kinga_kinga7 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='andegawenka']...ale Trufelek też będzie? bo mi się podoba i osobę która ma taki nick na dogo bardzo lubię...[/QUOTE] nie wiem andegawenko..jakoś nas nikt nie dopuszcza do głosu przy wyborze imion:roll::oops: Quote
andegawenka Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='kinga_kinga7']nie wiem andegawenko..jakoś nas nikt nie dopuszcza do głosu przy wyborze imion:roll::oops:[/QUOTE] Nie dopuszcza? jak przeczytają to dopuszczą:mad: Quote
kinga_kinga7 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='andegawenka']Nie dopuszcza? jak przeczytają to dopuszczą:mad:[/QUOTE] hihi zobaczymy;) Quote
hankasanok Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='wiosenka']A może ZADRA?[/QUOTE] Mysle ze Zadra nie bardzo pasuje, patrzac na opis jej charakteru, w Gliwickim schronisku była fantastyczna astka ZADRA, ale ona na prawde była ZADRA wiec do niej jak najbardziej pasowała to imie. Wiecie co, mam taki mały pomysł, widzac ze jest tyle propozycji może ktos zechciałby zrobic bazarek na którym wybrano by imie suni? a pieniazki z niego przeznaczycie na sunke. Co Wy na to? Quote
mestudio Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 czy MARCELINA jest jeszcze w schronisku? Czy ona taka jamnikowata, czy tylko tak zdjęcie wyszło?? TZmestudio Quote
jostel5 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='mestudio']czy MARCELINA jest jeszcze w schronisku? Czy ona taka jamnikowata, czy tylko tak zdjęcie wyszło?? TZmestudio[/QUOTE] Tak.Marcelina nadal przebywa w schronie i rzeczywiście jest to jamnikowata sunieczka....:) Quote
Bejotka Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='mestudio']czy MARCELINA jest jeszcze w schronisku? Czy ona taka jamnikowata, czy tylko tak zdjęcie wyszło?? TZmestudio[/QUOTE] Na Marcelinkę można popatrzeć i poczytać o niej [URL=http://tablica.pl/oferta/mala-marcelinka-IDi10W.html]TU[/URL] Quote
cavani Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Kochani, nie było mnie tu chwilę, a tu padło już 11 propozycji imion dla ślicznej amstafki! Wszystkie wykorzystamy - w końcu mamy jeszcze ponad setkę bezimiennych piesków w nszym schronisku. Dziękuję wszystkim za pomysły. Tymczasem dla tej ślicznotki pozwolę sobie wybrać imię DORA, skoro dwóm osobom przypadło do gustu. [quote name='hankasanok']Potrzebny bedzie w takim razie tekst do ogłoszen, jak wiecie jaki jest jej stosunek do innych zwirząt, do dzieci, wszelkie wiadomosci i obserwacje na temat suni i bedziemy działac! Kiedy zostanie wysterylizowana? Oddawac ja do adopcji bez tego to ogromne ryzyko, uwierzcie! O bulki dzwoni wielu ładnie mówiac ,,idiotów" wiem coś o tym! Sunia jest przepiekna![/QUOTE] Postaramy się w najbliższym czasie dowiedzieć o niej więcej. No i kierownik z pewnością zadba o to, żeby została wysterylizowana jak najszybciej. Teraz ma jeszcze cieczkę. [quote name='Bejotka']Na Marcelinkę można popatrzeć i poczytać o niej [URL=http://tablica.pl/oferta/mala-marcelinka-IDi10W.html]TU[/URL][/QUOTE] Pięknie ją ogłaszasz! Aż mi się łezka w oku zakręciła... Quote
danusiadanusia Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='danusiadanusia']dziewczyny! a ja proponuję DORA, co myślicie?[/QUOTE] HURA.. dzięki Cavani, czuję się jak matka chrzestna:multi::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
wiosenka Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Rok temu "dokarmiałam" z Szerlok.pl suczkę o imieniu Zadra była łagodną, zapadającą w pamięć psicą. Tak więc Zadra nie zawsze musi mieć zły wydźwięk...A Dora przyznaje dużo bardziej do niej pasuje. Quote
