Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marycha35']hi, urok szczeniaków, jak są to o matko, ale jak już urosną i zostają w domku dorosłe psiaki to tak do czegoś by się wróciło;)[/QUOTE]

Zawsze tak jest.:D Tylko , że przez 2 tygodnie nie mogłam pozbyć się zapachu siuśków z mojego pokoju. ;-)

Posted

Mam mieszane uczucia co do tej interwencji, skoro macie dowody, że szczeniaki z obrażeniami czyli katowane czyli znęcanie się to z tego co wiem nie ma mowy o tym, żeby tam jakieś psy zostały. Zabiera się wszystkie i tyle. Coś ten powiatowy i wójt dziwne ograniczenia stawiają. 21szt? To znaczy, że resztę można tłuc ile wlezie?
Dostałam pytanie o dt. W tej chwili nie mogę zabrać nic dorosłego jeśli już to max2-3 szczeniaki małych/średnich ras, ale pod warunkiem, że facet podpisze zrzeczenie się własności tych psów. Ja nie mogę sobie pozwolić na kilkumiesięczny tymczas dla psów, które (istnieje ryzyko) po sprawie sądowej wrócą do właściciela. Nie mogę przechowywać "dowodów sprawy" miesiącami, tylko psy do adopcji.

Posted

spoczko, działania idą w tym kierunku, żeby dziada wyeliminować, jako hodowcę, tfu, pseudo!!! Pewnie nie wszystkie info są ujawniane ze względu na dobro sprawy. Poczekajmy. Osoby bezpośrednio zaangażowane jak tylko mogą donoszą jak się sprawy mają:)

Posted

Czekamy na konkrety, pewnie jeszcze coś wyskoczy niespodziewanego, więc jeśli ktoś może wziąć psiaka, psiaki jakie bądź to prosimy o sygnał. Jak nie będzie takiej potrzeby damy znać, ale lepiej być przygotowanym na zaś;)

Posted

[quote name='gryf80']a co z mixami bullowatych?bo mi umknęło?

p.s.co jeszcze zostało do zabrania z tego parszywego miejsca[/QUOTE]

o bullowatych nic nie wiadomo, mastify są i nie mają żadnego schronienia!!!!!!!!!!!!

Posted

Aktualizacja:
FUNDACJE ORAZ STOWARZYSZENIA (i SCHRONISKA)
* Fundacja Aurea od Golden Retrieverów - kilka psów
* Stowarzyszenie od Rottweilerów - kilka szczeniorów lub dorosłych psów
* Fundacja "Pomagamy Razem" - kilka psów (DONki bądź spaniele)
* Kojce dla Labradorów
* Schronisko w szczecinie - 2 DONki
* Serwis adopcyjny Husky Adopcje - 3-4 sunie husky, 2 samce plus szczeniaki, badz jezeli nie bedzie hasiorów, to prawdopodobnie 2 sunie ONki
----------------------

DOMY TYMCZASOWE:
* sharon - DT dla szczeniaka spaniela
* furciaczek - DT dla yorków oraz jednego CC (jak będzie)
* Rinuś - załatwi być może DT dla Spaniela
* vena&vivi - DT u dziewczyny dla kauzaka, Dogi
* beka - DT dla 2 szczeniaków DON (2-4 miesięcznych)
* BBeta - DT dla szczeniaka spaniela (być może, czekamy na odp.)
* Marycha35 - DT u dziewczyny dla psiaka małej rasy
* jaanna019 - DT dla 2-3 szczeniaków spanieli bądź yorków

Posted

jaanna019 to ja wpisuję, że bierzesz dwa szczeniaki spanielowate, bo te najtrudniej "schodzą" jeśli chodzi o DT na dogo. Owczarki wstępnie jakieś tam zabezpieczenie mają, spanielki niestety nie... juz dopisuję Cię do listy Domów Tymczasowych

Posted

[quote name='Marycha35']kurr.....to ambitny łobuz, mu się zachciało![/QUOTE]
kur.......cze . Wysłowiłabym się inaczej , ale nie chciałabym dostać bana . Szukam info. jakie rasy jeszcze może mieć ten człowiek ... nie powiem jaki!!!

Posted

[quote name='Marycha35']o cholera.....źle![/QUOTE]
źle to za mało... Z tego co wiem to są : Siberiany Huskie, Alaskan Malamuty, Golden Retrievery, Labradory Retrievery, Mastify, Cocker Spaniele, Owczarki Niemieckie ... nadal szukam po necie info i im więcej patrzę, tym bardziej jestem pewna, że są tam yorki oraz shih-tzu... :(

Posted

to może być jego ogłoszenie, czy nie? Zaciekawiło mnie to foto z ta ilością onków w kojcach...
http://allegro.pl/sprzedam-owczarki-niemieckie-owczarek-niemiecki-i1424673026.html
oraz to ogłoszenie...
http://allegro.pl/york-yorki-sprzedam-yorki-i1423532361.html
zaciekawiło mnie zdanie: "POSIADAMY RÓWNIERZ INNE SUCZKI JEST MOŻLIWOŚC ZAMÓWIENIA SZCZENIAKA NA INNE TERMINY" Nie obeszło się bez błędów ortograficznych :roll:

Posted

[quote name='faith35']jaanna019 to ja wpisuję, że bierzesz dwa szczeniaki spanielowate, bo te najtrudniej "schodzą" jeśli chodzi o DT na dogo. Owczarki wstępnie jakieś tam zabezpieczenie mają, spanielki niestety nie... juz dopisuję Cię do listy Domów Tymczasowych
Zaznaczam: psy z jasną sytuacja prawną, przeznaczone do adopcji czyli te ze zrzeczeniem.