Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wtatara']a Ty znowu zwiedzasz?[/QUOTE]
Na kontrakt pojechalam ..zarobic troche na psy...

Joanna, Wandzia ...jest zbiorowe Allegro...prosza o aktualizacje,,,nowe teksty zdjecia,etc....Sabina02 zamiescila na Pudlach w Potrzebie..

[URL]http://allegro.pl/kudlatki-i-mix-pudle-czekaja-na-odmiane-losu-i1553696441.html[/URL]

• 2 weeks later...
Posted

Wiesci z DT....

Jokuś to jest wielki kosmaty misiek. Śpi na łóżku i ma niesamowity apetyt. Nie jest gruby, ale trzeba mu pilnować tego ile zjada, bo inaczej Joki nie zna umiaru. Zje ze swojej miski, potem idzie do następnej i tak po kolei zjada, co się pod pyszczek nawinie. Ostatnio nie mogłam sie nadziwić ile moje koty jedzą. Co postawię suche, to znika i to w takim tempie, jak nigdy. Okazało się, ze to biedulek niewidomy Joki włazi na łóżko i ściąga z podwyższenia jedzenie kocie. Nie zrzucał miski, czasami i mleko wypił. Niesamowity jest. Bardzo dobrze sobie radzi z niepełnosprawnością. Wczoraj chodziłam po działce i szukałam psich zabawek, bo dosłownie nie mają już psy żadnych. Joki pochował. :) Chodzi i nosi, a potem zakopuje. On w ogóle się ślicznie bawi. I z psami, i sam piłeczką. Ostatnio zjadł całe jabłko. Umyłam sobie, ale Joki wyżebrał.
I jeszcze zabawna rzecz. Przed Świętami wykąpałam towarzystwo. Wyobraź Sobie, że Jokiemu po kąpieli skręciła się sierść. On w ogóle ma taką aksamitną, że głaskanie go sprawia człowiekowi przyjemność:)

To prawdziwy pudliszon ze skrecona sierscia....

Posted

[quote name='Asencja']Jokiś,Pepiś i Neruś razem jadą do Grudziądza!!!Teraz trzeba kciuki za dobre wieści!!![/QUOTE]

Jada , jada chyba 5 maja.Tak trzymac piesci za wyniki...tych trzech panow.
Poprosze o watek Nero...

Posted

Dt zawsze mówi, że Jokiś to ich ulubieniec, pupilek. On tak uwielbia się bawić, biegać, chować zabawki. Gdyby udało mu się zrobić taki prezent...
Trzymam mocno kciuki za wizytę! :)

Posted

Ostatnie woiesci z DT.

witamy serdecznie.
U nas pogoda totalnie zwariowała. Pada śnieg. Siedzimy w domu, ogrzewanie włączone. Nie ma co! Pięknie nas wiosna rozpieszcza.
W związku z tym, że pali się w piecyku, to koty ściągnęły w jego pobliże i okupują legowisko małego.:) Pepe stwierdził, że nie będzie się gniótł z futrzakami i cały dzień spi dzisiaj na łóżku. Przynajmniej ma luz.
Joki ok. Nie chce wychodzić na podwórko. Dzisiaj zsikał się na podłogę. On tez nie lubi zimna. Dostał słowna reprymendę, zawstydził się i poszedł do siebie. Ale Joki juz tak ma, że jak zimno, pada, albo mu się nie chce, to nie wychodzi;)

Posted

[quote name='coronaaj']Ostatnie woiesci z DT.

witamy serdecznie.
U nas pogoda totalnie zwariowała. Pada śnieg. Siedzimy w domu, ogrzewanie włączone. Nie ma co! Pięknie nas wiosna rozpieszcza.
W związku z tym, że pali się w piecyku, to koty ściągnęły w jego pobliże i okupują legowisko małego.:) Pepe stwierdził, że nie będzie się gniótł z futrzakami i cały dzień spi dzisiaj na łóżku. Przynajmniej ma luz.
Joki ok. Nie chce wychodzić na podwórko. Dzisiaj zsikał się na podłogę. On tez nie lubi zimna. Dostał słowna reprymendę, zawstydził się i poszedł do siebie. Ale Joki juz tak ma, że jak zimno, pada, albo mu się nie chce, to nie wychodzi;)[/QUOTE]

tak czytam, czytam i myslałam Alu ze to u Ciebie nagle zaczał padac snieg

Posted

Mam bardzo złe wieści z DT o Jokiś :(

"Niestety Joki nie będzie widział. Prawdopodobnie, po tym urazie, co on przeszedł (a trudno stwierdzić, czy to auto go potrąciło, czy ktos uderzył, czy kopnął) w jego oczach praktycznie wszystko się poodlepiało. Efekt jest jeden. Oczy Jokiego nie zareagują już na żadne leczenie. Nie będzie żadnej poprawy, nawet po tej kosztownej operacji, o której pisałam. Szczerze mówiąc, to jestem cholernie zawiedziona. Miałam nadzieje, że jednak się uda, a Joki będzie widział.
Na szczęście Joki jest bardzo mądry i radzi sobie z niepełnosprawnością. Teraz tylko potrzeba normalnego człowieka, który stworzy Jokiemu bezpieczny dom."

Bardzo mi przykro. Nie wiem co napisać...

Posted

Cóż najlepiej nic nie pisać, pogodzić się z faktami i kochać Jokiego takim jaki jest. To fajny, radosny, kochany psiak. On tylko nie widzi, a po za tym same zalety :)

Posted

[quote name='jaanna019']Cóż najlepiej nic nie pisać, pogodzić się z faktami i kochać Jokiego takim jaki jest. To fajny, radosny, kochany psiak. On tylko nie widzi, a po za tym same zalety :)[/QUOTE]

Tak Jokiś jest super. W sumie radzi sobie świetnie pomimo tego, że nie widzi. Ale była nadzieja...
No cóż. Wiemy na czym stoimy.
Szukamy domu !!!
Jutro zrobię Jokisiowi trochę ogłoszeń.

Posted

Też liczyłam na to, że będzie jeszcze miał szansę zobaczyć świat. Szkoda... Na szczęście on nie wie o naszych nadziejach i nauczył się już chyba żyć i radzić sobie bez wzroku. Do szczęścia teraz jest mu tylko potrzebny równie troskliwy DS jak ten tymczasowy, w którym jest teraz.

Posted

[quote name='joanna83']Tak Jokiś jest super. W sumie radzi sobie świetnie pomimo tego, że nie widzi. Ale była nadzieja...
No cóż. Wiemy na czym stoimy.
Szukamy domu !!!
Jutro zrobię Jokisiowi trochę ogłoszeń.[/QUOTE]
Jakis super psiak pelen zycia , energi...szukamy domeczku...