Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

na marszu ja i polubek rozmawiałyśmy z facetem chętnym zaadoptować jakieś maleństwo.Konkretnie chodziło mu o suczkę maleńkich gabarytów,bo ma małe mieszkanie,a poza tym podczas gdy on będzie w pracy sunią zajmować się ma jego mama,która jest już starszą osobą.I tak sobie pomyślałam o którymś z tych maluszków.Mam do gościa numer telefonu

Posted

dawaj go:) zaraz weźmiemy go w obroty:) ale jakiś |fajny| konkretny?
a ty nawet nie wiesz że prawie cały marsz szłyśmy obok siebie:) miałas opaske w kropki?:)

a może moją Ikę by wzięli?tylko że ona potrzebuje cały czas jeszcze pracy z człowiekiem:(

Posted

ja szłam z dwoma labkami-czekoladowym i biszkoptową:lol:,tak w opasce w kropki.A która to byłaś ty?
facet zrobił na mnie pozytywne wrażenie i konkretnie wiedział czego chce,bo dziewczyny zaraz pokazały mu psinkę do adopcji,a on stanowczo powiedział,że musi być coś mega małego i konkretnie sunia,bo suńki są wierniejsze.A poza tym zawsze dotąd miał psiaki w typie pinczerka i zawsze suńki;).Wydawał mi się bardzo szczery i zainteresowany tematem.
podaje ci jego numer 506-920-175

Posted

Piechacia mysle ze IKA By si enadawala bo tam jest kobieta-starsza ktora jest cały czas no i sunia wieksza niz te 4,5 kg nie bedzie :)
A tu mogą wyjsc średniaki takie po 15-20 kg bo nieiwadomo jaki tatuś był....

Zauroczona jestem ich mamusią....

PS
Dzis lub w czw. w koncu planuje podechać do CIebie - po tą koszulke i wpłace delkarowane 10 zl. Bedziesz?

Posted

ok fajnie, postaram się z nim skontaktować:) czy mam się na coś powołać?nie wiem, imię czy coś?

szłam w białym płaszczu i dłuugie włosy:) a Aga z Bartkiem nieśli swojego super odważnego psa na rękach z super prostym zgryzem ala Ika:D:)

Posted

piechcia15 napisał(a):
ok fajnie, postaram się z nim skontaktować:) czy mam się na coś powołać?nie wiem, imię czy coś?

szłam w białym płaszczu i dłuugie włosy:) a Aga z Bartkiem nieśli swojego super odważnego psa na rękach z super prostym zgryzem ala Ika:D:)

powiedz facetowi,że masz numer od dziewczyny z marszu i,że dzwonisz w sprawie adopcji psiaka

Posted

śpieszę poinformować, że małe dają mi nieźle popalić i powoli zaczynam wysiadać...:-(
Sprzątania jest masa...
Od kilku dni jedzą już "stałą karmę" - rozwodnioną i zmiksowaną suchą karmę.
Pod koniec tygodnia podjadę z nimi do weta i postaram się je najpierw zaszczepić.
A drugi raz odrobaczyć po szczepieniu. Nie wiem, czy tak można i czy wet się na to zgodzi.
Wolałabym nie przedłużać im tymczasu u mnie.

Dzwoniły dwie osoby. Mają się odezwać za jakieś półtora tygodnia.

Bardzo proszę o ogłaszanie i o domy tymczasowe dla maluchów...

Posted

Do 1.03. może już rozdysponuja się:) No i jakieś tymczasy miały być.
Piechcia, podałam Twój telefon.
Jak do mnie ktoś napisze przez formularz to ja odpadam;) - udzielę info, ale który jest który choćby mnie przypiekali nie powiem, bo nie odróżniam.

Posted

do mnie dziś dzwoniła jedna pani w sprawie adopcji, z Łodzi, ale pytała w imieniu koleżanki i mówiła że napewno będzie zainteresowana. Może dzwoniły bo miałam teraz wieczorem jakies obce nr nieodebrane. Babka chce psa dla swojego dziecko bo ma jakies problemy z mówieniem i lekarz powiedział że bardzo pomocne sa przy takich schorzeniach zwierzaki. Tylko ja kazałam im przemyśleć sprawę, aby nie wywaliły psa jak dziecko zacznie mówić;( ale zawsze można je sprawdzić i zobaczyć czy ok, ale niech najpierw oddzwonią:(

Paulina miałaś dzwonić do mnie w sprawie dt??

Posted

Szczeniory zaszczepione. Odrobaczy się je za półtora tygodnia drugi raz.
później drugie szczepienie (za trzy tygodnie)
Jedzą już suchą karmę:-)
Dzisiaj zakupiłam im woreczek RC.
Ledwo co doniosłam do weta w kontenerku tę całą siódemkę.
Ważą dobre ponad 20 kg;-)
Myślę, że już za tydzień można je będzie wydawać do nowych domów...
Nie ukrywam, że zależy mi na czasie (bo wypadł mi wyjazd na początku marca) i nie bardzo mam je z kim zostawić.
Jutro na wizytę odnośnie jednego chłopaka przyjeżdża rodzina.