Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zobaczcie to... brak słów poprostu...
[url]http://www.orange.pl/kid,4000000151,id,4000640259,title,Tragedia-psow-husky-po-olimpiadzie-w-Vancouver,article.html?threadId=140900021&documentType=infoportal_article&_requestid=492950[/url]

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Te 3 tygodnie to one muszą (a powinny 4-5) być z mamą, a nie znam nikogo, kto by wziął całe stado... co mogłam to zrobiłam:(
Później ogłoszenia porobię jakieś.

Posted

[quote name='mmd']Te 3 tygodnie to one muszą (a powinny 4-5) być z mamą, a nie znam nikogo, kto by wziął całe stado... co mogłam to zrobiłam:(
Później ogłoszenia porobię jakieś.[/QUOTE]

Mmd dzięki śliczne za pieniążki.

Błagam o jakieś pomysły.
[url]http://www.dogomania.pl/threads/201470-M%C5%82ody-pies-zmasakrowany-przez-samoch%C3%B3d-potrzebuje-naszej-pomocy[/url]!!!!!!!!

Posted

Jak nie będziecie miały innej opcji, to awaryjnie mogę być DT do czasu kiedy Tosca do mnie dotrze - na razie do odwołania jestem w domu, więc maluchy będą miały opiekę, a i dla dzieci będzie to jakaś odmiana i nauka pomocy i opieki nad innymi ;)
Weźcie to pod rozwagę, chciałabym tylko żeby całe towarzystwo było chociaż raz odrobaczone - wiecie, małe dzieci w domu...

Posted

byłam dziś u weta i podliczyliśmy koszty szczepień i odrobaczania 8 psów. To koszta z "moją" taryfa czyli ulgową:)
Zaproponował szczepionki dobre, nowoczesne, takie jakie sam dał własnemu psu, a wcale nie wychodzą drożej w ogólnym rozrachunku.

A więc tak:
szczeniaki: 30zł x 2 serie =60zł x 7psów=420zł (dwie serie szczepień)
42zł pasta odrobaczająca - starczy na dwie serie odrobaczania
65zł szczepienie mamy łącznie z wścieklizną, a odrobaczenie dostanie gratis.
[COLOR=red][B]Łączna suma to ok 527zł[/B][/COLOR] :(

kwota niby duża ale biorąc pod uwagę że to 8 psów to chyba nie.Tym bardziej że koszt jednego psa to ok 80zł.
Pytanie skąd wziąć kasę:(

musimy jeszcze trochę uzbierać:( Pozapraszajmy tu dobrych ludzi. Wiem, że każdy juz wydał co ma ale sami wiecie że te szczepienia to konieczne!

a opisałam mu tego "dziwnego" malucha i powiedział że musi go zobaczyć, ocenić, bo może to taka jego uroda ale może tez mieć wodogłowie:( a wtedy to już będzie.... 6 maluchów:(

Posted

chciałam jeszcze nadmienić iż pojawiła sie propozycja opłacenia rachunku przez Fundację Niechciane i Zapomniane, podobno, bo ja w tym nie uczestniczę, więc nie mówię tu o żadnych konkretach. Pewnie jutro Magda (opiekunka) skontaktuje sie z nimi, ale nie sądzę aby "coś" z tego wyszło bo Magda też jest w pewnym sensie instytucją. Założyła grupę wolonatryjną Miauczykotek, która jest pod patronatem VIVY, ale fundacją nie jest. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Posted

z adopcją mogę pomóc u nas w sklepie.Ostatnio nam kobitka 5 maluchów przyniosła i wszystkie w ciągu 3 dni do adopcji poszły.I to nie byle gdzie,bo przegląd ludzi robimy i na umowę adopcyjną wydajemy

Posted

[quote name='piechcia15']oo nieźle nieźle, a czy wasz labek sie znalazł?ten z avatarka??:( ktoś go ukradł czy sam sobie poszedł...?:( szkoda psiaka bo chyba jednak sporo osób kojarzy go z kakadu[/QUOTE]
To Madzik jest z kakadu? O rany, świat mały jest. Ten labek z moim wypierdkiem się wąchali, mój miał wtedy 3 miesiące chyba, ludziska się śmiali...

Posted

[quote name='piechcia15']chciałam jeszcze nadmienić iż pojawiła sie propozycja opłacenia rachunku przez Fundację Niechciane i Zapomniane, podobno, bo ja w tym nie uczestniczę, więc nie mówię tu o żadnych konkretach. Pewnie jutro Magda (opiekunka) skontaktuje sie z nimi, ale nie sądzę aby "coś" z tego wyszło bo Magda też jest w pewnym sensie instytucją. Założyła grupę wolonatryjną Miauczykotek, która jest pod patronatem VIVY, ale fundacją nie jest. Zobaczymy co z tego wyjdzie.[/QUOTE]

Piechcia15, nie ma sprawy,zadeklarowałyśmy pomoc na prośbę Luty ale przecież jest tyle zwierząt w potrzebie, którym pomagamy, że w sytuacji, gdy macie lepsze propozycje i dużo chętnych osób do sfinansowania leczenia suni i jej szczeniąt, my nie będziemy się narzucać.

