Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znalazłam taki cytat "Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."Mam takie nieodparte wrażenie że Malawasia zalicza się do jednych i drugich ,hi,hi:laugh2_2:

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no nie i tu muszę się obrazić o! :obrazic: a niby czemu ja taka poszkodowana przez los????? że mi rozumu poskąpił, że nie zajmuję się li tylko własnym życiem tylko szukam dodatkowych "rozrywek" ?????? :obrazic:

Posted

malawaszka napisał(a):
no nie i tu muszę się obrazić o! :obrazic: a niby czemu ja taka poszkodowana przez los????? że mi rozumu poskąpił, że nie zajmuję się li tylko własnym życiem tylko szukam dodatkowych "rozrywek" ?????? :obrazic:

... że musisz sie obracac w takim podejrzanym towarzystwie jak my...
... że każdy sznup, który znajdzie się w Twojej okolicy zaraz trafia pod Twoje drzwi (vide: krawaciarz)...
... że natura nie poskąpiła Ci empatii i wrażliwości...

dorzucić Ci coś jeszcze? ;)

a wogóle to przestań tu fochy walić - ja chce zdjęcia Pipi!!!!!!!

Posted

nie będę teraz marudzić o zdjęcia, rozmawiałam własnie z Panią Pipi - kurcze była z nią u weterynarza i wetka Ją nastraszyła - osłuchowo orzekła wadę serca :shock: i że koszty leczenia to 150 zł/mies masakra... na koniec powiedziała, że to może być wada genetyczna albo.... stres :roll: u psa 2 dni po adopcji stres - dziwne nie? łapię się tej opcji ze stresem jednak i poprosiłam Pania o danie Pipi czasu na aklimatyzację, uspokojenie się i zrobienie EKG za jakieś 10 dni/2 tygodnie u wetki, którą Jej poleciłam; ale to nawet tak pani nie przeraziło co to, ze Pipi wyje jak zostaje sama - bo będzie problem z sąsiadami - mam nadzieję, że to mini bo przeciez u Uli nie było żadnego wycia - musi się okruszek przestawić - oby! :kciuki: tak więc muszę się jeszcze pomartwić :shake: za dobrze by było ech

Posted

malawaszka napisał(a):
...a niby czemu ja taka poszkodowana przez los?????...

pewno temu, że kota niedotykalski Ci się trafił :evil_lol:
Może ziołowa maseczka kosmetyczna z kocimiętki odmieni Cię w jego oczach :evil_lol:
:megagrin::scared:

Posted

no to dalej trzymamy kciuki za Pipi , zeby była grzeczną i zdrową dziewczynką , albo żeby Pani zakochała się w niej na tyle żeby nigdy nie chciała jej oddac ...

Posted

Erhan napisał(a):
pewno temu, że kota niedotykalski Ci się trafił :evil_lol:
Może ziołowa maseczka kosmetyczna z kocimiętki odmieni Cię w jego oczach :evil_lol:
:megagrin::scared:

:-x

lilo napisał(a):
no to dalej trzymamy kciuki za Pipi , zeby była grzeczną i zdrową dziewczynką , albo żeby Pani zakochała się w niej na tyle żeby nigdy nie chciała jej oddac ...

Pani nie chce jej oddać bo jakby chciała to teraz by to zrobiła po tym jak ta wetka ją nastraszyła - mam nadzieję, że nie ma racji kurde! no i że przestanie płakać zostawiona sama

Posted

malawaszka napisał(a):
...osłuchowo orzekła wadę serca...

Osłuchowo to można orzec o gazach w jelitach, takiemu wetu dziękujemy :angryy:
malawaszka napisał(a):
i że koszty leczenia to 150 zł/mies

Normalna ściema, leki nasercowe są w większości dość tanie, a u psów sprawdzają się ludzkie. U Erhana kiedyś też jeden wet diagnozował kardiomiopatię rozstrzeniową (jak wiadomo - wyrok śmierci dla psa) na podstawie rtg :angryy:

Posted

Erhan napisał(a):

Normalna ściema, leki nasercowe są w większości dość tanie, a u psów sprawdzają się ludzkie. U Erhana kiedyś też jeden wet diagnozował kardiomiopatię rozstrzeniową (jak wiadomo - wyrok śmierci dla psa) na podstawie rtg :angryy:
Pytałaś tej Pani, czy przypadkiem nie zamierza zwrócić Pipi, bo już się jej odwidziała, bo jeśli tak to lepiej wcześniej niż później.:roll:

Pani nie chce zwrócić Pipi - nawet jeśli te 150 zł to prawda będzie, chociaż mówiłam, ze to niemożliwe, zwłaszcza u takiego mikruska; poprosiłam Panią o odczekanie trochę, aż Pipi się zadomowi i uspokoi i udanie się do wetki którą ja znam i która tam blisko przyjmuje i robi EKG - Pani bardziej boi się wycia pod nieobecność niż ewentualnej choroby, bo z chorobą sobie poradzi, ale z sąsiadami może być kłopot bo o to czy nie wyje pytała przed adopcją i zapewniałyśmy, ze nie wyje i nie hałasuje w domu bo nie było tego u Uli - dlatego mamy nadzieję, ze to też tylko stres i że minie.

