siekowa Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Mru udało Ci się zrobić plakacik? U rudzielca wszystko ok, jest grzeczny tylko na spacerach trochę ciągnie. Dostał imię Minor. Quote
tanitka Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 biedy pies spi na golej ziemi, trzesie sie z zimna.....ehh Quote
Awit Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Mój Szaruś maleńki, kochany staruszeczek, tyle cioteczek o nim teraz myśli, o takim szarusku ze skrzyżowania:-( Byłam na miau, przerażona jestem:-( Taki nasz szaruś to nic w porównaniu z tą szóstką dużych psów, która lada dzień zostaną wywieziona na paluch. O ile SM je wyłapie, a jak nie wyłapie to rozbiegną się po wawrze...... Samotne bidy, człowiek umarł, one zostały na nieswojej posesji... Quote
siekowa Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Jest hotelik pod Toruniem do którego już moglibyśmy go zawieźć, bo pani by zaczekała na pieniądze (10 zł za dobę). Ja niestety jestem w złej sytuacji finansowej, nie mogę wziąć odpowiedzialności za psiaka, ani nawet wpłacać deklaracji :( Na dogo jest coraz gorzej z deklaracjami, niektóre psiaki po kilku miesiącach je tracą. Nie wiem czy znalazłby się osoby, które byłyby gotowe opłacać mu hotelik nawet do końca jego życia. Jakoś czarno to widzę, a psiak ma bardzo małe szanse na adopcję. :( Tanitko czy podarowałabyś psiakowi tą budę jeśli znalazłby się ktoś kto by go wziął do siebie na działkę? Wydaje mi się, że teraz jedyną szansą dla niego są ogłoszenia. Może znajdzie się ktoś kto podaruje mu kawałek ogródka kiedy zapewnimy budę oraz wsparcie w finansowaniu jego wyżywienia i leczenia. Może ktoś zrobić wyróżnione allegro? Na gumtree ma już sporo wyświetleń, odezwała się nawet jedna osoba: jezeli oplacicie jego transport i leczenie do united kingdom to sie nim zajme. nie wiem na ile mnie stac ale bedziemy mieli co jesc i napewno bedziemy najlepszymi kumplamieh :( http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAdLargeImage?AdId=259450837 Quote
Roland_De Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Bardzo chciałbym mu pomóc, wziąłbym go na tymczas do bloku... tylko mam już 1 znajdę : suczkę owczarka środkowoazjatyckiego. Mysle ze sie dogadają, ale pewny nie jestem. Pracuje codziennie , ale mam sąsiada który opiekuje się moim psem jak jestem w pracy, podpytam go czy by nie przypilnował ferajny przynajmniej przez pierwszy tydzien. Sam nie wiem czy to dobry pomysł , ale serce mi pęka jak patrze na tą bidule na ulicy ... coś trzeba zrobić Może warto się zastanowić nad transportem do UK - tylko pewnie koszty będą kosmiczne ... Quote
tanitka Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Roland to jest już coś! :) zapytaj sąsiada, czy Ci pomoże. JAk go teraz złapać, dziewczyny? Niestety ja fizycznie bedę w stanie pomóc przy jego złapaniu dopiero za tydzień. Quote
koosiek Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Roland, super :) Tylko ta sunia mnie niepokoi, między tym maluchem a azjatką jest duża różnica wzrostu - może zanim złapiecie szaraczka upewnijcie się, że sunia zaakceptuje innego psa w domu, żeby potem nie było tragedii :( Quote
mru Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 tu jest plakat: http://www.sendspace.com/file/7tj1cq ja niestety dopiero jutro będę mogła wydrukować :( nie wiem kiedy powiesić, bo jutro w dzień/po południu na pewno nie :( Quote
paulinken Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Jeśli będziecie zbierać deklaracje dla staruszka to ja mogę skromne 10 zł miesięcznie dać. Quote
ihabe Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Staruszek mnie powalił na kolana;-( Bidulek taki, ze serce peka;-( Gdybym nie miala 5tki to juz by grzał u mnie dupeczkę. Prosze zabierzcie go w bezpieczne miejsce jak najszybciej, delaruje cos jednorazowo i może uda sie miesiecznie. Kochaniutki, trzymaj sie, nadchodzą dobrzy ludzie, daj sie złapać i o siebie zadbać:-( Quote
