MaDi Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 [quote name='evel']Ale jest pod opieką fundacji pro-zwierzęcej, na jedno wychodzi. Kurza twarz, normalnie mnie zatkało na takie kwoty... Żeby tylko były efekty![/QUOTE] Nie ukrywam,że też liczyłam na inną cenę ale cóż... Będziemy zbierać fundusze. Bardzo proszę o rozsyłanie wątku. Quote
MaDi Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 Kolega wznowił aukcję Reksa. [url]http://upload.allegro.pl/rex-odebrany-slepy-stary-onek-blaga-o-pomoc-i1496123490.html[/url] Lady zrobimy allegro dla Zuzi i Grzybki. Quote
IVV Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 czy tego faceta zupelnie pogielo ????? 1600zl za miesiac + karma to ten pies do hotelu pieciogwiazdkowego trafil z pelnym servisem ???? to zdzierstwo w bialy dzien :( nie da sie z nim jakos troszeczke ponegocjowac ??? to u Jamora za miesiac byloby 450zl ehhhh no nic, postaram sie choc troche cos podeslac i trzeba jakos ta kase zbierac ...potargujcie sie troche ...nie ma nic do stracenia ,a moze facet jakos zrozumie ,ze te pieniadze sa od ludzi ktorzy ciezko sie staraja by gdzies je zdobyc Quote
MaDi Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 IVV nikt nie bierze od tak sobie agresywnego psa którym strasznie interesują się media to śliski temat nawet klinika była nachodzona. Cena już jest obniżona... Reks musi być blisko a tu nie ma innego szkoleniowca i zarazem zoopsychologa nam na wszystko potrzebne są papiery:( Mam nadzieję,że przez ten okres potencjalni opiekunowie Reksa nauczą się z nim funkcjonować. Quote
IVV Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 MaDi ja wiem ,ze sytuacja jest podbramkowa ,ale ten szkoleniowiec tez o tym wie ...ehh wysylam do Ciebie 150zl na Rexa -sorry tylko tyle moge w tej chwili Quote
MaDi Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 [quote name='IVV']MaDi ja wiem ,ze sytuacja jest podbramkowa ,ale ten szkoleniowiec tez o tym wie ...ehh wysylam do Ciebie 150zl na Rexa -sorry tylko tyle moge w tej chwili[/QUOTE] Nie tłumaczę chęci zysku ale staram się zrozumieć... Reks dziabną szkoleniowca pewnie usłyszał nasze debaty;) Dostałam już informację o wpłacie dziękuję. Quote
E-S Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Kwota kosmiczna po prostu .... To szkolenie będzie na tyle efektywne, że pies będzie słuchał i nie zaatakuje osób innych niż treser ? Quote
LadyS Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='E-S']Kwota kosmiczna po prostu .... To szkolenie będzie na tyle efektywne, że pies będzie słuchał i nie zaatakuje osób innych niż treser ?[/QUOTE] Ja od początku obawiam się, że w przypadku tego psa to jest niemożliwe, bo on nigdy nie będzie do końca godzien zaufania. Ale tutaj chyba chodzi o to, żeby potencjalni państwo, którzy na Reksa ciągle czekają, nauczyli się z nim postępować. Quote
E-S Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='ladySwallow']Ja od początku obawiam się, że w przypadku tego psa to jest niemożliwe, bo on nigdy nie będzie do końca godzien zaufania. Ale tutaj chyba chodzi o to, żeby potencjalni państwo, którzy na Reksa ciągle czekają, nauczyli się z nim postępować.[/QUOTE] Ale oni będą brali udział w tym szkoleniu, tak ? Quote
IVV Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 mam nadzieje ,ze beda !!! to podstawa calego zrozumienia i zaufania miedzy nimi a Rexem czy panstwo tez pomoga w oplacie tego szkolenia ? Quote
MaDi Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='E-S']Ale oni będą brali udział w tym szkoleniu, tak ?[/QUOTE] Tak tym bardziej,że mają dwie sunie. Reks nigdy nie zostanie psem domowym ale ma do dyspozycji kojec i dużą działkę,jeśli oczywiście adopcja dojdzie do skutku. On jest dziwny, to typ psa niedotykalskiego jak chce aby go głaskać to sam o tym decyduje a jak mu się coś nie spodoba to strzela zębami. Quote