baster i lusi Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='danusiadanusia']czyli mamy DORĘ[/QUOTE] kopiuję z wątku Mosirki [quote name='baster i lusi']czyżby Mosirka miała dom?Jeśli tak to podmieńcie ogłoszenia na innego psiaka.[/QUOTE] [quote name='baster i lusi']w związku ,że tamten bazarek został zamknięty.wykupiłam jej ogłoszenia tu [url]http://www.dogomania.pl/threads/213649-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-40-og%C5%82osze%C5%84-za-7-z%C5%82-banerek-3-z%C5%82-do-15.09.2011?p=17624912#post17624912[/url] i wkleiłam już na wątek post kinga_kinga7.zatem czekamy na ogłoszenia.[/QUOTE] to może podmieńcie ogłoszenia z Mosirki na Dorę,bo bazarek się kończy i trzeba podesłać jakiegoś psiaka do ogłoszeń. Quote
cavani Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Nawet nie wiedziałam, że Mosirka ma wątek :crazyeye: Mogę prosić o link? A domem to bym tego nie nazwała. :shake: Może wstrzymajcie się ze zdejmowaniem ogłoszeń. To miejsce w którym jest Rita - Mosirka będzie sprawdzane w najbliższym czasie... Quote
danusiadanusia Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='cavani']Nawet nie wiedziałam, że Mosirka ma wątek :crazyeye: Mogę prosić o link? A domem to bym tego nie nazwała. :shake: Może wstrzymajcie się ze zdejmowaniem ogłoszeń. To miejsce w którym jest Rita - Mosirka będzie sprawdzane w najbliższym czasie...[/QUOTE] tak,z ogłoszeniami się wstrzymamy..domek był już sprawdzany,ale za jakiś czas,będzie znowu Quote
baster i lusi Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='cavani']Nawet nie wiedziałam, że Mosirka ma wątek :crazyeye: Mogę prosić o link? A domem to bym tego nie nazwała. :shake: Może wstrzymajcie się ze zdejmowaniem ogłoszeń. To miejsce w którym jest Rita - Mosirka będzie sprawdzane w najbliższym czasie...[/QUOTE] a proszę bardzo [url]http://www.dogomania.pl/threads/213140-Bia%C5%82a-Podlaska-wspania%C5%82a-w-typie-amstaffa-MOSIRKA-chce-do-domu!-wr%C3%B3ci%C5%82a-z-adopcji-(?highlight=mosirka[/url] .to jeśli ogłaszamy Mosirkę to wejdz na ten wątek ogłoszeniowy bo ogłaszające mają pytania. [quote name='baster i lusi']poproszę jeden pakiet ogłoszeniowy.[/QUOTE] [quote name='saphira18']w związku z ogłoszeniem kontaktować się z Kingą (założycielką wątku Mosirka) chodzi o jakiś tytuł ogłoszenia, na jakie miasto (a może na całą Polskę ogłaszać?)... poczekać na lepsze zdjęcia? grad pytań;) [/QUOTE] Quote
cavani Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Dziękuję za link. Zaraz sobie poczytam. Quote
baster i lusi Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 już się pogubiłam to ogłaszamy Mosirkę czy Dorę.jest w poprzednim moim poscie Quote
cavani Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 o Mosirce się wypowiem za chwilę na jej wątku. Dora w tej chwili jest w trakcie cieczki. Nie jest wysterylizowana i po zakończeniu cieczki trzeba będzie zaczekać z zabiegiem. Nie wiem, czy w tej sytuacji ją ogłaszać :???: Jeśli tak to z zaznaczeniem, że zostanie wydana [B]po zabiegu i wcześniejszej wizycie przedadopcyjnej[/B] Edit. Dowiedziałam się od kierownika schroniska, że Dora juz nie ma cieczki i została wysterylizowana kilka dni temu. Myślę, że w takiej sytuacji nie ma powodu, żeby czekać z ogłoszeniami. Quote
hankasanok Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 [quote name='cavani']o Mosirce się wypowiem za chwilę na jej wątku. Dora w tej chwili jest w trakcie cieczki. Nie jest wysterylizowana i po zakończeniu cieczki trzeba będzie zaczekać z zabiegiem. Nie wiem, czy w tej sytuacji ją ogłaszać :???: Jeśli tak to z zaznaczeniem, że zostanie wydana [B]po zabiegu i wcześniejszej wizycie przedadopcyjnej[/B][/QUOTE] mysle ze tak bedzie najlepiej wrzuciłam Dore na na watek buowate do adopcji [URL]http://www.dogomania.pl/threads/6899-BULLOWATE-DO-ADOPCJI?p=17640972#post17640972[/URL] Quote
cavani Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Baster i Lusi, nie wiem co dalej z Mosirką i kto ma podjąć decyzję w sprawie ogłoszeń - myślę, że powinna to zrobić założycielka jej wątku. Zazwyczaj jest tak, że jak ktoś zakłada psu wątek, to bierze w swoje ręce losy tego psa i podejmuje najważniejsze decyzje. Hankasanok - dziękuję za dodanie Dorki do wątku bulowatych. Quote