siekowa Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Cieszę się, że losem psiaka zainteresowało się więcej osób. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc :) Rolandzie gdzie mieszkasz? Powiem szczerze, że na tą chwile nawet nie jestem w stanie powiedzieć czy dziadzio będzie nadawał się do mieszkania w bloku. Nie wiem czy jego zachowanie jest spowodowane strachem do nieznanych osób czy może to coś więcej. Dobrze by było dowiedzieć się jak on zachowuje się przy osobach, które go już długo dokarmiają. Jeśli chodzi o łapanie to wydaje mi się, że trzeba spróbować z klatką pułapką, którą można wypożyczyć od Psiego Anioła. Dziś się zamierzam do niego wybrać z puszeczką jedzonka. Quote
Roland_De Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 WAWA WOLA, Bunka przyjmowala już psy w domu i nie było tragedii ... nie wiem czy Dziadzio jej sie nie przestraszy BUNI. Sceanariusz optymalny 1) Decyduje sie wziąź Dzadka na DT a znająć zycie DS. Zagrożenie : psy sie nie dogadają, sąsiad na 99% pomoże - dzisiaj z nim pogadam 2) W przypadku braku dogadania się - musi być w rezerwie DT tak aby można było Dziadzia zabrać do domku a nie znowu na ulice Quote
ihabe Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 jeśli trzeba bedzie skorzystać z wariantu 2 to może jak nie bedzie drugiego DT na zaraz to psinke do lecznicy dać, przebadać i itp. Wiem kasa jest potrezbna ale wiem, też że kasa się znajdzie, musi byc dobrze. Quote
anka_szklanka Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 jejku serce mi pęka jak pomyślę, że on tam siedzi już tyle czasu sam... Do suchego nie przyzwyczajony, ale moze na mięsko się chłopaczyna przełamie, trzymam kciuki zeby sie udało. Może potrzebna jakaś pomoc? Nic nie przychodzi mi do głowy. Jedyne co mam to hotelik pod Wawą ale wiem, że na to nie ma kasy... :/ Quote
tanitka Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Siekowa, o której będziesz dziś u Dziadka? Zajechałam do niego po 9.00 leżął na słońcu pod ogrodzeniem. Głupia zadnego zarcia nie wziełam, wiec tylko kanapkę pokruszyłam i rozsypałam przy samochodzie. On wygląda na cierpiącego.... jakoś tak tylne nóżki stawia ostrożnie, jakby go brzuch bolał, jak to opisać?.... Quote
ihabe Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 oj trzeba by go do lecznicy zabrać :-( widzę, że jest chłopak na FB, dajcie tam hasło, ze trezba psiaka do lecznicy, może znajda się chętni do pomocy. Ja na 100%, juz teraz moge 50 zł przesłać . Quote
Olena84 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Ma byc coraz zimniej! Roland jest chetny od razu przyjac psiaka? Quote
Roland_De Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Ja tak, ale proponuje : 1) Decyduje sie wziąź Dzadka na DT a znająć zycie DS. Zagrożenie : psy sie nie dogadają (Moja sunia + Dziadzio), sąsiad na 99% pomoże - dzisiaj z nim pogadam 2) W przypadku braku dogadania się - musi być w rezerwie DT tak aby można było Dziadzia zabrać do domku a nie znowu na ulice Quote
tanitka Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 BYłam teraz u Dziadka a moze Babci? z parówkami, ale pieska nie było. Quote
mru Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 jeśli chodzi o jakieś ustawianie relacji międzypsich to my chętnie pomożemy... Quote
siekowa Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Ja też byłam tam ok. 14.30 szukałam go, ale chyba gdzieś się ukrył bo zbyt duży ruch był na ulicy. Sika jak chłopak, więc to raczej on. Bardzo się cieszę, że pojawiła się szansa dla dziadka. Jeśli chodzi o kontakt z psami to wydaje mi się, że nie powinno być problemu jeśli Twoja sunia nie jest zbyt nachalna do innych psiaków. Podlatywały do niego psy i nie był do nich źle nastawiony. Chyba jednak trzeba spróbować zebrać deklaracje na hotelik i weta dla dziadzia. Zadzwonię do hoteliku w Wołominie i zapytam czy mają miejsca. Koszt hoteliku pewnie ok. 300 zł, niestety już są tylko budy. Trzeba działać szybko bo tak jak pisałam od soboty mają być mrozy! :( Ja dziś jeszcze z bumelkową pewnie poszukam dziadzia około 19. Quote
koosiek Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 A sprawdzałyście na Płowieckiej? Ja go dwa razy widziałam właśnie tam, leżał na wysepce albo szedł poboczem. Quote
tanitka Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 kurcze, zeby nie zapadł się teraz pod ziemię :( Quote
Recommended Posts