Marycha35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 hi, urok szczeniaków, jak są to o matko, ale jak już urosną i zostają w domku dorosłe psiaki to tak do czegoś by się wróciło;) Quote
faith35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Marycha, dzięki, a ile spanieli orientacyjnie? i jaka nazwa tej fundacji? bo się nie orientuje, zabiegana jestem dziś :D Quote
Aleksa. Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='Marycha35']hi, urok szczeniaków, jak są to o matko, ale jak już urosną i zostają w domku dorosłe psiaki to tak do czegoś by się wróciło;)[/QUOTE] Zawsze tak jest.:D Tylko , że przez 2 tygodnie nie mogłam pozbyć się zapachu siuśków z mojego pokoju. ;-) Quote
jaanna019 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Mam mieszane uczucia co do tej interwencji, skoro macie dowody, że szczeniaki z obrażeniami czyli katowane czyli znęcanie się to z tego co wiem nie ma mowy o tym, żeby tam jakieś psy zostały. Zabiera się wszystkie i tyle. Coś ten powiatowy i wójt dziwne ograniczenia stawiają. 21szt? To znaczy, że resztę można tłuc ile wlezie? Dostałam pytanie o dt. W tej chwili nie mogę zabrać nic dorosłego jeśli już to max2-3 szczeniaki małych/średnich ras, ale pod warunkiem, że facet podpisze zrzeczenie się własności tych psów. Ja nie mogę sobie pozwolić na kilkumiesięczny tymczas dla psów, które (istnieje ryzyko) po sprawie sądowej wrócą do właściciela. Nie mogę przechowywać "dowodów sprawy" miesiącami, tylko psy do adopcji. Quote
Marycha35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 spoczko, działania idą w tym kierunku, żeby dziada wyeliminować, jako hodowcę, tfu, pseudo!!! Pewnie nie wszystkie info są ujawniane ze względu na dobro sprawy. Poczekajmy. Osoby bezpośrednio zaangażowane jak tylko mogą donoszą jak się sprawy mają:) Quote
gryf80 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 a co z mixami bullowatych?bo mi umknęło? p.s.co jeszcze zostało do zabrania z tego parszywego miejsca Quote
Marycha35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Czekamy na konkrety, pewnie jeszcze coś wyskoczy niespodziewanego, więc jeśli ktoś może wziąć psiaka, psiaki jakie bądź to prosimy o sygnał. Jak nie będzie takiej potrzeby damy znać, ale lepiej być przygotowanym na zaś;) Quote
faith35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='gryf80']a co z mixami bullowatych?bo mi umknęło? p.s.co jeszcze zostało do zabrania z tego parszywego miejsca[/QUOTE] o bullowatych nic nie wiadomo, mastify są i nie mają żadnego schronienia!!!!!!!!!!!! Quote
faith35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Aktualizacja: FUNDACJE ORAZ STOWARZYSZENIA (i SCHRONISKA) * Fundacja Aurea od Golden Retrieverów - kilka psów * Stowarzyszenie od Rottweilerów - kilka szczeniorów lub dorosłych psów * Fundacja "Pomagamy Razem" - kilka psów (DONki bądź spaniele) * Kojce dla Labradorów * Schronisko w szczecinie - 2 DONki * Serwis adopcyjny Husky Adopcje - 3-4 sunie husky, 2 samce plus szczeniaki, badz jezeli nie bedzie hasiorów, to prawdopodobnie 2 sunie ONki ---------------------- DOMY TYMCZASOWE: * sharon - DT dla szczeniaka spaniela * furciaczek - DT dla yorków oraz jednego CC (jak będzie) * Rinuś - załatwi być może DT dla Spaniela * vena&vivi - DT u dziewczyny dla kauzaka, Dogi * beka - DT dla 2 szczeniaków DON (2-4 miesięcznych) * BBeta - DT dla szczeniaka spaniela (być może, czekamy na odp.) * Marycha35 - DT u dziewczyny dla psiaka małej rasy * jaanna019 - DT dla 2-3 szczeniaków spanieli bądź yorków Quote
Marycha35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 kurr.....to ambitny łobuz, mu się zachciało! Quote
faith35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 jaanna019 to ja wpisuję, że bierzesz dwa szczeniaki spanielowate, bo te najtrudniej "schodzą" jeśli chodzi o DT na dogo. Owczarki wstępnie jakieś tam zabezpieczenie mają, spanielki niestety nie... juz dopisuję Cię do listy Domów Tymczasowych Quote
faith35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='Marycha35']kurr.....to ambitny łobuz, mu się zachciało![/QUOTE] kur.......cze . Wysłowiłabym się inaczej , ale nie chciałabym dostać bana . Szukam info. jakie rasy jeszcze może mieć ten człowiek ... nie powiem jaki!!! Quote
faith35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='Marycha35']o cholera.....źle![/QUOTE] źle to za mało... Z tego co wiem to są : Siberiany Huskie, Alaskan Malamuty, Golden Retrievery, Labradory Retrievery, Mastify, Cocker Spaniele, Owczarki Niemieckie ... nadal szukam po necie info i im więcej patrzę, tym bardziej jestem pewna, że są tam yorki oraz shih-tzu... :( Quote
Aleksa. Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 A możecie mi pokazać jakieś jego ogłoszenie ? Quote
faith35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Aleksandra, ja nie wiem jakie są jego ogłoszenia, bo ogłoszeń z Torunia oraz okolic jest dużo... Quote
Aleksa. Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='faith35']Aleksandra, ja nie wiem jakie są jego ogłoszenia, bo ogłoszeń z Torunia oraz okolic jest dużo...[/QUOTE] aha , rozumiem . :) Quote
faith35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 to może być jego ogłoszenie, czy nie? Zaciekawiło mnie to foto z ta ilością onków w kojcach... http://allegro.pl/sprzedam-owczarki-niemieckie-owczarek-niemiecki-i1424673026.html oraz to ogłoszenie... http://allegro.pl/york-yorki-sprzedam-yorki-i1423532361.html zaciekawiło mnie zdanie: "POSIADAMY RÓWNIERZ INNE SUCZKI JEST MOŻLIWOŚC ZAMÓWIENIA SZCZENIAKA NA INNE TERMINY" Nie obeszło się bez błędów ortograficznych :roll: Quote
Marycha35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 jezu, ten ton, pieniądze, pieniądze, pieniądze, czuć na kilometr......nawet jeśli to nie nasz dziadyga, okropne! Zapałek bym od nich nie kupiła! Quote
faith35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 ci pseudohodowcy... psy maja w dooopie, bybeby kasa była, bo przecież zarobek na pierwszym miejscu! Quote
Marycha35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 tak wygląda prawo w naszym kraju, powinno się tak je ustalić, żeby tego typu kwiatki nie miały prawa zaistnieć, ech.... Quote
Marycha35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 faith dostałam ważne info od rudej, wyślę Ci na PW, to trzeba uwzględnić też Quote
jaanna019 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='faith35']jaanna019 to ja wpisuję, że bierzesz dwa szczeniaki spanielowate, bo te najtrudniej "schodzą" jeśli chodzi o DT na dogo. Owczarki wstępnie jakieś tam zabezpieczenie mają, spanielki niestety nie... juz dopisuję Cię do listy Domów Tymczasowych Zaznaczam: psy z jasną sytuacja prawną, przeznaczone do adopcji czyli te ze zrzeczeniem. Quote
Igiełka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 sorry za off Potrzebna Pomoc My nie wiemy, co to miłość, ciepło, jedzenie.... Quote
Recommended Posts