Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Viris napisał(a):
To niedobrze bo transport który organizujemy aż tam nie zajedzie ;(

transport w jakiś cudowny sposób połączyć można
trzeba pomyśleć ...
Wasz transport dokąd jedzie ?

• Replies 339
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BYłysmy dzis z Viris u tego pasiaka, z suczką zero reakcji, pies jest bardzo uległy, miska z karmą podstawiona i zabarana od psiaka tez nie zrobiła żadnej reakcji. Wet był na spacerze z nim u innego astka i jest uległy. Tyle moge powiedzieć z mojej strony. Mam nadzieje że to cos pomogło, chociaż nie wiadomo jak bedzie dalej reagował.

Posted

Po powrocie odpowiem na inne posty - teraz na szybko bo jadę z moją sunią na EKG do innego miasta.

Byłam z Anią u Rafika - bardzo energiczny cielaczek. Do suni - Luny (ma wątek na dogo - można wejść przez mój profil) super, chciał się bawić, przy misce interesuje go tylko żarcie ani Luna ani moja ręka nie były przeszkodą - nawet jak zabrałam niedokończone jedzenie.

Niestety jeśli psa nie zabierzemy przed transportem pies musi jechać do Mielca - nie ma możliwości żeby czekał na kolejny transport tam gdzie jest ;(

Do młodego faceta też ekstra - ogólnie na tyle na ile nam się udało pooceniać - nie powinno być problemów!

Posted

anka105 napisał(a):
BYłysmy dzis z Viris u tego pasiaka, z suczką zero reakcji, pies jest bardzo uległy, miska z karmą podstawiona i zabarana od psiaka tez nie zrobiła żadnej reakcji. Wet był na spacerze z nim u innego astka i jest uległy. Mam nadzieje że to cos pomogło, chociaż nie wiadomo jak bedzie dalej reagował.

Jasne, że pomogło, gdyby był agresorem to na pewno by wyszło!

Posted

fioneczka napisał(a):
transport w jakiś cudowny sposób połączyć można
trzeba pomyśleć ...
Wasz transport dokąd jedzie ?
14-15 lutego mamy transport Częstochowa->Bielsko-Biała->Szczecin->Częstochowa. Na takiej trasie nie mam sumienia prosić o dodatkowe kilometry do Krosna. Sama dowózka do Częstochowy byłaby i tak kosztowna :(

Posted

200 zł strasznie dużo, szczególnie że jeszcze trzeba dowieźć psiaka to kolejne 100 zł pewnie. Nie wiem kto ode mnie byłby wstanie pojechać (ja zwykle jeżdżę - ale teraz nie mogę).

Posted

Ja nigdy nie odpuszczam, ale teraz na prawdę moja sunia jest dla mnie najważniejsza :(

Transport wtedy kiedy Ania będzie w Polsce oznacza dla mnie tylko jedno - pies będzie już w Mielcu ;( Ale nawet to nie będzie końcem świata jeśli znajdziemy mu dobry DT który go wykastruje może Ulka18 wstawi się w tej sprawie i psiaka uda się wyciągnąć i zorganizować mu ratunek. Tylko ja bym chciała żeby pies w ogóle do schroniska nie trafił.

Wczoraj byłyśmy sprawdzić Rafika do suni - dowiedziałam się potem że osoby które miały w tym pomóc uradziły że pies rozszarpie sukę i że to skrajna głupota to sprawdzać. To na kogo ja mogę liczyć z głupim transportem do Białobrzegów......

Posted

Wczoraj dalej nie było tych dwóch brakujących psiaków do transportu - trzeba mieć nadzieję.

Ale jest kolejne ryzyko - w każdej chwili ktokolwiek będzie chciał może tego psa sobie adoptować z lecznicy :(

A czy jest jakaś szansa na tymczas ok 10 dni w Wawie dla niego?? I z Wawy organizować transport do Poznania.

