,że tylko taka kwota ale mam inne zobowiązania pso-kocie.Proszę o dane do przelewu na PW. Pozdrawiam.

Grosik do grosika i uzbiera się dla Majeczki :)
Dziękuję Muza

Terra- doszła Twoja wpłata- 10 zł. Dziękuję

Po konsultacji tel. z Gosią przelałam 240 zł. na karmę bo podwózkę do weta ma zapewnioną :)

Posted

magdyska25 napisał(a):
Wiga :)

Podnoszenie sunieczki również jak najbardziej wskazane, tym bardziej, że ja w weekend nie mam internetu, także proszę o opiekę nad wątkiem!

ok , ok ok, :lol:

Posted

Bardzo przepraszam,ale mogę tylko podnieść i trzymać za Was i za Majeczkę kciuki... Mam psa w DT i ok.170 zł na minusie,dlatego nie jestem w stanie dorzucić nawet grosika :( Będę wpadać.A Majka ma zrobione allegro??Jak nie,to mogę zrobić,tylko dajcie znać

Posted

Podnoście dziewczyny, porozsyłajcie wątek proszę. Może ktoś jeszcze pojawi się na wątku.

Majkolubni dziękują za KAŻDĄ pomoc!!! :)

As_animali
- w weekend Majeczka ma sesję foto. także uśmiechnę się do Ciebie po weekendzie o allegro dla Niej. Gosia mówiła o tekście (bo wie najlepiej jak niunia się zachowuje).

Posted

Dotarły do mnie wpłaty: 102 zł, 112 zł, 240 zł.

Dziś wydaliśmy 315 zł (240 zł za 12 kg RC Hepatic, 75 zł za 3 dawki antybiotyku). Czyli u mnie zostało jeszcze 37 zł.
Mamy się pojawić z Majką w poniedziałek - wet zadecyduje, czy podać ostatnią dawkę antybiotyku, czy też kuracja 5-dniowa wystarczy.
Jeśli chodzi o uszyska - Maja ma otrzymać Oridermyl, czyli weci schroniskowi przekazali odpowiednie zalecenie, wow ;)
Koszt dużej tubki maści - 87 zł, z rabatem - 70 zł. APSA ma małą tubkę w domu, więc musimy być dla niej miłe ;)

Sprawdziłam w aptece cenę Ursopolu - 76 zł za 50 tabletek (Maja ma brać 2 dziennie).
Postaram się jutro wpaść na chwilę do lecznicy, by dowiedzieć się, czy nie lepszy byłby jednak Ursocam (112 zł za 100 tabletek).

Jeszcze nie wiem, czy Maja je karmę, bo dopiero za 10 min będę w domu.

Posted

Maja na razie nie je karmy.
Wet powiedział, żeby się chwilowo nie przejmować - skoro zjadła puszkę Hepatic (a potem zaprezentowała przykład b. ładnej kupy), to znaczy, że wszystko ok.
Maja jest po prostu typowym śmieciożercą lubującym się w ohydzie - dziś podczas wieczornego spaceru wyjęłam jej z pyska jakąś paskudną kość, którą złapała tak łapczywie, jakby odkryła najprzedniejszy kawał wołowiny.
Z podobą łapczywością chwyta do pyska piłeczki tenisowe ;) (wszystkie moje psy uwielbiają się nimi bawić).
Nadal nie wchodzi do budy, śpi i odpoczywa na styropianie przykrytym siennikiem i warstwą słomy :-/

Posted

Dziękuję za zaproszenie, będę sunię polecać.Na razie finansowo pomóc nie jestem w stanie, ale jak uda mi się w kwietniu to postaram się jakieś pieniążki wpłacić.