ula_cz Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Dark jest 3 letnim pięknym czarnym labradorem, charakter ma również wybitnie labradorowy. Jest spokojny,uwielbia pieszczoty,szuka kontaktu z człowiekiem. Pozwala grzebać sobie w misce podczas jedzenia.Jest bardzo przyjazny i ufny. Nie ciągnie na smyczy. Zimą 2010 roku trafił do białostockiego schroniska, po miesiącu został wzięty na DT. Dom tymczasowy biorąc go ze schroniska wiedział, że Dark ma coś z nerkami (musi być na specjalistycznej karmie). Dark został doprowadzony do "stanu używalności", jego wyniki mieściły się w normie. Został znaleziony mu dom w Belgii. Jaka była nasza radość, Dark światowcem na belgijskich salonach :) Tydzień temu dowiedzieliśmy się, że Dark wraca z powrotem do Polski. Dom Tymczasowy przyjął ponownie Darka pod swój dach (za co jesteśmy bardzo wdzięczni). Po wizycie u weterynarza, okazało się, że Dark ma 3 - krotnie podwyższony poziom kreatyniny, rokowania co dalszego jego życia są ostrożne ;( Dark aktualnie dostaje codziennie zastrzyki, kroplówki i widać poprawę. Potrzebny jest mu spokój do rekonwalescencji, niestety pies rezydent przestał Darka tolerować i aktualnie parę razy dziennie są "szczepy". [SIZE="6"]Szukamy pilnie DT!!! Najlepiej do domu z ogrodem (Dark ma wydzielane porcje wody, ponieważ ma ciągłe pragnienie, a w związku z chorobą nerek, woda praktycznie przez niego przelatuje i po 15 minutach trzeba iść z nim na spacer), wytrzymuje około 4 godzin bez wyjścia na "siku". Proszę pomóżcie!!! aktualny dom tymczasowy przyznaje, że trochę ich to przerasta, gdyż mieszkają w bloku, co jest męczące wychodzenie co chwilę z Darkiem, niedogadywanie się psiaków jest dodatkowym obciążeniem... Quote
Guest Ryniu123 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 uwielbiam biszkopty, ale on jest piękny!!! Quote
fridaoo Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 podnoszę oczywiście:multi: Potrzebny pilnie domek dla Darka:Help_2:!!!! Quote
Joanna K. Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Podnosimy :multi: Dark szuka domku. Quote
jaanna019 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Trudna sprawa bo u nas dt o takich możliwościach to chyba nie istnieje :shake: Quote
ula_cz Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 jaanna019 napisał(a):Trudna sprawa bo u nas dt o takich możliwościach to chyba nie istnieje :shake: szukamy DT w całej Polsce, może być nawet poza granicami Polski, chłopak ma paszport :D Quote
What May NN Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 cudny jest :-) biedaczysko, mam nadzieje, że nerki zaskoczą i jego stan się polepszy.. Quote
ula_cz Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 też mamy taką nadzieję, ale niestety w Belgii podobno nie był u weterynarza, nie dostawał odpowiedniej karmy dlatego jego stan się pogorszył... Quote
karina1002 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 ula_cz napisał(a):też mamy taką nadzieję, ale niestety w Belgii podobno nie był u weterynarza, nie dostawał odpowiedniej karmy dlatego jego stan się pogorszył... Czyżby Polacy wzięli do Belgii, tylko szkoda było pieniędzy na karmę i weterynarza? Bo nie podejrzewam Belgów.... Quote
ula_cz Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 karina1002 napisał(a):Czyżby Polacy wzięli do Belgii, tylko szkoda było pieniędzy na karmę i weterynarza? Bo nie podejrzewam Belgów.... zgadłaś ;( Quote
karina1002 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 ula_cz napisał(a):zgadłaś ;( Ech.... życie. Tak mi go szkoda, bo sama mam czarnego labka z ulicy. Niestety nie mam jak go zabrać, bo mój czarny jest killerem jeśli chodzi o psy (suk i ludzi nie rusza :-) ), i niestety nie ma mnie w domu dłużej niż 4 godziny.... A może nad płatnym DT trzeba się zastanowić? Ale to wiadomo, że szybkiej adopcji nie będzie. Nerki są okropną chorobą.... Quote
agazoom Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Zabawy Darka z Nudlem :) [video=youtube;dBPb-FpuM0c]http://www.youtube.com/watch?v=dBPb-FpuM0c[/video] Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Następny labek, który szuka domu, jakiś wysyp :-(. Jest piękny, a zabawa z Nudlem rewelacja :lol:. Quote
ula_cz Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 karina1002 napisał(a):Ech.... życie. Tak mi go szkoda, bo sama mam czarnego labka z ulicy. Niestety nie mam jak go zabrać, bo mój czarny jest killerem jeśli chodzi o psy (suk i ludzi nie rusza :-) ), i niestety nie ma mnie w domu dłużej niż 4 godziny.... A może nad płatnym DT trzeba się zastanowić? Ale to wiadomo, że szybkiej adopcji nie będzie. Nerki są okropną chorobą.... Na razie szukamy jakiejkolwiek opcji, jak na razie żadna się nie zgłasza :( Quote
agazoom Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Zapraszamy i prosimy o udostępnianie :) http://www.facebook.com/event.php?eid=193497564007684&ref=mf http://allegro.pl/show_item.php?item=1462099293 Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Przypomnę przystojniaka :lol:. Quote
Letka&Lusia Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 dzień dobry oby była dla Ciebie ;) Quote
ula_cz Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Byłam dziś u weterynarza, Dark ma w moczu E.coli, dostał antybiotyk, na razie czekamy na jego działanie. W piątek jedziemy na badanie krwi, a za tydzień robimy USG, żeby zobaczyć co tam w środku mu siedzi Quote
Igiełka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 biedak zachorował to się Go pozbyli.. ehh ludzie ludzie Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 ula_cz napisał(a):Byłam dziś u weterynarza, Dark ma w moczu E.coli, dostał antybiotyk, na razie czekamy na jego działanie. W piątek jedziemy na badanie krwi, a za tydzień robimy USG, żeby zobaczyć co tam w środku mu siedzi I jak się czuje śliczny facet ? Quote
Recommended Posts