Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mhm.... Dostałam przed chwilą.... Przeczytajcie, proszę... :

Witam,

z przykrością przeczytałem informację w opisie aukcji nr. 1513597353, iż odgórnie odrzucacie Państwo oferty myśliwych.
Dziwne to, bo przecież chcecie znaleźć nowy dom dla psa rasy myśliwskiej.
Czy szukając nowego domu dla psa rasy Husky, z góry odrzucacie Państwo oferty osób uczestniczących w zawodach psich zaprzęgow?
Czeski Fousek jest rasą typowo użytkową. Ograqniczając mu możliwość realizowania wrodzonych i właściwych dla tej rasy pasji i instynktów, z góry skazujecie go Państwo na gnuśny los
kanapowca.
Przykro to stwierdzić, ale opisy w rodzaju "myśliwym dziękujemy - nie dzwońcie" albo " Kanapa z wlasna podusia" świadczą o Państwa infantylizmie i zupełnym braku kompetencji w zakresie
opieki nad psem. Chcąc z tego psa zrobić kanapowca, uczynicie go Państwo przedmiotem ludzkiej rozrywki, która nowemu właścicielowi może sie znudzić, albo. Szukając nowego właściciela w
taki sposób, najpewniej

• Replies 446
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a moze Pan chcetny na Lole , bo to juz nie pierwszy jego mail - do mnie tez jakis czas temu napisal
i zgadza sie na wizyte przedadopcyjna

Posted

ja bym sie nie zgodziła z panem w jednej kwestii, że rezygnacja z mysliwego oznacza dla psa gnuśne życie i pozbawienie go możliwości realizacji jego pasji, dobrym przykładem będzie tu pan wet który zaadoptował Pluta Vel Bazylego, pan nota bene z Wielkopolski, który jak zrozumiałam uprawia ze swoimi pointerami coś w rodzaju "myśliwstwa na sucho",
jak podejrzewam mysliwskie psy znalazły się w swojej opłakanej sytuacji w duzym procencie właśnie z powodu realizacji pasji - swoich byłych właścicieli,

no ale to dyskusja swiatopoglądowa i jesli komuś się chce ją prowadzić..... pan tak dla dyskusji sobie pisze? czy ma jakieś intencje?
bo dyskusję z myśliwym to ja niedawno uprawiałam nt. ewentualnego odebrania przywileju strzelania do błąkających się psów i włos mi sie na głowie jeży na samo wspomnienie argumentacji przeciwnika, dla którego pies na spacerze z właścicielem w lesie jest nieekologiczny, zagraża leśnej zwierzynie i bez 2 zdań należy go odstrzelić, harcerz na obozie w lesie jest równie nieekologiczny "i SZKODA, że nie można go odstrzelić!!!"

bo - jak rozumiem - strzelba to sprzęt użytkowy i szkoda żeby gnuśniał w szafie:(

Posted

O Wy wredne, infantylne i niekompetentne właścicielki skanapowanych wyżłów skazujące swoje psy na gnuśny los .... I jak się teraz czujecie ?

Jestem byłą właścicielką wyżła ( sprawa sprzed kilkunastu lat) , którego właśnie [B]myśliwy [/B]sprzedał za przysłowiową "flaszkie" sąsiadowi-rolnikowi. Sprzedał bez mrugnięcia, bo wyżeł jakoś instynktów właściwych rasie nie objawiał - wręcz przeciwnie - bał się wystrzałów i wiał gdzie pieprz rośnie. Sąsiad miał ambicje zatrudnienia wyżełka do pilnowania pola kartofli przed zakusami dzików - tez nie wyszło :( Żal nam się zrobiło psiaka na łańcuchu - zastraszonego, zahukanego z rozpaczą w oczach... I za analogiczną porcję czarodziejskiego napoju odkupiliśmy sobie przyjaciela :)

