Jump to content
Dogomania

Uratowany w ostatniej chwili...szuka domku!Gutek-kto da mu szansę??

Recommended Posts

Posted

dudson13 napisał(a):
Zgadzam się z wami w 100% co do karmienia psów przez tą kobietkę, ale to jej dobra wola, że w ogóle się nimi zajmuje, że koty wzięła do siebie do domu, bo też mają robaki i są chudzinkami.Pieska wczoraj zabierała policja, więc może założą mu sprawę, że pozostawił zwierzęta bez opieki (chciałabym żeby tak było).
Szczerze powiem, że u mnie zwierzaki mają lepsze warunki niż ta rodzina, z której ta kobietka jest. :( Smutne, ale prawdziwe. Najważniejsze, że piesek jest już bezpieczny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzisiaj, albo jutro będę wiedziała ile będzie kosztowało jego leczenie. Mamy z cegiełek jakieś pieniązki, może wpłynął jakies jednorazowe deklaracje.

Czyli Chudzinek zabrany, tak?

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiak został ochszcony Guciem.
Dzisiaj miał pobrane zeskrobiny, w których nic nie znaleziono, jutro obejrzy go dermatolog, ale najprawdopodobniej wyłysienia są spowodowane odmrożeniami ( uszy i pyszeczek), alergią na pchły i wychudzeniem.
Gucio dostał antybiotyk, lek wzmacniający i witaminki. Został odrobaczony ( jest bardzo zarobaczony, ma tasiemca)
Na razie Gutek jest na obserwacji, dostanie dobrą karmę i zobaczymy jak będzie wyglądała jego skóra.

Maluch jest bardzo grzeczny i spokojny, cały dzień przespał w swojej klatce, na podusi. Jest wdzięczny za pomoc, jego oczka mówią wszystko. Jest trochę zdezorientowany, ale ufny. Gutek pochłania jedzenie w powietrzu. Dostaje często małe porcje.

Przekazałam leki na odrobaczenia dla pozostałych zwierząt. Po lekach na pewno poczują się lepiej. Powinny dostać lepszą karmę, pomoże im to przetrwać do czasu znalezienia nowych domów stałych lub tymczasowych.

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Psiak został ochszcony Guciem.
Dzisiaj miał pobrane zeskrobiny, w których nic nie znaleziono, jutro obejrzy go dermatolog, ale najprawdopodobniej wyłysienia są spowodowane odmrożeniami ( uszy i pyszeczek), alergią na pchły i wychudzeniem.
Gucio dostał antybiotyk, lek wzmacniający i witaminki. Został odrobaczony ( jest bardzo zarobaczony, ma tasiemca)
Na razie Gutek jest na obserwacji, dostanie dobrą karmę i zobaczymy jak będzie wyglądała jego skóra.

Maluch jest bardzo grzeczny i spokojny, cały dzień przespał w swojej klatce, na podusi. Jest wdzięczny za pomoc, jego oczka mówią wszystko. Jest trochę zdezorientowany, ale ufny. Gutek pochłania jedzenie w powietrzu. Dostaje często małe porcje.

Przekazałam leki na odrobaczenia dla pozostałych zwierząt. Po lekach na pewno poczują się lepiej. Powinny dostać lepszą karmę, pomoże im to przetrwać do czasu znalezienia nowych domów stałych lub tymczasowych.

Jesteście wielkie! Moje ukłony

Posted

Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę, że piesek bezpiecznie dotarł. Pomyśleć, że przez chorobę miałam odwołać interwencję, nie wiem ile ten psiak by pożył. Cieszę się, że są osoby, które są daleko, a na które mogę liczyć - Ania Kropka i Anetek:):):):):)Dziekuje

Posted

u nas identyczna sytuacja
poprostu szok
w centrum miasta za budynkami kojec a w nim 4 dorosłe psy i 7 szczeniaków.........
gmina nie widzi powodów do odebrania ...
i damy sprawę o zaniechanie
a u was mogę pomóc jedynie finansowo więc proszę na pv konto
,mogę też wysłąć jakieś leki jeśli są potrzebne

Posted

Dzisiaj dermatolog potwierdził wczorajszą diagnozę. Gutek jest łysy z powodu niedożywienia. Dostał witaminki na sierść, które przyspieszą odrastanie sierści i natłuszczą wysuszoną skórę.
Chłopak nadal jest bardzo grzeczny. Jest cichutki i bardzo czysty. Załatwia się tylko na spacerach.
Na spacerach trzeba bardzo na niego uważać ponieważ zjada odchody innych zwierząt.

Gucio dzisiaj ( zdjęcia kiepskie, ale byłam sama a Gucio nie chciał współpracować)

Taki jestem chudziutki:

Posted

Moja tymczasowiczka rowniez zjada odchody, sprzata kuwete kotom :shake: i oczywiscie ona tez jest po przejsciach, dopiero nabiera cialka i zaczynamy uczyc normalnosci. Atakuje pozostale zwierzeta jak tylko zauwazy, ze szykuje jedzenie - boi sie, ze ją posilek ominie. Mam nadzieje, ze te negatywne zachowanie jej minie.

Wskakuj maluchu na pierwsza i walcz!

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Moja tymczasowiczka rowniez zjada odchody, sprzata kuwete kotom :shake: i oczywiscie ona tez jest po przejsciach, dopiero nabiera cialka i zaczynamy uczyc normalnosci. Atakuje pozostale zwierzeta jak tylko zauwazy, ze szykuje jedzenie - boi sie, ze ją posilek ominie. Mam nadzieje, ze te negatywne zachowanie jej minie.

Wskakuj maluchu na pierwsza i walcz!

Potrzeba trochę czasu zobaczysz wszystko się ułoży gdy poczuje się bezpiecznie. :)

Guciu teraz wszystko będzie na dobrej drodze :)

Posted

grzenka napisał(a):
Straszna bida.
Dudson13 - przelałam dzisiaj obiecane 30 zł.

Dziękuje, czekam na wiadomości od Ani Kropki ile będzie kosztowało leczenie.

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Olga a moze by pokazac tego szczypiorka ciotkom od kudlaczy, on mi wyglada na takiego kudlatego rudzielca.
A jak one maja na imie? wlascicielka nazwala jakos psiaki?

Nie wydaje mi się, aby to był kudłacz - ale spróbowac można wszędzie. Piesek jest śliczny, jakby miał normalne warunki - sierść by była piękna, a tak ..... słów brak.

Posted

ewa gonzales napisał(a):
Przyszlam za ciotenka fiorsteinbok:thumbs::bye:maluniek cudny , o matenko ale bosko , ze juz zabrany z tego horroru!

Ewciu, przelalam juz Twoja darowizna na rzecz Chudzinki.
Serdeczne dzieki!!

Posted

dudson13 napisał(a):
Dziękuje, czekam na wiadomości od Ani Kropki ile będzie kosztowało leczenie.

Jutro dowiem się ile kosztowało dotychczasowe leczenie Gucia, ale nie przekroczyło 50 zł.
Teraz jest mu potrzebna dobra karma.