Jump to content
Dogomania

CZARNY TERIER? SZNAUCER? schronisko pod Jarocinem - wyadoptowany.

Recommended Posts

Posted

Witam,
W schronisku pod Jarocinem koło Poznania znajduje się takie oto cudo w typie czarnego teriera / sznaucera:

Jest to pies, niekastrowany, ma ok.2 lat. Nie ma tatuażu.
Dziewczyna, która wyprowadza go czasem na spacer tak go opisuje:
Pies zachowuje się przyjaźnie w stosunku do suk, co do psów jest mniej przyjacielski ale też nie przesadnie agresywny. Spokojnie można przejść z nim koło drugiego psa.
Chodzi ładnie na smyczy, daje sobie zaglądać w zęby, wyczesywać, dotykać – zero agresji. Jest w dobrej kondycji ogólnej.
Jest spokojny, zrównoważony, nie skacze. Jest trochę szczekliwy, ale to może być po prostu stres.
Pomóżcie mu znaleźć domek, czernysze bardzo potrzebują kontaktu z człowiekiem!Więcej info na maila [email protected]

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chyba go ktoś ostrzygł przynajmniej na pysku bo widać na fotce... a reszta futra może taka jest po prostu, może on jest młodszy niż dwa lata? on wygląda jak moja przed pierwszym strzyżeniem, wstawię potem jeszcze fotkę z profilu jakąś...
zwołujcie ciotki, może razem jakoś mu pomożemy

Posted

[quote name='malawaszka']ja już pisałam dziewczynom z tego schroniska, że wg mnie to sznaucer - nie CTR, miałam gdzieś więcej zdjęć jego :splat: ale nie wiem czy nie usunęłam przypadkiem[/QUOTE]
no z tym to nigdy nie mam pewności jak psiur nieostrzyżony... moja jest mocniejszej budowy, ale widziałam sporo ctr-ów takich właśnie "smuklejszych" jak sznaucery... trzeba ogłaszać jeszcze na sznaucerach w takim razie, kochany jest i marnuje się w schronisku :-(

Posted

Na pysku ma obciętą sierść na bank. Pewnie żeby mu się jedzenie nie zbierało... I tak chłopak ma przechlapane bo przy szaci wygląda jak bałwan...I nic z tym wtedy zrobić nie można..;(

Posted

zuzolina, może jakiś ładny tekst by wymyślić do ogłoszeń? mogę mu zrobić np. allegro i wykupić jakiś pakiecik ogłoszeń na bazarku - zdjęcia są, tylko tekścik jakiś dobry potrzebny

Posted

[quote name='terierfanka']zuzolina, może jakiś ładny tekst by wymyślić do ogłoszeń? mogę mu zrobić np. allegro i wykupić jakiś pakiecik ogłoszeń na bazarku - zdjęcia są, tylko tekścik jakiś dobry potrzebny[/QUOTE]
[B][I]"Piękny czarny sznaucer olbrzym szuka odpowiedzialnego, kochającego, znającego specyfikę rasy domu. Pies ma ok 2 lat, jest bardzo pozytywnie nastawionym do świata czworonogiem, który uwielbia spacery. Pies ten jest zrównoważony i spokojny. Nie wykazuję agresji wobec człowieka i suk, z psami różnie bywa, ale też bez przesady;):)"[/I] Bardzo potrzebuje kogoś komu nie będzie przeszkadzało futro na dywanie i kto go pokocha takiego jakim jest[/B]
Może końcówka trochę tandetna ale lepszego pomysłu nie miałam:P Myślę, że się nadaje,co?;)

Posted

końcówkę bym zmieniła bo sznaucery nie gubią futra :lol: lepiej napisać, że pies potrzebuje kogoś kto zadba o właściwą pielęgnację i strzyżenie, żeby pies był zawsze piękny i zdrowy

Posted

no i chyba napisałabym "piękny młody pies [B]w typie sznaucera olbrzyma[/B]..."
zuzolina, to zorientuj się jakie koszty kastracji by były w lecznicy jakiejś najbliższej...można bazarek jakiś zrobić na ten cel
ale swoją drogą to podstawowe zadanie schronisk powinno być - kastracja i sterylizacja zwierząt, które tam trafiają :shake: