terierfanka Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Witam, W schronisku pod Jarocinem koło Poznania znajduje się takie oto cudo w typie czarnego teriera / sznaucera: Jest to pies, niekastrowany, ma ok.2 lat. Nie ma tatuażu. Dziewczyna, która wyprowadza go czasem na spacer tak go opisuje: Pies zachowuje się przyjaźnie w stosunku do suk, co do psów jest mniej przyjacielski ale też nie przesadnie agresywny. Spokojnie można przejść z nim koło drugiego psa. Chodzi ładnie na smyczy, daje sobie zaglądać w zęby, wyczesywać, dotykać – zero agresji. Jest w dobrej kondycji ogólnej. Jest spokojny, zrównoważony, nie skacze. Jest trochę szczekliwy, ale to może być po prostu stres. Pomóżcie mu znaleźć domek, czernysze bardzo potrzebują kontaktu z człowiekiem!Więcej info na maila [email protected] Quote
terierfanka Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 podnoszę, bo Sam potrzebuje wsparcia Quote
Aleksandra Bytom Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 zaznaczam i zawołam malawaszke :) sama mam szczęście mieć CTRa,to ideał nie pies :) strzyżecie go że ma takie krótkie futerko? Quote
terierfanka Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 chyba go ktoś ostrzygł przynajmniej na pysku bo widać na fotce... a reszta futra może taka jest po prostu, może on jest młodszy niż dwa lata? on wygląda jak moja przed pierwszym strzyżeniem, wstawię potem jeszcze fotkę z profilu jakąś... zwołujcie ciotki, może razem jakoś mu pomożemy Quote
malawaszka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 ja już pisałam dziewczynom z tego schroniska, że wg mnie to sznaucer - nie CTR, miałam gdzieś więcej zdjęć jego :splat: ale nie wiem czy nie usunęłam przypadkiem Quote
terierfanka Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 [quote name='malawaszka']ja już pisałam dziewczynom z tego schroniska, że wg mnie to sznaucer - nie CTR, miałam gdzieś więcej zdjęć jego :splat: ale nie wiem czy nie usunęłam przypadkiem[/QUOTE] no z tym to nigdy nie mam pewności jak psiur nieostrzyżony... moja jest mocniejszej budowy, ale widziałam sporo ctr-ów takich właśnie "smuklejszych" jak sznaucery... trzeba ogłaszać jeszcze na sznaucerach w takim razie, kochany jest i marnuje się w schronisku :-( Quote
malawaszka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [IMG]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs001.snc6/165144_157414620976181_100001229317256_306286_7605508_n.jpg[/IMG] Quote
Aleksandra Bytom Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 wygląda jak Danter po strzyżeniu u erii,(no dobra troche już odrośnięty) :) w każdym razie Ctr czy sznaucer-piękne psisko :) Quote
zuzolina Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Na pysku ma obciętą sierść na bank. Pewnie żeby mu się jedzenie nie zbierało... I tak chłopak ma przechlapane bo przy szaci wygląda jak bałwan...I nic z tym wtedy zrobić nie można..;( Quote
kuna66 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Hej czemu nie piszecie że zakładacie nowe wątki. Ja też chcę zobaczyć? :P Quote
kuna66 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Zuza dlaczego ja jego zdjęc na stronę nie dostałam? Quote
zuzolina Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Powiedziałaś,że masz zdjęcia od Magdy... Quote
kuna66 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='zuzolina']Powiedziałaś,że masz zdjęcia od Magdy...[/QUOTE] Ale teriera nie mam :/ Quote
zuzolina Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 a co tutaj tak cicho? Podnoszę co by piechol szybko dom znalazł:) Quote
terierfanka Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 zuzolina, może jakiś ładny tekst by wymyślić do ogłoszeń? mogę mu zrobić np. allegro i wykupić jakiś pakiecik ogłoszeń na bazarku - zdjęcia są, tylko tekścik jakiś dobry potrzebny Quote
malawaszka Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 dobrze by było jakby był wykastrowany - żeby nie poszedł do pseudo :( Quote
terierfanka Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 [quote name='malawaszka']dobrze by było jakby był wykastrowany - żeby nie poszedł do pseudo :([/QUOTE] na pewno, ciekawe czy jest na to szansa w schronie? Quote
xxxx52 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 tern sznaucer powinien byc wykastrowany ,poproscie koniecznie o kastracje Quote
zuzolina Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Nie ma takiej opcji w schronisku...niestety. Mogę jeszcze zagadać tu i ówdzie ale wątpię czy coś zdziałam:shake: Quote
zuzolina Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='terierfanka']zuzolina, może jakiś ładny tekst by wymyślić do ogłoszeń? mogę mu zrobić np. allegro i wykupić jakiś pakiecik ogłoszeń na bazarku - zdjęcia są, tylko tekścik jakiś dobry potrzebny[/QUOTE] [B][I]"Piękny czarny sznaucer olbrzym szuka odpowiedzialnego, kochającego, znającego specyfikę rasy domu. Pies ma ok 2 lat, jest bardzo pozytywnie nastawionym do świata czworonogiem, który uwielbia spacery. Pies ten jest zrównoważony i spokojny. Nie wykazuję agresji wobec człowieka i suk, z psami różnie bywa, ale też bez przesady;):)"[/I] Bardzo potrzebuje kogoś komu nie będzie przeszkadzało futro na dywanie i kto go pokocha takiego jakim jest[/B] Może końcówka trochę tandetna ale lepszego pomysłu nie miałam:P Myślę, że się nadaje,co?;) Quote
malawaszka Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 końcówkę bym zmieniła bo sznaucery nie gubią futra :lol: lepiej napisać, że pies potrzebuje kogoś kto zadba o właściwą pielęgnację i strzyżenie, żeby pies był zawsze piękny i zdrowy Quote
zuzolina Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 tak miałam napisane na początku ale zmieniałam, Stwierdziłam, że to jest oczywiste że trzeba się zająć sierścią:P Quote
terierfanka Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 no i chyba napisałabym "piękny młody pies [B]w typie sznaucera olbrzyma[/B]..." zuzolina, to zorientuj się jakie koszty kastracji by były w lecznicy jakiejś najbliższej...można bazarek jakiś zrobić na ten cel ale swoją drogą to podstawowe zadanie schronisk powinno być - kastracja i sterylizacja zwierząt, które tam trafiają :shake: Quote
malawaszka Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 kasa na kastrację to raz, ale czy są tam warunki dla psa PO zabiegu? Quote
terierfanka Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 no tak, kastracja to co prawda nie to co sterylka u suki, ale ze 2 dni w izolatce przynajmniej powinien być... Quote
Recommended Posts