Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wtatara']Dudzia ma się coraz lepiej, jednak jej pobyt kosztuje.
Coronaaj pokryła część transportu- bardzo dziękuję.
W tej chwili ja pokrywam paliwo na wizyty u weta, jedziemy znów w srodę , no i karmę.Kupiłam jej smyczkę- Taks podarowała jej szeleczki- dziękuję. Zaczyna zajmować spanko Dropsika, a jemu sie to nie podoba.
Adopcja Dudzi nie bedzie błyskawiczna, kazdy z nas o tym wie, wiec czekaja nas nastepne wydatki. Jak dojdzie do siebie odrobaczenie, szczepienia , no i zęby- a to dość duzy wydatek, bo jeszcze trzeba zrobic badania.
Trzeba jej jeszcze zrobic porzadek z fryzurką

Dudzia potrzebuje wygodnego lozeczka nie moze ciagla DT zajmowac lozka,kobitka musi sie wyspac..

Julkita Ksiegowa , sypnij troche kasa ..pieniazki sa, a wydatkow sporo sie szykuje, zreszta pies przeszedl , teraz nalezy sie luksus..
Poslij na WTATARA, popros na pw konto...

• Replies 780
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

umowa adopcyjna podpisana. Jesli chodzi o faktury to wyjasniam:
coronaaj zapłaciła 500zł za transport - kto miał wystawic za to fakture z tego 250 zł zostało jej zwrócone
ja kupiłam 1kg. karmy wysokokalorycznej- 12 zł-mam
kupiła u taks smyczkę- taks na bazarku nie wystawia faktur
płacę za paliwo- nie biore faktury na stacji na przewozy Dudzi
kupiłam mięso do gotowania-tez w sklepie nie prosze o fakturę
dzisiejsza wizyta;
odrobaczenie, odkleszczenie, witaminy, pasta do jamy ustnej-50 zł-mam karteczkę
proszę nie piszcie o faktury-ja nie mam działalności gospodarczej i NIP firmy, który jest potrzebny do faktury

jakos nikt nie pyta o zdrowie Dudzi, nikt nie pyta, czy nie przesłac pare groszy na sunię.
A tak wszyscy się o nią martwili, tak było na wątku gorąco

Mamy z coronaaj nauczkę-dopóki nie bedzie deklaracji-nie będzie DT

WYDATKI NA DUDZIE BĘDĄ DUŻE, TYLKO PO KOLEI A ONA NA KONCIE MA OKOŁO 400 ZŁ

mogę prosic o zmniejszenie niektórych zdjęć

Posted

wtatara napisał(a):
umowa adopcyjna podpisana. Jesli chodzi o faktury to wyjasniam:
coronaaj zapłaciła 500zł za transport - kto miał wystawic za to fakture z tego 250 zł zostało jej zwrócone
ja kupiłam 1kg. karmy wysokokalorycznej- 12 zł-mam
kupiła u taks smyczkę- taks na bazarku nie wystawia faktur
płacę za paliwo- nie biore faktury na stacji na przewozy Dudzi
kupiłam mięso do gotowania-tez w sklepie nie prosze o fakturę
dzisiejsza wizyta;
odrobaczenie, odkleszczenie, witaminy, pasta do jamy ustnej-50 zł-mam karteczkę
proszę nie piszcie o faktury-ja nie mam działalności gospodarczej i NIP firmy, który jest potrzebny do faktury

jakos nikt nie pyta o zdrowie Dudzi, nikt nie pyta, czy nie przesłac pare groszy na sunię.
A tak wszyscy się o nią martwili, tak było na wątku gorąco

Mamy z coronaaj nauczkę-dopóki nie bedzie deklaracji-nie będzie DT

WYDATKI NA DUDZIE BĘDĄ DUŻE, TYLKO PO KOLEI A ONA NA KONCIE MA OKOŁO 400 ZŁ

mogę prosic o zmniejszenie niektórych zdjęć

Witaj Wando ,podesłala mi watek kolezanka ,która zna dt i niejedno juz dobrego słyszałm o nim .Nie dosc ,że psiakiem opiekuje sie za darmo (a słyszałam o wielu dt płatnych mimo ze nie prowadza dzialalnosci jak hotel)to jeszcze jakies faktury wymaga i tak jak piszesz na co na paliwo? ,na karme itp tylko na kogo maja niby byc te faktury wystawiane . Rozumiem ,ze na karme czy za leczenie weci wystawia rachunek czy fakture na osobe prywatna to nie rozumiem jak masz brac faktury na paliwo i rozliczac ,jazda od do i tam i spowrotem ?chyba wystarczy napisac ze poszło tyle i tyle . :shake:

Jak suncia sie czuje ,chyba juz doszła do siebie bo tym koszmarze?

