jostel5 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Zakładam wątek kolejnej bidzie ze schronu w BP "na szybko" i w sytuacji,gdy -być może-domek dla niej już jest,jednak czy faktycznie jest-NIEBAWEM SIĘ OKAŻE...:) Tak czy inaczej-jeśli sunia nie znajdzie swojego "ludzia" teraz,musi znaleźć go niedługo,bo...zwyczajnie jej szkoda. Suzi to ok.5-letnia,bardzo smutna suczyna,która swój schroniskowy żywot wiedzie-jak większość naszych psów,rezydentów schronu "od zawsze" -na łańcuchu...:( Zuzia jest ślicznym kudłaczkiem o okropnie zaniedbanej sierści (naprawdę dramat!) i nostalgicznym spojrzeniu orzechowych oczu.Łagodna,zrównoważona-bardzo lgnie do ludzi,a poza tym cierpliwie ,a nawet z widoczną przyjemnością :),znosi wyczesywanie futra i obcinanie dredów... Suzinka jest od dawna po sterylce,zaś do niedawna przez cały czas siedziała przypięta do budy i prawie się nie ruszała,więc...mocno się jej przytyło. Ostatnio chadza na spacerki i widać ,jaką jej to sprawia przyjemność.Na smyczy chodzi (a raczej tupta) bardzo pięknie,reaguje na swoje imię i całą sobą okazuje wdzięczność za to,że poświęca się jej uwagę. Suzi od trzech tygodni mieszka w drewnianym kojcu razem z takim młodziutkim Basseyem i złapała z nim dobry kontakt-zero awantur! Nie reaguje też na koty. A oto bohaterka tego wątku: I,co? Nie jest urocza???:) Quote
jostel5 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Profesjonalne fotki Suzi (te powyżej i tutaj) są autorstwa Muzziego i pochodzą z połowy września 2010 r. Quote
jostel5 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 I jeszcze trochę Zuzanki: Fotki są mniej profesjonalne,za to aktualne-z ostatniego tygodnia::) A tak się Suzi przytula i ...wchodzi na kolana...: Niewiele można zrobić za pomocą tępych nożyczek,ale...walczyłam! Mam też zdjęcia drepczącej (albo toczącej się-jak kto woli ;)) Suzi,muszę ich jednak poszukać...Ale dzisiaj je wstawię!:) Quote
elmira Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Ja się zapisuję na odwiedziny u suni. Na razie wirtualne. Quote
jostel5 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Super! Trzymajcie kciuki,by potencjalny domek Zuźki przeszedł pomyślnie wizytę przedadopcyjną...A to już...chyba w piatek...:) Quote
cavani Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Miałam okazję poznać Suzi podczas ostatniej wizyty w schronisku. To niesamowite, jak ta sunieczka garnie się do człowieka. A da ze sobą robić wszystko - cierpliwa jest bardzo. Jutro wybieram się do schroniska i zabieram ze sobą ostre nożyczki, sprawdzone na kołtunach Jokiego :cool3: Maleńka znowu straci troszkę sierści :cool3: Quote
jostel5 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Dostałam Twojego sms-ka...:) Jeśli wszystko będzie z moimi suczynami oki-ja też się do schronu wybiorę...Dam Ci znać!:) Quote
Andzike Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Jestem :) ja też mam nadzieję, że potencjalny domek okaże się być godny takiego cuda :) Quote
jostel5 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Fajnie,że jesteś!:) Cudna jest ta nasza Zuźka...Uszy ma jak netoperek...;) Quote
E-S Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Wpadam i wypadam złapać kilka godz. snu dopóki hydroxyzina działa na Bugiego - właśnie zapadła cisza !!! Całuje Was dziewczyny 1 Quote
kinga_kinga7 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 ja też jestem u Susi:) Ale tu się dzieje,a ja ostatnio mam problemy z netem:shake: Quote
Andzike Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Spotkanie przedadopcyjne w sprawie Suzi jutro popołudniu ;) Quote
Igam Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 :multi: to cudowna wiadomość - trzymam mocno kciuki Quote
