Jump to content
Dogomania

Jamala Ekibondo i Kipanga Ekibondo, czyli Figa i Bono :)

Recommended Posts

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
Przy takich upałach to jedynie dziwię się, że sunia leży na kanapie. Moje zdecydowanie preferują kafelki...:)

Pzdr.

Buszki napisał(a):
Figa,to się chociaż rozciągnęła :loveu:.Moje mimo upału też na kanapie leżakują :evil_lol:.Nawet w kłębuszki się zwijają :diabloti:.

To ja mam hard-kory leżą na słońcu wywalone i nic sobie z tego nie robią, ze 30 stopni jest, czasem na 15 minut kładą się w cień by potem znowu pognać na słońce. Po całym dniu są tak naładowane, że ogródka im brakuje i latają po całym domu i ogródku.

Posted

Cienka napisał(a):
To ja mam hard-kory leżą na słońcu wywalone i nic sobie z tego nie robią, ze 30 stopni jest, czasem na 15 minut kładą się w cień by potem znowu pognać na słońce. Po całym dniu są tak naładowane, że ogródka im brakuje i latają po całym domu i ogródku.

A bo Ty masz baski na baterie słoneczne,a moje są na alkaliczne i na słoneczku się rozładowują :diabloti:.

• 2 weeks later...
Posted

dobra, jedziemy dalej, bo się w końcu nie odkopię :) Byliśmy w weekend w hodowli Ekibondo w odwiedziny, u pani Mirki natrzaskałem 160 fot ponad, a jak pani ze szkolenia da nam płytkę na któej będzie ponad 500 (!) zdjęć które zrobiłem jej aparatem na jednych zajęciach to będzie w ogóle masakra :D

Póki co, ósemeczka ze spaceru przed odwiedzinami w hodowli. Bawimy się trawką jak kot:

W dalszej kolejności czekają baskowe walki w klatce (czyli w dużym pokoju w okolicach kanapy :D) szaleństwa na powietrzu i kilka bardzo-pierwszych ćwiczeń na smyczy ringówce...

pozdrawiamy
KDF

Posted

Kocie zabawy są jak znalazł dla basenji.
Jak byliśmy na szkoleniu, to trenerka kazała przynieść psom pluszaki i nakręcać na nie (psu się pokazywało ale nie dawało). Saidi była mało zainteresowana więc na następne zajęcia przyniosłam jej ulubioną myszkę na sznurku :evil_lol:. Nie tylko Sajda miała świetną zabawę, wszyscy w około się ryli ze śmiechu :diabloti:.

Posted

ahoj :) long time no see :)

Spotkanie to było, że zacytuję samego siebie z kilku postów wyżej "(...) Byliśmy w weekend w hodowli Ekibondo w odwiedziny, u pani Mirki(...)" :D Psina druga to Kongo, czyli Mutabaruga's Jimmy Cliff

a teraz kolejna porcja, również stamtąd.

Uczymy się!

Byliśmy na wystawie w Ustroniu (jako widzowie), kupiliśmy ringówkę, będziemy częściej trenować. Myśleliśmy że będzie ktoś znajomy, ale nikogo nie widzieliśmy (żadnych basków też nie), zapytany pan z plakietką (komisarz wystawy - btw. co taki robi?) stwierdził że też nie widział żadnego. Figa mu się podobała i to bardzo, przykazał startować w kolejnej beskidzkiej wystawie ;)

pozdrawiamy,
KDF

Posted

[quote name='foxiu']Byliśmy na wystawie w Ustroniu (jako widzowie), kupiliśmy ringówkę, będziemy częściej trenować. Myśleliśmy że będzie ktoś znajomy, ale nikogo nie widzieliśmy (żadnych basków też nie), zapytany pan z plakietką (komisarz wystawy - btw. co taki robi?) stwierdził że też nie widział żadnego. Figa mu się podobała i to bardzo, przykazał startować w kolejnej beskidzkiej wystawie ;)

pozdrawiamy,
KDF[/QUOTE]
A ja was widziałam i tak się właśnie zastanawiałam co to za basek.

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']A ja was widziałam i tak się właśnie zastanawiałam co to za basek.[/QUOTE]
Oj, Gapiszonie, trzeba było podejść i się przywitac;) Była okazja...

pzdr.

• 3 weeks later...
Posted

ajajaj już robię ;)

Rzep na dole pozwala złożyć ją na płasko.

Pasek na ramię, i dodatkowe zapięcie w środku.

Nie wiem czemu nie widzę ceny w ogłoszeniu, wydaje mi się, że dodawałem. Z wysyłką niech będzie 50 zł :)

Na allegro najtaniej znalazłem za 55 + wysyłka, w zoologiku stacjonarnym daliśmy za nią 99 zł :)

Posted

W pierwszej chwili myslałam, że to dla baska. I juz chciałam krzyczeć, że za mała. Ale widzę, że to na sprzedaż....
Cena atrakcyjna, ale to raczej dla yorka, Czi itp. maluchów:)

Pzdr.

Posted

Heh dawno mnie tu nie było, od czasu do czasu przegląd co tam się dzieje w baskowym świecie :) Jakoś tak czasu brak, ale widzę, że mój staruszek dzielnie tu uzupełniania galerię...

Na razie nic nie planujemy jak już coś to prawdopodobnie będzie mega spontan :lol:
Szprycha jest bo niesamowity niejadek się zrobił, staję czasami na rzęsach, żeby cokolwiek zjadła :angryy:

Posted

Kaszczydlo napisał(a):
Heh dawno mnie tu nie było, od czasu do czasu przegląd co tam się dzieje w baskowym świecie :) Jakoś tak czasu brak, ale widzę, że mój staruszek dzielnie tu uzupełniania galerię...

Na razie nic nie planujemy jak już coś to prawdopodobnie będzie mega spontan :lol:
Szprycha jest bo niesamowity niejadek się zrobił, staję czasami na rzęsach, żeby cokolwiek zjadła :angryy:

Ja miałam podobnie z Piną przerobiliśmy wszystkie możliwe karmy w końcu się okazało, że mała preferuje rybne. A od kiedy dołączył Jogi Pina chętniej je. Wniosek czas pomyśleć o drugim basku :)

Posted

Cienka napisał(a):
Ja miałam podobnie z Piną przerobiliśmy wszystkie możliwe karmy w końcu się okazało, że mała preferuje rybne. A od kiedy dołączył Jogi Pina chętniej je. Wniosek czas pomyśleć o drugim basku :)

Hahaha, jestem jak najbardziej "za" wnioskiem Cienkeij:)

Pzdr.

Posted

Testowaliśmy rybne, dodatki ryby różnych maści, teraz stoi micha z ekstra dodatkiem gotowanym mięskiem i warzywami i nic nie rusza:mad: Ato jej ulubione było... Czasem robię myk że niby coś ćwiczymy dostaje pojedyncze nagrody i potem za kombosa michę, parę razy udało mi się ją oszukać i zjadła całą, ale dziś dosłownie focha mi puściła :angryy: nic zgłodnieje to może łaskawie coś zje..

A notabene od jakiegoś czasu przelatują nam myśli nad drugim szkrabem :razz:

Posted

Buszi jak była sama,to też nie chciała jeść.Naleśniki Jej smażyłam i rwałam na drobne kawałeczki,łaskawie z ociąganiem zjadała.Doszła Szepsi,nie ma problemu wcinają obie aż się Im uszy trzęsą :).