Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='luka1']Dziś po raz któryś próbowała dodzwonić się do "hotelu" w którym ma przebywać Kostka. Niestety, mimo że dzwoniłam w różnych porach dnia , nie odebrano telefonu.
Kochani, pies ten jest pod opieką Fundacji NERO. Kontakt z hotelem był od początku po przez wolontariuszkę. Na początku,jak sami widzieliście jakieś tam, może nie najdokładniejsze, ale były. Z czasem kontakt zaczął stawać się co raz bardziej trudny. Teraz nie ma go wcale. Prośba do wolontariuszki o zrobienie zdjęć i dowiedzenie się o zachowanie psa, pozostało bez odpowiedzi. Na informację, że zabieramy psa do hoteliku bliżej siedziby Fundacji, odpowiedziano, że przejmują psa. Nie mogę zgodzić się na takie układy, że nie wiem co faktycznie dzieje się z psem. Sprawa dotyczy jeszcze trzech psów, które ogłaszano jako psy Nero, a kiedy poprosiłam o adres gdzie te psy przebywają - odpowiedziano mi że to nie moja sprawa .
Czy nie jest normalne, że muszę wiedzieć gdzie są, w jakich warunkach i co się dzieje z psami, które są pod opieką fundacji ?
Wobec tego, że nie wiem w jakich warunkach przebywa La Kosta -[SIZE="4"] proszę o pomoc w sprawdzeniu miejsca jej pobytu. Sprawdzenia czy pies tam nadal jest i w jakim stanie. [SIZE="3"]Pies znajdować się ma w Błędowie, w przychodni weterynaryjnej u dr Małgorzaty Szmuło.
Poszukuję kogoś kto pójdzie i wreszcie odpowie na pytania pojawiające si e również na wątku.

To chyba trzeba jednak sprawdzić....

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszka_K napisał(a):
jeżeli to jest ten Błędów 60 km od Warszawy to w środę rano mogę tam podjechać - jedziemy po psiaka do Boguszyc, a to prawie po drodze - poproszę tylko dokładny adres na pw.
i będziemy mieć jasność!:)

Aż sie boję kolejnej afery na dogo.........ale bądźmy dobrej myśli.

Posted

Mam obiecaną opinię weterynaryjną o stanie zdrowia psa.
Agnieszka_K - tak, mówimy chyba o tym samym Błędowie. Jeśli będziesz mogła tam zajrzeć i zrobić rozeznanie - to będzie super.

Posted

Agnieszko, skontaktowałam się przed chwilą z Luką. Nie ma jej w tej chwili przy kompie, ale to jest adres uzyskany od Luki:
Pomiechówek, Błędowo 14a

Posted

kochane to w takim razie strasznie mi przykro bo to zupełnie w inną stronę!
ja myślałam, że to jest Błędów za Grójcem na pd od Warszawy a to jest wprost przeciwny kierunek :(

przykro mi że nie mogę pomóc, może ktoś jest stamtąd?

Posted

a ja byłam przekonana że to Błędów;/

luka kiedy masz się spodziewać tej opinii weterynaryjnej? to od tej włascicielki hoteliku?

przy okazji nieśmiało zaproszę na bazarek cegiełkowy na cięzko chorego Jaśminka - z mojej sygnaturki...

Posted

czy ktoś z tamtych okolic został poproszony o odwiedzenie Kosty? Bo rozumiem luka, że opinii lekarskiej się nie doczekałaś?:(

___________________________________________________________________________________

jak wszyscy zapraszają to ja zaproszę na wątek Saby z poderżniętym gardłem...proszę choć zajrzyjcie...

Saba ma wspaniały charakter, mino takich przeżyć - bezpieczna zaczyna teraz nowe życie - szukamy domku, zbieramy fundusze.

Z góry dziękuję za każde wejście i podrzucanie wątku!

Posted

niestety nadal cisza. Jedyny plus tej sytuacji to chęć adoptowania suki przez wolontariuszkę która miała kontakt z hotelem. Ale puki co cisza panuje wokoło sprawy, a ja domagam się ciągle wyjaśnień