dudson13 Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Ania_i_Kropka napisał(a):Na malucha czeka miejsce w lecznicy. Trzeba go koniecznie zabrać. Juz daje znac dalej. Mysle, ze jutro bedzie w Olsztynie, zorganizujemy sie z transportem i lecimy. Aniu dziekujemy bardzo, on nie ma tam szans na przezycie. Quote
dudson13 Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Mysle, ze leczenie pieska bedzie kosztowalo, pewnie potrzebna bedzie specjalna karma. Mamy uzbierane z cegielek 120zl, ale za to musimy kupic tabletki na robaki dla pozostalych psow ktore tam zostaly a reszte ktora zostanie przekazemy do lecznicy. Jezeli ktos moze nas wesprzec to bardzo prosimy. Quote
Olga7 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 dudson13 napisał(a):Juz daje znac dalej. Mysle, ze jutro bedzie w Olsztynie, zorganizujemy sie z transportem i lecimy. Aniu dziekujemy bardzo, on nie ma tam szans na przezycie. Cioteczki drogie,czy jest jakaś mozliwość wytlumaczenia-wybicia z głowy ,tym ludziom ,by nie brali następnych psow na miejsce tych zabieranych ,jesli wcale nie karmią ich i nie szczepią pewnie p/wściekliznie ? Inaczej na miejsce tych psów zaraz pojawią się natępne ofiary -psy z okolicy ,czy szczeniaczki .No bo jakże inaczej? Przecież "dobytku" ich muszą pilnowac psy ! Może jakoś postraszcie ich skutecznie,aby temu zapobiec. Przeciez takie zaglodzenie i nie leczenie posiadanych zwierząt-to także dowód znęcania się nad nimi i po zabraniu im psów ,powinni mieć zakaz posiadania psów. Mają pieniadze na nowy dom a nie mają ma skromną choćby karmę ?? Dlaczego sami nie glodują a tylko skazują na to posiadane psy ?? To jest także okrucieństwo wobec tych psów -one są nie tylko zaglodzone,wycieńczone ale i chore,nie leczone dlugo. Psy trzymają po to tylko by szczekaly i pilnowaly domu i obejścia ,ale karmić ich już nie trzeba ?? Okrutni ludzie ,bez sumienia. Takich jak oni trzeba karać za to i zabraniać im posiadania psów! Bo te zaglodzone ,chore psy to nie wynik biedy na pewno -w tym przypadku. Quote
Ania_i_Kropka Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 dudson13 napisał(a):Mysle, ze leczenie pieska bedzie kosztowalo, pewnie potrzebna bedzie specjalna karma. Mamy uzbierane z cegielek 120zl, ale za to musimy kupic tabletki na robaki dla pozostalych psow ktore tam zostaly a reszte ktora zostanie przekazemy do lecznicy. Jezeli ktos moze nas wesprzec to bardzo prosimy. Jutro dam Wam tabletki na robaki dla pozostałych psiaków. Ile ważą pozostałe psy? Quote
Cleo2008 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 ten watek musicie porozsylac, narazie zapisuje, bo trzeba cos tu zrobic... Quote
dudson13 Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 grzenka napisał(a):Po 1-szym podeślę 30 zł. Dziekuje bardzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
dudson13 Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 olga7 napisał(a):Cioteczki drogie,czy jest jakaś mozliwość wytlumaczenia-wybicia z głowy ,tym ludziom ,by nie brali następnych psow na miejsce tych zabieranych ,jesli wcale nie karmią ich i nie szczepią pewnie p/wściekliznie ? Inaczej na miejsce tych psów zaraz pojawią się natępne ofiary -psy z okolicy ,czy szczeniaczki .No bo jakże inaczej? Przecież "dobytku" ich muszą pilnowac psy ! Może jakoś postraszcie ich skutecznie,aby temu zapobiec. Przeciez takie zaglodzenie i nie leczenie posiadanych zwierząt-to także dowód znęcania się nad nimi i po zabraniu im psów ,powinni mieć zakaz posiadania psów. Mają pieniadze na nowy dom a nie mają ma skromną choćby karmę ?? Dlaczego sami nie glodują a tylko skazują na to posiadane psy ?? To jest także okrucieństwo wobec tych psów -one są nie tylko zaglodzone,wycieńczone ale i chore,nie leczone dlugo. Psy trzymają po to tylko by szczekaly i pilnowaly domu i obejścia ,ale karmić ich już nie trzeba ?? Okrutni ludzie ,bez sumienia. Takich jak oni trzeba karać za to i zabraniać im posiadania psów! Bo te zaglodzone ,chore psy to nie wynik biedy na pewno -w tym przypadku. Niestety nie mozemy wiele zrobic, poza tym, ze straszymy. To pomoglo w jednym gospodarstwie psy wygladaja zdecydowanie lepiej. Ale tutaj nawet nie ma kogo straszyc straza miejska, czy policja, bo wlasciei pojechal sobie i nie ma go od tygodnia. Psy karmi jego bratowa, w domu trzyma jego dwa koty, ktore sa zarobaczone strasznie. Wies to inna mentalnosc ludzi - ja sama jestem ze wsi, chociaz nie od zawsze, i widze co sie dzieje z bliska. :(:(:(:( Co nam pozostalo, dowozenie karmy, sprawdzania jak sprawa wyglada Quote