Posted

jak sobie popatrzę na te moje skanapowane "gnuśne" wyżły to sobie marzę, by miec więcej kanap i więcej gnuśnych wyżłów, widac lubię unieszczęśliwiać zwierzęta, taki wrodzony sadyzm :evil_lol:

Posted

Dawno nie byłam w galerii Petry i Sepii - no i stwierdzam ( po zaglądnięciu), że Twoje suki , Margaret, mają niezłe osiągi we wspólnym z Pańciem uprawianiu [B]" KANAPPINGU "[/B]

Proponuję w ogóle ogłosić nową dyscyplinę sportową pod w/w nazwą :evil_lol:

Posted

taaaa KANAPPING święci u nas triumfy:)
swoją drogą statystycznie rzecz ujmując na dwa moje.... hmmm wyżły:) - jeden ma instynkty właściwe rasie znaczy Petra ganiająca ptactwo i sarenki (jedną biedule wyniuchała w zaśnieszonym po pas lesie i nagoniła prosto na nas, szczęśliwie wszyscy przeżyli :) a po śniegu posuwa jak torpeda, taka ona "gnuśna-inaczej" znaczy jednak nieekologiczna), ale druga -Sepia - zero zero zero! ani niuchania, ani chodzenia po śladzie, ani gonienia zwierzaków, ani kopania za nornicami, zresztą ona swoją szlachecką bourbońską łapencją nie drapnie ani tyci w ziemię. Znaczy stworzona do kanappingu raczej:)

podważam myśliwską miotologię, panu zadałabym pytanie, jak rozwiązałby problem gdyby adoptowany przez niego pies nie wykazał się ani talentami ani chęcią w dziedzinie myślistwa? i czy zdaje sobie sprawę z tego, że spora część wyżłów do adopcji nie spełni takich jego oczekiwań

Posted

nie chce mi sie juz na ten temat rozpisywac, powiem tyle facet ktory to napisał nie ma pojecia o psach, sa one chyba dla niego jak zaprogramowane roboty:
amstaffy to mordercy, wyzly tylko do polowan a husky do zaprzęgów !!! ciekawe czy ten facet wogole wie ze kazdy pies tak jak człowiek ma swoja osobowość i swoje pasje, nie kazdy pitbull to morderca, nie jeden wyzeł bedzie miał za najlepszego przyjaciela króliczka i z pewnosci kazdy wyżeł jak i inny pies gdyby umiał mowic i mogłby wybrac to wolałby byc kanapowcem a nie tylko psem mysliwskim mieszkajacym w budzie!! szkoda gadac bo sie tylko człowiek niepotrzebnie denerwuje:)

Posted

pozdrówka dla Lolki i jej Niezwykle Cierpliwych Opiekunów :)

daję ku przestrodze [URL]http://www.dogomania.pl/threads/204773-Domowy-hotel-w-oborze-DT-u-Arktyki[/URL] jesli cos wiecie o psach które tam mogły być dajcie znać

Posted

[quote name='margaret']jak sobie popatrzę na te moje skanapowane "gnuśne" wyżły to sobie marzę, by miec więcej kanap i więcej gnuśnych wyżłów, widac lubię unieszczęśliwiać zwierzęta, taki wrodzony sadyzm :evil_lol:[/QUOTE]
Tak! Tak! Jestem za, a nawet nie przeciw!
Kiedy przygarnęłam Łaćkę, zaczęłam rozglądać się za jej właścicielem, bo nie wierzyłam (O, święta naiwności!), żeby taki piękny i miły pies nie był rozpaczliwie poszukiwany. Znalazłam, dowiedziałam się, że ona nigdzie miejsca nie zagrzeje i mogę ją sobie wziąć, bo ona do polowania się nie nadaje. No i przerobiłam wyżła na kanapowca... Biegamy po lesie, a po powrocie zalegamy na kanapie. Sadystycznie pozwalam Łacinie robić za termofor...

