Jump to content
Dogomania

Galeria Bibi- czyli świat w kolorach black&white

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

makot'a;18036613 napisał(a):
Kiepsko wygląda to oko :(
Wiecie w ogóle od czego ma to uczulenie, czy to niewiadoma?

niewiadoma :-(

jamnicze napisał(a):
A jakie są jeszcze inne objawy, to tylko to oko, czy drapie się liże jeszcze w innych miejscach?
Może trzeba zmienić weta?

Oko to nic, ona się ciagle ociera niemalże obsesyjnie o ludiz, rpzedmioty.Ociera sie w okolicy warg, oczu, i uszu, A ociera sie, ponieważ nie pozwalamy jej na drapanie, czyli musi ją to ostro swędzieć... do tego nie dawno zaczęła wygryzać sobie przednie łapy, że nie wspomnęo kołtunach jakie sobie porobiła! :shake:

Obama napisał(a):
Trzymam kciuki żeby oczko wróciło do zdrowia!!!!
Czemu te rasowce ciągle muszą chorować??! :/

Oczko już w normie, szybko się zagoiło :p
Kasi i Lena napisał(a):
Biedna Bibi. Dobrze że już lepiej. Ja mam w domu jedną alergiczkę i do tej pory nie wiem do końca na co uczuloną:shake:

No to wiesz o co chodzi :roll: Masakra z takim psem bo nie wiadomo jak pomódz i sie paatrzy na jego cierpienie...

Ponieważ Bibi nie chciała nic z suchej karmy już jeść, NIC dosłownie kupiłam jej 2 puszki karmy animody, juz 3 dni ją je, ma ona prawie 100% mięsa i Bibowa nawet wylizuje miskę jak skończy :multi:

Posted

Maalwi, a jakimi zabawkami bawi się Bibianka??
Moja Tora drapała się po faflach (do krwi) i pierwsze co wet kazał zrobić, to zakazał zabaw patykami na dworze (pleśń na patyczkach) i zmiana gumowych zabawek na drewniane lub szmaciane. Może to coś z jej bliskiego otoczenia ją tak podrażnia.

Posted

Maalwi napisał(a):

Oko to nic, ona się ciagle ociera niemalże obsesyjnie o ludiz, rpzedmioty.Ociera sie w okolicy warg, oczu, i uszu, A ociera sie, ponieważ nie pozwalamy jej na drapanie, czyli musi ją to ostro swędzieć... do tego nie dawno zaczęła wygryzać sobie przednie łapy, że nie wspomnęo kołtunach jakie sobie porobiła! :shake:

no to tak samo Ciap robi, tylko że z dooopcią :( i chodzimy do weta i chodzimy i nic... teraz czekamy żeby za tydzień jeszcze raz podać tabletki na odrobaczanie :( więc łączę się w bólu..:(

Posted

kalyna napisał(a):
no to tak samo Ciap robi, tylko że z dooopcią :( i chodzimy do weta i chodzimy i nic... teraz czekamy żeby za tydzień jeszcze raz podać tabletki na odrobaczanie :( więc łączę się w bólu..:(

a nie ma zapchanych gruczołów albo jakiegos stanu zapalnego związanego z nimi??

Posted

Kajusza napisał(a):
a nie ma zapchanych gruczołów albo jakiegos stanu zapalnego związanego z nimi??

najpierw miał 2 miesiące sprawdzane i czyściutko i teraz jak był to też sprawdzane i też czyściutko. Więc gruczoły odpadają....

Posted

O różnego rodzaju alergiach u psów to można książkę napisac. Jak dlamnie, to aż dziwne, że leczenie tego tak długo trwa....
Jeżeli to laergia, to podstawa - zrobić wymaz, zeskrobinki czy jeszcze w inny sposób "zebrać" i dac do alergologa. I od razu wiemy co i jak. A tu jakas oliwka dla dzieci, a to jakieś kropelki.... Przeciez tak to tylko mozna zaszkodzić!

pzdr.