Posted

wiecie u Uli miala towarzystwo to nie czula sie taka samotna , moze niech Pani jej radio cichutko wlacza to mala bedzie miala wrazenie ze nie jest sama...

Posted

Monika, jak u pani krucho z kasą, to może jej pomóc zrobić EKG i Echo tego serducha u Pipi i ewentualnie pokierować do jakiegoś dobrego psikardiologa, niech kobieta ma pewność na czym stoi.

Posted

lilo napisał(a):
wiecie u Uli miala towarzystwo to nie czula sie taka samotna , moze niech Pani jej radio cichutko wlacza to mala bedzie miala wrazenie ze nie jest sama...

tak Ula Pani poradziła to samo z radiem

Erhan napisał(a):
Monika, jak u pani krucho z kasą, to może jej pomóc zrobić EKG i Echo tego serducha u Pipi i ewentualnie pokierować do jakiegoś dobrego psikardiologa, niech kobieta ma pewność na czym stoi.

proponowałam, że zapłacę za badania, ale Pani nie chciała i jeszcze mówiła, że Jej głupio, że nie zostawiła nam żadnego grosza jak zabierała Pipi - Pani jest naprawdę w porządku, poczekajmy, aż Pipi się uspokoi bo robienie EKG tak szybko w nowym miejscu nie jest wskazane - Ona była osłuchiwana przed sterylką i było równiutko - nawet dr porównywał z biciem serca Brokata i to u Brokata było nierówno, a u Pipi ładnie

Posted

malawaszka napisał(a):
Pani jest naprawdę w porządku, poczekajmy, aż Pipi się uspokoi bo robienie EKG tak szybko w nowym miejscu nie jest wskazane - Ona była osłuchiwana przed sterylką i było równiutko - nawet dr porównywał z biciem serca Brokata i to u Brokata było nierówno, a u Pipi ładnie

No, to kamień z serca....;)

....Aaaauuuuaaaa, mojeee paaalcee u nogi :evil_lol:

Posted

Erhan napisał(a):

Dokładnie tak! U nas też co psi kardiolog, to wymyśla gorsze rzeczy i ciągnie kasę. Dlatego jak już mam dobrego "ogólnego" to do żadnych psich "specjalistów" nie chodzę, bo już kilka razy okazało się, że nie dość, że nie mają żadnego doświadczenia, to niestety, tylko "wymądrzają się", zlecają coraz to nowe badania, a w końcu okazuje się, że to "pic na wodę" :angryy::mad:

Posted

No nie wiem co napisać u mnie Pipi naprawdę często zostawała sama i nigdy nie było żadnego wycia, a moja mama, która mieszka w mieszkaniu niżej na pewno by mnie o tym poinformowała. Nwet gdy wychodziłyśmy na spacer moja prywatna Milka robiła larum a Pipi grzecznie szła cichutko. Mam nadzieję, że numer z radiem podziała.

Posted

Pokrzywdzona przez los bo masz za dobre serce i zawsze dasz się zrobić w ..... (chodzi mnie o tego kota co miał parę dni zostać).O Matko jakie to wszystko obrażalskie:watpliwy:

A co do Pipi, moim skromnym zdaniem, może jej drugiego sznupka sprezentować dla towarzystwa?:cool3::grins:

Posted

a ja Wam powiem, że tak sie zaczełam zastanawiać, czy z tym sercem to aby prawda? ja bym proponowała przez wdrożeniem leczenia zaordynowanego przez Pania doktor skonsultowac sie z innym wetem.

Posted

jambi napisał(a):
a ja Wam powiem, że tak sie zaczełam zastanawiać, czy z tym sercem to aby prawda? ja bym proponowała przez wdrożeniem leczenia zaordynowanego przez Pania doktor skonsultowac sie z innym wetem.

coś mi się widzi, że znowu nie poczytałas kilku postów wstecz :lol: bo o tym pisałam, że zaproponowałam :lol: i też nic nie było o wdrożeniu leczenia - nie nie, nie pozwoliłabym na podawanie leków po osłuchaniu serca ;)