jostel5 Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 I niech to spotkanie wypadnie jak należy i Panie Cię do siebie przekonają!:modla: Dzisiaj byłyśmy w schronie.Zuzia znowu wróciła na łańcuch (bo przepełnienie jest straszliwe) i nawet nie bardzo chciała wyjść z budy...W apatię jakąś wpadła... Przeraziłam się,że może jest chora,ale wystarczyło zawołać (dziewczynka zna tylko angielski ;) -reaguje na Suzi,a Zuzankę,Zuzię,Zuźkę-olewa) ,a potem wziąć na ręce i wynieść poza teren bud i ...natychmiast odzyskała animusz! :) Dzisiaj już nie tuptała! Zasuwała przed siebie jak mały traktorek i trudno mi było za nią nadążyć! Nie ograniczałam jej szczególnie,bo ruszać się i schudnąć musi bezwarunkowo-jest ZAPASIONA!!! Lubi czesanie,Cavani jeszcze trochę ją powycinała,ale domek będzie miał co robić,by doprowadzić jej futerko do jako takiego wyglądu! Takich kołtunów dawno nie widziałam! Malutka jest bardzo potulna i miła.Wchodzi na kolana,a na widok wyciągniętej ręki natychmiast przewraca się i czeka na mizianki. A to obiecane wcześniej fotki: Suzi na spacerze.Tu jeszcze się toczy...:) Zabiegi fryzjerskie ;) mało efektywne zresztą... Prawie portretowe :) Quote
Andzike Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Jostel, ja też bym chciała nie mieć żadnych wątpliwości po tym spotkaniu... ;) Biedna suczynka :( na łańcuch :( Quote
Paja Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Suzi jest śliczna i musi miec kochajacy domek :) Beziol tez pewnie niedługo znajdzie bo robi chłopak postępy :) Quote
jostel5 Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Wiesz,Paju...One wszystkie są z jednego schronu...I wolontariuszki mają fajne...;) MUSZĄ mieć kochające domki,bo od ich wyszukiwania jesteśmy my...;) Jak dotąd-wszystkie nasze psiuchy trafiły do takich super domów,że domy te trzeba by koniecznie klonować...:) Quote
Paja Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Kurcze chyba nie wytrzymam do lata i przed czasem do Was przyjadę na 2 dni i zmykam spowrotem do siebie :) Quote
cavani Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Andzike napisał(a):Biedna suczynka :( na łańcuch :( Oj, tak mi też się serce ścisnęło, jak się dowiedziałam, że znowu jest na łańcuchu :shake: Dłuuugo musiałam ją namawiać, żeby wyszła z budy - zna mnie znacznie mniej niż Jostel. Siedziała tak przygaszona, bez chęci życia... Ale musiałam ją wywabić, żeby chociaż trochę powycinać jej tych okropnych, zbitych dredów. Ta sunieczka jest taka grzeczna i spokojna, że tylko brać i kochać. Że też takiego piesek przez tyle lat nikt nie wypatrzył. Dobrze, że zjawiła się Jostel :iloveyou: A na tym zdjęciu, z tyłu jest też moja schroniskowa miłość - KEJSI http://img27.imageshack.us/img27/9397/img9288resize.jpg Quote
jostel5 Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Rozmawiałam z Andzike:) i....Suzi jedzie w niedzielę do swojego własnego,kochającego domku!!!:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::cunao::cunao::cunao::cunao::cunao: Jestem arcyszczęśliwa,chociaż trochę martwię się,jak się suczyna zaaklimatyzuje w STOLICY-kolejna nasza warszawianka...:) Aha-Pani po Suzinkę przyjedzie i z tego też się bardzo cieszę-malutka będzie miała o jeden stres mniej...:) Quote
cavani Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Jak się cieszę :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Cały dzień dzisiaj myślałam o Sizi. Zaklimatyzuje się bez problemu - to takie zwierzątko, że wszędzie jej będzie dobrze, gdzie ją będą głaskać :lol: Jostel, a będziesz przy tym historycznym wydarzeniu? Quote
arabiansaneta Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 No proszę, co robi dobra reklama! To tak jak towar w sklepie - upchnięty gdzieś na półce, czy tym gorzej na zapleczu, w życiu nie znajdzie nabywcy.Trzeba z naszymi pieskami na okna wystawowe! Quote
Recommended Posts