Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A czy ja napisałam, że każdy kto wpłąca? Osoba która oddaje psa do DT/hotelu MUSI sprawdzić warunki. Regularne rachunki, faktury, zdjęcia to podstawa. A od czasu do czasu zaprzyjaźniony inny wolontariusz powinien zajrzeć...

• Replies 780
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Betbet, tak się łatwo mówi - ja tam byłam, zawoziłam Dudzię, warunki były dobre - w kuchni psie posłania, kilka psów, nie zachowywały się jakby dopiero co trafiły do domu.. było mokro, psiaki były suche i zadbane. Żeby na prawdę sprawdzić warunki trzeba by było robić niezapowiedziane naloty kilka razy w tyg o różnych porach dnia i nocy - nie wiem czy wtedy były by jeszcze jakieś domu tymczasowe..

Posted

zacytuję tu z wątku ogólnego psów u Arktyki
[quote name='paulinken']fur dzwoniła.

Jest bardzo źle. Zabrała Rambusia, wygląda dużo gorzej, Zygmuś natomiast jest w fatalnym stanie, mówi, że nie wie, czy go dowiezie żywego... Zabrała też jakiegoś szczeniaka dobermana z krzywicą.

I teraz ALARM - pilnie potrzebne ciotki z Torunia i okolic, bo Bunio i Dudzia uciekły!!!

Posted

sachma napisał(a):
Betbet, tak się łatwo mówi - ja tam byłam, zawoziłam Dudzię, warunki były dobre - w kuchni psie posłania, kilka psów, nie zachowywały się jakby dopiero co trafiły do domu.. było mokro, psiaki były suche i zadbane. Żeby na prawdę sprawdzić warunki trzeba by było robić niezapowiedziane naloty kilka razy w tyg o różnych porach dnia i nocy - nie wiem czy wtedy były by jeszcze jakieś domu tymczasowe..

uczciwe byłyby, nieuczciwe zostałyby wycięte. Poza tym idea domu tymczasowego powstała jako domu BEZPŁATNEGO. Tymczasem te płatne dt, to lewy zarobek na nieszczęściu psa żerujący.

Posted

sachma napisał(a):
boże.. jak uciekła?! ja za daleko... nie dojadę przed nocą.. Dudzia jest prawie ślepa.. jak się ściemni w ogóle nie będzie nic widziała..

Podobno uciekły wczoraj... ja się zastanawiam, czy to w ogóle prawda...

Posted

jutro sobota, może uda się zroganizować większą grupę osób na poszukiwania???? trzeba szukać teraz na gorąco, czy udałoby się zebrać taką grupę?

Posted

Nagroda MUSI BYC!!!
rozwieszajac - rozdawajac ulotki - mowić trzeba - nagroda za znalezienei 500!!!

zobaczycie ILE OSÓB BEDZIE MIALO OCZY OTWARTE..uszy.bedą po nocach psa szukac!!!!
500 zł to Ci ludzie na tej wiosce maja NA MISIĄC!!!!!

PRIMO - ludzie co stoją na poboczach - nie wstydzcie sie pijaczków...oni wiedza i widzą wszystko

Posted

Boże... Zatkało mnie :(
Trzymam kciuki za odnalezienie maleńkiej :(
Nie wyobrażam sobie żeby trzymać psy( czy jakiekolwiek inne zwierzęta ) w takich warunkach..

Posted

Pytanie Pijaczków to bardzo dobry pomysł. Tym bardziej że oni prawie cały dzień się wietrzą na świeżym powietrzu wlewając w siebie życiodajne płyny na pewno nie mają nic ciekawszego do roboty jak obserwacja okolicy, a psiaczek o wyglądzie Dudzi jest dość charakterystycznym i łatwym do zapamiętania w końcu pudelki to rasa zanana przez wszystkich.
Szkoda że mieszkam tak daleko i nie mogę pomóc w żaden sposób :(

Posted

Ona na tym zdjęciu z wczoraj wyglądała fatalnie... niestety obawiam się że mogła nie przeżyć nocy skoro ta odebrana trójka jest w tak fatalnym stanie... Jezu! No coś mnie trafi zaraz!!!

Posted

Q-rwa, ja pie...lę.
Chyba faktycznie tam pojadę i podpalę ten interes.
Nie chce mi sie wierzyć, ze nagle psy uciekły, jesli przez tyle czasu nie mogły tego zrobić.
Czy jest na to odpowiedni paragraf? wyłudzenie, znęcanie sie, nie dotrzymanie warunków umowy? nie wiem co jeszcze?
W takich sytuacjach żałuję, ze nie skończyłam jednak prawa.

Posted

[quote name='furciaczek']Jest taki plakcik...ale nie wiem na ktorym watku wklejony;/

Szukajcie plakcika....na watkach Fur nie ma czasu...

Furciaszek wielkie dzieki nie mam slow...wszystkie cioteczki z calej Polski i z daleka dziekuja....
Szukajcie Bunia i Dudzie moze jednak zyja...