Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dark jest 3 letnim pięknym czarnym labradorem, charakter ma również wybitnie labradorowy. Jest spokojny,uwielbia pieszczoty,szuka kontaktu z człowiekiem. Pozwala grzebać sobie w misce podczas jedzenia.Jest bardzo przyjazny i ufny. Nie ciągnie na smyczy.

Zimą 2010 roku trafił do białostockiego schroniska, po miesiącu został wzięty na DT.
Dom tymczasowy biorąc go ze schroniska wiedział, że Dark ma coś z nerkami (musi być na specjalistycznej karmie).
Dark został doprowadzony do "stanu używalności", jego wyniki mieściły się w normie.
Został znaleziony mu dom w Belgii. Jaka była nasza radość, Dark światowcem na belgijskich salonach :)
Tydzień temu dowiedzieliśmy się, że Dark wraca z powrotem do Polski. Dom Tymczasowy przyjął ponownie Darka pod swój dach (za co jesteśmy bardzo wdzięczni).
Po wizycie u weterynarza, okazało się, że Dark ma 3 - krotnie podwyższony poziom kreatyniny, rokowania co dalszego jego życia są ostrożne ;(
Dark aktualnie dostaje codziennie zastrzyki, kroplówki i widać poprawę.
Potrzebny jest mu spokój do rekonwalescencji, niestety pies rezydent przestał Darka tolerować i aktualnie parę razy dziennie są "szczepy".

[SIZE="6"]Szukamy pilnie DT!!! Najlepiej do domu z ogrodem (Dark ma wydzielane porcje wody, ponieważ ma ciągłe pragnienie, a w związku z chorobą nerek, woda praktycznie przez niego przelatuje i po 15 minutach trzeba iść z nim na spacer), wytrzymuje około 4 godzin bez wyjścia na "siku".
Proszę pomóżcie!!! aktualny dom tymczasowy przyznaje, że trochę ich to przerasta, gdyż mieszkają w bloku, co jest męczące wychodzenie co chwilę z Darkiem, niedogadywanie się psiaków jest dodatkowym obciążeniem...

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jaanna019 napisał(a):
Trudna sprawa bo u nas dt o takich możliwościach to chyba nie istnieje :shake:

szukamy DT w całej Polsce, może być nawet poza granicami Polski, chłopak ma paszport :D

Posted

ula_cz napisał(a):
też mamy taką nadzieję, ale niestety w Belgii podobno nie był u weterynarza, nie dostawał odpowiedniej karmy dlatego jego stan się pogorszył...

Czyżby Polacy wzięli do Belgii, tylko szkoda było pieniędzy na karmę i weterynarza?

Bo nie podejrzewam Belgów....

Posted

karina1002 napisał(a):
Czyżby Polacy wzięli do Belgii, tylko szkoda było pieniędzy na karmę i weterynarza?

Bo nie podejrzewam Belgów....

zgadłaś ;(

Posted

ula_cz napisał(a):
zgadłaś ;(

Ech.... życie.

Tak mi go szkoda, bo sama mam czarnego labka z ulicy. Niestety nie mam jak go zabrać, bo mój czarny jest killerem jeśli chodzi o psy (suk i ludzi nie rusza :-) ), i niestety nie ma mnie w domu dłużej niż 4 godziny....

A może nad płatnym DT trzeba się zastanowić?

Ale to wiadomo, że szybkiej adopcji nie będzie. Nerki są okropną chorobą....

Posted

karina1002 napisał(a):
Ech.... życie.

Tak mi go szkoda, bo sama mam czarnego labka z ulicy. Niestety nie mam jak go zabrać, bo mój czarny jest killerem jeśli chodzi o psy (suk i ludzi nie rusza :-) ), i niestety nie ma mnie w domu dłużej niż 4 godziny....

A może nad płatnym DT trzeba się zastanowić?

Ale to wiadomo, że szybkiej adopcji nie będzie. Nerki są okropną chorobą....

Na razie szukamy jakiejkolwiek opcji, jak na razie żadna się nie zgłasza :(

Posted

Byłam dziś u weterynarza, Dark ma w moczu E.coli, dostał antybiotyk, na razie czekamy na jego działanie. W piątek jedziemy na badanie krwi, a za tydzień robimy USG, żeby zobaczyć co tam w środku mu siedzi