Posted

[quote name='farmerka63']Dawno nie byłam w galerii Petry i Sepii - no i stwierdzam ( po zaglądnięciu), że Twoje suki , Margaret, mają niezłe osiągi we wspólnym z Pańciem uprawianiu [B]" KANAPPINGU "[/B]

Proponuję w ogóle ogłosić nową dyscyplinę sportową pod w/w nazwą :evil_lol:[/QUOTE]
Kupuję! :cool2: :cool2: :cool2:

Posted

a mój jest i myśliwski i kanapowiec, a nawet łóżkowiec
jak już się kiedyś rozpisywałam myśliwi to też ludzie i może nie należy ich od razy skreślać, tylko zapytać jakie warunki będzie miał pies u niego i co będzie jeżeli się nie sprawdzi na polowaniu

Posted

[quote name='Wiedźma']Tak! Tak! Jestem za, a nawet nie przeciw!
Kiedy przygarnęłam Łaćkę, zaczęłam rozglądać się za jej właścicielem, bo nie wierzyłam (O, święta naiwności!), żeby taki piękny i miły pies nie był rozpaczliwie poszukiwany. Znalazłam, dowiedziałam się, że ona nigdzie miejsca nie zagrzeje i mogę ją sobie wziąć, bo ona do polowania się nie nadaje. No i przerobiłam wyżła na kanapowca... Biegamy po lesie, a po powrocie zalegamy na kanapie. Sadystycznie pozwalam Łacinie robić za termofor...[/QUOTE]

no prosze to i Łacia miała to "szczęście" poznać prawdziwych znawców psów - myśliwych :mad:
dobrze że to dla niej przeszłość i może KANNAPOWAĆ wbrew swojej naturze :razz:

nie meiściłoby mi się tez w głowie, że można takiego psa porzucić, albo nie szukać, szok

czasem to sobie myślę że powinno sie zebrać takie historie o myśliwskich wyczynach wobec psów i opublikować w jakimś tomiku,
w formie krótkich reportaży, czy innej
czytałyście może "Polowaneczko"?

Posted

[quote name='margaret']no prosze to i Łacia miała to "szczęście" poznać prawdziwych znawców psów - myśliwych :mad:
dobrze że to dla niej przeszłość i może KANNAPOWAĆ wbrew swojej naturze :razz:
nie meiściłoby mi się tez w głowie, że można takiego psa porzucić, albo nie szukać, szok
czytałyście może "Polowaneczko"?[/QUOTE]
Łacina została wzięta - jako szczenię nieletnie - na sylwestra, żeby się przyzwyczaić do huku. Efekt - blizna na szyi i potworny lęk podczas burzy i fajerwerków (do prucia rur ze ściany i sprężyn z foteli, a jakże).
Mam "Polowaneczko", margaret, ale pożyczanie na odległość? Poza tym- makabryczna.

Posted

"Polowaneczka" nie czytałam... I chyba nie mogę :( Również "Farba znaczy krew" nie dla mnie.
Za to przeczytałam głośny onegdaj artykuł Filipa Łobodzińskiego "Odrażający, brudni, z piórkiem" zamieszczony w Newsweek'u. A potem nadziwić się nie mogłam narastającej agresywnej reakcji...

Posted

Wiedźmo ale ja nie chciałam pożyczać:)
Polowaneczko - czytałam fragmenty, i ciągnie mnie i odpycha od całościowej lektury, kusi i się boję, zobaczymy...

a co z Lolencją Farmerko? ktoś sie wogle zainteresował naszą damessą?

Posted

Po długiej ciszy dzisiaj był telefon - pani z Bydgoszczy, której gaśnie 14-letni fousek :(
Mąż deklaruje, że nigdy więcej psa...natomiast pani się rozgląda .
Nic obiecującego. Poza tym - zero telefonów.

Posted

kurna cos cicho w Lolitowej sprawie domku
a Farmerkowy Farmer znalazl dzis wyzla nsz, mlodzika
cos ciagna te wyzly do farmy mlecznej
Famerka jak upora sie z cala mleczarnia serowarnia, to pewnie wrzuci foto