Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wierzę Pokerku i szczerze współczuję, choć wiem, że podjęliście słuszną decyzję.
Sama mam ogromny dylemat i nadal nie wiem, jak to się skończy z moimi słoneczkami ... pieszczochami, jak one uwielbiają się przytulać :)

Teraz najważniejsza jest kastracja Rokiego, konieczne USG, bo jest jednostronnym wnętrem i wet nie chce operować bez sprawdzenia, gdzie to jądro utknęło. To niestety znacznie podnosi koszty :(

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ewanka']Tak, wiem ;) ... uprzedzano mnie ;)

... na początku sporo sikały w domu, kłądłam to na karb stresu i nowego miejsca, potem trochę mniej, a teraz znowu częściej. Dlatego wetka doradziła Furagin, mają brać przez tydzień po pół tabletki, zobaczymy z jakim efektem.[/QUOTE]

a ja bym nie uogólniała, lejkami sa te co własciciel nie dopilnował nauki czystości tj w każdej rasie, każdy pies

kombinezony powinny byc nie przemakające na taką pogodę,ponieważ często pada i jest wilgotno,każde inne robią swego rodzaju zimny okład psu to tj człowiek wyjdzie jak pada deszcz w swetrze samym to on mu nic nie da tylko nasiąknie.Widzę, że mój post nie zauważony, że chce maluchom uszyć ubranka no ale trudno...

Posted

Kiedy sunia miała sterylizację ? Zagoiła się już i zdjęte są szwy ? Ile wynosi dług ?
Mają jakieś ogłoszenia ?
Można prosić o linki ?

Posted

E-S, nie można do Ciebie wysyłać PW?
To napisze tutaj, zajrzyj na mój bazarek na rzecz tych grzyweczek [url]http://www.dogomania.pl/threads/202132-WENECKIE-ZAWIESZKI-na-tasiemkach-dla-%C5%82ysych-grzywek.Do-15.02.g.22[/url]

Posted

Jeszcze raz się przypominam!;) Rodzinka chętna do adopcji!Przetestowana bo mieli grzywacza ode mnie!Do sprawdzenia oczywiście!Myślę,że poniosą koszty za psinki!Proszę o kontakt! 695-035-705!Wiem,że mogę wzbudzać podejżenia (i w dzisiejszych czasach się nie dziwię)! Ale zapraszam również do mnie,bo może i ja jakos będę mogła pomóc (dt) jakiejś bidzie!

Posted

[quote name='Karolina.B']Jeszcze raz się przypominam!;) Rodzinka chętna do adopcji!Przetestowana bo mieli grzywacza ode mnie!Do sprawdzenia oczywiście!Myślę,że poniosą koszty za psinki!Proszę o kontakt! 695-035-705!Wiem,że mogę wzbudzać podejżenia (i w dzisiejszych czasach się nie dziwię)! Ale zapraszam również do mnie,bo może i ja jakos będę mogła pomóc (dt) jakiejś bidzie![/QUOTE]

O proszę, byłoby extra :)

Posted

[quote name='Poker']Ewanka jak się wyśpi , to pewnie się zdziwi. Oferta interesująca.[/QUOTE]

No, ja myślę, że raczej powinna się bardziej ucieszyć, niż zdziwić :D
Tym bardziej, że Państwo są gotowi pokryć koszty za psiaki, więc odpadają wydatki na ubrania, karmę i kastrację i co tam jeszcze.

Posted

[quote name='Ilka21']a ja bym nie uogólniała, lejkami sa te co własciciel nie dopilnował nauki czystości tj w każdej rasie, każdy pies

kombinezony powinny byc nie przemakające na taką pogodę,ponieważ często pada i jest wilgotno,każde inne robią swego rodzaju zimny okład psu to tj człowiek wyjdzie jak pada deszcz w swetrze samym to on mu nic nie da tylko nasiąknie.Widzę, że mój post nie zauważony, że chce maluchom uszyć ubranka no ale trudno...[/QUOTE]

Oczywiście, że zauważyłam Twój post i bardzo dziękuję za cyhęć pomocy :loveu: mam różne kaftaniki, koszulki po niemowlaczkach, ale we wszystkich marzną im pupiny, a mały obsikuje kaftaniki, więc często je zmieniam i piorę.
[B]wymiary grzywek to:[/B]
[B]on / ona [/B]
szyja - 24 / 23
pod pachami - 38 / 44
długość od karku do ogonka - 28 / 32

[quote name='E-S']Kiedy sunia miała sterylizację ? Zagoiła się już i zdjęte są szwy ? Ile wynosi dług ?
Mają jakieś ogłoszenia ?
Można prosić o linki ?[/QUOTE]