baster i lusi Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 [quote name='cavani']Baster i Lusi, nie wiem co dalej z Mosirką i kto ma podjąć decyzję w sprawie ogłoszeń - myślę, że powinna to zrobić założycielka jej wątku. Zazwyczaj jest tak, że jak ktoś zakłada psu wątek, to bierze w swoje ręce losy tego psa i podejmuje najważniejsze decyzje. Hankasanok - dziękuję za dodanie Dorki do wątku bulowatych.[/QUOTE] Kiedyś zamówiłam rymowankę do ogłoszeń dla suni Lalki .trochę przerobiłam ,to moze ogłaszajmy Dorę a jeśli Mosirka będzie potrzebowała ogłoszeńto jej wykupię,szkoda by przepadły ogłoszenia.Mozna dodać,że sunia przed adopcją będzie wysterylizowana by odstraszyć pseudo. Z reguły historia podobnie się zaczyna: jest szczęście i zadowolona rodzina... Słodkiego szczeniaczka każdy kocha, a nad najmniejszą krzywdą jego szlocha. Po kilku latach szczęście przemija, nie cieszy się pieskiem rodzina... W najlepszym wypadku szuka psiakowi domu nowego, lub porzuca go, przywiązuje do słupa metalowego. Tak też było z naszej historii bohaterką, cudowną sunią, która miejsca ustąpiła w domu ratlerkom. Może yorkom lub innymi mikrusom... Dorka to ideał jest nie pies! Z człowiekiem bardzo związana jest. Jego widok przyprawia ją o iskry radości, doprowadzając do uwolnienia miłości, Pomimo krzywd wyrządzonych jej dawniej wybacza krzywdy i choć żyje inaczej potrafi zaufać i szczerą miłością obdarzyć człowieka, na którego powrót bardzo czeka. Sponiewierana Dora, amstaffa mix chciałaby dom znaleźć w mig. Przez człowieka opuszczona w kącie siedzi zgnębiona. Domu potrzebuje na cito, by znów być szczęśliwą psinką. Radością i optymizmem obdarzy człowieka swego, i doceni każdy gest dobrego!!! Dom bez innych zwierząt to raj dla naszej psinki! Branie duże może mieć Dora nasza, więc pokochaj ją szybko i daj miejsce pod dachem! Quote
cavani Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Myślę, że to bardzo mądra decyzja. :fadein: A wiersz śliczny! Co za utalentowani ludzie są na tej dogomanii! Quote
baster i lusi Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 założyłam Dorce wątek na niebieskim. [url]http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=6673[/url] Quote
cavani Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Bardzo dziękuję w imieniu Dory! Próbowałam się tam kilka razy zarejestrować, jak poznałam Ritę - Mosirkę, ale cały czas mnie wyrzucało. Cieszę się, że teraz możemy liczyć na pomoc miłośników rasy. Quote
cavani Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 17 września 2011 r. Kora zamieszkała w Rudzie Tarnowskiej niedaleko Garwolina. Jej nowa rodzina to bardzo sympatyczne panie i chłopczy Antoś. Do towarzystwa będzie miała dwa małe, starsze pieski, które od razu zapałały do suni sympatią. :lol: Te pieski też są po przejściach - znalazły tu bardzo troskliwą opiekę i widać, że kochają swoich opiekunów miłością bezgraniczną. Kora - podobnie jak jej czworonożni towarzysze będzie mieszkała w domu, a kiedy będzie miała na to ochotę, do jej dyspozycji będzie piękny ogród otaczający dom. Sunia jest bardzo nieśmiała, delikatna, ale jestem pewna, że przy osobach tak delikatnych i spokojnych szybko nabierze pewności siebie. Opiekunowie będą pracować nad jej socjalizacją. Prawdopodobnie będzie się nazywała inaczej - nowe imię ma jej nadać 9-letni Antoś. [IMG]http://img69.imageshack.us/img69/5771/schroniskowbiaejpodl379.jpg[/IMG] [IMG]http://img821.imageshack.us/img821/9867/schroniskowbiaejpodl380.jpg[/IMG] [IMG]http://img717.imageshack.us/img717/4144/schroniskowbiaejpodl381.jpg[/IMG] [IMG]http://img689.imageshack.us/img689/1386/schroniskowbiaejpodl382.jpg[/IMG] [IMG]http://img17.imageshack.us/img17/8348/schroniskowbiaejpodl383.jpg[/IMG] Tą adopcją zajmowała się Jezabel, której Kora bardzo dziękuję :loveu: A ja dziękuję Bejotce i Fundacji Dr Lucy za ogłaszanie suni przez ostatnie kilka miesięcy. Quote
Recommended Posts