Posted

Byłam z Kakadu,a od prawie roku pracuję w Aquaelu w tesco na widzewie.Faduś się niestety nie znalazł:-(
A tu w Aquaelu prowadzimy z koleżanką stałą adopcję kociaków z fundacji Kocia Mama i ze schroniska,a na weekendy bierzemy też psiaki do adopcji.W ten sposób mają większe szanse na znalezienie domków:lol:

Posted

Jestem zdziwiona odrzuceniem pomocy i chyba czegoś nie rozumiem ,w jednym poście błaga się o pomoc w innym odrzuca się ją czy dlatego że proponowałam zapłacenie lecznicy za leczenie psinek a nie przelew na konto . co się dzieje z psiakami czy już były u lekarza co z tą dziwną główką.Myślę że doczekam się odpowiedzi

Posted

[quote name='luta4']Bardzo mi żal tych psiaczków i jeżeli ktoś kto opiekuje się nimi skontaktuje sie ze mną tel 42641 85 86 to pomogę mam zaprzyjaznioną lecznice gdzie moge zapłacić nawet w ratach pokryję za odrobaczenie, szczepienie,diagnostyke tej szczyniorki niestety nic więcej nie mogę pomóc jestem finansowo słaba, i nie mam też możliwości przygarnięcia stworków około 16.czekam na telefon[/QUOTE]

- ja myślę, że to przeoczenie, na pewno ktoś się z Tobą skontaktuje w sprawie szczepień....

- Piechciu, troszku wysłałam dzisiaj, powinny juto być na koncie,,,no i trzymam kciuki za psinki....
- a tak na marginesie, to u nas jest kilku wetów, którzy bezdomne zwierzaki szczepią i odrobaczają darmo,,, i w naszym schronisku też jest lecznica, gdzie można leczyć psiaka bezdomnego ze sporą zniżką, a niektóre szczepienia są darmowe,,,sterylki też z 50% mniej,,,,

Posted

A więc jak jak rozmawiałam z osobą u której są maluchy to dowiedziałam się, że na chwile obecną maluchy zostają u niej i nie potrzebuje środków na wet. Powiedziała, że suma jaka jest zebrana + to co dołoży (środki posiada) wystarczą. Poprosiła mnie tylko o DT dla maluchów jak skończą 8 tygodni (wtedy można je porozdzielać do różnych domów bo nie wie czy sobie poradzi z taką gromadką )+ ogłoszenia adopcyjne.
Pytałam się kilka razy czy na pewno chce tylko takiej pomocy i usłyszałam potwierdzenie, że tak.

Wet też ma swoją zaufaną do której jeździ i też tam ma zniżki.

Posted

nie chcę aby pewne osoby poczuły sie urażone:(

Luto pomyślałam, ze bez sensu jast aż takie poświęcenie jednostronne abyś ty jedna zaporzyczała sie w lecznicy na taką kwotę i sama ponosiła koszta, skoro można sie zrzucić i choć część tej kwoty uzyskać. Broń Boże to odrzucenie pomocy!! jeśli źle myślałam to przepraszam.

Jolu od jadzi. Nie napisałam że wasza pomoc została odrzucona, tylko że nie wiem co z tego wyjdzie,bo sie tym nie zajmuję. dlatego Magda sama do ciebie zadzwoni i pogada jako najbardziej zainteresowana, bez pośredników.
Skoro Mamy już 300zł (prawie) to myślę że Magda dołoży resztę i póki co będzie spokój, bo worek karmy Brit junior jest już kupiony przez Asię i Maniutką. A my zajmiemy się ogłoszeniami.

malutka sunia niestety jeszcze nie była u lekarza brutalnie mówiąc z braku czasu. Ale je i porusza się normalnie jak reszta to liczę na to że poprostu taka jej uroda.

Sprawa z sunią wyniknęła tak szybko że jak pomyślałam o kosztach utrzymania i leczenia takiej rodzinki to się przeraziłam i zaczęłam błagać o pomoc...jak zawsze się nie zawiodłam. Ale teraz sytuacja się już rozjaśniła. Wszystko powoli na spokojnie się układa i te pieniążki które uzbierałyśmy dam Magdzie na szczepienia, a ona zaszczepi je tam gdzie uważa.

My zajmijmy się zatem robieniem ogłoszeń lub szukaniem dt, bo dla sunie raczej napewno będzie potrzebny.

Posted

- ha, ale moi znajomi są już zakoceni i zapsieni,,,,:roll:, no bo u nas to w parze idzie,,,co u niektórych to w większych liczbach,,,no ale na nasze kocie forum też wepchnę,,,,przecież one malutkie będą to mogą i za koty robić:lol:

Posted

Psiaki są u mnie. Wczoraj były u weta i zostały odrobaczone. Wet nic w tej główce nie widzi złego. Mówił, że to taki urok psa, że ma trochę wyższe czoło od reszty.

Nie odrzucamy pomocy. Na początku nie było wiadomo, czy psy zostaną u mnie, dlatego też dziewczyny prosiły o pomoc i dom tymczasowy, w którym suczka mogłaby w ciszy i spokoju odchować małe.

Psy są teraz formalnie pod opieką miauczykotka i fundacji Viva, w ramach której działamy. Miauczykotek nie ma wielu środków na plusie, ale myślę, że na odrobaczenie, zaszczepienie i utrzymanie uzbiera się niezbędne pieniądze.

Wasza pomoc jest nam bardzo potrzebna. Ale w pierwszej kolejności proszę o szukanie domów stałych dla maluchów.
Na razie jest spokój, maluchy siedzą w prowizorycznym kojcu, ale już nie długo zaczną się rozłazić i wtedy już 8 psów to będzie za dużo na moje możliwości.