Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 780
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wtatara']Jak Dropsik szczeka to Dudzia tez
Wyjezdzam-bede jtro wieczorem, moze Karolina coś napisze ale ona ma angine i wysoka temperaturę

Dudzia aklimatyzuje sie...czuje sie pewniej w nowym domku .

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']przelew na kwote 121zł powędrował na podane konto, prosze o potwierdzenie:-)

Dziekujemy...widze, ze potwierdzone .....

Karolinka od Dudzi chora ...zdrowiej nam szybko.....

Pamietasz te szczeniorki z e Schroniska w Zamosci ; Bibi/Kirie z Parvo zdjecie po wyzdrowieniu i braciszek George .

Dodam, ze watek zawiera sporo cennych rad jak postepowac z psem z Parvo..

Watek zyje ..czekam na aktualne zdjecia od DS mam dalej kontakt
Bibi wyrosla Labrador pewnie wyszedl
http://www.dogomania.pl/threads/147418-BIBI_dorastać-bedzie-już-w-swoim-szczęśliwym-domu!MA-DOM!?p=16619100#post16619100

tak wygladala u mnie na BDT w W-wie ..batalia z Parvo wygrana , sama slodycz

Posted

faktrycznie, sama słodycz a ja zajrzałam do naszej Dudzinki. Wiecie, wczoraj okazało się, że była awaria, spadły słupy PKP i nagle wylądowałam w Toruniu gdzie miała byc komunikacja zastępcza, cyrki, a wcale nie jechałam do Torunia wręcz przeciwnie... no ale... myśli od razu mi pobiegły do Dudzi i tych bid co tak pod Toruniem zostały potraktowane...

Posted

Od razu sie bardziej puchata zrobiła!
A przy okazji to mam pytanie bo tak się zastanawiam... Jak chcę ostrzyc mojego pudla to go czeszę, kąpię a potem strzygę. A jak się postępuje z takim sfilcowanym pudlem ze schronu w sensie pielęgnacyjnym? No bo jak to jeden wielki filc to nie ma co go czesać bo tylko mu się ból zada bez sensu, ale czy go się kąpie przed obcięciem? Chyba nie bardzo ma to sens bo i tak się tego nie wykapie... Czyli strzyże się takiego mega-brudnego, a potem kąpie? Ale to wtedy chyba nożyczki robią się dość "jednorazowe".

Posted

Dudzia musiała byc wykapana, bo i tak prawie tydzień taka brudna i nieładnie pachnąca spała z Panią w łózku. Ze strzyzeniem jeszcze troszke poczekamy ze wzgledu na elastyczność skóry

Posted

Equus napisał(a):
Od razu sie bardziej puchata zrobiła!
A przy okazji to mam pytanie bo tak się zastanawiam... Jak chcę ostrzyc mojego pudla to go czeszę, kąpię a potem strzygę. A jak się postępuje z takim sfilcowanym pudlem ze schronu w sensie pielęgnacyjnym? No bo jak to jeden wielki filc to nie ma co go czesać bo tylko mu się ból zada bez sensu, ale czy go się kąpie przed obcięciem? Chyba nie bardzo ma to sens bo i tak się tego nie wykapie... Czyli strzyże się takiego mega-brudnego, a potem kąpie? Ale to wtedy chyba nożyczki robią się dość "jednorazowe".

Mam znajomą która jest psim fryzjerem i ona jak pies jest bardzo sfilcowany to najpierw obcina najgorsze kołtuny, potem dokładnie kompie a na końcu dokańcza strzyżenie żeby nadać psu jako taki wygląd. Ostatnio miała tak skołtunionego pudelka, że nawet nie szło szczotki mu w sierść wsadzić a co dopiero mówić o czesaniu czy kąpaniu.

Posted

Luzia napisał(a):
Mam znajomą która jest psim fryzjerem i ona jak pies jest bardzo sfilcowany to najpierw obcina najgorsze kołtuny, potem dokładnie kompie a na końcu dokańcza strzyżenie żeby nadać psu jako taki wygląd. Ostatnio miała tak skołtunionego pudelka, że nawet nie szło szczotki mu w sierść wsadzić a co dopiero mówić o czesaniu czy kąpaniu.

Dzięki za instrukcje, może się niebawem przyda ;)
A Dudzia nie ma filcu bo jest na krótko obcięta - jak ją sachma zabierała ze schronu to było fatalnie!

Posted

Dudzia ma się coraz lepiej, jednak jej pobyt kosztuje.
Coronaaj pokryła część transportu- bardzo dziękuję.
W tej chwili ja pokrywam paliwo na wizyty u weta, jedziemy znów w srodę , no i karmę.Kupiłam jej smyczkę- Taks podarowała jej szeleczki- dziękuję. Zaczyna zajmować spanko Dropsika, a jemu sie to nie podoba.
Adopcja Dudzi nie bedzie błyskawiczna, kazdy z nas o tym wie, wiec czekaja nas nastepne wydatki. Jak dojdzie do siebie odrobaczenie, szczepienia , no i zęby- a to dość duzy wydatek, bo jeszcze trzeba zrobic badania.
Trzeba jej jeszcze zrobic porzadek z fryzurką