MaDi Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='IVV']mam nadzieje ,ze beda !!! to podstawa calego zrozumienia i zaufania miedzy nimi a Rexem czy panstwo tez pomoga w oplacie tego szkolenia ?[/QUOTE] Nie, nawet im tego nie proponowałam tym bardziej,że nie wiemy jak to się zakończy. Cieszę się i tak,że mimo dotychczasowych zajść podtrzymują chęć adopcji, dla mnie to najważniejsze. Quote
andegawenka Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='MaDi']Tak tym bardziej,że mają dwie sunie. Reks nigdy nie zostanie psem domowym ale ma do dyspozycji kojec i dużą działkę,jeśli oczywiście adopcja dojdzie do skutku. On jest dziwny, to typ psa niedotykalskiego jak chce aby go głaskać to sam o tym decyduje a jak mu się coś nie spodoba to strzela zębami.[/QUOTE] Opisałaś mojego malucha, tylko mój nie widzi, ale strzela nagle zębami celnie. Jego atak przypomina kobrę:roll: Quote
IVV Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 trzymam kciuki mocno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
MaDi Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Reks ma małe postępy reaguje na przywołanie może nie natychmiast ale jednak;) Quote
jankar Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Może on jeszcze nie potrafi zaufać człowiekowi. Pamiętajmy, że jest psem po przejściach nie wiadomojak go ten [EMAIL="s@#$l"]s@#$l[/EMAIL] traktował, może go bił i pies boi się dotyku ręki. Trzymam kciuki za udana adopcję. Quote
LadyS Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Spanielowata Azja z zamojskiego schroniska prosi o pieniążki - zbieramy fundusze na hotel - 300 zł miesięcznie + karma. Prosimy o wsparcie! To jej jedyna szansa! [url]http://www.dogomania.pl/threads/201126[/url] Quote
muzzy Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='MaDi']Reks ma małe postępy reaguje na przywołanie może nie natychmiast ale jednak;)[/QUOTE] Oby już tylko w dobrą stronę wszystko szło. A w ogóle to wiadomo czy on choć trochę widzi? Bo, o ile pamiętam, to była szansa, że widzi choćby światła i cienie. Wiadomo coś więcej? Quote
assa Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='muzzy']Oby już tylko w dobrą stronę wszystko szło. A w ogóle to wiadomo czy on choć trochę widzi? Bo, o ile pamiętam, to była szansa, że widzi choćby światła i cienie. Wiadomo coś więcej?[/QUOTE] Jak byłyśmy z nim z Madi na spacerze to tak celnie omijał samochody stojące na parkingu, że nie mozliwe jest żeby nic nie widział, ciągnął mnie za sobą (między te samochody) a wiadomo najmniejszy nie jest więc gdyby nic nie widział na pewno by ich tak celnie nie omijał :razz: Quote
MaDi Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 [quote name='muzzy']Oby już tylko w dobrą stronę wszystko szło. A w ogóle to wiadomo czy on choć trochę widzi? Bo, o ile pamiętam, to była szansa, że widzi choćby światła i cienie. Wiadomo coś więcej?[/QUOTE] Profesor chciał wykonać jeszcze jedno badanie aby dokładnie określić szczegóły ale musi ono być przeprowadzone w sedacji a wątroba Reksa na to nie pozwala. Quote
MaDi Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 [quote name='assa']Jak byłyśmy z nim z Madi na spacerze to tak celnie omijał samochody stojące na parkingu, że nie mozliwe jest żeby nic nie widział, ciągnął mnie za sobą (między te samochody) a wiadomo najmniejszy nie jest więc gdyby nic nie widział na pewno by ich tak celnie nie omijał :razz:[/QUOTE] Dokładnie. Quote
MaDi Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 [quote name='IVV']podnosimy ... co to za badanie MaDi ?[/QUOTE] Przyznam,że nie pamiętam nazwy ale pokazałoby w jakich sytuacjach Reks ma szanse odrobinę widzieć np. czy jest lepiej po zmroku itp. Nie jest ono niezbędne dla niego i niesie zbyt duże ryzyko. Quote
Recommended Posts