Posted

Ja pierdyle, ja się tylko zapytałam jak to wygląda. Bo taki szum był, żeby podpisywać umowy z DT po akcji z Arktyką(to co innego niż umowa adopcyjna, wedle umowy adopcyjnej pies MA DOM i fundusze na niego cięzej zbierać). A za faktury czasem wstawia się rachunki - norma. O transporcie nie mówię.

Niestety deklaracji nie składałam i nie złożę, wszystkie fundusze pcham w bazarek i jamniczkę Nikusię oraz staruszka Stworka.

Ale też nie rozumiem do końca co i jak. Bezpłatne DT się chwali, ok. powinny być wspierane w kupowaniu karmy oraz leczeniu - oczywiście. Ale nie łapię się w tym kto załatwił DT, na jakiej zasadzie i dlaczego teraz są pretensje, że kasa nie płynie wartkim strumieniem.

wtatara nikt nie pyta bo:
1. Jest w kapitalnych rekach ponoć i widać ją na zdjęciach więc widać co i jak
2 na dogo oprócz Dudzi jest tysiąc innych psów potrzebujących pomocy

Niestety tutaj trzeba o pieniądze zawalczyć, bo każdy ma swoje deklaracje, swoich wirtualnych podopiecznych na tyle, na ile może sobie pozwolić. Trzeba zrobić jej banerki, mogę spróbować jutro jakieś przygotować. Może nie będą idealne, ale jakieś zawsze. Trzeba szukać pudlowych ciotek, przypominać się w arktykowej grupie itd.

Posted

Betbet, watku wspolnego psow od Arktyki juz nie ma...komus przeszkadzl i zniknal wiec ciezko bedzie zaapelowac o pomoc dla Dudzi powolujac sie na Arktykowa obore...a szkoda bo ludzie tam poruszeni losem oborowych psow moze i by wspomogli. Dogo jak widac rzedzi sie swoimi prawami i szacunek dla uzytkownikow to przeszlosc i abstrakcja. Nawet zadnego info kto watek wywalil, po co i dlaczego...po prostu byl i nie ma, zadnych wyjasnien. Ja jako zalozycielka tamtego watku nie dostalam, moze ktos inny mial wiecej szczecsia i mu wyjasniono....

Posted

furciaczek, a nie ma żadnej zamkniętej grupy gdzie ludzie się przez maile zapisywali? bo coś tam było, ja nie chciałam, bo realnie i tak nie moge pomóc. Ale może tam uderzyć z apelem? Zrobię kilka, jedne wychodzą lepiej, inne gorzej:

A w ogóle to idźcie do moda i poproście żeby wątek Dudzi został wrzucony na forum główne, a nie na pomorskie, bo tu ją nikt nie znajdzie. Na pomorskie to nas wchodzi raptem kilka...

Temat sugeruję zmienić, no chyba że to grozi zniknięciem, ale coś w stylu: Przezyła oborę Arktyki, organizm skrajnie wyniszczony! Czy coś tam...

Posted

dziękuję za banerek i za uwagę aby przenieść wątek ogólny
Wczoraj pisałam do moda abym mogła prowadzic wątek a nie zauwazyłam ze to tylko pomorskie. Muszę napisać o to. Jeszcze raz dziękuję

Posted

anita_happy napisał(a):
Dudzia - jakby taka - wesolutka i ma iskierki w oczach
powoli i zapomni o oborze!!!

Dudzia, zapomni niedlugo ale ciotka coronaaj nie...
Dudzia wyglada fajnie widac, ze dochodzi do siebie...

Smutne ale prawdziwe ....jak skandal pelno ludzi, potem maja w dooopie..radzcie sobie sami.

Widze, ze pewnie wycofam wszystkie pomoce,deklaracje..na Dogo ; Dudzia , Pepe i Joki beda mialy jak u Pana Boga za Piecem...
Przyjaciol poznaje sie w biedzie!!!

Posted

jeśli chodzi o Dudzię, coronaaj i ja pokrywamy koszty Dudzi.
Teraz moge już pisać rozliczenie w pierwszym poście
Dudzia dostała cieczkę, doś ze taka bidulka to jeszcze ma cieczkę. Jest już inna, może nie wesoła ale widac ze nabiera sił przez co ma coraz większą chęć do zycia