Ogłoszń nie mają, nie ma aż takiego pośpiechu, najpierw muszę wykastrować Rokiego i znaleźć cudowny, najlepszy z możliwych, domek.
Tina ma zagojone szwy, info finansowe wstawię dzisiaj (w drugim poście).
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images40.fotosik.pl/606/d626b85be396360emed.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images46.fotosik.pl/585/2c8c676685833c89med.jpg[/IMG][/URL]

[SIZE=3]Do tej pory na wszystkie zabiegi, kontrole i wizyty wet. Tinkę i Rokiego [/SIZE]
[SIZE=3]wozi [B]bezpłatnie ciocia Lilek[/B], [/SIZE]
[SIZE=3]do Sochaczewa (ok. 25km x2) i do Płocka (ok. 40km x2) ....[/SIZE]

[SIZE=3][B]za co Jej jeszcze raz serdecznie dziękuję :loveu::loveu::loveu:[/B][/SIZE]

[quote name='Karolina.B']Jeszcze raz się przypominam!;) Rodzinka chętna do adopcji!Przetestowana bo mieli grzywacza ode mnie!Do sprawdzenia oczywiście!Myślę,że poniosą koszty za psinki!Proszę o kontakt! 695-035-705!Wiem,że mogę wzbudzać podejżenia (i w dzisiejszych czasach się nie dziwię)! Ale zapraszam również do mnie,bo może i ja jakos będę mogła pomóc (dt) jakiejś bidzie![/QUOTE]

Karolino, oczywiście sprawdzimy ten domek, ale szukam najlepszego i nie ma pośpiechu, jeśli Państwo naprawdę poważnie myślą o tych psiakach, to na nie poczekają.
[quote name='Poker']Ewanka jak się wyśpi , to pewnie się zdziwi. Oferta interesująca.[/QUOTE]

Ewanka już się wyspała ;) ... i wcale nie wie, czy się cieszyć :roll:

Zwlekałam półtora miesiąca z założeniem im wątku i gdyby nie wojna między Rokim a Zorbą, pewnie wcale bym go nie zakładała (pomijam tu oczywiście aspekt finansowy!!!!!)

.... teraz jest w planie kastracja obu panów i czas pokaże co z tego wyniknie.

[B]Wątek założyłam, bo potrzebne jest psiakom wsparcie finansowe głównie na sterylizację i kastrację![/B]

... w grudniu pisałam na wątku "grzywacze w potrzebie", że mogę grzywki wziąć do siebie, ale z pomocą finansową DGM i jak zrozumiałam, dostałam na to zgodę ciotek.

Posted

Wg mnie domek powinien być sprawdzony jak najszybciej i jeżeli jest ok grzywki powinny szybko tam przejść, dla grzywaczy nie jest dobrze jak się przyzwyczaja do kolejnych osób i potem znowu zostaną oddane tym bardziej że Pani jest chętna zwrócić koszty

Posted

[quote name='Ilka21']Wg mnie domek powinien być sprawdzony jak najszybciej i jeżeli jest ok grzywki powinny szybko tam przejść, dla grzywaczy nie jest dobrze jak się przyzwyczaja do kolejnych osób i potem znowu zostaną oddane tym bardziej że Pani jest chętna zwrócić koszty[/QUOTE]

Też jestem tego zdania, psiaki przyzwyczajają się do nas, a my do ich i z każdym dniem trudniej się będzie rozstać.

... tylko trzeba bardzo dokładnie wybrać im domek, nie może być przypadkowy!!!

Posted

czyli trzeba szukać osoby z Kielc.Na dogo jest kilka doświadczonych dogomanek.
Napisałam prośbę na podforum świętokrzyskim
[B][COLOR=green]Witajcie, szukamy osoby doświadczonej do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej dla dwóch łysych grzywek , które przebywają w DT u Ewanki.
Domek musi być wyjątkowy.Ten który się zgłosił miał już grzywkę , więc jest obeznany w temacie. trzeba tylko sprawdzić czy na pewno jest TEN najlepszy na świecie dla parki słodziaków.
Tu jest ich wątek [url]http://www.dogomania.pl/threads/202047-****-NAGIE-MA%C5%81%C5%BBE%C5%83STWO-grzywaczy-uratowanych-z-pseudo-!!!-w-BDT-u-Ewanki./page4[/url]
Dziękuję za pomoc.

[/COLOR][/B][COLOR=green][COLOR=black]Ewanka , nie zabij plizzzzzzz[/COLOR]
[/COLOR]