Posted

czy ktoś ma kontakt tel z anita_happy żeby dowiedzieć się kiedy jadą
gdyby takie info było to można by próbować złożyć to jakoś w całość ... czas goni

może jadą np jutro, więc psiak potrzebowałby DT nie w Wawie a w Poznaniu do czasu przyjazdu Ani

EDIT: napisałam maila z pytaniem kiedy jadą i czy będą mieli miejsce dla niego

Posted

rozmawiałam z Anitą
jadą prawdopodobnie 18 lutego
czyli do 18 lutego trzeba by znaleźć kasę na podróż i "zrobić coś" z dzieciakiem

Anita odezwie się tu na wątku wieczorem ... ma kilka pomysłów co z małym zrobić
opcja "poczekania" na transport w Wawie lub Białobrzegach (20 zł doba) czyli kolejna stówka

trzeba szukać kasy i spróbować to jakoś ogarnąć
200 transport do Poznania
100 tymczas do czasu transportu
no i X (100?)przetransportowanie młodego do DT
no i kto go przewiezie z Ostrowca ?

masakryczna suma potrzebna ... minimum 400 zł :(

trzeba dać znać na niebieskim forum i pożebrać po ludziach ... ale ja nie mogę się tym zająć bo jestem w pracy (mam zaległości przez Balbinę)
jeśli darczyńcy się zgodzą to z zapasu Balbiny dołożę grosz do transportu dla małego bo mam zapas

Posted

Viris napisał(a):
Transport wtedy kiedy Ania będzie w Polsce oznacza dla mnie tylko jedno - pies będzie już w Mielcu ;( Ale nawet to nie będzie końcem świata jeśli znajdziemy mu dobry DT który go wykastruje może Ulka18 wstawi się w tej sprawie i psiaka uda się wyciągnąć i zorganizować mu ratunek. Tylko ja bym chciała żeby pies w ogóle do schroniska nie trafił.

Wczoraj byłyśmy sprawdzić Rafika do suni - dowiedziałam się potem że osoby które miały w tym pomóc uradziły że pies rozszarpie sukę i że to skrajna głupota to sprawdzać......
Nie bedzie problemu z wyciagnieciem do DT, ale lepiej byloby, gdyby pies nie trafil do schroniska, poniewaz jest totalny zamęt w schronie, burzone sa boksy, budowane nowe, ciasnota nie do opisania. Szkoda mlodego.

Jesoo Viris, z kim Ty tam masz do czynienia? Jaki cudem mlody szczylek mialby suke rozszarpac :crazyeye: Przeciez to dzieciak jeszcze.

Ile potrzeba kasy na transport : 400 zl? Dorzuce 40,- zeby tylko mlody nie trafil do schronu. Trzymam kciuki, zeby sie udalo :kciuki:

Posted

Dziewczyny pomóżcie "szukać" kasy
ja naprawdę jestem zawalona robotą ... jest 10 w pracy masakra
nie mam na to czasu
dzieciak ma szansę na transport setki km, szansę na przetrzymanie go do czasu transportu i docelowo trafienia do domu który być może zostanie DS ?

POMÓŻCIE

mały ma wątek na niebieskim
http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=5702
piszcie też tam żeby wątek podnieść !!!

Alusia trzeba tam tytuł zmienić

Posted

[quote name='fioneczka']
dzieciak ma szansę na transport setki km, szansę na przetrzymanie go do czasu transportu i docelowo trafienia do domu który być może zostanie DS ?

No na to jest duża szansa, znając Konrada.....

Dziewczyny, ja za transport nie liczę, nigdy nie liczyłam, więc trasa P-ń-DT już odpada nam z finansów.

Posted

Słuchajcie z Gosią załatwiłam hotel w Ostrowcu, pies będzie w domu 20 zł za dobę. Czy jesteście za? Dotransportuje się go wtedy kiedy będzie konieczne, a teraz będzie już bezpieczny.

Załatwiam kogoś kto go przetransportuje do hotelu bo ja ze swoja muszę do weta zaraz jechać.

Posted

[quote name='fioneczka']Dziewczyny pomóżcie "szukać" kasy
ja naprawdę jestem zawalona robotą ... jest 10 w pracy masakra
nie mam na to czasu

POMÓŻCIE

mały ma wątek na niebieskim
http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=5702
piszcie też tam żeby wątek podnieść !!!

Alusia trzeba tam tytuł zmienić

już jestem ... dopiero z pracy wróciłam

Co w tytule ???