fiorsteinbock Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 A ja pisalam przed wyjazdem Dudson13 zeby porobila fotki do ogloszen...teraz ten post brzmi groteskowo :( Szok. Cioteczki, postaram sie pomoc za kilka dni, obecnie jestem na debecie. Quote
ag20usia Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 podajcie prosze namiar jak wplacic wam pieniadze paypalem Quote
fiorsteinbock Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Może bannerek pomoże ściągnąć dogomaniaków: Wysłałam kilka zaproszen na wątek. Musimy rozsylac psiury, zeby ludzie pomogli :oops: Quote
dudson13 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Może bannerek pomoże ściągnąć dogomaniaków: Wysłałam kilka zaproszen na wątek. Musimy rozsylac psiury, zeby ludzie pomogli :oops: Dziekuje za banerek, zaraz go wstawie. Probowalysmy porobic zdjecia, ale pies jest trzymany w zimnym pomieszczeniu, ze baterie sie rozladowywaly, a psiaka ciezko bylo ustawic do zdjecia, nie chcialysmy go meczyc. Dzis jest w klinice tam ;latwiej bedzie zrobic mu foty. Ja bylam w takim szoku jak zobaczylam tego psa, ze nawet nie myslalam o ogloszeniach tylko o tym zeby go jak najszybciej zabrac kochana. Zadna fotka sie nie nada do ogloszen?? Quote
fiorsteinbock Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dudson, zle mnie zrozumialas :) Wiem, ze jak zobaczylyscie go to ostatnią rzecza o jakiej myslalyscie to ogloszenia. Chcialam napisac, ze szykowalysmy sie wszystkie na zupelnie inny stan psiaków a tu taka tragedia i w obecnej sytuacji priorytetem jest ich leczenie a ogloszeniami czy zdjeciami zajmiemy sie pozniej. Najwazniejsze zeby nabral ciałka i doszedl do siebie :( Cioteczki, pomozcie rozsylas watek, im nas wiecej tym lepiej. Zaraz przesle jeszcze do paru osob,moze zajrzą. Quote
fiorsteinbock Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Cioteczki, podajcie nr konta. Ewa Gonzales przekazala darowizne na rzecz psiurków :) Quote
Olga7 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 </noscript> Słów brak na widok takiego szkieletu ....Nie wierzę,że nie można bylo znależc,przy dobrych chęciach kobiety, w tym domu dla nich choćby miski zupy z rozduszonymi ziemniakami nawet i kromką chleba do tego, kaszy/niezdrowej dla psów/ makronu z zupą ,sosem itp.:shake: Quote
paulinken Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Nie mam jeszcze wpłaty od Ladymonia0610 za cegiełki, wysłałam przypomnienie. Czy przelać to, co mam? Quote
fiorsteinbock Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Olgus, pewnie i swoje zrobily robale w brzuszku. Quote
Olga7 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 No tak,ale głód też swoje zrobil pewnie.Bo wychudzony jest bardzo a oslabiony organizm zarobaczenie dobija jeszcze bardziej.Biedne te wyniszczone psy.Jakis grosik w marcu postaram się dorzucić.Takich biedaków jest niestety wciąż zbyt wiele. Quote
fiorsteinbock Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Olga a moze by pokazac tego szczypiorka ciotkom od kudlaczy, on mi wyglada na takiego kudlatego rudzielca. A jak one maja na imie? wlascicielka nazwala jakos psiaki? Quote
anetek100 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Olga a moze byc pokazac tego szczypiorka ciotkom od kudlaczy, on mi wyglada na takiego kudlatego rudzielca. A jak one maja na imie? wlascicielka nazwala jakos psiaki? na pierwszej stronie widać jego w całej okazałości..był w lepszym stanie trochę:(to taki szorsktowłosy kudłacz..sunia, której wczesniej duało sie pomóc była do niego bardzo podobna, taka terierowata ociupinkę-może mama z synkiem lub rodzeństwo..nie wiem.. Quote
dudson13 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Zgadzam się z wami w 100% co do karmienia psów przez tą kobietkę, ale to jej dobra wola, że w ogóle się nimi zajmuje, że koty wzięła do siebie do domu, bo też mają robaki i są chudzinkami.Pieska wczoraj zabierała policja, więc może założą mu sprawę, że pozostawił zwierzęta bez opieki (chciałabym żeby tak było). Szczerze powiem, że u mnie zwierzaki mają lepsze warunki niż ta rodzina, z której ta kobietka jest. :( Smutne, ale prawdziwe. Najważniejsze, że piesek jest już bezpieczny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzisiaj, albo jutro będę wiedziała ile będzie kosztowało jego leczenie. Mamy z cegiełek jakieś pieniązki, może wpłynął jakies jednorazowe deklaracje. Quote
Recommended Posts