Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nalewka napisał(a):
Ale co się stało? To nie takie proste nie usłyszeć pociągu! To nie takie proste "wpaść pod pociąg". Ktoś go tam wrzucił?
Czyj to pies? Skąd go wzięłyście? Kto go znalazł? Jak długo po zdarzeniu? I co się działo między 15 a 17?

Ale co to teraz zmieni? :(

Posted

psiak przebywal w lecznicy w wolominie, SM go przywiozla, bo ktos zadzwonil. Moja siostra byla akurat do samego konca z nim bo ma tam praktyke zawodowa...dziewczyny szanse na to ze pies by przezyl byly praktycznie zerowe...moja siostra mowi ze ciagle dzwieczy jej w uszach jego skowyt gdy sm go przywiozla, on juz byl nieprzytomny, zrenica jedna nie reagowala, mimo tego ciagle krzyczal...mowi ze nie zapomni tego do konca zycia...po podaniu kroplowki z lekami , psiak zostal wprowadzony w śpiączkę , żeby nie cierpiał i zeby nie bolalo i czekal na wieczorny transport do kliniki w warszawie...caly czas ktos przy nim byl wiec nie umieral sam...przez dziure w glowie sączył sie płyn...a to oznacza jedno...nie bede pisala innych szczegolow bo nawet nie moglam tego sluchac...
nie wiadomo czyj byl pies...moze bezdomny moze mial wlasciciela...nie mial obrozy z adresatką...

Posted

Kinia, jakiś czas temu jechałam do Agi żeby odebrać Rudzię i odwieźć na dt. Błądziłyśmy trochę, byłam z Anią z Dogo, ale pamiętam, że zatrzymałyśmy się w końcu przed jakimś przejazdem kolejowym. Jechał akurat pociąg. Po prawej stronie, na chodniku, szły sobie luzem ze 3 kundelki. Kiepska chyba u was sytuacja z psami. Kur***. Gdyby tak wlepić mandaty za puszczanie psy bez opieki może by dotarło coś do kretyńskich łbów!!

Posted

nawet nie kiepska...w porownaniu z wawa na przykład to jest tragicznie...niekoniecznie sa to czyjes psy...jest masa bezdomnych...ale to samo jest we wszystkich podwarszawskich miejscowosciach...wylotowki tu sa wiec ludzie z duzych miast przy trasach u nas wywalaja psy...duzo tu tez lasow, łąk wiec cymbały wywożące psy maja pole do popisu...

Posted

Ja nie do końca wierzę w to, że on sam dostał się na tory pod pociąg... Przecie pociąg jest głośny, pies by go zobaczył, zdążyłby uciec... Musiał ktoś mu w tym "pomóc". Takie jest moje zdanie, ale mogę się mylić.

Posted

Tragedia :(
Piesku śpij spokojnie
[*]
[*]
[*]

Wołomin i okolice to wylęgarnia psów w większości niestey bezdomnych. Mnożą się na potęgę. Mam wrażenie że ludzie z pobliskich wsi zwożą tu psy i myślą że jak będą w mieście to może jakoś przeżyją. Codziennie nowy pies który nagle się pojawia na ulicach miasta. Psy biegają grupami za suką w cieczce. Taki widok to normalka. Gmina tego nie widzi, ludzie są obojętni wobec takich psów. Suka się szczeni i o ile uda się przeżyć szczeniakom to dołączają do "zacnego" grona społecznych wyrzutków. Tak codzienna szara rzeczywistość :(

Posted

anouk92 napisał(a):
Tragedia :(
Piesku śpij spokojnie

• Wołomin i okolice to wylęgarnia psów w większości niestey bezdomnych. Mnożą się na potęgę. Mam wrażenie że ludzie z pobliskich wsi zwożą tu psy i myślą że jak będą w mieście to może jakoś przeżyją. Codziennie nowy pies który nagle się pojawia na ulicach miasta. Psy biegają grupami za suką w cieczce. Taki widok to normalka. Gmina tego nie widzi, ludzie są obojętni wobec takich psów. Suka się szczeni i o ile uda się przeżyć szczeniakom to dołączają do "zacnego" grona społecznych wyrzutków. Tak codzienna szara rzeczywistość :(

• I nie widać perspektyw na zmianę tej sytuacji :(

• Śpij spokojnie PIESKU ( nawet imienia nie miałeś :( )

• Posted

mala_czarna napisał(a):
    Ale co to teraz zmieni? :(

Teraz nie zmieni już nic, ale może uda się coś następnym razem załatwić co najmniej tak samo, albo i szybciej, albo ktoś, kto przeczyta o akcji w szczegółach sam się nie pogubi, kiedy znajdzie takiego psiaka na swojej drodze.... Nie chodzi o rozliczanie kogokolwiek, tylko o naukę dla reszty.

Posted

[quote name='obraczus87']Cholera jasna... dzisiaj znowu sobie pomyslalam o Tobie piesku [***][/QUOTE]

Obarczus - ja o nim codziennie myślę... :-( Nie może mi ten piesek wyjść z głowy :-(

Posted

[quote name='salo']Ja nie do końca wierzę w to, że on sam dostał się na tory pod pociąg... Przecie pociąg jest głośny, pies by go zobaczył, zdążyłby uciec... Musiał ktoś mu w tym "pomóc". Takie jest moje zdanie, ale mogę się mylić.[/QUOTE]

:( niestety niekoniecznie - nie zawsze im ktoś "pomaga" - błądzą, są w szoku, może nie wiedzą gdzie iść... - to straszna smierć :( - nie wiem czy jest TM, ale wierzę że się tam spotkamy :)
    :candle: psiaczku :(

Posted

tak teraz patrze na moją psinke która lezy do góry brzuszkiem i pomyśleć, że tak wiele psów nawet nie myśli że tak można żyć...
    błąkają się po ulicy, marzną, głodują, giną i cierpią...
    to na prawde okropne...:(

Posted

dziś był kolejny wypadek :-( psiak został uspany , miał ucięte dwie łapy i ogólne obrażenia całego ciała :-(kinia1984 była w klinice jak wynosili już " worek " z psiakiem :-(

Posted

tak to prawda...psiak tez wpadl pod pociąg...na tym samym przejeździe...wetka mowi ze zyl ale bez dwoch przednich łapek...musieli go uśpic...straż miejska stanęła na wysokości zadania poniewaz wołomin w tym momencie nie ma podpisanej umowy z żadnym schronem , dopiero ma byc przetarg...nie chcieli zapłacic za uspanie i utylizacje psiaka...straz miejska zrobila zrzutkę ze własnych prywatnych pieniedzy....

Posted

Kinia1984 napisał(a):
    straz miejska zrobila zrzutkę ze własnych prywatnych pieniedzy....

Jestem, pod wrażeniem naprawdę .
    Całe szczęście , że uspili biedactwo i się nie męczyło .
    • 5 months later...